• Pea593

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Tänkte starta en tråd här för oss som planeras börja IVF behandling detta år. 

    Själv ska jag påbörja behandlingen med sprutor imorgon (Bemfola 225).
    Efter två år med ofrivillig barnlöshet är jag mer än taggad! 
    Livrädd ja, men ändå så peppad på att något äntligen händer. 

    Vi är oförklarligt barnlösa då alla tester har visat sig vara normala. Och påbörjar nu behandling via Livio i Falun. 

    Det vore kul om fler som är i samma sits samlas här så kan vi peppa och stötta varandra. 

    🤗

  • Svar på tråden Vi som startar IVF 2023
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-02-20 07:44:45 följande:

    jag är inne och läser alla eta inlägg ofta Även om jag inte svarat.
    så tråkigt att du ifått negativa testet Mathilda,
    vill ändå säga att jag har flera vänner som inte testat positivt förens en vecka efter missad mens och aldrig fått positivt på testa tidigt. sophiahemmet hade testdag tre veckor efter återföring för att vara på den säkra sidan. jag förstår att man känner att det är kört men det finns  en chans att du är positivt om några dagar. 


    Dessutom har du ju en blasto i frysen du inte kan ge upp på ännu! Tänk vad vi kämpat för att gå en blasta och hur mkt det skulle betyda! Där ligger den säker! och jag vet att du ville ha barn 2024 men finns många fördelar för barn som är födda tidigt på året jämfört med sent. Om man ska försöka vara positiv i eländet ! 


    jag är på väg på första ultraljud nu. Förväntar mig inte några ägg allts då jag levt under ganska mkt stress senaste månaderna, missat måltider tabletter och druckit massa kaffe osv. Får se men känns som alla förutsättningar är emot mig hehe


    Tack så mkt ❤️❤️ Tyvärr har min bortfallsblödning också kommit, dagen före testdagen, så tyvärr inga frågetecken. Förra gången kom den efter avslutad cyclogest iallafall. Men stort tack för peppen 🙏❤️! 


    Min bror (läkare), brorson och kusin (jurist) är födda i december och alla älskar det, ❤️ men tack ändå! Det mest låter så fruktansvärt långt bort med 2025 när man är i februari -24.. Hela resan är mindblowing sett till tidsaspekten! Allt tar sån fruktansvärt lång tid. Vi hoppades få barn -22, och här står man nu..  Ja så sant! ❤️ Man får försök vända det man kan till ngt positivt för att överleva.

    Hur gick ultraljudet? ❤️

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-02-20 10:17:25 följande:

    Ah glömde.
    9 ägg idag efter långa protokollet och 8 dagars sprutande (9e ikväll)
    sämre antal än tidigare men inte förvånad då jag verkligen haft en tuff tid med dålig kost och inte brytt mig om tillskott osv.
    hopppas dock på att melatoninet ska ge bättre celldelning för mig också ❤️


    plock måndag eller tisdag så några fler dagar med sprutor 


    Fortfarande bra mängd! ❤️ Spännande! Men såklart hade man velat ha mer som innan. Håller tummarna för att guldägge/guldäggen finns i denna batchen ❤️❤️. Sa dom förresten vad som hände med de 9 embryona som slutades utvecklas? Såg dom ngt särskilt hos dom? Eller bara av oklar anledning? ❤️
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-02-20 14:02:28 följande:
    Alltså att gambla i den åldern om man VET att man vill ha fler barn skulle jag inte rekommendera. och förlåt men jag blir så jävla arg på män som håller på sådär.
    "jag vet att jag verkligen vill ha barn med dig framövermen är inte redo" är dom så dumma? Förstår dom att det mer väldigt stor sannolikhet inte kommer gå allts om man väntar när man är 38-39 år ? 

    och när de sedan säger " men jag Vet ngn som fick barn när de var 44"
    JA såklart det KAN hända en på 1000000. eller så är de inte deras ägg ens. 

    Förlåt men jag blir så arg på sånt här. Kanske för att jag själv varit i det och tvingades skjuta upp behandlingen ett halvår haha. nästan 1 år från första konsultation dock. 
    +Björkenli - Reagerade likadant som du på dilemmat!! Bra av dig Björkenli att ta tag i situationen och förklara dilemmat så hon fick upp ögonen för det så hon inte upptäckt det långt senare! Heja heja, tycker absolut hon ska köra donator om inte han steppar upp nu direkt. Båda är trots allt barnsugna. Vill hon vara säker på att inte behöva dela vårdnaden så kör donator, annars får han skärpa sig. Här finns inget senare, det finns bara ett nu.
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-20 14:26:26 följande:

    @LMsm

    När min kompis berättar hur han ser på det så verkar det dock inte som att han ÄR säker på att han vill det senare.. han har ett eget barn också och är rädd att han ska känna sig utanför om han skaffar sig en ny familj...

    Men nej han hade ingen aning heller om att det inte är lätt för henne att bli gravid nu vid 39...
    Så nu när hon precis varit på fertilitetsutredning fick de båda en tankeställare...

    Jag skrev till henne idag att om jag var i hennes sits hade jag börjat göra ivf med donerade spermier så snart som möjligt...  För hon kan ju inte göra det med hans spermier eftersom hon då riskerar att rent juridisk inte få använda dem.
    Och frysa in ev blastocyst... ägnar hon ett halvår åt det så hinner hon och killen ta reda på mer var de står under tiden. 

    Och skulle hon väl få en fin blastocyst under ivf kan hon ju alltid välja då att ta återföring...
    Kan tänka mig att om hon väl kommit så långt så kanske hon får insikten att ett till barn är viktigare än nya killen..

    Hur som helst- för min del försöker jag se vad som ändå blivit positivt av denna process för mig, och det är helt klart att kunna berätta för henne och en annan kompis hur de ser ut med chansen att få barn efter en viss ålder. 

    Hon nu hade ingen aning utan trodde hon kunde vänta 8 månader typ och bli gravid efter några försök på naturlig väg. 

    Så även om inte jag får barn får jag försöka se det positiva att jag kanske hjälper andra att inte göra samma misstag som jag 💔


    Så himla fint av dig ❤️❤️❤️
  • Mathilda88
    Rockbrud skrev 2024-02-20 18:29:20 följande:

    Måste skriva av mig så det blir verkligt. Gjorde ivf i oktober, vilket gick åt helvete, överstimulering inflamerad livmoder och inga ägg som klarade sig. Uppföljt av en månads urinvägsinfektion. Efter detta har krop inte varit sig lik o mensen har strulat. Kanske inte så konstig, med tanke på höstens problem. 


    men nu, plötsligt händer det, jag är gravid. Första gången i mitt 37 åriga liv och helt naturlig. känns totalt overklig o kan inte smälta det.  Typ i vecka 5 nu. 


    lyckades detta finns det hopp!


    Wow, stort grattis!!! ❤️❤️❤️
  • Mathilda88
    JohannisenIVF skrev 2024-02-21 14:19:57 följande:
    Jag går på Akademiska och de ville inte utreda med mer prover osv. Så jag vände mig privat och bekostade själv. Och idag är jag tacksam för att jag följde magkänslan (om än 3 år försent). Jag hade överaktivt immunförsvar och går på dropp nu för det. Jag går in i vecka 8 på fredag. Jag har inte berättat för Akademiska att jag gjort det och inget jag kommer göra heller då de nonchalerat ens önskemål om provtagning. Hoppas du kan få svar❤️
    Önskar så att du kommer säga det till dom snarast så de kan inse problemet är större än de tror och faktiskt kanske kan införa det för andra patienter efter dig! ❤️ För säger du inget så tror dom ju att deras teori är rätt och du fel, när det faktiskt är precis tvärtom och de höll på att förstöra det för er istället! ❤️
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-02-21 17:12:56 följande:

    Grattis till er som plussat!

    Jag är på RD9 nu med vår första blastocyst ❤️ TD i slutet av veckan, kommer inte våga tjuvtesta för orkar inte med ett negativt resultat 😅 Funderar på att gå på en ny stimulering om detta inte funkar, försöka passa på när vi äntligen fick bra resultat sist ❤️


    Spännande! Ja förstår känslan, det var mkt skönare första rundan när jag bara körde på i bubblan som PUPO och njöt, saknade den känslan denna rundan. Kör nog PUPO nästa gång om vår blastis överlever upptiningen (känsligare ju med fragmentering, vet inte vilken nivå den har). Låter väldigt klokt att passa på om man kan ❤️❤️
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-02-21 18:21:22 följande:
    Yes jag frågade om man behöver använda upp från frysen innan man påbörjar nästa stimulering och fick som svar att man får välja själv. Vet inte hur det ser ut annars när man går privat, men låter ändå rimligt.
    Så himla bra!
  • Mathilda88

    Noelani:
    Går och tänker att jag nog vill prova assisted hatching och embryoglue om Sellmer håller med om det. Vår blastis bör vara en 6-dagars, så kanske redan börjat kläckas? Vår förra tidiga blastis var ju en 4BC och hade börjat kläckas själv. Så får se! 

  • AnnaWZ

    En fundering ang att ta flera test efter ett positivt test. 

    Hur har ni resonerat? Har ni tagit ytterligare test eller avvaktat UL. 

    Tyckte det var så jobbigt när jag första återföringen, mot bättre vetande, testade rd 10 för att få ett positivt test för att sedan rd 13 få ett negativt. Ångrar mig bittert då det satte djupa sår, som jag kunnat undvika. 

    Nu har jag fått positivt på testdag, dvs rd 18 och i v 6 och blivit inbokad på ett UL om två veckor. BM jag pratade med på kliniken sa uttryckligen att man inte ska hålla på att testa mer då det bara skapar stress och oro, och att det är så lätt att testet inte blir pålitigt (beroende på urinets koncentration osv som är svårt att fullt ha koll på). Har också googlat mig till att även om man fått MF så kan testet visa positivt ett tag efter. Så rationella jag säger att jag borde avstå, medan känslomässigt styrda jag bara vill veta och få någon form av bekräftelse alt redan nu få veta att det inte gick vägen (även om rationella jag då vet att det kanske är omöjligt att få besked idag). 

    Hur har ni i samma sits resonerat/gjort? 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023