• Femling

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2023-10-15 20:48:21 följande:
    Nej men herregud!!! Ush så hemskt tragiskt!! GråterGråterGråter Lider med dig! Hjärta Tack o lov för de i frysen som tröst och inte behöva börja om från början, men så långt gången så förstår jag att trösten är klen. Vet de varför det hela hände? Så ni inte ska behöva oroa er för att det händer igen?Hjärta
    Ja, det var verkligen vårt barn och att veta att han tyvärr var två veckor för ung för att kunna överleva utanför var så smärtsamt inför förlossningen. Han kämpade verkligen in i det sista innan han somnade in.

    vi vet inte än, de ska analysera moderkakan och även honom och se om de eventuellt kan hitta någon infektion som kan vara förklaringen. Alla tester de gjorde på mig sen jag kom in till förlossningen visade inte på en pågående infektion men de ska se om det går att få reda på något. Är dock inte säkert att det går att hitta en förklaring, ibland händer bara detta med för tidig vattenavgång ändå. Har ett uppföljningsmöte på sjukhuset om sex veckor så får vi se då om de hittat något tills dess. 
  • Femling
    Zaro skrev 2023-10-15 21:00:32 följande:

    Åh Femling! Vad fruktansvärt tungt för er! Kan ni få samtalsstöd via kliniken? Hjärta


    Ja, det känns helt surrealistiskt att detta har hänt oss Hjärta vi har en kurator via sjukhuset och kan även få psykologhjälp via ivf-kliniken (Sahlgrenska) meddelande de när jag hörde av mig och berättade vad som hänt. Ska även få boka in ett läkarbesök på ivf-kliniken och diskutera mer innan vi planerar in en nästa återföring så det känns bra.
  • Femling
    Noelani skrev 2023-10-15 21:17:58 följande:

    Femlimg
    Finner inga ord ❤️ 
    Så ledsen för er skull ❤️😭


    Tack! ❤️ Ja, det känns helt sjukt. När man precis tillåtit sig själv att börja njuta och tänka att det är vår tur så händer detta. 
  • Femling
    Gvk skrev 2023-11-15 10:46:19 följande:

    GladFemling:? 


    Finns du fortfarande här och hur mår du efter allt?


    Jag läser fortfarande här ibland, fint att följa alla ❤️

    tack så mycket för omtanken ❤️❤️ det går upp och ner men sakta framåt iaf. Värsta chocken har lagt sig och nu bearbetar vi sorgen en dag i taget. Har även börjat jobba igen 50%, ändå skönt att få lite rutiner igen i vardagen, trots att jobbet på ett sätt känns så oviktigt just nu. Helgen var jobbig för i lördags var det en månad sedan han föddes och på fars dag grät jag och min sambo ikapp. Det var verkligen vår älskade son och att föda ut honom levande och se honom röra sig och bara vänta på att han ska somna in utan att man kan göra något åt det är det värsta vi varit med om 💔

    Har uppföljning med förlossningsläkare i slutet av november och då får vi se om de hittat någon orsak. Har även strax efter det inbokat läkarbesök på Sahlgrenska IVFen för att diskutera plan framåt, vi vill båda ändå göra en ny återföring om inte allt för länge och eftersom vi har flera blastocyster i frysen så slipper vi iaf göra hela hormonstimuleringen igen nu. 

    Vi kanske kan ses en sväng snart om du fortfarande vill 🌷

  • Femling

    Hej på er,

    Var länge sen jag var här inne nu. Några av er kanske kommer ihåg mig, vi gjorde vår första återföring i juni som tog sig och allt såg så fint ut fram tills vecka 20 i oktober då vips mitt vatten gick från ingenstans och jag tyvärr födde vår son tre dagar senare som då inte klarade sig länge utanför magen 💔 

    Sorgen har varit enorm och är fortfarande jobbigt att behöva acceptera vad som hände efter att man längtat så otroligt mycket vi försöker inte tappa hoppet om att vi ska få ett levande barn också en dag. Nu väntar vi på svar från en kromosomundersökning (obduktionen visade inte på något fel på honom men ivf-kliniken på Sahlgrenska ville ta de blodproverna på oss ändå eftersom jag haft tre tidiga missfall på raken innan denna graviditet) vilken dag som helst innan vi förhoppningsvis kan få börja ny återföring av ett av våra 9 embryon i frysen. 


    Gvk, är du fortfarande kvar här? Ber om ursäkt att jag bara försvann, men behövde ta en paus från allt med IVF/graviditet. 

  • Femling
    Orkidé8181 skrev 2024-01-24 20:05:21 följande:
    Såklart jag kommer ihåg dig ❤️

    tror vi låg rätt lika  i antal veckor?
    jag är i v 37 nu.

    usch vilken j-val mardröm för er😢
    beklagar verkligen och hoppas ju har fått all stöttning ni behövt ❤️

    stor kram till dig❤️

    Ja, jag minns att jag låg en vecka och en dag efter dig. Känns sjukt att man nu egentligen skulle räknat ner till förlossningen, men istället har man redan haft förlossningen och fått gå ut genom dörrarna tomhänt medan man fick se alla andra bära ut sina bebisar därifrån. 


    Har fått bra stöttning med kurator och förlossningsläkare som lagt upp plan framåt för extra uppföljningar och progesteron-behandling under hela nästa graviditet för att försöka skjuta fram en förlossning så långt som möjligt. Finns tydligen forskning kring det. Har annars inte gått att hitta en konkret orsak till varför det hände utan sånt här sker bara ibland ändå. 


    Så fint att höra att det fortfarande går bra för dig ❤️

    Mathilda88:
    vi gjorde testerna i mitten av december och nu idag kom svaret att ingen av oss har någon kromosomavvikelse så det känns jätteskönt. Hade det visat något så hade vi väl fått gå igenom en ny stimulering med gen-testning på de nya embryona men nu fick vi boka in en ny återföring vilket förmodligen blir i slutet av nästa vecka. Får se om vi har lika tur igen att det tar sig direkt, annars hoppas vi iaf att något av de 9 embryon vi har ska kunna bli en bebis ❤️

  • Femling
    Awesomeginger skrev 2024-01-29 22:00:16 följande:
    Tack så mycket JohannisenIVF! ❤️Ja de gjorde de mer klart, och om jag räknar rätt då så bord detta innebär att ÄL imorgon innebär återföring på måndag så borde nu vara safe för söndags återföring tills nästa måndag ☺️
    På Sahlgrenska så är det återföring 6 dagar efter positivt ÄL-test om man har blastocyster från frysen. jag fick positivt i söndags morse (egentligen var första positiva i lördags kväll men de räknar bara med första morgonurin så då blev det söndag) och har planerad återföring på lördag. 
  • Femling

    Nu har vi varit och satt in en liten blastis från frysen ❤️  Har inga förväntningar på att vi ska ha lika tur igen att det tar sig och är väl egentligen lika rädd för att det ska ta sig som att det inte ska ta sig eftersom en ny graviditet efter förlusten av vår älskade son kommer vara psykisk terror med rädslan att samma sak ska hända igen. 

  • Femling
    JohannisenIVF skrev 2024-02-04 19:32:48 följande:

    Är det någon som har koll på Clearblues veckoindikatortest? 


    Vad HCG gränserna går vid 1-2, 2-3, 3+ veckor? 


    De tabeller man får upp på Google för engelska sökträffar säger: 1-2: 10. 2-3: 153. 3+: 2753. Borde säkert vara samma för de svenska testen :) 
  • Femling
    JohannisenIVF skrev 2024-02-04 20:22:52 följande:
    Tack. Då ska jag googla engelska träffar. Hittade ingenting tyckte jag😃
    Ja, när det kommer till fertilitet och IVF osv så söker jag till 90% på engelska, tycker man hittar så lite annars 😊
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023