Inlägg från: DidoAeneis |Visa alla inlägg
  • DidoAeneis

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Men guuud, en lycka kommer sällan ensam! Grattis 1986!

  • DidoAeneis
    Anonym (1986) skrev 2024-03-21 14:46:34 följande:
    försökt sedan i somras och nu kom äntligen plusset på äl+9 🥹 
    Var det här din första helt amningsfria cykel?
  • DidoAeneis
    Anonym (1986) skrev 2024-03-21 19:56:00 följande:

    Oh nej. Började trappa ner amningen i augusti när dottern var 1,5 år. Hon åt ganska mycket då men vill ofta mysamm/mellisamma och nattsömns och det fick hon göra fram till december då jag började skära ner rejält till amning 1-2 ggr per dygn och började skippa nattamning i januari. Januari ammade hon kanske 1-2 ggr per dygn och inte mellan 22-06. Februari 1 ggr per dygn och inre någon nattamning. I mars började  jag med amning en gång om dagen men också str jag började neka amning någon dag då och då i veckan så det blev amning 1 gång varje dag fem gånger i veckan, så nästan en amning varannan dag. Tror att äggen börjar mogna tre månader innan dom släpps vilket innebär att de ändringar du gör nu kommer att visa resultat om tre månader. 


    Tack för det utförliga svaret! Då ska jag inte gå ner mig fullständigt om det dröjer några månader till för min del, denna cykel är första helt amningsfria för mig 🙈
  • DidoAeneis

    Jag brukar alltid ha äl på cd16-17, så jag brukar börja testa på cd13, vilket är idag. Döm om min förvåning när jag får positivt äl-test! Hoppla. Mycket äl-flytningar också. Skönt med tidig äl, så väntan blir kortare.

    Hur brukar ni tänka gällande ligg runt äl? Så mycket som möjligt? Varannan dag? Vad är en okej tid för sista ligg innan äl för att chansen ändå ska vara god?Är väl säkert individuellt, men ändå kul att höra hur ni tänker.

  • DidoAeneis

    Usch, tråkigt med neg test och tempnedgång, Bär. Tråkigt att det dröjer med bebisar för många här inne. Men som vi såg här för nån vecka sen så händer det plötsligt om man fortsätter försöka! Men jag håller med, det är såååå tråkigt att bara vänta, särskilt när man lyckats bli gravid men fått mf. Man tänker ofta om om hade varit om...

  • DidoAeneis
    Bär skrev 2024-03-28 12:17:02 följande:
    Snart 8 resp 6 år. 
    Jag drömde alltid om att ha 3 stycken i någorlunda nära ålder. Vet att det här kan bli fint och bra med. Men det var inte som jag tänkt
    Okej. Hur länge har du försökt med trean? Jaa, det blir ju säkert jättebra med lite större åldersskillnad också, men jag förstår verkligen om det är en besvikelse när ni önskat något annat. Jag ville ha superdupertätt mellan tvåan och trean (slippa jobba emellan+avklara småbarnsåren snabbt), men kroppen ville något annat. Trodde kroppen skulle vara redo direkt när äl kom igång igen efter förlossning, men tydligen inte. Det är också en besvikelse, och även om vi inte har försökt jättelänge (4 mån) så känns det som det eftersom vi bestämde oss för att försöka med en trea för typ 9 månader sen och väntade länge på att äl skulle komma tillbaka.
  • DidoAeneis
    Bär skrev 2024-03-28 14:36:35 följande:
    Vi har försökt sedan januari 2023. Men då blev jag gravid på andra försöket i februari men fick sedan ett sent missfall i maj. Jag ser nog egentligen det här som fyran inser jag nu. För jag har i mitt minne så färskt hur den lilla vi förlorade såg ut. 

    Ja, jag ville ha småbarnsåren samlade och jag var redo redan 2021, men det tog tag innan min man blev redo. Så det känns som jag har väntat sååå länge

    Åh, men jobbigt också att behöva vänta på äl och grejer. Och nu att det tar tid.. håller tummarna att det går för er snart!!
    Åh jag beklagar 😢 Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste ha varit. Jag har under den här resans gång börjat känna att det faktum att det ens går att bli gravid och få friska barn är ett sådant mirakel.

    Oj, ja, det är ju det - väntan när man inte ens försöker räknas på nåt sätt också in! Det känns olidligt att inte ha den där pusselbiten hos sig som man känner saknas.

    Ja, jag hoppas att det går för er snart också; hoppet behöver ju inte vara ute den här månaden ens, om du nu har plussat lite sent tidigare 🙏
  • DidoAeneis
    Bär skrev 2024-03-29 06:31:39 följande:

    Tempen steg lite idag, gick på toan och tog ett test utan några förhoppningar men får se ett svagt streck? Får se om det syns när jag laddar upp, men det är helt klart ett streck.. Jag törs inte tro något. Måste köpa digitalt sedan!!


    Men guuud! Grattis, Bär! Också fint att se att det inte behöver vara kört om man inte får pos på äl+10.
  • DidoAeneis
    Bär skrev 2024-03-29 19:56:19 följande:

    Tack återigen! Jag tog ett till test nyss och strecket kom direkt, så hcg har stigit under dagen 🥹 Köpt ett digitalt testa tidigt som jag tar imorgon.

    Men med det positiva testen har rädslan över att få missfall kommit. Jag vet, jag borde njuta, glädjas, men att få ett missfall så sent som vi fick, trots vi såg den lilla på ultraljud i vecka 10, har tagit så hårt. Har svårt att se att jag kommer njuta denna gång. Kommer överanalysera allt. Har redan börjat. "Har jag inte lite mer ont i magen än vad jag bör ha?" osv. Trots att jag haft kraftig molvärk vid alla andra graviditeter tidigt. 
    Dumma huvud!!


    Dumma huvud!!


    Skönt att hcg stiger snabbt, hoppas det fortsätter på den vägen!

    Jag förstår dig verkligen. Jag fick en kemisk graviditet i januari, positivt på äl+10 och sen när jag bara skulle kontrolltesta på BIM (har aldrig fått missfall förut, så jag var inte särskilt nojig), så var det negativt och mensen kom senare den dagen. Efter det har jag börjat ifrågasätta när i cykeln jag vill börja testa och om jag ens skulle kunna lita på ett positivt. Väldigt jobbigt om den stora glädjen ska behöva förtas av rädsla. Men att få ett positivt test är en grundförutsättning för att få en bebis, och i de flesta fall går det ju bra.

    Jag förstår att du såklart är väldigt påverkad av det som hände dig förut, men jag hoppas och tror att det går vägen den här gången. Vi kör den gamla dängan: du väntar barn, inte missfall 🙏
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida