• Femling

    Vi som startar IVF 2023

    Enya2023 skrev 2023-09-06 16:04:08 följande:

    Välkommen hit Hanna! Vad kul, vi ska också starta med första IVF:n nu runt den 20:e här i Göteborg, men på en privat klinik då Sahlgrenska hade så himla lång väntetid. Hur lång tid tog det för er från att remissen skickades in tills ni fick börja? 😊 ska bli kul att följas åt!


    En annan person än den du frågade men för vår del så tog det ca 6 månader att få komma på ett första möte på Sahlgrenska där de gjorde tester och konstaterade att det inte fanns någon uppenbart fel och de ställde oss då i kö för IVF. Fick vänta ytterligare ca 9-10 månader på att sen få starta själva IVF-behandlingen. Så över ett år totalt sett från att vi skickade in remissen. 
  • Femling
    Vårt fina gäng 🥚❤️   
    GRAVIDA:
     
    Noelani; 
    40 år, Första barnet, Mild IVF1 ingen ET, IVF2, ET2, ISCI, assisted hatching på sista rundan, Gravid v.7, första VUL 18/9 (BF 3/5-24) 👶
     
    Orkidé8181:
    42 år, Tredje barnet, IVF4, ICSI, ET3 + FET2, Gravid vecka 18 (BF 19/2-24) 👶
    Humlaan:
    32 år, PCOS IVF 2, gravid vecka 12, överstimulerad, Vul vecka 11 och såg bra ut! I Väntan på KUB 30/8 :) 👶
    Femling: 
    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 17 👶
    Ms MR:
    38 år, första graviditet, IVF 1 / ICSI, ET1. Gravid vecka 8 (ej UL gjort än) 👶
    PÅGÅENDE BEHANDLING:
    Loidi:
    29 år, IVF 1, ÄP juni -23, överstimulerad och paus. FET 19/8, TD 6/9. 
    INVÄNTAR UPPSTART /  INGEN UPPDATERING PÅ LÄNGE
    Quincey: 
    33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1
     
    Sola13:
    31 år, Första barnet, IVF3 (ICSI), ET2, FET1, MA. FET någon gång i höst 
     
    Vito87:
    36 år. Andra barnet, paus inför IVF/ICSI (med PGT) nr 3. Blev en FET på första försöket som inte tog sig. 
     
    Gvk:
    42 år, ensamstående som försöker bli gravid.
    IVF6, ET3, Assisted hatching, testdag 31/8.
     
    Sandralinnea123:
    25 år, Första barnet, IVF2, ET1
     
    Mathilda88:
    35 år, första barnet, manlig faktor. IVF 1 i april/maj, ingen ET/FET pga granulerade ägg, överstimulerad. Påbörjat IVF2 i augusti. 
     
    Flowerpower85:
    38 år, ensamstående som försöker bli gravid, första barnet, IVF 1, FET preliminärt v 34
     
    BaeA:
    34 år, IVF1 i juni ingen ET/FET. Väntar på IVF2 som jag ska påbörja nu i augusti 
     
    Whenyouneedi:
    32, IVF1 hösten 2023
     
    Enya2023;
    29 år, IVF1 planerat september 2023.
     
    lissan111: 38 år, första barnet, IVF2, ET1, förhoppningsvis FET i september 2023
     
    Awesom­eginge­r:
    33 år, Första barnet, IVF 1, Planerat FET i slutet av Oktober.

    j000ssan: 
    37 år, blockerade äggledare och adenom på hypofysen. ivf 1 mars -23 totalfrys 5 st blastocyster! 3 FET MED 2 kemiska graviditeter. inv sprutstart för ivf 2 nästa menstruation i oktober. 

    INVÄNTAR TESTDAG:
    Zaro:
    30 år, endometrios och tarmsjukdom, första barnet med donerad säd pga samkönad relation. IVF 1 med femdagars blastocyst, inget till frysen. TD 14/9. 
  • Femling
    Sjuan84 skrev 2023-09-18 13:14:50 följande:
    Ah jag fattar, och det låter ju rimligt. Jag hade bara fått för mig att det är större chans att hitta ett mega-toppen-embryo om man odlar i fem dagar?

    Hej! 


    på Sahlgrenska så beror det på hur många av äggen som sen faktiskt blir befruktade, oavsett hur många de tror de kommer ut vid plocket. De bokar preliminärt in för insättning av ett 2-dagars, men skulle minst 5 ägg bli befruktade (om man alltså fått ut minst 5 ägg vid plocket) så ?vågar? de vänta tills dag 5 så då ringde de dagen efter äggplocket så blev man ombokad för insättning av blastocyst istället. Så fungerade det där iaf, men fungerar alltså väldigt olika på olika kliniker hur de gör 😊

  • Femling
    Sjuan84 skrev 2023-09-18 15:48:21 följande:
    Hej - och tack för svar! Ja de sa faktiskt att det KAN bli senare också och efter ditt svar så fattar jag ju varför. Vet du ungefär hur många av äggen som brukar bli befruktade om man exempelvis får ut 10? Jag fattar att det är lite ?hur långt är ett snöre? men jag som super-novis på detta har inte så bra koll? 
    Tror det kan skilja väldigt mycket hur stor andel som blir befruktade, men kanske 50-70%? Vet att de sa något om det till oss men kommer inte ihåg..  vi hade extrem tur som tydligen aldrig händer, vi fick ut 10 ägg och samtliga blev befruktade och klarade sig att bli blastocyster så vi är inget bra exempel på vad som standard är 😅
  • Femling

    Orkidé8181, hur går det för dig (om du är kvar här)? Du måste ha haft RUL nu? 😊 Jag har mitt på måndag, känns helt sjukt att man är i vecka 19 och snart halvvägs! 

    Och Humlan, är du kvar? 😊 Har för mig du var ungefär lika långt gången som jag också. 

  • Femling
    Zaro skrev 2023-09-28 22:26:30 följande:

    Femling - så kul att du kommit så långt! Men du visste könet va? När fick du reda på det? Trodde det var i v 18-20?


    Ja, hjärnan hänger fortfarande inte riktigt med att det finns en ca 20 cm lång liten rackare där inne. Har haft en del bruna blödningar i ca tre veckor nu, när det startade fick jag panik, men efter två vändor på gynakuten och ett till vanligt UL så verkar det bara vara nån gammal blödning som behöver komma ut som man inte kan hitta orsak till och han växer på som han ska så har fått försöka hålla mig lugn ändå. Efter tre missfall innan så vill man helst slippa blödningar, även om de har rätt färg och kommer så pass sent i graviditeten 😅


    Ja, vi gjorde NIPT i vecka 13 och när de då kollar efter tre kromosomavvikelser kan de också kolla könskromosomer om man vill så vi valde att få reda på att det är en pojke. Annars är det som du säger under RUL man brukar ta reda på kön om man vill veta. 

  • Femling
    Zaro skrev 2023-09-29 08:32:58 följande:

    Det måste vara helt ofattbart! Förstår skräcken, särskilt om du haft missfall sen tidigare, men bra att du kollade upp det och att han växer som han ska. Kroppen är ett mysterium Skrattande


    Betalar man för att få reda på kön i vecka 13 i samband med nipt? Har de kollat via ul nu och då också bekräftat en pojke? Skulle så gärna också vilja veta tidigt, tror också vi väntar en pojke!


    Ja, man får försöka släppa oron och börja njuta lite 😁

    Ja, att göra fosterdiagnostik generellt är frivilligt och iaf i vår region (västra Götaland) så om man har fyllt 35 vid sista mensen så får man KUB (den vanliga typen av fosterdiagnosti) gratis via regionen.Jag hade dock ett par månader kvar till 35 så jag hade fått betala ändå så vi valde att göra NIPT istället för det anses ge ett mer träffsäkert resultat. Vi bokade det via en privat Barnmorskemottagning i Göteborg och det kostade 6000 kr så är ganska dyrt tyvärr. man kan göra det från vecka 10+0 på den mottagningen iaf så ganska tidigt kan få reda på kön! :) resultatet på blodprovet tar 4-14 dagar, för oss tog det 6 dagar tills svar. Det spelar ju självklart ingen roll vilket kön det är men vet lite roligt tyckte vi att veta. Och jag var stensäker på att det var en pojke innan för jag har mått så bra hela tiden så hade rätt 😁
  • Femling
    Awesomeginger skrev 2023-09-29 08:45:42 följande:
    Helt fantastiskt! Kul att höra att allt rullar på även om jag förstår att de måste vara extremt stressande när en blödning sker med tanke på din historik.
    Blir så glad när det kommer såhär fantastiskt uppdateringar ❤️
    Ja, är så roligt att följa alla här nu i allas olika faser och så många positiva tester som man blir så glad av! Vi ska alla klara av detta och få våra barn till slut 💞
  • Femling
    lissan111 skrev 2023-10-06 11:21:15 följande:

    Jo det var bara några droppar blod som inte var rent blod utan typ blandat med cyklogesten. Men jag har fortsatt få bruna flytningar sedan igår kväll, jag tänker att det kanske är rester från den lilla blödningen igår? Det känns inte så bra eftersom det fortsätter komma samt ganska mycket molvärk till och från, önskar man hade VUL snart men det är inte förrän om drygt två veckor.

    vad jobbigt att du också haft blödning Grimaserar! Var det mycket eller bara några droppar? Man läser ju att det är normalt att det kan blöda under tidig graviditet men klart man blir orolig ändå.


    Brun blödning behöver absolut inte vara något dåligt! då är det en gammal blödning och inte en pågående och det brukar ju oftast vara positivt. Jag fick (och har fortfarande) bruna blödninger sen vecka 16 (vecka 20 nu) och de säger ett det lika gärna kan vara från de första veckorna som nu kommer ut så kan kanske bara vara att det är typ samma som jag har bars att din kropp gör sig av med blödningsresterna tidigare (som det gör för de flesta) än det gjorde för mig. 
  • Femling

    Hej alla.

    För oss har det tyvärr hänt något väldigt tragiskt. En knapp vecka efter ett perfekt rutinultraljud så gick chockartat mitt vatten i vecka 19+4 och tre dagar senare i onsdags så föddes vår älskade son som sedan somnade in en stund senare 💔 Vi är totalt förkrossade och chockade över vad som hänt, hade precis börjat försöka njuta av att det var vår tur nu. Vi ska ta oss igenom detta till slut, men det känns så orättvist att under femte graviditeten så rycks mattan undan så här sent. Är tacksam för att han gjorde mig till mamma, men var inte så här det skulle ske. 


    En enda liten klen tröst just nu i allt hemska är att vi har kvar 9 embryon i frysen så en dag sen så hoppas vi innerligt att vi kan få ett syskon ❤️ 

    GVK: jag bor i centrala Göteborg och skulle gärna ses någon gång när jag mår lite bättre. 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023