Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Flash Gordon skrev 2023-03-11 12:05:32 följande:
    Det kan du ju tycka om du vill men du förstår att splittringen i samhället, den som Putin tackar för, uppstår när Socialdemokraterna i valrörelsens slutspurt går ut och anklagar Sveriges näst största parti (som de kom att bli) för att vara Putins "agenter"?

    www.socialdemokraterna.se/nyheter/nyheter/2022-09-02-sds-kopplingar-till-putins-ryssland---en-sakerhetsrisk-for-sverige

    Och detta i ett försök att smutsa ned det blå-gula blocket för att själva kunna vinna valet.

    * nu fungerade ju inte det, men ändå *
    Jepp. Sanningen svider och i synnerhet när den finns dokumenterad - ditt SDs kopplingar till Ryssland som går tillbaka läääänge.

    Det är ditt SDs kopplingar det talas om och FÖRSÖK komma ihåg att ditt SD INTE är en del av regeringen. Det är ditt brun-SDs kopplingar som avses. Försök inte gömma dig under mammas kjolar.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2023-03-11 11:53:45 följande:
    Jag är allvarlig. en seriös källa, dvs ingenting från öppna politiska motståndare - åtminstone, och du kan välja en av punkterna - vi kan begränsa det till detta till att börja med.

    Så kan vi sakligt gå genom vad punkten handlar om och på vilket sätt detta ger stöd för dina påståenden om "regeringens kopplingar till Ryssland" och "SD:s kopplingar till Ryssland".

    Fullt seriöst.
    Du kan förneka allt du orkar och försöka göra om bjudresor till icke-bjudresor så mycket du vill precis som ditt SD förnekar alla kopplingar till vit-maktrörelsen och nazism. Det är så ni opererar. Förneka, förneka, förneka. Projicera. 

    MSB- Myndigheten för samhällsskydd och beredskap:

    Skydd mot informationspåverkan (webbkurs) 1,5 h och gratis

    Kursen ger dig förutsättningar för att bli medveten om vad informationspåverkan är och ger dig verktyg för att kunna identifiera påverkanstekniker.



    www.msb.se/sv/utbildning--ovning/alla-utbildningar/skydd-mot-informationspaverkan-webbkurs/
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Mentat skrev 2023-03-15 08:15:48 följande:
    Troligen hade det varit exakt lika jobbigt att regera med stöd av det (v) som demonstrerade till förmån för PKK samma dag som Paludan brände sin koran.

    Båda är givetvis fullt tillåtna under yttrandefriheten, båda är ägnade att provocera Erdogan och sätta käppar i hjulet för vår Nato-ansökan men det är bara den ena som ges uppmärksamhet av media, och dig. Föreligger det händelsevis en viss bias?
    Nu är det inte V som är involverade i förhandlingarna om Sveriges medlemssksp i NATO utan brun-SD men du tycker fokus ska ligga på V.

    Tar ni SD-kramare aldrig ansvar för något ni är inblandade i?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Mentat skrev 2023-03-15 14:38:33 följande:
    Det är väl regeringen som förhandlar? (Sd) sitter inte med i den. Det jag visade är att frågan är mer allmängiltig och att den hade varit svår oberoende av vem som regerat.

    Det är inte jag som har hakat upp alla frågor på ett enskilt parti.
    Regeringen har bjudit med SD till NATO-samtal med Stoltenberg medan V inte är inbjudna.

    Det är inte jag som har missat att det inte är V som är involverade i förhandlingarna om Sveriges medlemsskap i NATO utan brun-SD men du tycker fokus ska ligga på V.

    Som sagt, tar ni SD-kramare aldrig ansvar för något ni är inblandade i?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Mentat skrev 2023-03-16 07:24:34 följande:
    Det jag bemötte var alltså att (sd) specifikt skulle vara ett problem för vår Nato-ansökan. De är dock inte det enda problemet. Paludan är vad jag vet inte med i (sd), men visst - de gillar inte heller islam så det kan väl gå på ett ut.
    (v) vill, i motsats till (sd), absolut inte gå med i Nato och gör på sin kant sitt bästa för att provocera Erdogan. (mp) vill inte heller gå med i Nato, men såvitt jag vet har de inte ägnat sig åt några provokationer.

    Jag har aldrig stött (sd) så dina ständiga försök att förknippa mig med dem faller därför platt. Det är, som sagt, inte jag som ständigt måste dra upp ett enskilt parti i varje diskussion.
    Du stöder SD i det här inlägget iom att du inte vill se/erkänna för dig själv/erkänna utåt exempelvis SDs inblandning i Paludans koranbränning.

    SD är alltså ett specifikt problem för Sveriges NATO-ansökan så länge SD stödjer hans handlingar så som SD-medarbetaten Chang Frick gjorde när han betalde för Paludans demonstrationstillstånd.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Mentat skrev 2023-03-16 13:16:58 följande:
    Det är ganska tröttsamt med dina monumentala skygglappar. Javisst, (sd) gillar inte muslimer och har inget emot att förolämpa dem, vilket Erdogan kan använda i sina försök att vinna valet och försöka pressa fram eftergifter genom att hålla inne ett godkännande av Sveriges ansökan.

    Det jag påpekade var att en statminister Andersson hade haft liknande problem, och faktiskt hade det iom uppgörelsen med Kakabaveh, då (v) också vill provocera Erdogan. I deras fall vill de dessutom mycket uttalat inte gå med i Nato.

    Alla politiska frågor handlar inte om (sd). Inte för mig i alla fall. De handlar inte nödvändigtvis om (v) heller. Det finns många andra partier, åsikter och infallsvinklar. 
    Bra! Då kanske du snart börjar tröttna på dina egna monumentala skygglappar. Jag röstar borgerligt och är smått fascinerad över hur du ständigt talar om för mig vad vänstern gör när jag kritiserar SD.

    Jo, för mig handlar ALLA frågor om SD. SD är ett stort brunt parti som radiostyr regeringen. Givetvis är det mer än oroande.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Mentat skrev 2023-03-16 14:23:54 följande:
    Nej, men det har jag aldrig heller påstått. Däremot demonstrerade de med PKK-flaggor, f.ö. samma dag som Paludan brände sin koran. Det är också en klar provokation mot Erdogan.
    Som ingen relevant bryr sig om och därför inte påverkar Sveriges NATO-process.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2023-03-16 22:04:02 följande:
    Det är säkert trist för den här regeringen att den får lov att ta itu med att svenska regeringar och politiska partier gett stöd till och sympatiserat med folkgrupper som förtrycka och utsätts för folkmord av de styrande i det land för de bor...Kräks

    Jag vet inte om du ser var problemet ligger? 
    När kurderna tryckte tillbaka ISIS kalifat var de populära, likadant när de behöll all världens inresta ISIS-krigare och deras influgna europeiska fruar i sina fångläger, men nu ska de kallas terrorister för att en turkiskt fanatiker vill radera dem.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2023-03-16 23:16:15 följande:
    Ja, precis.   Regeringens problem skulle aldrig uppstått om Sverige tillsammans med Turkiet bombat kurderna eller om kurderna bara kunde försvinna från historien.. eller om regeringen införde en Erdogansk definition på terrorism som omfattar oliktänkande .. Spöke

    istället är det lite trist ...  "Det är lite trist för den här regeringen att den får ta itu med problem som skapats av tidigare regeringar"

    Problemet är inte kurderna, problemet är Erdogan och hans auktoritära inställning till journalister och politiska motståndare.. det är inte tidigare regeringar som skapat det problemet.. 
    Erdogan kanske ryms i Åkessons "inre kabinett" så kunde han också få dra i lite trådar?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Mentat skrev 2023-03-16 14:26:53 följande:
    Jo, det har vi ju märkt. Jag efterlyser litet mer nyanserade diskussioner men jag inser att det får jag inte från din sida. Man kommer onekligen att tänka på Churchills citat här.
    Jo, för mig handlar ALLA frågor om SD. SD är ett stort brunt parti som radiostyr regeringen. Givetvis är det mer än oroande.

    Därmed styr också SD regerings beslut om Ukraina och förhållandet till Rysslands syn på saker och ting. Det är givetvis lika oroande.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa