Inlägg från: DidoAeneis |Visa alla inlägg
  • DidoAeneis

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    EFW skrev 2024-03-11 06:36:02 följande:
    Nyfiken nu 😊 Har du tagit nått test? 😍
    Ja, jag tog ett nu på morgonen. Men alltså det ser bara likadant ut som de andra! Ingenting först, och sen en sån där megasvag linje efter ett tag. Jag orkar inteeee. Tre alternativ: kemisk graviditet, fel på test(en?) eller strecken är de facto torkstreck och mensen är på väg. Trök!!! Får köpa en annan sort idag, kanske. Men känner mig så nedslagen 😪
  • DidoAeneis

    Orkade inte med ovissheten, köpte ett digitalt test - inte gravid. Nya tag. Så mentalt påfrestande, detta...

  • DidoAeneis
    Symetrical skrev 2024-03-11 10:48:20 följande:
    Mög! Låter som ett befruktat ägg som inte riktigt lyckades fästa. Bra med längre lutealfas i alla fall! 👍🏼
    Kanske... Ja, det gäller att se det ljusa i mörkret! Nu får dock mensen gärna komma 🙈
  • DidoAeneis
    Anonym (1986) skrev 2024-03-11 13:50:24 följande:
    Men vadå? Du är väl bara på äl+10? Kan ju fortfarande hända något Om några dagar. Dessutom så mäter väl cb digitalt från 25 hcg och du tog inte heller morgonurin nu? låter mystiskt det där med torkstreck på tre stickor om det inte hade varit något. Hoppas det fortfarande bara är för tidigt för att ge utslag på test, håller tummarna för det 
    Äl+14 idag! Förmodligen har jag inte ägglossat eller så kom den senare än jag trodde (tempar inte, tog bara äl-test). Eller så kommer mensen här nu snart. Det här är bara min fjärde cykel efter att jag fick tillbaka mensen efter förlossning, så kroppen är nog lite i obalans än.
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-03-11 12:32:01 följande:
    Trist. Jag fattar hur du känner. Det är vansinnigt påfrestande. Man får låta sig sura, bli ledsen, besviken etc ett tag och sedan gå vidare med nya tag. 
    <3 
    Ja, jag avskyr att jag slitits mellan hopp och förtvivlan. Lättare med klara besked. Men imorgon är en ny dag!
  • DidoAeneis
    fancyr skrev 2024-03-11 19:23:01 följande:
    Wow! Starkt att vilja ha så tätt mellan barnen 😁
    Bebisen är snart ett, så sååå tätt blir det inte (särskilt inte nu när det inte ens funkar 🙈). Men åldern på både mig (35) och partnern (43) adderar lite tidspress.
  • DidoAeneis
    Anonym (1986) skrev 2024-03-11 23:44:00 följande:
    Håller med 🥱 blev gravid löjligt lätt  när jag var mellan  20-35 ???? och nu sitter jag här 38 år och inne på försök nummer 8?🥺
    Jag blev ju ändå gravid väldigt lätt vid 34... Det kan väl inte vara en HÅRD gräns vid 35? Det bör väl ske successivt? Jag hoppas att mina "svårigheter" mest består i kroppens obalans efter graviditet, förlossning och amning... Men klart åldern spelar in också.
  • DidoAeneis

    Nu kom min mens 🙏 Haha, så sjukt, oftast vill man bara att den ska hålla sig borta, men ibland är det gött när den kommer.

    Lycka till, alla potentiella preggos! Följer er med spänning ❤️

  • DidoAeneis
    Anonym (1986) skrev 2024-03-12 10:41:02 följande:
    Nää, kan inte vara en hård gräns då. Jag blev gravid på första försöket nybliven som 35-åringen men det är ändå 3 år sedan nu och på den tiden kan det ju h hänt något 🤷?♀️ samtidigt har jag ju ammat under de åtta månaderna som vi har försökt och innan det hade jag inte fått tillbaka mensen än efter förlossningen. Tror inte det är kört men kan ju ta längre tid 
    Ja, superlurigt det här med att försöka direkt när man får tillbaka mens efter förlossning! Och när man fortfarande ammar också. Med första barnet var min cykel sjuuuukt oregelbunden länge efter att mensen kom tillbaka, men då försökte jag inte bli gravid, så det var väl inget jag reflekterade över direkt. Men jag tror att hormonerna kan vara i obalans ett tag efter en graviditet och förlossning för somliga. Sen är det ju de som blir gravida trots att de tom helammar. Men för mig verkar iaf allt vara i olag ett tag, så jag är inställd på att det kan ta tid denna gång, även om jag slutat amma nu.
  • DidoAeneis
    Anonym (1986) skrev 2024-03-12 14:01:17 följande:

    är det barn nummer tre som ni försöker med nu? 


    Ja, så kan det såklart vara en hormonobalans, upp till ett år efter förlossning kan man ju ha oregelbunden mens trots amning eller inte. När jag Ringde rådgivningen trodde hon det berodde på levnadsvsnorna, alltså att jag skulle hjälps fertiliteten med att vara mer hälsosam och sluta amma. jag fick tillbaka mensen 1,5 är efter förlossningen nu i somras så min kropp orkade väl inte med någon ägglossning innan det. När den väl kom så har jag haft cykler på 50, 42, 29, 32, 27, 29 och 25 dagar med 13, 12, 12, 9, 12 och 10 dagars lutealfas de cykler när jag har tempat. 


    Tredje barnet, ja.

    Wow, intressant att höra att du också haft oregelbundna cykler efter barn! Hade du regelbunden cykel innan? Är det andra barnet ni försöker med nu?

    Förra gången var min första cykel 45 dagar, sen varierade det friskt mellan 20 och 32 dagar lääänge. Också väldigt lång mens vissa månader, typ 10 dagar. Denna gång har det varit 29, 25 och 30 dagar, mensen kom tillbaka efter 8 månader, så förhoppningsvis kanske det inte blir lika stor spridning nu. Jag hoppas iaf oavsett att vi båda två lyckas relativt snart!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida