• Femling

    Vi som startar IVF 2023

    Noelani:

    jag började också med fyremadel på sprutdag fem. Den nålen var mycket tjockare och det sved lite efter man tagit den men var ändå okej. Och den är ju nödvändig för att stoppa för tidig ägglossning :) 

    angående ultraljud. Jag är inskriven hos vanliga barnmorskemottagningen också men får inte UL där förrän tidigast vecka 10 ändå (har bara fått tidigare UL innan vid vanlig graviditet för att kunna se så fostret har suttit rätt och inte i äggledaren igen, har opererats för ett utomkvedshavandeskap tidigare). Blir nog ett privat UL om inte ett vanligt missfall börjar innan dess, man är ju lite nyfiken.. :) 

  • Femling
    Noelani skrev 2023-07-08 15:53:23 följande:

    Någon som vet förresten vad det är som gör att man väljer att sätta in 2, 3 eller 5 dagars?


    På Sahlgrenska är det att blir minst fem ägg befruktade så väntar man till dag 5 att sätta in för då vågar man vänta. Skulle färre än fem ägg bli befraktade så får man sätta in ett 2-dagars istället, antar att man inte vill riskera att vänta till dag 5 om alla skulle hinna dö innan dess. 


    för 3-dagars har jag inte så bra koll dock :) 

  • Femling
    Noelani skrev 2023-07-08 16:18:13 följande:
    Tack för svar!! Räknar man dagar inkl äggplocksdagen ? 

    Tex sist hade jag plock på en fredag morgon och hade planerad återföring på måndag em därpå. Skulle de varit en 2 eller 3 dagars då? 
    På Sahlgrenska räknas dag 1 dagen efter äggplocket så vi hade äggplock på en måndag och blev då först planerade för återföring på onsdagen för ett 2-dagars. Sen fick vi 10 befruktade så då blev vi framflyttade till lördagen för återföring. Så i ditt fall hade det räknats som 3-dagars enligt Sahlgrenskas mått, men de verkar bara återföra 2-dagars eller 5-dagars då om det inte blir en FET som det blev i mitt fall pga överstimulering :) 
  • Femling

    Noelani: min överstimulering kändes typ inte alls faktiskt haha. Visste inte att jag var överstimulerad förrän de då gjorde ett UL på samma dag precis innan de hade tänkt göra återföring på dag fem och läkaren såg att jag bland annat hade stora mängder vätska i buken. Jag blev förvånad just för att jag inte hade några symptom i övrigt på överstimulering, mådde jättebra. Läkaren sa att det kunde bero på ett jag är lång och hade jag varit mycket kortare hade jag säkert varit mer påverkad än jag nu var. Så det blev snopet att återföringen avbokades eftersom jag mådde bra, men man fick ju lyssna på experterna eftersom det kan vara farligt att bli gravid när man är överstimulerad. De två månader vi sen gick vänta tills vi fick göra en FET var väääldigt långa 😅

  • Femling
    Gvk skrev 2023-07-14 23:02:21 följande:

    Noelani: Stort grattis till din återföring idag!😊👌🏻🥚 


    Hoppas detta ska sluta väl för dig/er.


    Gott! Att du gillade Annette.


    Förstår vad du menar, man är helt slut i huvudet ofta pga detta pch minst sagt efter en återföring.


    Ska också testa akupunktur nästa gång.


     


    Sola13: Så spännande att läsa om din resa och statistik över utplock.


    Härligt att det funkade till slut för er.


    Lycka till inför din testdag som inte är alltför långt borta även om varje dag är en pina för den som väntar.


     


    Quincey: Trist att du mår så illa hoppas det snart går över.


    Jag har inte fårt veta något om någon kvalitet på mina ägg eller embryon mer än att de ser bra ut. En info som jag verkligen saknar. 


     


    Lite om mig själv nu då:


     


    Ska plocka imorgon och är av någon konstig anledning rätt dränerad, orolig och tom.


    Svårt att sitta eller ligga, gå eller stå funkar bäst. Så ska bli intressant att se om jag får någon sömn i natt. Orolig för hur det ska gå etc. Satt och kalkylerade på hur mycket pengar man lagt på det här och det är ju helt galet. Men men så är det. 


    Vill bara bli av med den här processen och få tillbaka mitt liv i övrigt.


    Stort lycka till med äggplocket imorgon! Jag ska tänka på dig imorn bitti 🙏🙏 Det kommer gå bra! 


    Ja, kan tänka mig att det är svindyrt om man betalar själv ☹️

    förstår vad du menar, varit i göra-barn-snurran i över fyra år nu och kan knappt föreställa mig hur det skulle vara att inte behöva hålla på att försöka få barn utan bara kunna leva som en familj.

  • Femling

    Vårt fina gäng 🥚❤️

    Noelani, 39 år, Första barnet, IVF2,  ET1, TD 28 juli

    Quincey, 33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1

    Orkidé8181, 42 år, Tredje barnet, IVF4, ET3 + FET2, Gravid vecka 9 👶



    Sola13, 31 år, Första barnet, IVF3, ET3, TD 22 juli

    Femling, 35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 8 (ej UL gjort än)

  • Femling
    Gvk skrev 2023-07-16 19:08:12 följande:

    Bra sidan kapade halva mitt förra meddelande! Haha! 


    Fler än jag som har problem med sidan här ibland?


     


    Iaf?..Tack för alla grattis och hejarop! Det värmer en trött kvinna med svullen buk. Haha!


     


    En fråga när började ni ta progesteron.


    Direkt efter äggplock inför återföring eller först efter återföring?


    Sett att klinikerna gör olika och blir förvirrad här.


     


    Orkidé8181: Tack! Blev inte så mycket vila. Spelade innebandy och fotboll med min väninnas 4åring i eftermiddag. Men nu är det horisontalläge. :)


    Hur är det med illamåendet och lilla magen?


     


    Noelani: Ja nu är jag glad igen. Skyller på hormonerna 😂


    Ska absolut maila dem. Lite mer info under processen kan de ge en. Jag gillar den forskningen! Som du säger, den stämmer väldigt bra.


     


    Quincey: Vet du något om när du kommer göra din återföring?


     


    Femling: Välkommen tillbaka! Hur mår magen och du?


     


    Vito87: Välkommen hit! Ska bli skoj att följa även din resa.


     


    Någon som vet hur det går för Pea593 som från början startade denna gruppen?


     


     


    angående progesteron, på Sahlgrenska börjar man med de tabletterna på morgonen dagen efter äggplocket om det inte redan är bestämt att det blir totalfrys. Så oavsett om man ska återföra 2-dagars eller blasocyst.

    Tack! Vecka 7+4 nu enligt ägglossningstestet, har passerat längre nu än vid mina tre tidigare missfall så en milstolpe iaf hehe. Har varit lite orolig för jag inte mått så illa än, kommer bara lite grann när jag är hungrig men mår annars ganska bra förutom trötthet. Räknar ned dagarna till fredag när vi har första UL, med mina katastroftankar så tänker jag att det inte kommer finnas ett levande foster då, men vi får se. Håller förväntningarna låga. Man är lite traumatiserad över att vara gravid för femte gången nu utan något levande barn som utgång tidigare 🤣
  • Femling
    Sola13 skrev 2023-07-18 10:43:59 följande:

    Kunde inte hålla mig och testade tidigt idag (beräknad mens imorgon och TD på lördag), och det var positivt!!! 😭😭😭 har aldrig testat positivt under alla åren vi försökt. Är livrädd att det ska avstanna, men också så lycklig just nu ❤️❤️ 


    Stort grattis!! Vi håller alla tummar att det ska gå vägen 👏👏👏
  • Femling
    Gvk skrev 2023-07-18 23:08:29 följande:

    Tacksam för grattis, men ska ärligt säga att ju mer jag läser på om återföring av 3:dagars embryon ju mer tvivlande blir jag. 


    Säger sig självt att ett embryo på endast 8 celler inte har lika goda chanser som ett embryo som har 120 000.
    Så jag är pesse även om det finns en liiiiten liiiiten chans.

    Vem var det som blev gravid här med ett 3:dagars?
    Dessvärre glömt det.

    Sen var det någon här ute som hade lyckats samla ihop 9 blaston men kommer inte ihåg vem det var heller.
    Någon som minns? Mina hjärnceller har abdikerat sen jag började med detta.

    Läste någonstans om en fertilitetsläkare som tipsade om att ett visst ämne i ananas kan hjälpa till med inplanteringen, så nu ligger jag i sängen, kollar film och käkar ananas för fullt. 
    Någon mer som hört om detta?


    Hej, vet inte om det kanske var någon annan du menade men jag fick ut tio ägg vid vårt uttag och alla tio blev sjukt nog blastocyster och kunde frysas. Gjorde sen en FET som tog sig och har nu nio stycken kvar i frysen. Verkar vara extremt ovanligt att 100% klarar sig hela vägen, ingen av de vi haft kontakt med på Sahlgrenska har varit med om det så vi hade nog bara extrem tur. 
  • Femling
    Noelani skrev 2023-07-19 17:27:37 följande:

    Åh vad mycket ni skrivit :) Grattis till dig Sola, vad fantastiskt att fler och fler lyckas! Det låter klok det du skrev här sist att det så småningom kommer fungera för alla. Det gäller bara att hålla ut Hjärta Det är nästan tur att man mår kasst medan så man knappt orkar göra något = man sparar pengar som man kan lägga på nästa försök haha

    Jag har varit rätt dålig några dagar. Både fysiskt och mentalt. Bara legat på soffan och inte orkat göra någonting. Jag får som kramp varje kvart som känns som en enorm mensvärk, försvinner och kommer sen igen.. det är lite bättre idag men efter att jag googlat så verkar det inte särskilt positivt. Får bara upp sidor som pratar om immunologiska faktorer som gör att kroppen försöker stöta ut embryot. Blev knäckt. Är det någon som känner samma eller liknande kramp eller hört någon annan nämnda det och har någon annan förklaring kring det?

    Jag har ju inte testdag förrän nästa fredag men pratade med kliniken idag och har redan förberett recept för en ny omgång för är helt säker på att det är kört.


    Under mina ruvardagar ficl jag extrema molvärkskramper emellanåt (den värsta på RD 6) och var säker på att det var kört och att det var mensen som var på väg. Sen så tog jag ett test på RD 8 och det var positivt och testerna ökade fint dagarna efter så bara för du har de kramperna behöver det inte betyda något negativt :) 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023