• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-11-23 11:51:43 följande:

    Hej tjejer, kom precis från Gyn för ultraljud för att förhoppningsvis kunna starta stimulering. Sjukaste grejen händer där, gyn ser något och frågar om jag är gravid - nopp det är jag verkligen inte säger jag självsäkert. Ok, men ta ett test ändå! Så det gjorde jag? efter att ha försökt naturligt sedan 2014, fått en dotter med IVF 2019 och genomgått 3 misslyckade IVF i år så ser jag för första gången i mitt liv två streck på stickan efter 5 sekunder. Jag är i chock!!!


    Men herregud Inalina! Sitter här och får tårar i ögonen för din (er) skull. Så himla häftigt och roligt! Stort stort grattis! Vilket fint plus! Har du (eller hade gyn) någon aning om hur långt gången du är? Hur mår du? Stor kram och massa lyckönskningar!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-11-24 09:12:41 följande:

    taaaack vad fint av dig!!! ja jag tyckte ju att dottern var ett mirakel men detta tar ju ändå priset! 

    dig har jag inte sett på ett tag! :) hur mår du och hur långt har du kommit nu?ja jag vet!!!  jag hade känt likadant som du om det hänt någon annan här i gruppen, man blir ju så insatt i allas tuffa resor, förhoppningar och svåra besked etc. så fint vi kan dela detta med varann och både stötta och glädjas ihop.

    eftersom det inte syntes något för 2 veckor sedan så borde jag vara i v 5+ nu tror jag. så nästa vecka hoppas jag på att få se mer, men allt är ju väldigt osäkert såhär i början som du vet. jag vill ändå tillåta mig själv att vara glad över detta nu (och kanske framförallt väldigt lättad då jag trodde att jag inte skulle kunna dra igång nästa försök förrän om 3 månader..).

    Går det åt pipsvängen så faller jag givetvis, men jag faller nog lika hårt vare sig jag väljer att vara glad eller orolig nu 

    har du kommit en bit i din behandling nu? kram!


    Verkligen! Blir så glad varje gång någon i gruppen lyckas. Vi gläds och sörjer ihop. Det är fortfarande tidigt men det där var ett väldigt fint plus. Då hoppas jag på bra besked nästa vecka (att då får se ett litet pickande hjärta) och att allt ska gå bra framöver. Uppdatera hur det går!

    Vi har inte börjat behandlingen ännu. Ska göra ett vul i nästa vecka för att se att allt ser okej ut för sprutstart och sen börjar jag med Fyremadel i någon vecka!
  • Clemmentina
    Always choklad skrev 2021-11-24 18:28:35 följande:

    Hej! Vafan det verkar som folk smittar av sig här. Jag testade positivt idag. Starkaste pluss jag fått + inte i blodblandat vatten heller. Ultraljud V50, nu hoppas vi så in i bomben. Historik senaste var kemisk graviditet och den före det var missed abortion. Men lite drar jag på smulgroparna i alla fall. Försiktigt positiv.


    Åh vad glad jag blir! Vilka fina plus! Håller tummarna så att det är tredje gången gillt.
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-11-25 09:03:16 följande:

    CD 13 och ÄL är nowhere to be found änsålänge på testerna. Så frustrerande när jag vanligtvis brukar ha ÄL CD 11. Nu verkar det tidigast bli lördag? Vill helst hinna få återföring innan helgen nästa vecka för sen är vi upptagna :( trodde inte den skulle bli så sen den enda gången man ska få FET. 

    Jag har starkare tester på EM och tänker, fan, nu är det på gång! Sen nästa morgon är det supersvagt igen... Står ju specifikt på CB ÄL tester att de inte ska tas på morgonen, ändå rekommenderar RMC att de ska tas då.. tror inte det funkar på mig därför tar jag både morgon och eftermiddag, men rädd att  om jag rapporterar in ett ev. positivt EM test så blir det fel i återföringen..


    Känner igen mig så väl i detta. Jag fick också positivt på kvällen men hade fortfarande positivt morgonen efter när jag ringde in och då gick de på morgon-resultatet. Vet inte varför de bara vill att de testar på morgonen! Däremot funderar jag mycket på om det kan påverka negativt?utomlands gör de ju Era-test för att upptäcka vad som är det optimala fönstret för återföring.
  • Clemmentina
    Always choklad skrev 2021-11-25 00:09:23 följande:

    Hej tackar! Hur går det för er? Har ni på G nått här hemma eller prata med Olga mer?

    Tips anmäl dig till webinarium som de har. Lärde mej en del. Kanske inte bäst men som min gynekolog sa det är lite som en sem. Hämtad på flygplats , sövd etc. Låter inte helt dumt!

    Har nedräkning nu 3 v. Vågar inte vara riktigt glada, men ler i alla fall.


    Förstår att du inte riktigt vågar glädjas ännu. Hoppas att veckorna går fort! :)

    Om allt går som det ska gör vi första resan till Olga nu i december. :) Vi har haft flera möten och jag har sett några seminarier.
  • Clemmentina

    @always choklad - inte jag heller. Vad tröttsamt! Ser ut som de är inne och fixar med sidan. Förhoppningsvis bara en bugg som snart är löst!

    @inalina - vad roligt att läsa detta! Verkligen en solskenshistoria. Och extra skönt att du slapp Tjeckien!

    @dibella - Åh nej typiskt! :( Hoppas på snabb bättring!

    @frida123 Spännande tider! Håller tummarna!

  • Clemmentina
    tedlin skrev 2021-11-29 21:46:21 följande:

    Hej! Hakar gärna på i tråden om det är ok :) Det är en stor tröst att läsa om att det är fler som upplever det man själv gör, trots att man önskar att ingen skulle behöva genomgå det över huvud taget <3 

    Lite bakgrund om min resa: Har försökt aktivt sedan maj 2019 (har kört oskyddat sen dec 2018). Har haft hyfsat regelbundna cykler mellan 28-38 dagar med någon enstaka utebliven period. Fick behandling med Letrozol jan-juli 2021 som gav äggblåsor men aldrig något plus. I somras på första besöket på IVF-kliniken kunde de se att jag har en chokladcysta på vänster äggstock, dvs endometrios. Det förklarar förmodligen varför det är svårt för mig att bli gravid (och varför jag har så mycket mensvärk). Efter långa köer till utredning och behandlingar fick vi nu i höstas äntligen påbörja IVF. 

    Gjorde FET idag 29/11 med en 6-dagars blastocyst. Blaston är från vårt första IVF-försök (behandlingen gav två embryon). Det färska blev inget och jag kastas mellan hopp och förtvivlan om det ska gå den här gången eller ej. Jag tyckte redan efter några timmar att det kändes irriterat i livmodern, är det någon som varit med om liknande?

    Vid insättningen fick vi höra från labbpersonalen att blaston inte hade tinat och överlevt helt. Vi blev helt ställda och undrade om det är sämre chans att lyckas när det är så. Men efter många följdfrågor svarade de att det fortfarande är 45 % chans att bli gravid med ett tinat embryo som blivit godkänt för återföring. De har visst något protokoll de följer för att godkänna eller förkasta upptinade embryon. Är det någon som hört om detta förut? 

    Ledsen för romanen men efter år av läsande av trådar fanns det visst mycket att säga nu när jag vågade skriva :)


    Välkommen hit! Jag har inte varit med om att det inte överlevt helt utan jag har alltid fått veta att mina gjort det. Däremot sa en embryolog en gång att det händer att de inte gör det och att det inte behöver vara ett problem. Jag tror som flera andra att de har tydliga gränser/regler att följa kring vilka embryon som får återföras. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    tedlin skrev 2021-11-30 22:23:53 följande:

    Clemmentina: Jätteskönt att höra, det får mig att känna mig bättre till mods. Hur går det för dig?


    Vi tror stenhårt på det lilla embryot! :) Det sägs ju att chanserna är större vid FET än färskåterföring. Vi ska snart dra igång en ny behandling men utomlands då våra regionförsök är slut! Känner mig lite hoppfull då vi ska testa ett nytt protokoll/upplägg! :)
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-12-01 08:31:15 följande:

    Förutom 4 andra personer som ringde från RMC igår så sista samtalet var från en läkare som sa att vi kommer köra på FET ändå då jag inte haft feber och påbörjade pennicilinkuren snabbt, sålänge mina symtom inte blir sämre.

    Men nu vet jag inte om det är värt att kasta embryot i sjön.. försökt googla runt lite och se och folk verkar ha fått återföringar trots UVI men man vet ju inte hur det gått. Kan ju gå hur som helst, immunförsvaret är på bott just nu, kan ju vara bra det med kanske...


    För en del är det ju bra att immunförsvaret är lite pressat. Läkaren hade säkert avbrutit om det var en dålig idé. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    tedlin skrev 2021-11-30 23:01:10 följande:

    Tack för peppen <3

    Vad spännande! Ser fram emot att följa :) Hoppfullt att få pröva annat upplägg.


    Tack! Så himla nervös?mycket som kan ställa till det när en ska utomlands. Men allt med kliniken och upplägget känns lovande!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021