Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    LJM91 skrev 2021-10-31 16:29:23 följande:

    Jag har inga tips att ge tyvärr men det är ju bra att du har testat dig i alla fall ett par gånger, bara för att man har oskyddat sex får man ju inte klamydia per automatik tack och lov :) vet inte om det går att testa i efterhand på något sätt? Tråkigt att höra att du råkade illa ut i tonåren, det är en så himla skör och vilsen tid redan från början <3


    Nej, inte per automatik, men finns de jag legat med jag inte vetat så mycket om. Och det är tydligen en väldigt vanlig könsjukdom. Försöker hitta om man kan testa så många år senare, men hittar inte, bara varningar om att testa när man precis haft oskyddat samlag. Blir så rädd när jag läser om sjukdomen.

    Jag antar att man genom någon slags undersökning kan se om man har ärr på äggledarna, men vet inte om man bara kan ringa om be om sedan undersökning?
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-10-31 19:40:06 följande:

    Man kan bli steril om man går obehandlad länge! Tror man pratar om flera år. Jag testar mig alltid med nya partner. Så jag skulle inte bli så stressad över den saken då vi pratar om obehandlad klamydia över flera år. Sen blir inte alla sterila om man inte behandlar den


    Men det är det som är problemet, har jag fått det så har jag inte märkt det och inte blivit behandlad. Jag har inte testat på väldigt länge, många, många år. Jättekorkat egentligen, men kan inte göra något åt det nu.
  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-10-31 20:34:22 följande:

    De flesta jag känner, ink jag själv, har haft klamydia en eller flera gånger. Men jag har också vänner som haft mer oskyddat sex än mig och vid 30plus års ålder fortfarande inte dragit på sig en enda könssjukdom.

    Botas av en penicillinkur vill jag minnas. Det är rätt sällsynt att det leder till sterilitet. Om du är orolig så gör en fertilitetsutredning. Det finns inga test du kan ta idag för att se om du hade en infektion för 10 år sen. Du behöver högst troligen inte vara rädd för att vara steril för att du haft äggledarinflammation (vilket du borde märkt) eller diverse ärr på äggledarna.


    Har läst på vissa ställen att det är 40 procent av alla kvinnor som blir infertila av obehandlad klamydia. På andra har jag läst att 2-10 procent av de som har klamydia får äggledarinflammation, tycker det känns motsägelsefullt. Äggledarinflammation kan vara jag förstår mycket väl ha väldigt otydliga symtom. Men känner att jag inte kan göra något alls åt det här just nu ändå. Får spara pengar och vara beredd på att bekosta ivf och hoppas på det bästa typ.
  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-10-31 21:13:56 följande:

    Om du har rätt till ivf genom landstinget är det inte mycket mer än medicinerna som kostar. Däremot får man ju va beredd på att vänta lite längre isåfall än om man för det privat.

    Vi gjorde fertilitetsutredning privat och det landade på ungefär 5000kr vill jag minnas. Det lugnade mig i att få veta att det inte va några fel på oss.


    Tänker att väntan verkar jättelång, men kanske inte är det. Därför jag vill vara beredd att betala för privat.

    5000 kr var ju inte så mycket. :) skulle också bli lugnad av ett sådant besked. Min sambo tycker det känns okej att göra utredning efter att vi först i typ sju månader. Så fyra försök till isf.
  • Lövsångerska1991
    LJM91 skrev 2021-10-31 20:36:06 följande:

    Om du känner dig väldigt orolig hade jag ringt en barnmorska eller gynekolog imorgon, så kanske de kan ge råd :)


    Tack <3 har funderat på det, men tycker det känns så obehagligt. Men kanske blir att jag måste det. Har semester nu, min sambo med, önska så jag kunde njuta av det. Och så blir det så här. Rädd att sabba allt.
  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-11-01 10:11:55 följande:

    Men det låter som du tycker det känns mer obehagligt och framför allt väldigt stressande att inte veta? Vad är värst? Med största sannolikhet är det inget konstigt utan att ni kommer få ett plus snart, men mår du bättre av att få besked så är det värt det under tiden i väntan på pluset.

    För oss tog det 9 månader innan vi plussare första gången och då körde jag med äl-test och vi prickade bra med tog sin lilla tid ändå.


    Du har rätt. Tror jag ska boka en tid, eller iaf försöka få rådgivning. Men kanske behöver boka en tid ändå för min mens kommer inte igång som den ska. Negativt test på BIM-dagen igår. Har liksom blödning när jag stoppar in tampong en liten stund, men kommer knappt något på trosskyddet. Mindre mensvärk och mindre ömma bröst idag. Känns skumt och läskigt.
  • Lövsångerska1991
    Emmissss skrev 2021-11-01 11:55:59 följande:

    Har du tagit ett test nu efter förväntad mens? Jag har varit gravid 2 gånger och plussat :)


    Har inte gjort det, men funderar på att kolla. Dock orkar jag inte bli så besviken om det är blankt, blir alltid det :/ hoppas förstås att det ska vara så att jag är gravid ändå och kan släppa all annan oro.
  • Lövsångerska1991
    Emmissss skrev 2021-11-01 13:47:09 följande:

    Jag trodde jag fått mens båda gångerna och sen avtog det efter ca ett dygn. :) Tog inga test innan så vet inte när jag skulle fått några utslag dock.


    Nu kom det blod i trosskyddet och mensvärken tillkom så är nog inte gravid.
  • Lövsångerska1991

    Okej. Tror det här är mens ändå, men man vet förstås aldrig.

    Har chattat med en barnmorska via en app, men fick inget vettigt svar, hon skrev väldigt otydligt och sen försvann hon. Dock läst på lite till och tycker inte att risken verkar så himla stor ändå. Någon i kedjan av människor som legat med de jag legat med borde ju känt symtom och testat sig och så borde jag fått hem ett brev. Och har jag haft det så verkar det ändå vara mindre än 5 procent som får äggledareinflammation, och av dem är det kanske hälften som inte märker det.

    Skulle det nu vara så så får vi ju genomgå ivf, men får ta det då. Känner att jag inte hade kunnat göra något åt det just nu ändå, är jag skadad ligger det år tillbaka.

  • Lövsångerska1991
    piiiggeliiin skrev 2021-11-01 19:57:13 följande:

    Vad jag förstått så får man ganska rikligt med flytningar som inte luktar vidare bra om man har fått någon slags komplikation efter klamydia.. tror inte du behöver oroa dig!


    Tack för så stöttande ord <3 jag tänker att det ändå är troligt att man skulle få reda på det eller märka det på något sätt. Annars så kommer vi snart märka det om det nu inte går att bli med barn på naturlig väg eller om det blir utomkvedshavandeskap. Men jag kan inte ta ut det i förskott och ligga sömnlös och må så dåligt att jag nästan inte vill leva mer för att jag blir så paranoid. Måste liksom tänka att det kommer ordna sig.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?