• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-09-15 08:55:07 följande:

    Ja jag håller med, försöker också göra lite mer gott för kropp och själ nu i ruvartider så man behåller lugnet :) 

    min mamma kommer och hälsar på nu i 10 dagar (när min man är borta) och vi dricker ju ALLTID vin tillsammans.... är lite osäker på vad jag ska säga varför jag inte vill ha något vin dessa dagar.. (i alla fall fram tills jag vet mer..)

    Några tips? 

    (jag vet att det är min mamma - men inte ens hon vet ju om att vi gör IVF så jag kan ju inte säga att jag ruvar direkt...


    Skönt! Vad gör du då? Promenader? Tränar? Ska försöka vara lite mer aktiv denna ruvning. Blir lätt passiv annars.

    Hm, bra fråga! Vit månad efter semestrarna fungerar inte eller? Du vill inte säga att ni försöker få ett syskon...utan att berätta om ivf:en. Tänk att det alltid ska vara lika svårt! ;)
  • Clemmentina
    Frida123123 skrev 2021-09-15 06:20:09 följande:

    Tack, Jag mår okej. Fruktansvärt trött och ont i ryggslutet just nu. Men ingen mens iaf. Efter jobbet är jag så trött att jag nästan springer hem för att lägga mig ner. Förstår att det är vanligt men rätt jobbigt. Men det går över och blir det ett barn så är det självklart värt det. Jag har haft återkommande järnbristanemi så jag äter extra järn, men får hålla lite extra koll på det för det påverka tröttheten.


    Åh förstår! Det är ju väldigt vanligt. Hoppas du snart känner dig lite piggare men det är ju värt det alla gånger om det blir bebis i slutändan. Kram!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-09-15 11:29:13 följande:

    nja tränar gör jag faktiskt inte, kör en del yoga och promenader och försöker vara ute mkt. jag har inte så positiva upplevelser av att träna under förra graviditeten så jag tror inte jag skulle göra det om jag blev gravid nu heller tyvärr. det leder till allt för mkt oro och yogan är en bra träning ändå tycker jag 

    jo jag funderar också på det där att säga att vi försöker få syskon.. men jag har alltid haft problem själv med frågan 'försöker ni?' jag tycker liksom det är oerhört privat faktiskt. jag skulle själv aldrig ställa den till någon, hur många barn de än har.

    var på en släktmiddag när vi fått lillan (min mans släkt) där en klumpig faster säger: jaha, blev hon till på första försöket? jag blev så otroligt chockad hur någon som inte är min närmaste kunde ställa den frågan, och dessutom framför alla andra. hade det varit idag hade jag bara sagt att det tycker jag är alldeles privat, men jag mumlade väl bara något.

    men men, jo en annan sak med att säga att man försöker med syskon är ju också att för oss kanske det tar flera år till och då vill jag kanske inte blanda in min mamma i våra 'försök' heller om du förstår? vi vill nog båda hålla det helt privat helt enkelt.

    tränar du något mer än yoga?


    Samma här! Tränar inte heller något men försöker få till dagliga promenader och lätt yoga. Yoga är verkligen toppen! :)

    Förstår verkligen om du inte vill säga någonting. Speciellt inte som det är nu. Det är privat, förstår det. En sådan händelse som du beskriver känner jag igen. Helt obegripligt och opassande! Förstår att du blev chockad och inte fann orden där och då. Har inte fått den själv men har varit med när andra fått den. Och har fått frågan om inte vi ska skaffa barn av släktingar som inte har med det att göra!

    Hoppas verkligen du löser alkoholfrågan ändå! :) Vit månad är inte så dumt. Kram!
  • Clemmentina
    apan95 skrev 2021-09-15 15:45:50 följande:

    Mejlade min klinik i dag då jag fått mens trots lutinus och har testat negativt. fick lov att sluta med lutinus även om min testdag är på fredag och kommer därför idag att räknas som CD 1 och ska börja med letrozol igen på fredag då och nytt VUL nästa fredag CD 10 så är vi i gång inför nästa återföring! Hoppas tiden går fort & lycka till ni andra som ruvar. Kram <3


    Så bra att du får göra nytt försök direkt! :)
  • Clemmentina
    Iväntanpåivf skrev 2021-09-15 17:52:45 följande:

    Hej

    Va ett tag sen jag va inne och skrev här men följer tråden fortfarande och håller tummarna för och hoppas alla får plus snart. Blir så glad varje gång jag ser att det går bra för nån, vare sig det är lyckat ÄP, fina embryon och insättning och såklart plus.

    Tänkte ge en liten uppdatering och hoppas det kan ge lite hopp eller iaf nåt positivt för alla som kämpar.

    Fick äntligen mitt första plus någonsin i början på sommaren vid mitt andra FET. och efter mycket oro så känner jag nu att jag kan andas ut lite. Är i v18+6 och har idag varit på RUL där allt såg normalt ut och vår lilla tjej rör sig och växer för fullt. I februari är jag förhoppningsvis äntligen mamma.

    I våras trodde jag aldrig jag skulle vara här och då va det så skönt att läsa om andra som lyckades så det kändes lite mindre hopplöst. :)

    Jag hejar på er alla med hela mitt hjärta. <3


    Så härlig uppdatering! Kul med en liten tjej och att allt går bra. Tänk snart halvvägs. Snart är det februari! :)
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-09-16 08:42:21 följande:

    åh nu smygtestade jag i morse på RD 8 med 2 dagars.. testet var vitt som snö... jag vet att det är tidigt, men jag hade en dröm i natt att det var tydliga streck på 2 test som jag tog så jag blev så besviken när jag vaknade och det inte var verklighet.. får ha lite is i magen ändå såklart o se om det växer fram något så tar ju inte ut förlusten i förskott ännu men hade så gärna velat se tillstymmelse till streck i alla fall! tålamod är ju verkligen inte min grej! 


    Det är verkligen långt ifrån alla som testar positivt på dag 10 efter ägglossning. Håller tummarna för att det snart blir två sträck och att din dröm blir verklighet! :) Så märkligt med drömmar. Hehe, känner igen mig i det där med tålamod. Och ruvartiden är verkligen den längsta! Det gäller att hålla sig sysselsatt!
  • Clemmentina
    Iväntanpåivf skrev 2021-09-16 12:15:43 följande:

    <3

    Ja tiden går fortare nu. :)

    Håller tummarna och hoppas på din blasto. Hoppas och tror det blir ett plus denna gången.


    Förstår det! :) Hoppas du mår bra och kan njuta av den här tiden.

    Tack snälla! Hoppas du har rätt! Kram
  • Clemmentina
    Onemore2018 skrev 2021-09-16 13:36:47 följande:

    Gjorde återföring igår på 5 dagars. Sen en liten rosa flytning idag. Så har det inte varit de andra gångerna. Då har jag fått lutinus nu inte.

    Man kommer aldrig att vänjas sig vid oron


    Spännande tider! :) Då är vi nästan synkade. Hoppas det var en nidblödning. Blastocysten borde ju fästa idag.
  • Clemmentina
    Onemore2018 skrev 2021-09-17 10:27:54 följande:

    Åh vad skoj, visst var vi synkade tidigare?

    Jag mår oförskämt bra, tack vare inga lutinus. Hur mår du? När har du testdag?


    Ja det stämmer nog! :)

    Så skönt att höra. Jag känner av Lutinus en del men det mesta började innan återföringen (ömma bröst och lätt molvärk) så det är bra. Jag har testdag nästa söndag den 26:e och bim torsdag/fredag innan. Hur är det för dig?
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-09-19 18:36:43 följande:

    Hej, är helt säker på att det inte blev något denna gången heller tyvärr. Kan inte bryta ihop just nu då min mamma besöker så får vänta med det en vecka. Fick reda på att min bästa vän som har en pojke som är lika gammal som min flicka är gravid i v 12, allt går liksom på en gång för dem. Blev såklart jätteglad och hon har berättat att de skulle försöka nu i sommar/höst. Men vi har ju försökt med 3 IVF sen i feb och är ju rätt slutkörd här egentligen - hade så gärna delat en graviditet med henne (vi lärde känna varann som höggravida och vi o våra kids umgås typ varje vecka. Men som sagt, kan inte bryta ihop just nu, min man kom hem från sin resa idag så har inte kunnat prata med honom om allt heller med besök här så det är ett litet vakuum här just nu när jag egentligen bara vill gråta. Stor kram till dig, önskar vi kunde bryta ihop tillsammans. Kram på dig!!! Det kommer att gå till slut <3


    Åh nej vad ledsen jag blir! :( Så tråkigt att läsa detta. Och vad jobbigt att inte kunna sörja det. Du får bryta ihop sen och fundera hur ni går vidare. Förstår precis känslan kring din vän också. Lika jobbigt som roligt! Styrkekramar
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021