• Sola13

    Vi som startar IVF 2023

    Jag har ett BMI på ca 21. Vad gäller träning har jag hållit mig till vardagsmotion, cykla till jobb, gå ut med hunden, välja trappan istället för hissen osv. har inte känt att jag klarar av någon ytterligare träning under tiden jag tar sprutor, runt äggplock/återföring och nu Har jag inte kommit igång igen 🤪

  • Sola13
    Noelani skrev 2023-08-18 15:21:03 följande:
    Jag har nästan exakt samma som dig.. 3-4 och 6-7 har det varit alla gånger. Vilken dag är du på? 
    Noelani, vilken ruvardag är du på? ☺️ 
  • Sola13
    Awesomeginger skrev 2023-08-18 09:55:20 följande:

    Femling: Väldigt intresant med NIPT, hade inte hört talas men kul att höra att de sker lite utveckling med.

    Jag var på första ultraljudet idag, hade 7,5 mm slemhinna vilket kändes bra.
    Jag har 6 fina blåsor på vänster och 3 små på höger som dom hoppas ska växa till sig till ultrjud 2 på tisdag. Det känns ändå låvande med 6 st på vänster Glad
    Men för att se dom på vänster sida behövde de lägga tryck på magen och dom sa att de är vanligt att den vänstar gämer sig lite, någon annan som har samma?


    Låter lovande!! Håller tummarna för att det fortsätter växa och ser fint ut på tisdag! 😍
  • Sola13
    Gvk skrev 2023-08-18 18:05:05 följande:

    Så har den andra kliniken svarat och där rekommenderar men ingen återföring av 4-celligt embryo på dag 3 eftersom man ser utvecklingen som avstannad. Inte heller fryser man ner 4-celliga embryon.
    Visst ett 4-cellgift embryo kan fortsätta utveckla sig men oddsen är väldigt minimala.

    Så med denna kunskap ska jag börja ställa krav på kliniken. Inga fler 4-celliga embryon återförda, då får de odla vidare dem istället och inte heller 4-celliga embryon till frys.

    Hela upplägget är liksom galet att man då först betalar 10000kr i fryskostnader för embryon man inte kan frysa, därefter 20000kr för en återföring det inte kommer bli något med. 


    Den andra kliniken ringde mig idag och pratade i en halvtimme och förklarade alla detaljer. Därefter hade de möte med embryologen om specifik rådgörin, sände mig ett lååång meddelande med förklaring av hur de såg på saken. Precis så tycker jag det ska vara.

    Jag får hoppas på det 8-celliga jag har i magen. 
    Man går ju här och tror att minsta bubbel i magen är ett graviditetstecken, när det i själva verket var en fis på tvären. Skrattande


    Är ni andra lika nippriga efter tecken? 


    Ju Awesomeginger: Lycka till jag gissar på 11 plockade ägg. Känner inte igen mig med det du beskriver, man har inte behövt trycka på magen för att kunna se. Däremot har de haft problem med återföringen och behövt trycka då för att komma in i livmodern.

    Noelani: Jag upplever att de slarvar. Att man inte ens får kopior på de dokument man skriver under såsom äggschema och embryoschema där man kan se celler, fragment och allmän info om embryona. Det är dåligt med tanke på de hundratusentalskr man lägger på sin behandling. 
    Jag upplever att den andra kliniken hade en minutiös noggrannhet jämfört med CFC.
    Jag har inte fått en enda info som jag inte eftersökt själv. Bara som det här att testa Menopur.
    Det var inte läkarens förslag utan mitt.
    Också märkligt att jag gått från som jag sa 3perfekta blastocyster till halvkassa embryon på dag 3 där inget på flera cyklar överlevt till dag 5. Något stämmer liksom inte. Dock är jag glad att du är nöjd och positiv med dem.
    Tycker din plan med 3försök låter vettig. Själv tittar jag på andra alternativ.

    Nej, jag är inte särskilt överviktig även om dessa behandlingar resulterat i några kg för mycket. 
    Försöker hålla igång så gott som kroppen tillåter.


    Sola13: Låter som vettig träning. Man får som du säger vara försiktig och snäll med sig själv.

    Mathilda88: Ja den andra kliniken har en helt annan inställning till samma behandling och det är ju märkligt. 
    Eftersom jag dessutom fick mycket bättre resultat där så har de bevisligen då också förmodligen mer rätt i hur det här bör göras. Ska vända mig tillbaka dit.
    Nog om mig mer om dig. Hur har du det?
    Vilket bra tips med akupunktur! Det ska jag också testa och intressant det här med varm och kall mat/dryck. Hade ingen aning om det.


    Haha jag spekulerade såååå mycket i eventuella symtom! jag tror faktiskt att jag kände när ägget fäste (återförde en femdagars, och på natten efter återföringen kände jag något konstigt i magen) och på morgonen efter när jag vakna var mina bröstvårtor ömma och har varit det sedan dess! Men då kunde det lika väl bero på progesteronet så vågade inte hoppas för mycket. fortfarande känns det verkligen overkligt om jag skulle vara gravid, har tidigt ultraljud på måndag så då får vi veta, jisses vad dessa Fyra veckor från plusset till VUL har gått långsamt! 
  • Sola13
    Noelani skrev 2023-08-18 19:28:25 följande:
    Det hade jag tom ingen koll på haha.. RD6 om jag räknar rätt nu! Nu ska jag först ha en lugn och skön helg och sen är det 1 vecka kvar tills testdagen.. 

    Och sen får jag antigen fira min 40 års dag nykter eller i sängen med mensvärk haha.. Vilken dissonans! :) 

    vad roligt, det innebär att det borde ha fäst nu, om det ska göra det ❤️ lite mensvärkskänsla ibland brukar vara ett gott tecken! 
  • Sola13
    Noelani skrev 2023-08-18 20:07:34 följande:
    Vet du (eller någon av er andra) om mensvärk som biverkning från cyclogesten kan komma kl 20.00 när man tar tabletten 10 och 22 ? Eller mer när man precis satt in den och efter de några timmar.. 
    tyvärr, ingen aning, använde inte det! 
  • Sola13
    Gvk skrev 2023-08-18 22:23:19 följande:

    Noelani: Även om CFC är billiga så tycker jag de slarvar men saker. Detta leder till fler behandlingar och det gör att det i slutändan blir dyrare än hos en klinik som gör det noggrant. Det här med att man återför/fryser embryon som enligt statistik inte är dugliga kostar ju patienten onödiga pengar. 


    Finns liksom ingen anledning att ge falska förhoppningar eller komma med glädjekalkyler.


     


    Ringde 2 andra kliniker idag och inte heller dem tror på CFC:s upplägg. Läser man sedan deras betyg på nätet så är ju många kunder besvikna, har misslyckade försök och allmänt dåliga erfarenheter.


     


    Sen är de inte så mycket billigare 80000DKK är en del. Ett försök 21000DKK, 25000DKK hos Sellmer. 


     


    Men du är givetvis inte tvungen att hålla med mig i min uppfattning. Du har ju inte heller gjort så många försök där och det sista jag vill är att göra dig orolig. Även om jag skulle råda dig att gå någon annanstans om det inte lyckas efter 3försök.


     


    Också att om du får fram fler än 10 ägg nästa gång återföra på dag 3 istället när man vet lite mer om embryonas kvalitet och har lättare att få fram ett riktigt guldägg.


     


    Valde att byta klinik eftersom jag flyttade.


     


    Har inga känningar och vill inte känna efter, utan väntar på den uteblivna mensen. 


    Försöker leva som vanligt och idag är det kräftskiva som gäller, blir ingen nubbe dock.


     


    Sola13: Du är ju för härlig! Såklart du är gravid! Lova att du skriver direkt på måndag   och berättar hur det gått! Kommer tänka på dig och håller tummarna för att allt ser bra ut och ett fint pickande hjärta.


     


    Fantastiskt att du kunde känna det. Det är min 6:e ruvardag, så det borde satt sig nu om det gått som det ska men inte känt någonting. Galet att det är ett liv i magen som kanske växer. Surrealistiskt, när man tänker på det.


    Tack!! ❤️❤️ jag ska uppdatera på måndag ☺️ ja, eller så var det bara inbillning 😂 tycker mig ha känt olika saker även de tidigare gångerna när det inte tagit sig men såhär i efterhand är det lätt att tänka ?det var säkert det? 😝 ja, helt otroligt!! Håller tummarna  🙏 när har du testdag? 
  • Sola13

    Enya, välkommen till gruppen! låter som att ni har väldigt goda chanser att lyckas genom IVF, och kanske syskon sedan på naturlig väg ❤️

    Gvk, hahaha vilken dröm! Hade också massa skumma drömmar i början, kan Absolut vara ett symtom 😂

    Noelani, låter också som att det kan vara något på gång, Ni är väl ungefär halvvägs igenom ruvandet nu 😍 

  • Sola13
    Fela92 skrev 2023-08-20 13:00:10 följande:

    Hej alla kämpar, 
    skrev i tråden lite kort, för ett tag sedan men har lite updates sedan sist och undrar om någon kanske varit med om liknande situation, samt bara ventilera tankarna lite. Ska försöka hålla det så kort det går! 

    Vi är i dagsläget oförklarligt barnlösa och försökt bli gravida över 2år. Gör IVFen på RMC i Malmö.  

    Vi gjorde en första IVF stimulering i mars vilket avbröts pga dålig respons. I maj fick vi köra igång igen med annat hormon etc. Då ser man dock vad de säger är cystor på båda sidorna i stor storlek vilket dem regerar på. Men vi fick fortsätta med stimuleringen och går till äggplock, plockar 14 ägg / 11 befruktade / 6 stycken blasto till frysen. 

    Tyvärr görs ingen återföring pågrund av fyndet och att det är inflammerat i äggledarna får vi till oss. Men man nämner fortfarande som cystor, och att de redan efter 5 dagar efter äggplocket har krympt. Det görs en remiss till specialist ultraljud där vi nu står i kö. Efter att trott vi skulle få tid nu i början av september, visar det sig att dem är rejält back ca 3 månader med tider vilket skapat en enorm frustration. Vi vill ju inget annat än att göra återföringen, och i mitt huvudet har dem nämnt allting som cystor som inte skulle göra någon skada för en återföring.

    Vi har kontakt med RMC igen, förhoppningsvis får vi lite svar/alternativ under nästa vecka, 3 månader till känns som en evighet för att inte riktigt ha hängt med på vad vi ens väntar på. Läkaren har också skrivit "kommer med sannolikhet tillbaka till ivf i höst".

    Men vill gärna höra om någon haft likande:
    Börjat nämligen lusläsa och googla medicinska termerna i min journal. Där nämns det att man misstänker Bilateral Saktosalpinx, däremot får jag inte upp exakt vad det handlar om utan närmst jag kommer är Hydrosalpinx, vilket är vätska i äggledarna pga. inflammation, vilket också kan rinna till livmodern och skapa en "giftig" miljö för ett embryo. Men är dock inte säker vad som skiljer "sakto" från "hydro"? Har även gjort HyCoSy förra sommaren som en del av vår utredning, men utan anmärkningar. Så iså fall är det något som triggats från stimuleringen. 

    Ivf är verkligen en bergochdalbana och all väntetid gör en mer eller mindre knäpp. Så hjälper verkligen att dela med sig. {#emotions_dlg.flower}


    Väntan kan verkligen göra en knäpp! Vissa dagar går det bra, men andra tappar man det helt. Helt ok att känna så!  Men, sex blastocyster i frysen!! Vilken guldgruva!! när ni väl får komma igång med insättning har ni ju väääldigt goda chanser och lyckas, och den dagen kommer några månader hit eller dit helt sakna betydelse ❤️ men, förstår till 100% frustrationen just nu! har tyvärr inte hört talas om det tidigare så har ingen input :(
  • Sola13

    Var på VUL idag som tyvärr visade att fostret slutade växa för ungefär 1,5 vecka sedan (skiftet mellan v 7 och 8) 😞

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023