• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-09-09 13:44:25 följande:
    ja så himla härligt, tänk att man är nere på botten ena stunden för att vara uppe i molnen nästaKyss helt sjukt! Mina 2 segisar har fortsatt utvecklas men får se om de klarar sig till lördag, de fryser ju bara de finaste blastisarna vad jag förstått och inte ALLA blastisar så det ska ändå mkt till.
    nu lever vi på hoppet här, 

    Nu börjar du väl närma dig också? När tror du att mensen kommer så du kan köra igång?

    Verkligen, bergochdalbanan! Håller vi tummarna på ruvarn och att du kanske får något till frysen! Men de tyckte inte det var värt att sätta åter 2?


    Yes, hade ägglossning i tis (tror jag), så strax under två veckor till sprutstart förhoppningsvis Solig

  • Dibella
    apan95 skrev 2021-09-14 08:44:27 följande:

    Tog ett test i morse och nu var det helt blankt. Så antagligen har något kanske försökt fästa men inte lyckats hela vägen. Fick även lite ?brunt? på lutinuspinnen nu så antar att mensen egentligen bara vill tränga igenom.

    Men visst måste man fortsätta med lutinus fram till testdagen? har ni fått mensen direkt när ni slutat sen?

    Lycka till ni andra och tack för all pepp denna omgången <3


    Usch vad tråkigt att höra, det är inte åt det hållet man vill att testarna ska gå Hjärta
    Klinikerna säger att man ska fortsätta till testdag, de två gångerna jag fick negativt på "bim" och sedan började blöda lite så slutade jag ändå, kanske dumt men jag kände att jag inte ville skjuta på mensen utan varje dag räknades till att få börja med nästa IVF. Men sen så vet man ju inte, testerna kan ju gå upp och ner i början beroende på hur utspätt urinet är, så man inte slutar för tidigt när det kanske är något ändå {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    apan95 skrev 2021-09-14 08:44:27 följande:

    Tog ett test i morse och nu var det helt blankt. Så antagligen har något kanske försökt fästa men inte lyckats hela vägen. Fick även lite ?brunt? på lutinuspinnen nu så antar att mensen egentligen bara vill tränga igenom.

    Men visst måste man fortsätta med lutinus fram till testdagen? har ni fått mensen direkt när ni slutat sen?

    Lycka till ni andra och tack för all pepp denna omgången <3


    Glömde säga att blödningen sen drog igång senare under dagen/nästa dag efter jag slutade med lutinus, så gick ganska snabbt är min upplevelse.
  • Dibella
    apan95 skrev 2021-09-14 09:26:00 följande:
    Ja okej, känns som att de är lite på väg så får väll avvakta o se om de håller sig tills på fredag eller startar innan!

    Vet du ifall man kan börja nästa FET direkt på denna mensen eller måste man vänta en emellan? Har gjort stimulerat med letrozol! Tack för svar <3
    Inalina skrev 2021-09-14 09:01:01 följande:

    Hej vännen, så ledsen för din skull :( förstår besvikelsen (vart där några gånger tyvärr...

    det är ju även ok att bryta ihop för att sedan ta nya tag när man orkar alla reagerar så olika i den här processen men jag tycker det är vitkigt att sörja en stund i alla fall. 

    jag tror nog att mensen/bortfallsblödningen kommer trots att du tar Lutinus, det har den gjort för mig de gångerna i alla fall. jag vet att klinikerna säger att man ska fortsätta till testdagen men jag har alltid vetat med säkerhet att det är kört så jag har slutat på eget bevåg. (men klinikerna är känsliga med det där så jag skulle inte säga till dem att jag slutade innan...) 

    Stor kram


    Inte kunnat göra något FET hittils så har ingen aning, tror de brukar vilja vänta på en mens så att kroppen hittat tillbaka till lite balans, men sen har man hört att vissa fått FET direkt efter stimulera cykel också så verkar variera, bäst att prata med din klinik om det.
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-09-14 10:39:03 följande:
    Efter lunch! Livrädd att de ska ringa snart och säga att den inte klarade upptiningen!
    Håller tummarna på att du återkommer som ruvare efter lunch! En klart stor majoritet klarar upptining, så det kommer din flinga också göra {#emotions_dlg.flower}
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-16 08:42:21 följande:
    åh nu smygtestade jag i morse på RD 8 med 2 dagars.. testet var vitt som snö...Skäms jag vet att det är tidigt, men jag hade en dröm i natt att det var tydliga streck på 2 test som jag tog så jag blev så besviken när jag vaknade och det inte var verklighet.. får ha lite is i magen ändå såklart o se om det växer fram något så tar ju inte ut förlusten i förskott ännu men hade så gärna velat se tillstymmelse till streck i alla fall! tålamod är ju verkligen inte min grej!Skrikandes 

    Drömmarna kan vara så verkliga! Hemskt när man sen vaknar upp till en annan verklighet där det kanske inte är ett plus. Fortfarande väldigt tidigt så vi hoppas på att du kan börja skymta något nu i dagarna Hjärta kommer du vänta några dagar på nästa?

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-16 10:21:44 följande:
    Ja jag blev ju så besviken när jag vaknade, men tänkte att nu JÄKLAR ska jag få skymta ett streck... men icke. börjar gilla mina andra tester mer som brukar ge mig spökstreck haha får kanske gå o köpa dem igenDrömmer 

    nja jag kommer nog testa i morgon bitti igen faktiskt.. men blir det inget här i helgen får jag börja fundera på nästa steg. Har en ganska fullsmockad höst med en massa besök och en del resor och grejer så att få in Prag igen känns lite lurigt faktiskt. och jag är ju inte jättesugen på att testa på min Schweiziska klinik igen då jag tror att de plockar mina ägg för tidigt. 
    jaja känner du tilltro till din klinik?

    Förstår dig, jag hade en dröm för någon månad sen att jag ammade mitt barn och kände sån enorm kärlek och hur fantastiskt det var och det var så verkligt så när jag vaknade så mådde dåligt hela dagen efteråt haha.


    Kör du på testa tidigt? Eller vanliga? De vanliga kan ju ta hur lång tid som helst att visa något känns det som! Spännande o få följa nu i dagarna. Finns det ingen annan klinik i Schweiz som kanske känns bättre? Eller har ni bara en i närheten? förstår det blir oerhört meckigt att åka till ett annat land med annat inplanerat.


    Jag hoppas jag kommer känna det, men tror nog jag inte kommer kunna känna det riktigt fören vi är igång med processen. RMC känns som en så mkt större apparat än den privata vi var på, så man får olika besked och osäkra besked hit och dit, vilket känns jobbigt!

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-16 13:32:05 följande:
    åh så hemskt att vakna upp ifrån en sån dröm! MEN den kommer att bli sann för dig, det är jag säker på. känner igen det där med att man får ångest efter en dröm eller går runt o är typ arg på sin partner för att de var otrogna i drömmen heheDrömmer väldigt schysst o rättvist ...

    jag har kört med hyfsat tidiga tester tror jag, från 10-15 mliu eller vad det heter.. men de är som sagt kritvita just nu så jag kanske får anta att mitt embryo var lite segt med att fastna eller nåt. nja jag tror det finns 2-3 IVF-kliniker i staden där jag bor men med tanke på att min klinik i Prag kan vår historik och även IVF-kliniken där jag gått här så känns det inte så troligt att jag söker mig nån annanstans..
    men vem vet, kanske säger jag något annat nästa vecka!

    Jag litar ändå mest på min Prag-klinik och där känns det som att det är lite valuta för pengarna etc, jag får väl se helt enkelt att ha en vecka som kan passas in i höstschemat så får jag köra då i så fall. är ganska spänd på vad de skulle rekommendera faktiskt då jag provat lite olika grejer nu. Skulle nog föredra korta protokollet där det känns som att det går fort och man har koll på ungefär när de blir ÄP. Vi har fortfarande kvar nedfrusna simmare från min man där också vilket gör det hela lite lättare... 
    man har ett skype-möte med läkaren där och sen bestämmer man hur man gör. 

    Jag hoppas du kommer känna dig trygg på nya kliniken, ev blir man ju lite mer en i mängden, å andra sidan har de gjort så otroligt många IVF så de har ju rutin på allt de gör! jag antar att de också fått anteckningar på allt ni gjort på förra kliniken? ju mer de vet desto bättre :)

    Jo det känns lite som att de har lite mer koll, iaf på vad du berättar, på pragkliniken. Får verkligen hoppas ni slipper tänka på nästa steg och att den bara tog en dag extra på sig att fästa. När har du "bim"? måndag?


    Jag tror lite mer att man blir en i mängden på RMC, på gott och ont, det meckiga är mest att ta sig dig, inte lika smidigt som förra kliniken. Men inte lika meckigt som att flyga till annat land Drömmer Ja jag drog ut journaler och så, men de frågade mest hur vi gjorde och så kopierade vi rakt av på protokoll och hormoner samt börja på dag 1, så blir nog bra förhoppningsvis. De gjorde ett VUL också och kollade blåsor, hade 6 på vardera sidor, så det verkar vara lite vad jag har att erbjuda förmodligen även vid stimulering? Vet inte om det brukar finnas ett samband där.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-17 09:06:37 följande:
    jo precis, vet inte riktigt hur bim ska räknas med långa protokollet, för jag misstänker att mensen blir borta ett tag i vilket fall, men jo måndag är ju 2 v efter äggplock så det borde nog vara bim.. min cykel är vanligtvis på typ 26-27 dagar och vissa månader ännu kortare så jag släpper nog ifrån mig omogna ägg de månaderna. (?)

    haha nej att korsa landsgränser har ju blivit en hel del mkt svårare sedan corona också så självklart skönare om man åtminstone kan ta sig med bil till sin klinik!

    jag har aldrig ritkigt fattat vad de ser när de gör det där vul innan man kör igång stimuleringen. är det de blåsorna som då skulle kunna börja växa när man sätter igång? så du skulle kunna få 12 ägg?Glad

    Får hoppas att är lite låga hormoner bara {#emotions_dlg.flower}  hoppas du kan se en tillstymmelse till streck idag!


    Jag skulle gissa på att det är därför de gör VUL innan, hade ju vart nice om det stämmer! Men är olika från månad till månad, jag hoppas äggstockarna har en supermånad nu när jag ska sätta igång.


    Fick samtal från RMC igår som undrade när mensen är beräknad och sa att jag bara kunde sätta igång när mensen kommer och sen ringa för VUL. Så nu är det spikat! Solig troligtvis onsdag!

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-19 18:36:43 följande:
    Hej, är helt säker på att det inte blev något denna gången heller tyvärr. Kan inte bryta ihop just nu då min mamma besöker så får vänta med det en vecka. Fick reda på att min bästa vän som har en pojke som är lika gammal som min flicka är gravid i v 12, allt går liksom på en gång för dem. Blev såklart jätteglad och hon har berättat att de skulle försöka nu i sommar/höst. Men vi har ju försökt med 3 IVF sen i feb och är ju rätt slutkörd här egentligen - hade så gärna delat en graviditet med henne (vi lärde känna varann som höggravida och vi o våra kids umgås typ varje vecka. Men som sagt, kan inte bryta ihop just nu, min man kom hem från sin resa idag så har inte kunnat prata med honom om allt heller med besök här så det är ett litet vakuum här just nu när jag egentligen bara vill gråta. Stor kram till dig, önskar vi kunde bryta ihop tillsammans. Kram på dig!!! Det kommer att gå till slut <3
    Så ledsen att läsa detta, och att inte få bryta ihop heller utan på nått sätt vänta ut det måste vara superjobbigt. Hoppas du o maken kan kramas och gråta ut snart HjärtaHjärta
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021