Inlägg från: DidoAeneis |Visa alla inlägg
  • DidoAeneis

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Ja usch. Vet inte hur det är för er andra, men för mig är det alltid första dagen när jag vet att det inte gått som är värst. Och nu också, två kemiska... Vad felas? Förhoppningsvis bara hormonellt efter grav och förlossning fortfarande.

  • DidoAeneis
    Cocachins skrev 2024-04-06 08:05:23 följande:
    //

    Alvedon83, tack! Tempen har varit hög fram till nu på morgonen kom ett dropp. 


    Didoeineis, vi verkar vara i samma situation nu, så otroligt tråkigt. Vad är skillnad på kemisk graviditet och tidigt missfall, hur länge ska man ha varit gravid? Kanske nån annan som vet ocskå?


    Fan alltså. Önskar att ingen av oss behövde gå igenom detta.

    Vet inte riktigt vad skillnaden är. Vid kemisk graviditet så tror jag att ägget typ knappt hinner fästa. Man känner inga som helst gravsymtom. Vilket är konstigt för förra gången kände jag lite. Men inte denna. Jag kommer att bekräfta med ett till test senare idag. Så jävla trist att helgen ska gå åt till att "sörja"!! Ahh, blir galen. Och alla frågor som uppstår. Kommer det nånsin att gå? Har nog aldrig fått kemisk förut, märktes på mängden blod vid mensen i januari. Och mer mensvärk.
  • DidoAeneis

    Ja, jag har fått bekräftat kemisk nu med ett ännu svagare test. Mycket tråkigt. Trist att din blödning kom, Cocachins, även om det är "skönt" att den kommer om den liks ska komma. Hoppas min mens kommer snart också.

  • DidoAeneis
    pandarinen skrev 2024-04-06 18:22:40 följande:

    Mensen kom, dagen efter jag hade skrivit här. Den var en vecka sen, det är ovanligt för mig, men det var väntat. Vi hade inte haft sex förra månaden så det kändes overkligt om jag skulle varit gravid. 
    Nu börjar min man verkar längta tillbaka igen till lite umgänge, planera bebis. Vi har haft en liten paus. Jag vill gärna ta ältester men funderar på att strunta i det och bara köra på runt äl. Lite stressande så klart samtidigt, men ältest är också stressande. 


    En känslig fråga hur tänker ni kring julbebis? Alltså bebisar födda mellan 23- 25 december typ. Om vi får till det den här månaden så skulle det verkligen kunna bli en julafonbebis. Det låter ju väldigt mysigt och man kan ju ordna det fint, samtidigt tänker jag så mycket på barnen.


    För barn nr 1 blir plötsligt julafton mycket fokus på sin lillasyster/lillebror istället för kanske magin runt
    För julaftonbarnet: Är yngst i klassen, sist med att få köra moped, körkort osv. Svårt att få till kalas i mellandagarna, Får julklappar och födelsedagspresenter på samma dag -  osv.

    För min del har det absolut ingen betydelse, det vore fantastiskt att bara få bli gravid och få ett barn till. Men jag tänker på mitt nuvarande barn och på barnet som skulle fylla år kanske på julafton. 


    Jag har en kollega som är född 28 dec hon avskydde det som barn :(, sen hade jag en klasskamrat som fyllde år på julafton, hon firade med kalas i augusti på sin namnsdag. 


    Sen har jag en vän som har en liten född 27 dec. Men så länge de är riktigt små tror jag inte det har så stor betydelse, förutom hur syskonen då kanske reagerar. Födelsebarnet får massa paket hela dagen på julafton de andra får vänta ja vad tänker ni? 


     


    Jag vill inte "leka gud" genom att ge upp ett försök, tror jag, särskilt inte i denna ålder. Skulle det bli jul, så blir det. Man vet ju heller aldrig, man kanske har bf 24 december men föder flera veckor för tidigt (jag har fött mina barn 2,5 och 3 veckor före bf). Det blir som det blir, tänker jag.

    Sedan tror jag att det kan bli ett problem om man gör det till ett problem i familjen. Gör man det till en stor grej att barnet fyller under julen lär barnet och syskon också uppfatta det så. Att det är tråkigt att vara född sent på året är ju en övergående grej - tvärtom sen när man blir äldre 😎
  • DidoAeneis

    Hur har det gått med bearbetningen, Cocachins? Här går det inte så bra. Vaknar varje morgon och har glömt det och så kommer jag på det och så vänder det sig i magen. Tror det blir lättare när mensen kommer och jag kan gå vidare. Idag är äl+14, och med tanke på hur svagt det var i lördags förmiddag hoppas jag verkligen att det är helt neg idag och att mensen kommer. Har inte pallat slösa test.

    Lycka till ni andra som är nära BIM!

  • DidoAeneis

    Alltså jag har de sjukaste nyheterna... Jag fick ingen mens idag, så jag tänkte vad fan och testade igen. Mycket starkare nu. Jag bytte batch av gravtest efter det första testet. Den andra batchen måste ha gett svagare resultat eller nåt. Så jag är gravid? Antar jag? Shit alltså. Den jobbiga helgen i onödan. Också svårt att "lita" på det.

  • DidoAeneis

    Tack, hörni, väldigt roligt det här förstås.

    Ja, det kanske kan fungera som lite solskenshistoria (eller varningstecken). Före BIM är det så jävla svagt redan antar jag att det är svårt att jämföra styrkor. Jag fick ju aldrig negativt, så jag borde nog inte ha gett upp hoppet så snabbt. Hoppas hoppas hoppas nu att det går vägen. Ni är bäst här inne, vilket stöd!

    En extra tanke går ut till dig, Cocachins. Jag gick igenom vad du gjorde i helgen. Vidrigt. Hoppas att ni lyckas själva snart, eller om ni väljer ivf att det går undan och vägen.

  • DidoAeneis
    Alvedon83 skrev 2024-04-12 07:00:04 följande:

    Ingen mens igår men den dyker nog upp snart, är glad att lutealfasen blivit lite längre, undra om det är den minskade amningen som gjort det? 

    Fancy, har du vågat testa nåt än?


    Skönt med längre lutealfas ändå, det ger ju goda förutsättningar. Jag pratar ju med en ung tjej (26) här på fl som också haft lite svårare att bli gravid när hon ammat, hennes lutealfas har börjat öka successivt från 7 dagar nu när hon har slutat amma, så tror säkert att amningsstopp hjälper kroppen att komma i balans.
  • DidoAeneis
    fancyr skrev 2024-04-13 09:32:46 följande:

    Tog ett testa tidigt Digitalt.. inte gravid 😔


    Fan då. Trodde verkligen på den där grafen...
  • DidoAeneis
    fancyr skrev 2024-04-13 11:40:37 följande:
    Jag med faktiskt när den gick upp. Men jag tänkte på en sak. På NC är jag dock Endast på äl 11. Jag fick ett hugg igår och haft molvärk sedan dess. Kanske var det för tidigt att testa om ägget fäste sent. Äh jag vet inte, man greppar efter halmstrån 🙃
    Jaaa, men jag är ju levande bevis för att halmstånsgreppande ibland kan sluta lyckligt! Äl+11 kan absolut vara för tidigt för ett rättvisande resultat.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida