• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    LMSM skrev 2024-03-07 11:46:17 följande:
    Jag vet, det är helt olidligt alltså. 
    Jag mår verkligen skit rent ut sagt, Tror sämre än någonsin. Mår illa av oro och känner att jag är nära en panikattack hela tiden hehe. 
    Känner mig verkligen som en galning som googlar i alla möjliga trådar för att få hopp men egentligen känns det kört. Det känns som om jag rent rationellt bara borde ge upp nu och inse att jag är av de få % som de aldrig kommer gå för. Jag menar 5 plock. totalt 50 ägg ut, tre återföringar ALDRIG ngt som klarat sig på dag fem. Vet faktiskt inte vad jag ska ta mig till. Jag vet att jag ruvar på två men känner mig som ett psykbryt jag vet redan att det inte kommer gå när ingen annan klarat utvecklingen från 6 celler ens. 

    Jga slås med tankarna att aldrig få bli förälder vilket gör så jävla ont. 

    aja ska inte deppa ihop helt ännu hehe. 

    Förstår, men tycker inte du ska ge upp alls! Däremot borde man försöka tänka på annat men det är i princip omöjligt. Har blivit som en besatthet för mig 😆 Det kan vara så att de två du återfört blev blastocyster ❤️ Jag fick ingen bra blastocyst förrän de tog ut ägg 42-57 så 50 ägg utan blastocyst behöver inte betyda att det inte kommer bli någon längre fram. 


    Angående att testa tidigt så gjorde jag inte det utan väntade till testdagen denna gång. Är väldigt glad för det. Hade varit fantastiskt att få ett positivt resultat tidigare men har verkligen lidit tidigare när jag testat negativt och sen ändå tänkt att det finns en chans för att sedan igen testa negativt. Ångrar att jag tog nya test igår, hade hellre levt lyckligt ovetandes nu. Kan ändå inte göra något innan det kommer en blödning. När är din testdag?

  • Quincey
    LMSM skrev 2024-03-08 08:08:49 följande:

    Ruvardag 8 idag vaknade och kände mig kallsvettig, exakt på samma dag som tidigare gånger. tog tempen som är ganska låg men högre än medel. den borde dock varit mkt högre om det gått då bestämde mig för att ta testa tidigt test. Negativt som väntat. jag var redan så beredd på det här och har gråtit och mått dåligt och tagit ut det flera dagar redan Så nu känner jag mig bara tom.


    ska bara försöka hitta någon styrka och hopp som gör att jag OrkSr med ett sjätte plock i maj/juni.
    om inte läkarna säger åt mig att det är dags att ge upp Men börjar kännas så nu. 


    embryona var så fina sa läkaren 9.1 i betyg och hon var förvånad över att det inte gått tidigare. antar att detta tyder på att mins ägg har dåligt DNA saknar kromosomer eller har fler och aldrig kan bli ngt?.


    Förstår att det känns hemskt just nu men tror det bästa är att ta en dag i taget, försöka att tänka på annat och sen ta ett nytt test på officiell testdag. Vet att Zaro också nämnde om sin vän tidigare att när hon blev gravid så ångrade hon att hon varit så ledsen. Så kände jag efter att  jag plussat, att jag mått otroligt dåligt senaste åren för plötsligt ?löste det sig?. Försöker tänka på den känslan nu när mina gravtester visar svagare streck.

    Det finns de som sätter in perfekta blastocyster som ändå inte fäster. 50% av alla perfekta blastocyster har väl ändå kromosomfel så tycker inte du ska tänka att det är något fel på dina ägg. Det antas ofta när de inte hittar en annan orsak. Tycker de att embryona ser väldigt fina ut så tycker de ändå att du har en bra chans! Tror man kan ha väldigt mycket otur och det finns ju andra faktorer tex miljön i livmodern som gör att det inte fäster ❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-03-08 14:23:51 följande:
    Jag har också tänkt på det, om det skulle gå en dag så har man slösat så mycket tid på att vara olycklig eller det värsta är väl inte tiden men att man verkligen mått så dåligt. Kanske bäst att försöka vara positiv tills den dag man verkligen får höra att det inte går mer. Tack  // Hjärta

    jag ska inte ge upp. Ska åka iväg och umgås med min familj ngn månad, ta det lugnt vila upp mig och proppa i mig tillskott, äta massa frukt och grönt protein osv och inget socker! Sen testa igen i maj/juni och försöka få läkarna att minska dosen till max 300. tack för allt stöd!
    Låter som en bra idé att umgås med familj, må bra och få tillbaka livsglädjen. Håller med det är det psykiska som är det värsta. Vill börja prioritera mitt psykiska mående verkligen. Har varit totalt mörker så länge.

    Jag ringde kliniken imorse och sa i princip att jag inte vågar ta fler gravtest för är inte säker på om jag kan tro på dem. Fick tidigt UL samma dag, skulle vara i vecka 6+2 men de konstaterade att de inte såg någon graviditet i magen. Troligtvis var det ännu en biokemisk. Eventuellt utomkvedshavandeskap så fick lämna blodprov. Har tagit ut mig så mycket redan så har liksom inga tårar kvar. Tacksam dock att jag slapp vänta 2 veckor till på UL.
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-03-11 10:50:43 följande:

    Fick mitt senaste protokoll för embryona .
    de två jag fick tillbaka var 9.1 poäng och sannolikheten för graviditet var 27,1%. 
    SÅ lågt trots bra embryon och dessutom TVÅ. Mina chanser minskar drastiskt med varje ivf känns det som. Hade de varit inom de tre första hade väl sannolikheten varit högre än 17% för ett ägg och 27,1 för TVÅ tillbaka? 


    Hur har du fått siffran 27,1%? Är det någon av läkarna som sagt det inför ET eller nu i efterhand?
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-03-11 13:15:26 följande:
    Det står i mitt protokoll från lab. Linnekliniken har någon precikationsmodell där de kan räkna ut sannolikheten för tvillingar osv. Tror den baseras sig på mer än bara de återförda äggens kvalitet, de tar hänsyn till AMH, ålder, Protokoll, antal försök också och säkert mer. 

    SÅ här såg mina 6 befruktade ägg ut. BL är celler dag 2. Jag bad om att få utdrag för dag 5 så jag kan få se vid hur många celler de slutade dela sig men fick det här hehe. Jag orkar inte vänta på att få en tid med läkaren, det kommer ju inte ske förens långt efter deras officiella testdag och vill gärna veta exakta celler nu hehe
    Ok förstår! Bad också om mitt protokoll och de skickade från dag 6, står ingen prediktion där. Fick höra antal celler per telefon på dag 3 (mellan 8-12) men hörde sen att de bara kollar embryona dag 2 så vet inte var den infon kommer ifrån nu.
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-03-11 14:50:21 följande:
    Jag förstår, det står nog bara på dag 2 så be om det om du verkligen vill ha det. Kanske bara går så man mår sämre.  Jag fick från dag 6 nu och där syns det inte heller. 

    Angående att du fick höra de cellerna på dag 3 känns konstigt ja för de sa samma sak till mig. De kollar dag 2 sen först igen dag 5. Kanske hade de utvecklats till de under dag 2 då? 

    Varför jag ens bad om att få ut mina var för att jag tyckte det lät så himla konstigt när de på dag 5 sa att det skulle avvakta till dagen efter (dag 6) för att se hur utvecklingen var då. När jag sedan pratade med en sköterska i telefon sa hon att äggen varit typ  2 3 4 eller något liknade.

    Det lät så konstigt att de ville se hur de såg ut på dag 6 då eftersom de borde vara ganska självklart att de stannat om de såg ut så på dag 5. När jag fick protokollet nu från dag 6 så ser jag att de stannat vid 3 6 och 6 celler dvs mellan dag 1-2 och dag 3. Förstår inte varför man vill kolla igen dag 6 då. 
    Ja det är oklart, står med antal celler från dag 2 och då hade de flesta 4 celler. Spelar inte så stor roll nu, men med den celldelningen de nämnde antog jag tex att melatoninet gjort stor skillnad. Lite svårt att tolka dessa papper. Kanske kan de ändå komma ikapp till dag 6? Måste finnas nån anledning att de fortsätter kolla tänker jag.
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-03-11 15:07:45 följande:
    Åh nej!!! GråterGråterGråter Nu när det äntligen gått!! Håller tummarna för din flinga i frysen isåfall HjärtaHjärtaHjärta
    Ja det är så sjukt hur ingenting kan vara enkelt i denna process. Vi ska köra ny hormonstimulering i april och passa på nu när vi kört på med diet, kosttillskott och min sambo kan hålla sig kall. Sen spara återföring till sommarhalvåret 😅
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-03-11 16:57:38 följande:
    Fascinerande det här fenomenet. Har också uppmärksammat avvikande rapportering kring embryonas utveckling från iallafall RMC Malmö. Ibland bara feltolkning, ibland en finare omskrivning för att inge hopp inför ruvardagarna. 
    Ja synd att det är så oklart, för mig har det verkligen varit hjälpsamt för att se om det blivit skillnad mellan gångerna och vad det kan bero på. Men baserat på protokollet har jag sett att det ser ut som att vi fick flera blastocyster, tror 5 totalt, dock en del av sämre kvalitet så frystes inte. Ingen har nämnt något om det och de betygsätter inte A-C men blir ändå glad av det med tanke på att 3 tidigare omgångar totalt gav 2 dåliga CC blastisar.
  • Quincey
    WinnerBirdie skrev 2024-03-25 18:17:32 följande:
    Hej, nej inte riktigt landat i något ännu. Svårt att chansa när det kostar så mycket. Får fundera lite mer och om någon har input eller svar på frågan om 3pack är möjligt om man inte fått bra resultat på de regionsfinansierade försöken.

    Skulle behöva en paus från jobb och allt annat i livet 😔❤️ känner mig typ jagad av att tiden bara går. 
    Hej! Om 3-pack är möjligt beror på om du uppnår klinikens krav på 3-pack. Det har inte att göra med om du fått dåliga resultat på din tidigare klinik eftersom detta kan bero på mycket: otur, dålig klinik, fel metod för dig osv. Det står på klinikens hemsida vad de har för krav, tex på ålder och AMH. Jag kör på cvl nu och är väldigt nöjd efter att ha varit på en klinik jag inte alls var nöjd med. Hur andra kliniker är i Stockholmsområdet vet jag inte men tex Sophiahemmet har bra resultat.
  • Quincey
    J000ssan skrev 2024-03-26 18:41:01 följande:
    Jaha då börjar oron krypa på!
    tog ett CB digital med veckoindikator nu när jag kom hem och det visade gravid 1-2 veckor! Kan detta dåligt men hade nog trott det skulle stå 2-3 veckor! Så nu börjar ju hjärnan spinna igång:(
    gjorde FET i stimulerad cykel med blasto 5 dagars den 11/3! Någon annan som har någon inputs eller vet?❤️❤️
    Kan vara värt att testa med morgonurin för att få korrekt resultat. Jag testade Gravid 2-3 veckor på TD, testade igen 10 dagar senare och var då Gravid 1-2 veckor, på UL konstanterades kemisk graviditet (min andra). Fick blödning 4 dagar efter att jag slutat med progesteron. Hoppas verkligen det inte är fallet för dig, ovissheten är riktigt hemsk ❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023