• Pea593

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Tänkte starta en tråd här för oss som planeras börja IVF behandling detta år. 

    Själv ska jag påbörja behandlingen med sprutor imorgon (Bemfola 225).
    Efter två år med ofrivillig barnlöshet är jag mer än taggad! 
    Livrädd ja, men ändå så peppad på att något äntligen händer. 

    Vi är oförklarligt barnlösa då alla tester har visat sig vara normala. Och påbörjar nu behandling via Livio i Falun. 

    Det vore kul om fler som är i samma sits samlas här så kan vi peppa och stötta varandra. 

    🤗

  • Svar på tråden Vi som startar IVF 2023
  • Awesomeginger
    AnnaWZ skrev 2024-02-22 11:35:02 följande:

    En fundering ang att ta flera test efter ett positivt test. 

    Hur har ni resonerat? Har ni tagit ytterligare test eller avvaktat UL. 

    Tyckte det var så jobbigt när jag första återföringen, mot bättre vetande, testade rd 10 för att få ett positivt test för att sedan rd 13 få ett negativt. Ångrar mig bittert då det satte djupa sår, som jag kunnat undvika. 

    Nu har jag fått positivt på testdag, dvs rd 18 och i v 6 och blivit inbokad på ett UL om två veckor. BM jag pratade med på kliniken sa uttryckligen att man inte ska hålla på att testa mer då det bara skapar stress och oro, och att det är så lätt att testet inte blir pålitigt (beroende på urinets koncentration osv som är svårt att fullt ha koll på). Har också googlat mig till att även om man fått MF så kan testet visa positivt ett tag efter. Så rationella jag säger att jag borde avstå, medan känslomässigt styrda jag bara vill veta och få någon form av bekräftelse alt redan nu få veta att det inte gick vägen (även om rationella jag då vet att det kanske är omöjligt att få besked idag). 

    Hur har ni i samma sits resonerat/gjort? 


    Jag är med i vecka 6, hade TD igår och då testade jag positivt efter testet förra veckan och även då positivt. Har inbokat UL 12/3 och planerar inte att testa fram till det. Sist fick jag ett väldigt tydligt missfall men mitt gravid hormon var högt i 5 dagar efter, så tänker att gravtest testet är de sista som visar om man håller på att få missfall. 
  • AnnaWZ
    @Awesom­eginge­r Tack för svar!! Uppskattar verkligen att höra från nån i samma sits.  Då finns det helt enkelt inga skäl till att testa mer. Det är också så ångestladdat tycker jag, övertolkar allt. T ex att de digitala testerna tog lite olika lång tid på sig att analysera fram svaret, funderade på det så pass mycket att jag ringde clearblue för att höra om det är en indikation på att hormonet sjunkit (vilket kvinnan jag pratade menade att det inte är utifrån att det tar längre tid än 24 h, plus att så länge "betänketiden" är inom spannet som anges i instruktionerna så kan det bara handla om urinets koncentration - hade varit uppe och kissat på natten -, handhavandet samt själva testet). 

    Känner att jag behöver hitta nån strategi till att stå ut och typ kunna jobba osv, men det är lättare sagt än gjort med alla tankar och oro som snurrar... 
  • Björkenli

    @Anna

    Jag hade nog inte heller testat. Det blir som det blir och man kan inte skapa mer kontroll över situationen, som man vill göra,  genom att testa. Bättre att försöka tänka på annat och sen får nav reda på det när det är UL. Så att det inte tar upp för mycket mentalt space.

  • GrönaLjuslyktan
    BaeA skrev 2024-02-21 19:51:01 följande:
    Nej, inte helt lätt att begripa! Det var FP som remitterade mig till Sophiahemmet för blodtesterna. Den kliniken jag går på förlorade ju avtal med regionen så jag är ?privat? där nu. Så antingen kan jag välja att flytta mina embryon med en väntetid på upp till 6 mån och få fortsatt  finansierad vård eller så har jag kvar mina embryon och får göra återföringarna utan kostnad men sen betala för alla tester etc.

    Så för oss var valet enkelt. Sen om det inte skulle bli något av dessa har vi fortfarande en omgång kvar och då flyttar vi klinik. men istället för att vänta på en eventuell åtgärd från nuvarande klinik så jobbar jag på från sidan. Känner också mig lite mer lugn av att själv ?bestämma?

    BaeA, tack snälla för förklaringen, nu hänger jag med så mycket bättre! Har sett några skriva i tråden om att byta klinik, men inte vetat varför, men nu förstår jag. 


    Så bra att du gör det som känns rätt för dig. Jag kommer också ?jobba på från sidan? om det inte går vägen för mig den här gången. Hoppas det är vår tur snart! <3

  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-02-21 22:51:42 följande:

    @ Quincey 

    Låter klokt att passa på med fler stimuleringar tycker jag!!

    Återföring kan man ju göra även i senare åldrar dessutom,  men plocka ut ägg är det som är tidsberoende! 

    Spännande med testet sen i slutet av veckan!! Kanske inte blir någon ny stimulering 💕


    Ja precis så jag tänker. Lite märkligt kanske att jag ska trösta mig med en ny stimulering om detta inte funkar men lika bra att göra det så snart som möjligt. Hur går det för dig? Ska du börja med ny omgång? ❤️
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-02-21 23:02:17 följande:
    Tack ❤️ jag kände på mig tidigt att det inte var något. Sedan började jag få spottings och mensvärk i helgen och i dag kom mensen. Så likt förra gång hade jag redan haft mitt breakdown så idag känns det ok. Ja progesteronet är ju jobbigt som spökar! Hoppas verkligen för din skull på ett litet mirakel! 
    Ah ok, skönt att du mår bättre nu ❤️ Smart att utreda immunförsvaret också och se vad det visar.
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-02-22 05:06:39 följande:
    Spännande! Ja förstår känslan, det var mkt skönare första rundan när jag bara körde på i bubblan som PUPO och njöt, saknade den känslan denna rundan. Kör nog PUPO nästa gång om vår blastis överlever upptiningen (känsligare ju med fragmentering, vet inte vilken nivå den har). Låter väldigt klokt att passa på om man kan ❤️❤️
    Ja, jag har alltid velat testa innan TD förut men efter alla negativa resultat man är uppe i nu vill jag inte göra något test alls denna gång. Hoppas blastisen klarar upptining! ❤️ Vi tinade sist en 8 cellig med fragmentering 1 och en med 2 och båda klarade upptining, hoppas det kan ge lite lugn ❤️ När får man göra återföring som tidigast, är det vid nästa äl?
  • BaeA
    Quincey skrev 2024-02-22 19:07:49 följande:
    Ah ok, skönt att du mår bättre nu ❤️ Smart att utreda immunförsvaret också och se vad det visar.

    Ja, det känns skönt att göra det! Så man inte förbrukar alla embryon och vid ett senare tillfälle får reda på att jag har överaktivt immunförsvar eller en inflammation i livmodern. 

  • BaeA
    Mathilda88 skrev 2024-02-22 04:18:12 följande:

    Ledsen för din skull med ❤️ Håller tummarna för nästa gång ❤️ Men man känner ju verkligen att ni hade man trott att det borde fästa efter operationen. Samtidigt vet man att flera behöver x antal återföringar innan det fäster, men känns så kämpigt!


    Låter klokt att kolla upp! Funderar på det med, men har min bortfallsblödning sedan i förrgår så hinner ändå inte ta nu och nästa mens lär jag inte hinna få svar på före återföringen tyvärr. Så velat just nu om jag ska chansa på det eller inte. 


    Förstår din känsla av behov av kontroll! ❤️


     


    Ja, och det har jag såklart med mig och vi inte riktigt haft nägra ?riktiga? chanser och min kropp kanske behöver längre tid på sig att läka även om det såg bra ut på VUL. 


    Nej, jag förstår det är ju lite segt för att allt tar ju sån tid. Men håller tummarna för fig nästa återföring 

  • JohannisenIVF

    Jag har nyss varit på VUL och vi fick se ett litet tickande hjärta! Bröt ihop totalt. ❤️😭 Gud så skönt och hoppas bara nu att det håller i sig

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023