Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Vegetariskt istället för skaldjur?

    Jag som inte är vegetarian skulle verkligen njuta av kronärtskockor. Oavsett om det är hela, som man skalar, eller endast kronärtskockshjärtat 

  • sextiotalist
    Alessia skrev 2023-06-02 23:21:11 följande:
    Du köper stora färska skockor. Googla på tillagning av skockor. Kokas i vatten tillsatt med salt och citronsaft. Koktiden beror på skockornas storlek ca 45 min eller däromkring. De är klara när man lätt kan dra loss ett av bladen. Skockorna ska rinna av väl och serveras traditionellt med rört/vispat smör smaksatt med citron. Man drar ut bladen ett i taget, skopar upp lite smör på det och skrapar av smör och bladmärg mellan tänderna. De förbrukade skockbladen läggs prydligt på en "avfallstallrik". Botten på skockan, som man kommer åt när bladen är borta är det allra godaste och äts med kniv och gaffel.
    Man kan även köpa de sk hjärtan som konserver. De brukar finnas på pizzor bla. 
    Jag tycker hela skockor är perfekt vid ts tillfälle 
    När de andra skalar sina räkor så skalar vegetarianen sin skocka
    Såserna kan ju ätas tillsammans med skockorna 
  • sextiotalist
    Anonym (Lo) skrev 2023-06-03 12:10:36 följande:
    Har aldrig smakat det tror jag? Men jag är dålig på vegetarisk mat men det måste vara gott på din beskrivning? 
    Det är en grönsak  (eller snarare en outslagen blomma) som funnits i handeln sedan jag var liten (bra länge än 50 år). 
Svar på tråden Vegetariskt istället för skaldjur?