Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?
Ts: Ja, igen, det är olagligt att sleida sekretessbelagda information till obehöriga. Men socialtjänsten gör inte det om de skickar personligt adresserat till sin klient. Att brevbäraren lägger det i fel låda är inget brott. Att grannen som felaktigt fått posten lägger tillbaka det i rätt låta är inte heller brott.
Öppnar grannen dock brever så har denne gjort sig skyldig till brott. Men socialtjänsten handlat efter lagen och inte gjort sig skyldig till brott.
Ja, de har prickat för att de borde skicka rekommenderar. Men fortfarande så är det helt lagligt enligt lagen att skicka per vanligt post.
Att socialen har blitt prickar och kritiserad är inte samma sak som att de har begått medvetet sekretessbrott.
Skickar de däremot brevet adreserar till grannen, så har de begått sekretessbrott. Kanske även medvetet.
Jag som är korkad? Nej. Snarare du. Du kan inte läsa läsa och förstå text utan att tolka hej vilt.
Snacka om att vara krokad och göra bort sig. Ett tips är art faktiskt läsa vad som står innan du citerar.
Jo, jag svarade på det. Här bevisar du igen att du inte läser innan du citerar inlägg. Du får nog läsa inlägg 2019 igen.
Sekretessbelagd information ska behandlas med aktsamhet. Sänds den med vanlig post uppvisar socialtjänsten en likgiltighet för om informationen når obehöriga eller inte. Att bryta mot sekretess är definitivt olagligt.
Ett handling behöver inte vara medveten för att det ska vara brottsligt. Jämför med vållande till annans död exempelvis. I högsta grad ett brott.
Du har fortfarande inte svarat på vad registrering nr2 i ditt exempel kallas för, eller vad den fyller för funktion. Vi kan i alla fall konstatera vad det inte är då:
1. Den får inte utgöra ankomstregistrering, för den sker när posten ankommer till myndigheten. Inte när posten når handläggaren.
2. Handläggningstid räknas från det datum ärendet/handlingen når socialtjänsten, därav ankomststämpel och ankomstregistrering.