• Always choklad

    Vi som startar ivf behandling 2021

    @kronärtskocka
    Pratades om återföring okt. Beror ju på allt annat.Inte bara oss längre..

  • Always choklad
    Dibella skrev 2022-08-27 22:32:39 följande:

    Tack för hoppet Hjärta. Ja det är absolut inte helt uteslutet än, suttit och googlat progressionlines hela dagen, vilket inte var bästa sysselsättningen, gud vad tidigt folk plussar! Men försökte hitta de som plussade senare för att ge lite hopp.


    Men tror jag kommer börja släppa lite på saker, har haft lågt koffeinintag, inget mys med  gubben, ingen träning osv.. men nu orkar jag nog inte "vara duktig" längre Drömmer känns för jobbigt. Skulle de vara något där inne trots allt så hoppas jag att de överlever trots de sakerna.


    Håller tummar och tår!
    Från Spanien nu när jag var där och även tidogare fick jag skötselråd fram till gravtest, fråga om du kan få råd där du gjorde insättningen. Kan vara skönt att ha en såkallad mall att utgå ifrån. Är så mycket tänkande ändå på allt. 
  • Always choklad
    Dibella skrev 2022-08-29 11:20:54 följande:

    Ja man får som en liten lapp där det står att man ska avstå nikotin, alkohol samt samlag 2 dagar efter återföring, därefter leva som vanligt. Men så olika bud från olika kliniker. Fortsatt minus på stickan och BIM om 2 dagar, så känner mig relativt klar med denna rundan och gått vidare. 


    Någon som vet vad man kan göra mer på egen hand? Man vill ju gärna veta vart det felar, vi får fin befruktning, ägg till frys osv, men aldrig fått ett plus på de 2,5 åren vi prickat ägglossning varje månad och gjort 4 IVF omgångar + FET. Man vill ju gärna veta vart det felar? Då de inte verkar implantera... Antingen så slutar de dela sig och bara dör ut eller så är det något fel på ens livmoder.


    Börjar tänka att man haft någon könssjukdom som ung som man inte upptäckt som fuckat upp ens fertilitet, eller har nån konstant infektion? 


    Hej
    Har du provat hysteroskopi att de kollar att allt är som de ska i livmodern, inga polyper eller sammanväxtningar. Har de testat din Karotyp?  Det var steg 1 för mig i alla fall.. Sedan kolla utomlands bortom scandinavien om du har möjlighet de har helt andra möjligheter att testa allt mellan himmel och jord...är mitt tips. 
  • Always choklad

    @Kronärtskocka, jag tror det var FET de pratar om 5 dagar efterråt för att se att det utvecklas som de ska, så de måste väl frysas då.
    Har fått erbjudande om prat med en psykolog från kliniken även, kan kanske vara bra aldrig gått. Funderade nu under all barnresa men var rädd att de skulle ha påverkan på hur man får ställa sig i olika behandlingar och köer, även om det ibland känns som ett behov funnits..

  • Always choklad
    Dibella skrev 2022-09-01 07:57:58 följande:

    Tack för tipsen, ska försöka stå på mig i detta, men upplever att landstinget inte gör några avsteg alls tyvärr från deras "ni har bara otur"-attityd, men ska ringa dem på måndag och be dom göra något, något alls...


    Vi får kanske kolla på alternativ utomlands sedan, problemet är att vi redan bekostat privata försök och egentligen inte har ekonomin för de enorma summorna som det kommer kosta och behöva ta banklån osv.. helt galet. Kommer bli det som eventuellt avgör om man får barn eller inte sen, hur villig man är att försätta sig i skulder på ett-två hundra tusenRynkar på näsan


    Tjata och försök komma på så hög nivå som möjligt, utan att vara otrevlig. De är skyldiga att hjälpa om de kan.
  • Always choklad
    Dibella skrev 2022-09-03 18:51:23 följande:

    Tack för tipsen! {#emotions_dlg.flower}


    Gjort lite research och kommer försöka ligga på att man gör hysteroskopi samt kolla karyotyp, för det verkar man ändå göra här i sverige. Kollat lite på "recurrent implantation failure" och har man t.ex. nån kronisk inflammation i livmodern så verkar det kunna synas vid hysteroskopin, sen om de behandlar den eller  inte är en annan fråga. Enligt rapporter utomlands verkar det vara ganska stor skillnad på graviditetschanserna om sådant behandlas ordentligt. Men återstår att se på måndag om de är villiga att göra några förändringar.


    Någon som vet om långa protokollet är mer fördelaktigt om man har låg AMH?


    Hej
    Jo dessa gjordes i Svergie.
    Karotyp på mig ej min partner vid missfallsutredningen innan vi blev beviljade ivf via landstinget. Hystroskopin var först nått annat som heter nått på h där man går in och spolar och ser om nått finns där som är fel tex polyp. Lyckades via samtal (gråt/tjat) få det ändrat till hysteoskopi då det är nästa steg man gör om man faktiskt hittar nått, då man avlägsnar felaktigheter. Och ytterligare en nedsövning och väntetid på detta ev regionen, tiden var knapp att vi skulle hinna med en extra ivf cykel innan jag hann bli 40, spelade defenitivt in som en parameter.

    Min gynekolog säger att det inte spelar så stor roll med långa eller korta. Långa gjordes som standard en gång men korta har blivit praxis pga. att de har mindre inverkan på kvinnan plus beror på ålder. Mer vanligt på unga kvinnor alt om man förlorat mensen..ingen läkare men det jag lyckats snappa upp. 
  • Always choklad

    @dibella
    För mig tog de bort en liten polyp i samband med hysteroskopin, om det hade nån betydelse vet jag ej. Har inte lyckats med en fullgod graviditet ännu men kanske inte försämrade läget i alla fall. 

  • Always choklad

    Måste skriva av mig lite..
    Vi har varit ut och in med vår ena katt från vetrinären. Sen har vi gett honom flera olika medeciner och bandagerat och tvättat sår. Benet lyckas läka men det visar sig att han är trasig inuti på ytterligare en röntgen. Så i onsdags fick han somna in för gott. Haft honom i 10 år och min sambo i 13. Vi har ytterligare en katt som nu är deprimerad, ligger och håller tass och vill knappt äta. Visar man en bild på den gamla katten rör han på skärmen och jamar, vill se bilder titt som tätt..
    Vilken höst negativt gravtest och nu detta overkliga. Katterna är verkligen som mina psudobarn och har varit till stor tröst i denna barnresa. 
    Har fått ett preliminärt datum nu på vår första återföring med donerade ägg. Början av oktober, hjälp det är snart. Försöker få så mycket info de tillåter om donatorn. Vill veta om hon lyckats få barn antingen via sina ägg eller naturligt. Skulle kännas tryggt om så är fallet.
    Exalterad och ledsen om vartannat. Huset rullar på även. Var lite inne på barntapeter i ett rum, men lyckades hejda mig själv puuh. Hadde varit kämpigt och se dem nu..
    Hoppas hoppas att turen vänder snart.

    Hoppas alla får en fin helg! 

  • Always choklad

    Idag har jag varit och tagit en spruta pamorelin används vid testikelcancer behandlig och ivf. Skall tas i sätesmuskeln. Då är vi på G!

  • Always choklad
    Kronärtskocka skrev 2022-09-13 20:45:35 följande:
    Härligt att vara på G! Hur ser planen ut nu?
    Hej
    Inväntar mens sen kan vi sätta upp en tidplan. En donator har de lyckats finna. Har inhandlat all medecin och inväntar min probiotika som skippas från Spanien. Börjat kolla resor men allt beror på mensen, när den behagar dyka upp..Man får kolla på allt ombokningsbart och avbokningsbart. 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021