• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    WinnerBirdie skrev 2024-04-24 20:01:21 följande:

    Tack, det lät ju lite bättre! Får fråga mer innan vi köper. skriver man på något kontrakt typ, med vad som ingår? 


    Är det någon som vet hur det är på andra kliniker i Sthlm?


    Vi skrev på avtal, man kan vänta med att skriva på och betala till man börjar med stimuleringen, och lämnade in i samband med UL. Typ det här var det https://www.linne.se/linne3/attachment/paketavtal352021.pdf
  • Quincey
    MeIMyself skrev 2024-04-25 16:04:53 följande:
    Hej,

    påverkar absolut inte, jag var förkyld också under sprutperioden och om allt går hela vägen så har vi vår dotter om 1-2 veckor  :) 
    kämpa på ❤️
    Tack snälla för att du säger det. Grattis! vad underbart att slutmålet närmar sig! ❤️❤️
  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-04-26 22:58:03 följande:

    Måste bara skriva igen- blir helt knäpp av att mensen inte kommer! Har aldrig någonsin varit sen tidigare!!
    Men det var ju så tydligt negativt på testdagen. 
    Ändå kan en del av mig inte låta bli att undra, för det känns så himla ovanligt i kroppen att den är så sen...  Jag känner inte igen kroppen riktigt, svårt att sätta fingret på det. 
    Jag tror ju verkligen inte att testet visade fel men det är väl bara att hoppet är det sista som lämnar en...

    Kommer den inte inatt får jag väl köpa ett test bara för att kunna  sluta tänka på detta en gång för alla. 

    Hade testdag i lördags så nästan 1v efter nu. 

    Den kommer säkert inatt. 


    Hur har det gått? Har du tagit nytt test?
  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-04-28 13:47:45 följande:
    Nej fortfarande ingenting. 
    Har hela tiden tänktatt det nog kommer när som helst.. men nu borde jag köpa nytt test..

    Men nu har jag nästan byggt upp förväntningar så nu känns det jobbigt att testa igen!!! Är det negativt nu 3 v efter ET så är det ju inget snack om saken..

    Tror jag inte vill ta hål på bubblan av känslan att "tänk om"..

    Men jag borde verkligen köpa nytt test idag så att jag kan fejsa verkligheten!

    Jag känner att jag börjar vänja mig vid tanken på ÄD också.  Fick inlogg till Olgas katalog nyligen och en donator där kändes väldigt bra. Hon gillade att plantera precis som jag gör. Ville helst vara i din trädgård hela dagarna,  vilket stämmer med mig. Hon var väldigt kreativ, målade och sydde.. Jag är relativt kreativ också. Hon har katt, jag älskar katter.  Fick väldigt bra intryck av henne generellt.  Som favorit saker att äta angav hon frukt, bär och grönsaker . Jag har varit vegan och äter fortf inte kött eller mejeriprodukter, och vill äta då växtbaserad som möjligt, så det gav bra vibbar också (någon skrev tex kött som favoritmat och det kändes ju inte lockande för mig som inte äter det). Och när jag redan har 2 manliga donatorer som jag valt ut som jag har jättebra intryck av, så kändes tanken på att ha ett barn som blir resultatet av någon av de matchningarna isom något positivt. 

    Det kostar ju en del också men min tanke är att försöka stimulera några cykler till och om jag bara får några enstaka äggblåsor att få göra insemination så att det bör billigare.  Skulle jag göra det några gånger skulle jag nog kunna släppa tanken på mina ägg sen. 

    Jag kan ju inte lägga hur mycket pengar som helst på mina ägg, om jag vill kunna köra ÄD sen.. 
    Om jag faktiskt ska vara realistiskt. 

    Hur går det för er andra? Några uppdateringar?

    Förstår känslan av att inte vilja ha ett slutgiltigt negativt resultat, speciellt när mensen ändå inte börjar och man kan inte göra så mycket mer än att vänta. Skulle du börja med sprutor vid nästa blödning?

    Vad bra att du fick en positiv känsla av en av donatorerna och att hon påminde om dig med många liknande intressen. Måste vara enklare att ge sig in i den processen om man får denna typ av information. Skönt att ha en plan B om det inte skulle gå med egna ägg.


    Jag ska ha plock nångång nästa vecka. Har mycket ångest inför återföring om de väljer att odla till blastocyster. Är ett trauma från de första tre IVF-försöken att vi hade så dålig embryoutveckling och vet inte om vi bara hade tur sist som kunde odla till fem dagar. Vill snabbspola förbi till det är över.

  • Quincey

    Vi har gjort vår femte IVF-omgång nu. Med dos på 375 IE fick vi ut 18 ägg (tidigare dos på 400 IE har gett 12 ägg så det var ju intressant att det varierade så). Tyvärr var hela 5 ägg omogna? så min slutsats är att det inte finns mycket poäng för mig att ta så hög dos utan kan lika gärna gå tillbaka till 300 som gav oss färre ägg, men lika många mogna. Det är ju viktigare än antalet.

    Vi testade vanlig IVF för första gången vad jag vet, på 3 st ägg. Inget blev befruktat. Hur kan det bli så? Vi har blivit gravida en gång naturligt så vet att det inte är omöjligt. Normalt spermatest så var en besvikelse såklart att det inte gick.

    De sa att om de inte hade känt till vår historik så hade de kört vanlig IVF på alla, men vi har varit rädda för att testa då vi bara gjort ICSI tidigare. Så tack vare ICSI fick vi ändå 9 befruktade. Men 50% befruktning känns inte jättebra.

  • Quincey
    LMSM skrev 2024-05-02 11:17:23 följande:
    Va tråkigt att så stor andel inte blev befruktade/ var mogna. 
    Så här förklarade CvL och Sophia för mig. 
    När man gör vanlig IVF så vet man inte om äggen är helt mogna, man kan inte se om äggen är mogna eller inte oavsett om de har rätt storlek osv. Man behöver skala av äggen vilken man gör vid ICSI för att se om de är helt mogna. Mao så kan de 3 äggen som ni körde vanlig IVF på ha varit omogna utan att man visste det. Dvs otur/slumpen att det var just på dom. Kanske hade de blivit befruktade om de varit tre av de som blev befruktade med ICSI. Alternativt hr jag fått höra för hårda skal.

    Jag känner igen det där med att höre dos inte ger fler mogna ändå. Den första och enda gången jag körde med högsta dosen 450 (menopour plus gonal f) så fick jag ut 12 ägg (med Gonal F 375 gången innan 14). Den gången men högsta blev INGET ägg befruktat( man körde vanlig IVF på alla). Den gången jag fick 375 blev 10 befruktade 5 vanligt och 5 ICSI. Vet inte om det är den höga dosen eller om det är när man blandat in menopour. De säger att de är slumpen....(absolut inte menopour)

    Funderar på att våga köra på endast 300 nu och se var jag får ut. Ska ju göra korta så eventuellt får jag väldigt få ägg på grund av den anledningen redan....

    Körde Du både menopur och gonal f nu? 

    Håller tummarna för att du får minst en blsastocyst!
    Kommer du vänta till dag fem med återföring?

    De sa att av de mogna äggen så hade de gjort vanlig IVF på 3 st, men kanske var att de gjorde IVF på fler men bara 3 av dem var mogna? Får se om jag får tillfälle att prata med en läkare. Vi har haft manlig faktor så trodde lite naivt att det skulle gå med IVF om det var ett normalt spermaprov. Nu undrar jag om detta är anledningen till att vi har svårt att bli gravida naturligt eller om det var slumpen. 


    Det är så märkligt att alla dog en gång, vilken besvikelse. Ja men kanske 300 är bra? Lite läskigt kanske att köra en lägre dos men kolla om de kan höja efter UL eller om det är försent då? Jag har kört bara menopur senaste 3 gångerna (400 IE, 300 IE som sen höjdes och 375 IE). Tack ❤️ Vi kör återföring dag 5, värsta som finns att vänta nu eftersom vi bara fått blastocyster omgång 4. Men blir det ingen så börjar vi om direkt.

    Hur går det för dig? Skulle du göra ny omgång i juni? ❤️

  • Quincey
    LMSM skrev 2024-05-02 14:34:19 följande:

    Det är helt otroligt att de säger så jäkla olika till alla. vad vet dom egentligen? Känns som de säger det som passar patienten bäst haha

    till mig sa dom den gågnen Ibgen befruktades med ivf att det kan ha varit så att äggen var omogna trots att de såg mogna ut. Just för man INTE KAN se om man inte tar bort skalen som vid ICSI. ..

    sen sa han att det kan vara helt olika utfall gång till gång.
    tex tidigare när man inte hade icsi så kunde en gång med vanlig ivf ge noll befruktade för att nästa ge 100% befruktningsgrad. 


    så otroligt mkt som ska klaffa både naturligt och med ivf så är säkert helt olika anledningar varje gång.

    å jag förstår verkligen vad du menar! Olidligt! jag hr bestämt mig för att aldrig mer vänta till dag fem det gör för ont och sannolikheten för mer än en blasto är väl typ noll för mig hehe. Så känns bättre med återföring dag 2-3


    ja jag ska köra igång om ca en månad :)
    så spänd önskar nästan att jag hade sagt maj nu hehe men det går inte för har en resa inbokad när det med stor sannolikhet skulle bli plock då.

    får fortsätta ösa i mig acai grönsaker kött och avstå socker och gluten och allt var man läser 😂
    är inne på min tredje månad med melatonin också haha hoppas det ger ngt 🤪


    Det är förvirrande, man skulle behöva prata med en embryolog i lugn och ro. Intressant att det kan variera så.. tyvärr har man varken pengar, ork eller tid att göra en massa försök och vet inte om jag skulle våga mig på att försöka vanlig IVF igen 😩

    Ja finns ingen anledning att vänta 5 dagar i såna fall. Vi får ju ett extraförsök om det inte blir återföring nu men efter det skulle jag sätta in på dag 2 och inte vänta längre än så.

    Men kul med resa och att göra något du mår bra av. Tycker det är lite skönt att kliniken kommer ha sommarstängt så får man tvinga sig själv att göra något annat än detta.

    Jag trooor verkligen melatonin gett mig fler ägg. Eller så är det nåt annat tillskott. Tog i en månad nu och förra gången och hade fler ägg än 2 tidigare gånger med högre dos. Ska ge bättre äggmognad också vilket jag inte upplevt tyvärr.. men tror också på bättre celldelning. Har melatoninet stört din cykel något eller har den ändå varit regelbunden?
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-05-02 18:34:17 följande:
    Ja juste ! Jag fick min sån extra chans första gången när ingen blev befruktad 😅 så skönt att de har så!

    jag hoppas verkligen på celldelningen och att det var så att jag inte åt det tillräcklig länge senast.

    nej har faktiskt inte märkt senare ägglossning. läste att det kunde skjuta upp den i en vanlig cykel men verkar inte ha gjort det för mig hittills . nu har jag bara haft två stycken sedan min ivf i februari/mars men tom efter den( långa metoden ivf ) kom mensen den dag den var beräknad och ägglossningen nu verkar ha skett på dagen den brukar. kanske om man fortsätter lite längre.
    jag har dock inte tagit tre tills nu utan 1-2 men ska börja med 3 nu idag tånkte jag då det är ca en månad innan start nu :) 

    Håller tummarna för att celldelningen blir bra för dig nästa gång! Kan lägga till att jag fick veta att vi på försök 4 utöver våra 3 fina blastisar också fick 4 blastisar av dålig kvalitet och en tidig blastocyst. Så på 11 befruktade ägg var 7 blastocyster, att jämföra med tidigare resultat där 20 befruktade ägg gav 2 dåliga blastocyster. Så antingen har melatonin funkat superbra, eller så var embryologen på cvl riktigt bra eller så var det ren tur. 


    Åh bra att den inte förskjutits, då kanske man skulle våga ta den en längre period nästa gång. Du har tagit 1-2 mg nu eller?

  • Quincey
    Zaro skrev 2024-05-02 18:58:32 följande:

    Hej alla kämpar. Jag följer er fortfarande då och då och hejar på er alla. Hjärta Jag har ju hängt här sen i augusti förra året och ville bara meddela att vår bebis är här nu. Trots flera sjukdomar hos mig, vattenavgång redan i vecka 18 och att bebisen föddes prematurt på neointensiven har allt gått bra. En kollega sa till oss när vi påbörjade IVF-processen att hon, som fått två barn via IVF, inte skulle ha varit så ledsen under processen om hon visste att det skulle sluta som det gjorde.


    Åh stort grattis och tack för den fina uppdateringen! ❤️ Måste vara en sjuk känsla att vara i mål! Ja så bra att tänka på det. Ibland känns det som att det inte finns något slut på olyckan, känns på sätt och vis som stulna år. Men ska försökta påminna mig om detta när det är tufft ❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-05-02 20:40:08 följande:

    Åå vilken skillnad! Helt otroligt ju då tog sig ju nästan alla till dag fem ändå! 


    hur åt du melatoninen denna gång? Åt du hela tiden från det att du började innan gång 4 eller hade du ngn paus mellan ivf 4 och 5?

    ja precis 1-2 mg mer eller mindre sen jag förstod att det misslyckats där i mars. Jag var lite orolig att det skulle förstöra ägglossningen men läste ändå någonstans att vissa med fördel kan äta en lite lägre dos melatonin under några månader innan ivf så ville testa det och öka nu en månad innan. 


    jag tempar så tånkte att skjuts den upp så märker jag ju ändå det och behöver inte missa den. Dock fanns ju oron att den skulle utebli helt 


    Jag slutade ta melatonin dagen innan omgång 4 plock och gjorde uppehåll ungefär 8 veckor under ruvardagarna och tiden jag var gravid, började vid nästa ägglossning så bara tagit i en månad nu. 

    Vad bra då, hoppas du ser en skillnad denna gång! Tempar du med nån app? Försökte ett tag men litade inte på att det blev rätt, måste ju tas samma tid varje dag och innan man kliver upp ur sängen. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023