• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    LMSM skrev 2024-07-03 09:07:14 följande:

    Mathilda en sak till.
    om du överväger Cvl för att det ska vara billigare antar jag att det är tre pack ni vill
    köpa?
    tänk på att inte visa kliniken de försök från sellmer då, man får ju nämligen bara köpa om man gjort Max tre försök. Förstår att fet är jobbigt att inte ta med de saker som gjort då ni haft bättre resultat men du kanske kan lyfta dom sakerna ändå? antar att det inte blir sååå mkt billigare om man köper enstaka försök hos cvl jämfört med sellmer om man ska inkludera resor osv.

     


    Om man kör 3-pack på cvl räknas inte första försöket som inte leder till återföring som ett försök. Så är inte säker på om de skulle räkna Mathildas två första försök i Malmö? Hur var det för dig LMSM?


    Vill minnas att läkaren vi träffade inte ansåg vårt försök hos Eliva utan återföring som ett riktigt försök. Jag är inte säker på hur de bedömer men tycker det vore orättvist att neka någon paketet för att den gjort för många försök. Man kan tex som jag ha varit på en värdelös klinik innan eller haft andra problem som försvårat. Skulle hoppas att de gör en individuell bedömning.

  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-07-03 01:36:20 följande:
    Tack så mkt  // Hjärta Ja det känns klart värre än jag förväntade mig. Gråter Mkt tårar dessa dagar.Gråter Trodde jag landat mer i beslutet om ÄD, men såklart gav graviditeten ett helt nytt hopp. Ja väldigt tacksam för det. Hjärta
    Tack så mycket Hjärta Hoppas så mycket på det HjärtaGråter
    Förstår det ❤️ Missfall som andra nämnt är ju vanligt och behöver inte ha något med dina ägg att göra. Men det är extrem otur och tufft att det ska hända efter så mycket kämpande. Tufft beslut att ta nu. Ni skulle säkert kunna bli gravida med dina ägg igen men omöjligt att veta om det skulle hända direkt eller ta tid. Håller tummarna att nästa försök går hela vägen oavsett om det är med egna ägg eller donerade ❤️
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-07-04 03:52:14 följande:

    Man inser hur mkt hormonerna påverkar en, tyckte ändå att jag landat i beslutet, så alla dessa starka känslor och alla tårar har överraskat mig. 


    Vad kan vara orsaken om inte äggen till missfallet? Våra embryon utvecklas generellt långsamt, vilket även stämmer överens med den sena ökningen av hcg. Med dålig utveckling är risken högre för kromosomfel också tänker jag? Att de felutvecklas helt enkelt?


    Spermierna kan också ofta vara orsaken till missfall. Tror jag hört att det är den vanligaste orsaken? Ja kanske är så att långsam utveckling kan vara större chans för kromosomfel, har Sellmer sagt nåt om det?

    Såg att ni funderar på cvl, intressant att höra vad de säger om era resultat! Vi fick köra i princip samma behandling där som tidigare, däremot verkar deras embryologer/labb vara vad som gjorde skillnad för oss. Hoppas ni får klarhet efter konsultationen och smart att stå i äd-kön så länge. 
  • Quincey

    Herregud Mathilda, vilken resa. Så jobbigt att behöva kämpa så för smärtlindring, det är väl det minsta de kan ge dig kan man tycka. Skönt att det är över och att du kan börja återhämta dig. Galet också att du kände att de kanske satte in embryot för högt vid ET! Och vilket starkt embryo du fick tillbaka ❤️ så orättvist att det skulle gå såhär. 


    Grattis på födelsedagen! Detta år kommer vara ditt år, då det vänder till det bättre! ❤️❤️

  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-07-12 18:11:36 följande:

    Totalt sammanbrott här hemma nu. Kombination av att förlora mitt efterlängtade barn, första som fäst, men framförallt att bli så fruktansvärt ifrågasatt av tre sjuksköterskor i rad om behovet av smärtstillande verkligen var så högt - trots läkares ordination och post-op-syrrornas rapport om vikten att ge generöst. För - Jag hade ju redan fått mkt på postop.. Fastän vi vet att intravenöst går ur kroppen fort. Alltså ångesten! Fan va jag skäms för mitt yrke just nu! Att vi kan bemöta en annan människa så! Kvälls-ssk blev införstådd sen och körde på med ordinationen, men skadan var redan skedd. Natt-ssk lossnade framåt morgonen, men också där skadan redan skedd. Nu sitter jag här o bölar över det i efterhand efter allt kämpande, försöker samtidigt att inte böla för det gör ju ont i magen..


    Fyfan allt du upplevt är ju traumatiskt, inte konstigt att du mår dåligt nu och behöver bearbeta vad som hänt. Man saknar ord när man hör om bemötandet, så onödigt. Tror det är bra att försöka ta det lugnt och fokusera på att vila och läka. Du kan inte påverka vad som hänt och förtjänar återhämtning ❤️❤️❤️
  • Quincey

    Var på KUB idag, allt såg bra ut på ultraljudet och fick se en fin bebis på 7 cm ❤️ Sen kom resultatet som visade förhöjd risk för kromosomavvikelser, speciellt trisomi 13 och 18. Fick göra NIPT direkt efter. Nu vänta i 2 veckor. Känns helt fruktansvärt, blev dessutom stucken 3 ggr eftersom det inte kom ut nåt blod. Varför kan inget bara flyta på och gå bra nån gång 😩

  • Quincey
    BaeA skrev 2024-07-15 11:39:17 följande:

    Quincey: jag har tyvärr dålig koll på kromosmavvikelser då jag inte har kommit så långt i resan än att det är något nytt man ska behöva oroa sig/ta ställning till! Blir så ledsen att läsa alla utmaningar man ska behöva genomgå när man ändå tagit sig så långt som du gjort nu. Tiden känns ju också som att den står still. Men hoppas att ni har lite sommarplaner som gör att tiden kan gå och att NIPT kan ge er de svar ni behöver. för visst behöver det inte vara ?dåligt?. Hejar på er ❤️


    Tack ❤️ Ja, hoppas på det bästa nu.
    Mathilda88 skrev 2024-07-15 11:56:47 följande:

    Quincey: Åh nej vilken ångest att behöva gå med i 2 veckor!! 😢😢 Håller alla tummar och tår för att där inte är ngt fel! Ja nu när ni äntligen bara ska få njuta efter alla motgångar!! ❤️



    Verkligen ångest, tack jag hoppas det ❤️
    Sola13 skrev 2024-07-15 13:06:47 följande:
    så fint att allt såg bra ut med bebisen på UL ❤️ det är väl ett stort spann ändå för att det ska vara förhöjd, vad fick ni för resultat? Bra att ni kunde göra NIPT direkt Och inte behövde vänta på en ny tid för det. Håller verkligen alla tummar ❤️❤️ 

    Ja, det var fint att se lilla bebisen, gick från att gråta av glädje till att gråta av sorg? Vi fick 1:163 för trisomi 13 och 18, det var blodprovet som drog ner resultatet, 1:39 visade det. 200-nånting för trisomi 21. Ja skönt att jag kunde göra NIPT direkt ❤️
  • Quincey
    Awesomeginger skrev 2024-07-15 15:33:33 följande:
    Vad tungt förstår att de måste varit omtumlande. Hoppas resultatet kommer snabbt och allt ser bra ut. Fördelen med NIPT är att de är ett helt säkert svar. Låg risk på KUB kan man inte lita på till 100% så tänker att de kommer bli skönt att veta helt. Håller tummarna 
    Det känns som de alltid är något, på RUL hade dom svart att se hjärtat på våran och vi fick komma på återbesök så några dagar av nervositet där med. Men efter en lång kamp lyckades dom se hjärtat och allt såg bra ut.
    Men tror man inte kunna känna sig säker eller trygg fören bebis är väl är ute!
    Håller tummarna för er!
    Jag hoppas det, tack ❤️ Fy, det är verkligen alltid något nytt att oroa sig för. Så skönt att de såg hjärtat när ni kom tillbaka.
  • Quincey
    Sola13 skrev 2024-07-15 16:51:57 följande:
    Jag förstår det, så många tankar och känslor som måste snurra runt just nu! Det är dock fortfarande betydligt mycket större sannolikhet att barnet inte har något av det ju. om man radar upp 163 barn så är det fortfarande bara en av dem, 162 av dem har inte det. Men förstår naturligtvist att det är jättetufft, man har ju redan varit igenom så mycket för att komma hit. Hoppas du kan hålla dig lite sysselsatt dessa två veckor och att tiden inte går allt för långsamt! ❤️
    Jag försöker tänka på det för att lugna mig ❤️ Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att efter allt vi gått igenom: svårt att bli gravida, svårt att få blastocyster och flera missfall, varför skulle inte vi vara den av 163 som får ett foster med kromosomfel. Vet att det inte hjälper men man är så bränd att man ifrågasätter om det nånsin kommer gå. Men ska försöka tänka positivt och sysselsätta mig, kan ju inte påverka utfallet ändå.
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-07-15 20:38:07 följande:

    Tack ❤️ Ja tror det ❤️ Det märkte mig hårdare än jag trodde. Som mamma sa idag; inte konstigt med ett breakdown i fredags - innan dess var det fullt upp med undersökningar, frågor, operation och kämpande för att få de jag behövde med smärtstillande osv.. Tar tid att bearbeta.. Utöver att förlora vad som kunde blivit ens barn om den bara suttit rätt.

    Imorgon har vi läkarkonsultation på Sellmer. Sambons tre timmar ledighet på morgonen är troligen indragen pga sjukdom på jobbet, han som verkligen hade mått bra av att få vara med och prata med läkaren.. Vi är så frustrerade just nu! Inte ens ett läkarbesök kan få flyta på utan allt ska fanemej strula..! Alltså hur ska man orka.
    Och vi har fortfarande inte bestämt hur vi ska göra. Egna en sjätte och sista gång eller donation?


    Detta utomkveds snurrade verkligen omkull min verklighet och vision..


    Verkligen tufft beslut. Ni kanske ska fundera över om det finns nån chans att ni kommer ångra längre fram om ni inte gav det ett till försök med egna ägg, när ni var så nära. Pengar kan man tjäna hela livet men äggen är i sin prime under en begränsad tid. Förra gången fick ni en blastocyst när ni också testade med donatorspermier och denna gång en graviditet när ni körde med bara din sambos spermier. Men förstår samtidigt att det finns inga garantier och det kan vara skönt för själen att säga att det räcker och gå en annan väg. Och leder det till ett barn så kommer det ha varit menat att bli så.
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023