• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    IVF2021 skrev 2021-08-22 01:19:15 följande:

    Det är ännu högst oklart vad som pågår i min kropp. Ingen riktig mens än. Är nu på RD 8 med en blastocyst. Bruna flyttningar från och till i 2 dygn.

    Kan det bruna vara en blödning som uppstod vid insättningen som bara tagit väldigt lång tid på sig att hitta ut?

    Hade ju helt gett upp och sörjt misslyckandet. Men nu har jag ju fått upp hoppet lite igen. Blir snart lite galen. Trodde liksom det skulle vara tydligt att mensen kom eller inte kom, inte ett mellanting i flera dagar.


    Fy vad jobbigt! :( På ruvardag 8 hade jag knappt positivt sist (testade svagt på ruvardag 9) så det blanka testet för några dagar sedan behöver inte betyda något.

    Det skulle kunna vara en bortfallsblödning, en nidblödning eller en vanlig blödning i tidig graviditet. Slemhinnor mm är ju väldigt sköra särskilt om du tar Lutinus. Bruna flytningar innebär ju i alla fall att det inte är färskt blod. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-08-21 21:39:30 följande:

    Jag körde gonal och menopur mitt andra försök, gick mkt bättre än bara Gonal för mig, men som Frida säger så verkar sånt vara väldigt individuellt.


    Hur går det för dig Dibella? Fått något besked när ni kan starta?
  • Clemmentina
    Frida123123 skrev 2021-08-23 19:40:49 följande:

    Uppdatering:

    Så, då har jag varit på mitt vul på kliniken. Är på dag 12 i cykeln och det visade sig att min slemhinna var tjock och fin på 13 mm. Yeah. Ägget var på 20, så ägglossning borde vara nära, dvs troligtvis imorgon, onsdag eller torsdag enligt kliniken. Men det som är super är att om jag inte får det, så ges jag Ovitriell för att undvika en helg krock. Älskar min klinik just nu. Så idag ska jag även börja med Fragmin sprutor. Vem älskar nålar egentligen. Men men, det var jag som bad om det. Man ska vara försiktig med vad man ber om.. ha ha.


    Underbart! :) Varför får du Fragmin?
  • Clemmentina
    endotjej92 skrev 2021-08-24 09:37:49 följande:

    Hej!! Nu har det gått några dagar sen jag uppdaterade hur mina svaga streck gick tillslut! Idag var min officiella testdag och det är starkt positivt! lika starkt som kontrollstrecket och jag är helt mållös. Har aldrig tidigare fått ett plus på stickan och nu i första IVFen och med första embryot! Men är så rädd att någonting ska hända nu och det här ska tas ifrån mig. Men nu efter ja pratade med kliniken så känns det lite lugnare och jag ska försöka njuta av detta.. hur man ens gör det. Ni som plussat hur kändes det för er fram till tidigt ultraljud? 

    Och jag önskar er alla att det går vägen för er nu i höst!<3


    Underbart! Stor grattis! Nu håller vi tummarna för att allt ska gå bra framöver. När blir vul?
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-08-24 18:12:17 följande:

    Skönt att du är igång! Fick du till det så att det fungerade med din mans jobbresa? Började du med sprutor nu efter nedregleringen? Det känns hoppfullt med Prag tycker jag :)

    Idag gick jag in i v17 och nu har jag berättat för familj och de flesta vännerna, har legat lågt och varit osocial hela sommaren för att slippa grejen med alkohol, Haha! Jag har mått bra hela tiden, har egentligen inte känt någonting alls. Vi gjorde nipt för att säkra upp och fick svar att det var normalt. Däremot ska vi hålla oss ifrån att ta reda på kön (lite frestande med tanke på att vi har svaret en knapptryckning bort) Det får bli en överraskning dagen den kommer efter allt kliniskt planerande de senaste åren ;) Nu hejar jag på er och alla andra som kämpar <3


    Åh tänk redan vecka 17! Snart halvvägs och rul antar jag!? Skönt att allt ser bra ut hittills och att du mått bra hela tiden. :)
  • Clemmentina
    Steeph skrev 2021-08-24 18:04:44 följande:

    Hej!

    Vi är på G in i IVF svängen och varit på Linnékliniken nyss. Jag ligger på gränsen till PCO och har en hel del ägg. Stor volym på äggstockarna och ett amh på 4.4 vilket han tyckte var mycket positivt. Tanken är att jag ska göra totalfrys i och med risk för överstimulering och med mitt amh. 

    Vi har fått behandlingsschema och kommer börja med sprutor mensdag 1 och då 225 menopur. Hur ligger ni andra i dos? Vad har ni för tips till mig gällande just ivf, sprutor etc?

    Vi kommer köra igång i november då jag vill ha 2 månader nu för att förbättra och optimera äggkvalitén. 


    Välkommen till tråden! :) Jag har ungefär samma amh som du och fick exakt samma dos på menopur sist. Jag blev överstimulerad sist och fick göra totalfrys då. Skönt att du redan fått det beskedet för det är inte roligt att få mitt i behandlingen! Menopur blandar man till själv (finns andra mediciner som är färdiga och lättare på så sätt) men var noggrann första gången så är det inga problem. Min sambo fick hjälpa till så att han också kände sig delaktig. Kan också tipsa om att kolla på medicininstruktioner.se. Blir nyfiken på vad du äter för att förbättra äggkvaliteten? Lycka till!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-08-24 11:24:42 följande:

    Hej!! PUH fick precis mail från kliniken att allt såg fint ut och de hade bara haft så mkt igår så ej hunnit svara! Så det var OK att jag körde igång på eget bevåg igår!  så nu är jag igång på RIKTIGT!!!! tjohooo!

    håller med att det är skönt att vara vaccinerad och slippa tänka på det nu, även om man säkert får en tredje dos någon gång framöver med kanske...

    det är klart att mensen diffar någon vecka eller så, förstår att du vill ha det skrivet i sten att du får köra igång men det kommer du få! (att man ALLTID ska behöva oroa sig för nånting.. och då är man inte ens gravid än ) jag har också lite kortare menscykler nu, kanske hänger det ihop med att äggen inte riktigt hinner mogna när de släpper och därför inte blir befruktade.. vem vet..

    upplägget med Gonal F och Menupur verkar bra men min läkare verkar inte vilja föreslå det, jag tog upp det med dem men det hade något med mina värden att göra, minns inte riktigt vilket. det är en hel del att fixa med nu innan jag kan resa till Prag, blodprover, EKG (eftersom man sövs vid äggplock) en massa papper som ska skrivas under OCH bevittnas av en notarie här i Schweiz bla bla bla. fattar inte hur man ska lycka jobba under tiden. Dessutom finns ju risk att flygresorna tar slut men jag kan ju inte direkt boka nu 10 dagar innan heller men men allt detta visste jag ju innan vi drog igång så bara att ligga i! 


    Åh vad skönt att det var okej att dra igång! :) Kommer du göra första vul på hemmaplan och sen åka till Tjeckien bara för äggplock? Stannar du där då tills återföringen är gjord eller vad är planen? Håller tummarna!

    Håller med om vaccinet. Jag är fullvaccinerad nu! Så skönt att slippa oroa sig för den biten.
    Dibella skrev 2021-08-24 14:43:35 följande:

    Va skönt att det var okej  nu är det bara o köra! Förstår att det är en del att ha koll på och stå i, får hoppas det sammanfaller bra med jobbet så du smidigt kan smita undan. Förhoppningsvis flyter det på smidigt, även flygen! 

    Ja jag tror också det kommer kvitta en vecka hit eller dit sen, får förhoppningsvis komma igång ändå, ska bli skönt att få komma igång efter sån lång paus. Alla i ens närhet är gravida just nu, så är svårt att sitta lugnt i sin barnlöshet känns det som.

     

     


    Typiskt att du fick nej nu! Men jag tror det löser sig till nästa. Det är ju jättevanligt att mensen diffar lite. Så har det ju varit för mig som inte har helt regelbunden mens vi varje stimulering. Förstår precis din känsla!
  • Clemmentina
    Steeph skrev 2021-08-25 08:23:48 följande:

    Tack så mycket åh då förstår jag. Hur många ägg fick du ut och hur många blastocyster? Jag är helt ny på allt gällande ivf och vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig för resultat

    Ja jag fick gå igenom hur man blandar, och mannen min fick och prova så jag tänker att vi gör det tillsammans.

    Jag äter sen lång innan Q10 och kommer att lägga till inositol nu dessa månader framöver då jag ligger på pco gränsen. Så det blir inositol, Q10, vanliga prenatals, d vitamin, zink och magnesium. Sen kommer jag försöka bättra på kosten ytterligare. Känner att jag vill göra allt jag kan nu inför, då vi betalar ur egen ficka.

    Även om man inte trodde att man skulle göra ivf så är jag så glad att dessa forum finns. Tycker ni är helt fantastiska


    Jag hade 18 äggblåsor men fick tyvärr bara ut 8 ägg. 6 stycken befruktades och av dem blev det 2 till frysen. Läkarna tyckte 2 blastocyster var helt okej men helst vill man nog att lite fler blåsor ska innehålla ägg.

    Jag äter q10 (fast lägre dos nu mellan behandlingar), inositol, multivitaminer, omega3 och nac. Kommer inom kort börja lägga till d-vitamin igen. Äter du extra zink och d-vitamin alltså? :)

    Håller med dig! Det stöd som finns här inne är ovärderligt. Trots att jag önskar att ingen av er behövde gå igenom detta känns det skönt att veta att jag inte är ensam.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-08-25 09:45:22 följande:

    Hehe ja det var en lättnad! Jag kör första VUL på måndag, på dag 8, efter det så säger läkaren när nästa VUL blir som de egentligen vill att jag gör i Prag men jag försöker övertala dem att jag ska göra det i Schweiz. (annars blir det så många nätter borta).

    Jag tror det kommer att gå och att jag får som jag vill ännu en gång.. så jag bara åker dit för plocket ja.

    min tanke är att jag åker hem samma dag som äggplocket (inte jättebra egentligen kanske då man vart nersövd, )men att åka dit snabbt igen när jag vet hur befruktningen har gått och ev återföring. Vi frös in min mans simmare 2018 när vi gjorde IVF där så den grejen är redan avklarad i alla fall vilket är skönt, och just därför åker jag själv denna gången. 

    Hur är det nu, väntar du på nästa ÄL? När är den?


    Åh spännande! Hoppas att de går med på att du gör även det andra ultraljudet i Schweiz. Förstår att det skulle underlätta saker och ting! Smidigt att din man inte behöver åka dit denna gång. Innebär det att de gör icsi?

    Jag väntar på mens nu. Sen ägglossning och återföring. Mensen borde komma vilken dag som helst nu. Har också lite tidspress så börjar med Provera i veckan om den inte kommer i helgen....
  • Clemmentina
    Steeph skrev 2021-08-27 14:12:41 följande:

    Ni som gjort totalfrys, när brukar mensen komma efter äggplock? Läste i min broschyr att mensen brukar komma ganska snabbt efter det men vad betyder snabbt tro?


    Min kom efter 10 dagar men mellan 7 och 14 dagar har jag för mig de sa var normalt. :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021