• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    endotjej92 skrev 2021-08-16 13:46:26 följande:

    Hej tjejer! Har så mycket känslor just nu, vet inte hur jag ska tänka alls..

    Jag har testat mig sedan RD3 och aldrig i mitt liv ens sätt ett såhär svagt streck. Tror ni jag kan ha turen att vara gravid? Ser ni strecket? Kan de vara ett spökstreck?

    Detta var morgon urinen, väntade sedan i 4h och tog ett till och det såg likadant ut.


    Åh spännande! Tycker det ser positivt ut. Vänta någon dag eller två och ta ett digitalt. Vågar mig dock på ett grattis! :)
  • Clemmentina
    CarroAnd skrev 2021-08-16 09:15:16 följande:

    Hej!

    Nu är jag tillbaks efter sommaren och ska påbörja vårt 2:a IVF försökt. Det första lyckades inte. Jag mådde inte dåligt av sprutorna, men hade ont efter äggplocket. Jag vet dock inte om jag ska starta i augusti eller i september. Någon annan som snusat under behandlingen eller har du/ni lagt av innan behandlingsstart och inte vid plus?


    Spännande tider! Inte själv snusare men sambon är och han fick rådet från läkaren (trots bra spermier) att sluta så snart han kunde. Har inte din klinik sagt något om snuset?
  • Clemmentina
    Smilla93 skrev 2021-08-16 20:03:02 följande:

    Hej alla krigare!

    Inte varit här inne på sedan i början av sommaren då jag genomgick min första ivf behandling som resulterade i ett misslyckats ET. Däremot lyckades ett embryon klara sig till dag 5 och gick till frysen. Ska nu göra ett FET i stimulerar cykel där jag ska ta progynon 3 tabletter/dag. Är det någon som har erfarenhet av stimuleras cykel med progynon? Har bara hört om folk som tagit letrozol, vilket jag tog innan ivf och då fick jag ägglossning varje gång och min slem hinna var jättebra... Så här fattar inte varför jag inte får stimulera med det.. Någon som vet?

    Mvh förvirrad tjej ;)


    Välkommen tillbaka! Jag har samma erfarenhet kring Letrozol som du men har ändå fått progynon vid två tillfällen. Fördelen med progynon är att de kan styra det helt och hållet. Med andra ord behöver en inte vara rädd att återföringen blir på en helg (vissa kliniker håller ju stängt då) eller hindras av något annat (tex kanske kliniken bara har möjlighet att göra ett visst antal återföringar per år).
  • Clemmentina
    Frida123123 skrev 2021-08-17 19:20:17 följande:

    Hej, är det någon här som gjort mens utredning i Aten? Jag har gjort det och mina nivåer av laktobaciller låg på 23 %, ska ligga på 90 %. Nu vill de behandla med en del mediciner/antibiotika. Jag orkar inte. Vad hände med att ?råka bli på smällen?


    Ingen erfarenhet men funderat på att göra mensblodtestet. Är det det som du har gjort?
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-08-17 10:09:16 följande:

    Hej vännen, förstår att det var tufft för er, den mentala bergochdalbanan är inte att leka med i den här processen :( . Visst har ni 2 snöflingor i frysen? 

    jag har ju inte fått min blödning som tydligen ska komma efter man tagit Zoladex-sprutan som jag tog för en vecka sen, och jag får inte göra mitt första VUL innan blödningen är över, och min VUL är bokad till måndag så jag börjar bli nervös att allting ska skjutas på :(

    och jag sitter liksom fast lite då min man kommer åka bort på kurs i 2 veckor i mitten av sep så jag måste ha gjort återföring senast 12 sep så jag MÅSTE liksom börja med sprutorna senast mån, så nu går jag o nojar att något är fel för att blödningen inte kommer eller att vi måste skjuta på det etc etc etc... fasen alltså aldrig får man slappna av i den här processen...

    ska du göra naturlig återföring eller stimulerad?


    Usch ja, vilken berg-och-dal-bana detta är! Tur att man inte alltid är på botten...då hade det varit tufft. Vi har ett embryo kvar i frysen (två från början). Sen är våra regionfinansierade försök slut! :-/ Blir nog stimulerad cykel även denna gång!

    Åh vad jobbigt. Kan du fortsätta spraya annars och göra behandlingen direkt när din man är klar med kursen? Förstår att det är sjukt pressande att ha denna deadline. Tänker på dig och håller tummarna stenhårt för blödning idag eller imorgon!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-08-18 15:19:44 följande:

    Hej! Jag hade sån tur att jag fick blödningen igår eftermiddag! Fick även alla andra möjliga symptom på sprutan jag tog förra veckan, med sjuk huvudvärk och idag har jag kräkts 2 ggr så känns ju som att det är starka grejer :/

    blev ändå lättad över blödningen och får väl acceptera att jag mår dåligt i största allmänhet kanske. tack för tankarna, de kanske hjälpte till på vägen! 

    jag tycker stimulerad cykel var bra när jag gjorde det, de kan ju som sagt hålla koll på en och bestämma då när allt ska köras igång så det passar med scheman etc! Kram!


    Åh vad skönt att läsa det! Då är blödningen förhoppningsvis över på måndag så att du kan börja då. Men mindre kul att du mår dåligt. Jag hoppas på snabb bättring. Jag tänker precis som du gällande stimulerad cykel. Hösten är dessutom rätt uppbokad så finns risk att vi behöver ställa in om ägglossningen skulle komma sent.
  • Clemmentina
    endotjej92 skrev 2021-08-18 13:08:10 följande:

    Åh hoppas verkligen att det inte kommer mer blod, känns som att man går å väntar på att det vid något toabesök ska ösa ner blod bara...

    Tycker det är så svårt att tyda ökningar av stickorna.. lägger upp bild så kan ni kanske hjälpa mig. kanske att jag ser en liten ökning till dag 8. samtliga test är tagna med morgon urin.. 

     


    Kan ju vara en bortfallsblödning för att kroppen inte riktigt förstått att du är gravid. Ser en antydan till ökning och håller med om att det är positivt att de inte minskat. Om ett par dagar borde du se ordentlig ökning. Håller tummarna!
  • Clemmentina
    GlitterLina skrev 2021-08-21 10:34:57 följande:

    ????ivf ringde precis

    det såg inte bra ut idag inte utvecklats som det skulle så det hade garanterat inte lett till nån bra graviditet ????

    Så inget återförande


    Åh nej vad ledsamt! :( Så himla orättvist. Förstår att det känns riktigt jobbigt nu. Styrkekram!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-08-19 11:37:04 följande:

    ja precis jag hoppas blödningen är över till helgen, så allt går som smort på måndag och det är ok att börja ta sprutorna då!

    de sprutorna känns verkligen som rena barnleken jämfört med Zoladexen, förstår att man inte kan administrera den själv!

    har du fortsatt med dina tillskott eller skippar du det nu när du har blastis i frysen och inte behöver göra äggplock (förhoppningsvis bara till syskonförsök då i så fall..)

    jag har fortsatt med mina så blir intressant att se om det blir någon skillnad på kvaliteten denna gången. Har ju i alla fall större tilltro till Prag-kliniken än så länge så får se vad som händer, vågar ju knappt hoppas på att få till frysen denna gången men det vore verkligen jackpott. men ja många moment återstår ju här, första ultraljudet efter 6-7 dagar är jag väldigt spänd på, blir ju dessutom på en helg så ska försöka hitta en tid till det med min gyn...


    Hehe, skönt! Den låter inte alls kul med den sprutan.

    Jag har fortsatt med låga doser av q10 mfl. Så just nu äter jag multivitaminer, q10, mys-inositol och omega 3. Åt nac fram tills det tog slut!

    Håller tummarna för att det ger resultat att du tagit dem länge nu. Minst tre månader sägs ju vara bra för äggkvaliteten och för dig har det ju gått betydligt mer än det.

    Håller tummarna för att allt går bra nu och att det löser sig med tider hos gyn osv!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021