• Pea593

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Tänkte starta en tråd här för oss som planeras börja IVF behandling detta år. 

    Själv ska jag påbörja behandlingen med sprutor imorgon (Bemfola 225).
    Efter två år med ofrivillig barnlöshet är jag mer än taggad! 
    Livrädd ja, men ändå så peppad på att något äntligen händer. 

    Vi är oförklarligt barnlösa då alla tester har visat sig vara normala. Och påbörjar nu behandling via Livio i Falun. 

    Det vore kul om fler som är i samma sits samlas här så kan vi peppa och stötta varandra. 

    🤗

  • Svar på tråden Vi som startar IVF 2023
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-02-21 18:12:55 följande:
    Så spännande!
    får man göra så på CvL? Att man inte behöver använder alla som finns i frysen innan man går på nästa stimulering?
    Yes jag frågade om man behöver använda upp från frysen innan man påbörjar nästa stimulering och fick som svar att man får välja själv. Vet inte hur det ser ut annars när man går privat, men låter ändå rimligt.
  • JohannisenIVF
    BaeA skrev 2024-02-21 15:07:41 följande:
    Håller tummarna för dig och att allt ser bra ut! Håller di uppdaterad vad mitt utfall blir. Läste att du inte sagt något till kliniken, tror de bara att de "löste" sig när du gjorde senaste återföringen? 

    Jag tänker att jag vill att EC ska skriva ut droppen om det visar sig att jag behöver, för då får man 10 för 1500 kr. (Sa min man, jag har själv inte läst på än). Men vet ju dock inte om de skulle vara positiva till det. Så ett steg i taget! Känns som sagt bara skönt att ha någon form av plan.
    Ja dom tror att det bara löste sig. Och orkar inte ta diskussionen med dem känner jag heller. Blir ju kanske fel i deras statistik och sådär men med dåligt bemötande så känner jag att då får det vara.
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-02-21 18:21:22 följande:
    Yes jag frågade om man behöver använda upp från frysen innan man påbörjar nästa stimulering och fick som svar att man får välja själv. Vet inte hur det ser ut annars när man går privat, men låter ändå rimligt.
    Hur bra som helst ju!
  • BaeA
    Quincey skrev 2024-02-21 17:12:56 följande:

    Grattis till er som plussat!

    Jag är på RD9 nu med vår första blastocyst ❤️ TD i slutet av veckan, kommer inte våga tjuvtesta för orkar inte med ett negativt resultat 😅 Funderar på att gå på en ny stimulering om detta inte funkar, försöka passa på när vi äntligen fick bra resultat sist ❤️


    Håller verkligen tummarna för dig, tyvärr gick det inte för oss denna gång heller. Hur känner du dig? ❤️
  • BaeA
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-02-21 15:19:52 följande:

    Tack alla för era hjälpsamma svar, det är ett så otroligt fint community <3


    @Noelani tack för att du delar med dig om din resa och ger hopp :) Har hört om assisted hatching, men inte kollat närmare på det. Ska absolut nämna det till läkaren om nr. 3 inte går vägen. 


    @AnnaWZ tack snälla, detta ger verkligen hopp! Spännande att du kan känna skillnad på livmodersetappen. Jag tog bara progesteron när jag gjorde ett färskt försök, men för mina två FET, så sa läkaren att det går lika bra att skippa progesteron i mitt fall och istället köra på Ovitrelle, så har inte varit där nere och känt så att säga hehe. Ifall detta inte går vägen, så har vi ett sista 6-dagars kvar i frysen (de andra 3 har varit 5-dagars), så får då hoppas allt jag har att det blir som dig och går på 4e försöket! 


    @BaeA verkligen tråkigt att höra om mensen, hoppas det är vår tur snart! Tack för att du delar med dig av hur du tänker. Jag missuppfattade, trodde först att du gjorde IVF på Sophiahemmet, för du skrev tidigare att du varit där och tagit tester. Jag har försökt hålla mig från att utreda saker privat, men går det inte vägen den här tredje gången, så kommer jag först prata med kliniken och se vad dom säger, och om dom säger att vi gör precis samma metod med 4e embryot, så ska jag utforska det du nämnt.

    @JohannisenIVF tack snälla för svar! Så bra att du följde magkänslan, fick svar och att det funkat med dropp! Som jag skrev till BaeA så ska jag absolut kolla upp detta om det inte går vägen för mig den här gången. 


    Nej, inte helt lätt att begripa! Det var FP som remitterade mig till Sophiahemmet för blodtesterna. Den kliniken jag går på förlorade ju avtal med regionen så jag är ?privat? där nu. Så antingen kan jag välja att flytta mina embryon med en väntetid på upp till 6 mån och få fortsatt  finansierad vård eller så har jag kvar mina embryon och får göra återföringarna utan kostnad men sen betala för alla tester etc.

    Så för oss var valet enkelt. Sen om det inte skulle bli något av dessa har vi fortfarande en omgång kvar och då flyttar vi klinik. men istället för att vänta på en eventuell åtgärd från nuvarande klinik så jobbar jag på från sidan. Känner också mig lite mer lugn av att själv ?bestämma?
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-02-21 19:43:45 följande:
    Håller verkligen tummarna för dig, tyvärr gick det inte för oss denna gång heller. Hur känner du dig? ❤️
    Tack! ❤️ Har haft lite ont i magen i några dagar men det har jag haft tidigare när jag tagit progesteron så det gör mig inte klokare.

    Beklagar om det inte gick denna gång, har du testat negativt? 
  • Björkenli

    @ Quincey 

    Låter klokt att passa på med fler stimuleringar tycker jag!!

    Återföring kan man ju göra även i senare åldrar dessutom,  men plocka ut ägg är det som är tidsberoende! 

    Spännande med testet sen i slutet av veckan!! Kanske inte blir någon ny stimulering 💕

  • BaeA
    Quincey skrev 2024-02-21 22:31:28 följande:
    Tack! ❤️ Har haft lite ont i magen i några dagar men det har jag haft tidigare när jag tagit progesteron så det gör mig inte klokare.

    Beklagar om det inte gick denna gång, har du testat negativt? 
    Tack ❤️ jag kände på mig tidigt att det inte var något. Sedan började jag få spottings och mensvärk i helgen och i dag kom mensen. Så likt förra gång hade jag redan haft mitt breakdown så idag känns det ok. Ja progesteronet är ju jobbigt som spökar! Hoppas verkligen för din skull på ett litet mirakel! 
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-02-19 22:03:53 följande:
    Tack fina ❤️ledsen att det inte tog sig för dig heller denna gång. Jag kan absolut relatera till dina tankar kring livmodern även om jag fortsatt har tre embryon kvar och detta egentligen var vår första ?riktiga? chans efter operation, läkning osv..

    Men har ändå bokat in mig hos fertilitetsplus i morgon sen tänkte jag även beställa ett test från fertilysis nu när jag får min mens. Kostar en del pengar, men jag klarar inte av att inte vara den som får ha kontroll eller bestämma det jag faktiskt kan, och på så sätt eliminera orsaker eller faktiskt få en orsak och kunna ta vid på det. 

    Ledsen för din skull med ❤️ Håller tummarna för nästa gång ❤️ Men man känner ju verkligen att ni hade man trott att det borde fästa efter operationen. Samtidigt vet man att flera behöver x antal återföringar innan det fäster, men känns så kämpigt!


    Låter klokt att kolla upp! Funderar på det med, men har min bortfallsblödning sedan i förrgår så hinner ändå inte ta nu och nästa mens lär jag inte hinna få svar på före återföringen tyvärr. Så velat just nu om jag ska chansa på det eller inte. 


    Förstår din känsla av behov av kontroll! ❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023