• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    endotjej92 skrev 2021-08-24 09:37:49 följande:

    Hej!! Nu har det gått några dagar sen jag uppdaterade hur mina svaga streck gick tillslut! Idag var min officiella testdag och det är starkt positivt! lika starkt som kontrollstrecket och jag är helt mållös. Har aldrig tidigare fått ett plus på stickan och nu i första IVFen och med första embryot! Men är så rädd att någonting ska hända nu och det här ska tas ifrån mig. Men nu efter ja pratade med kliniken så känns det lite lugnare och jag ska försöka njuta av detta.. hur man ens gör det. Ni som plussat hur kändes det för er fram till tidigt ultraljud? 
    Och jag önskar er alla att det går vägen för er nu i höst!<3


    Grattis {#emotions_dlg.flower} va skönt att var starkt på testdagen. Hoppas att allt går väg och att det kommer vara ett litet hjärta vid VUL sen. 
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-08-24 11:24:42 följande:
    Hej!! PUH fick precis mail från kliniken att allt såg fint ut och de hade bara haft så mkt igår så ej hunnit svara! Så det var OK att jag körde igång på eget bevåg igår! Solig så nu är jag igång på RIKTIGT!!!! tjohooo!

    håller med att det är skönt att vara vaccinerad och slippa tänka på det nu, även om man säkert får en tredje dos någon gång framöver med kanske...

    det är klart att mensen diffar någon vecka eller så, förstår att du vill ha det skrivet i sten att du får köra igång men det kommer du få! (att man ALLTID ska behöva oroa sig för nånting.. och då är man inte ens gravid än Tungan ute) jag har också lite kortare menscykler nu, kanske hänger det ihop med att äggen inte riktigt hinner mogna när de släpper och därför inte blir befruktade.. vem vet..

    upplägget med Gonal F och Menupur verkar bra men min läkare verkar inte vilja föreslå det, jag tog upp det med dem men det hade något med mina värden att göra, minns inte riktigt vilket. det är en hel del att fixa med nu innan jag kan resa till Prag, blodprover, EKG (eftersom man sövs vid äggplock) en massa papper som ska skrivas under OCH bevittnas av en notarie här i Schweiz bla bla bla. fattar inte hur man ska lycka jobba under tiden. Dessutom finns ju risk att flygresorna tar slut men jag kan ju inte direkt boka nu 10 dagar innan hellerObestämd men men allt detta visste jag ju innan vi drog igång så bara att ligga i! 

    Va skönt att det var okej Solig nu är det bara o köra! Förstår att det är en del att ha koll på och stå i, får hoppas det sammanfaller bra med jobbet så du smidigt kan smita undan. Förhoppningsvis flyter det på smidigt, även flygen! 


    Ja jag tror också det kommer kvitta en vecka hit eller dit sen, får förhoppningsvis komma igång ändå, ska bli skönt att få komma igång efter sån lång paus. Alla i ens närhet är gravida just nu, så är svårt att sitta lugnt i sin barnlöshet känns det som.


     


     

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-08-30 11:52:04 följande:

    Hej alla! kom hem från första VUL nu på dag 8 och jag hade 11 äggblåsor i hyfsat lika stl.

    Tar ju väldigt hög dos Gonal F (350ie) men verkar ju omöjligt att bli överstimulerad ändå så det är ju bra.
    Är ganska nöjd över resultatet, måtte det nu bli en bebis av en av dessaBaby!!! Lycka till ni andra mitt i processen, har förstått att det är en del återföringar och ÄP denna veckan så nu händer det grejer! Jag har skickat in resultatet till min klinik så jag hoppas jag får ett prel. datum för äggplock nu så jag kan boka min resa till Prag! Kram på er alla kämparHjärta


    Åh, låter som bra resultat! Blir det ICSI och embryoglue på dessa förhoppningsvis fina ägg? Hjärta

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-08-30 13:34:57 följande:
    ja precis, det blir det! (bra du påminde mig, måste ju säga till kliniken om embryoglue..) och även något som heter Embryoscope så de kan se hela tiden hur embryona utvecklas utan att ta dem utanför labbet.. Min läkare skulle nog skriva ut Prednison också (kortison) då jag fick det förra gången när det gick vägen, skadar inte heller så värst mkt har jag förstått! Sen får man ganska starka doser med Progesteron från min klinik men det shoppar jag på mig när jag är i Prag..

    Låter bra, bara att ta det som finns möjlighet att få för att öka chanserna {#emotions_dlg.flower} 


    Är det starkare än lutinus då altså?

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-08-31 08:23:14 följande:
    Ja men precis, vad gör man inte liksom...

    Jag vet inte hur starkt Lutinus är som ni får, men det är väl en dos på xx och jag kommer att få en dos på 600mg (?) progesteron om dagen. 6 tabletter som man stoppar upp..Skäms

    Verkligen, man gör allt!


    Tror Lutinus är på 100x3 om dagen. Fy för att behöva göra det ännu oftare haha


    Jag fick samtal från läkaren igår angående mina blodkärl som spricker och gjort det sen förra IVF i april, då berättar han att jag ska utredas för nån immunologisk sjukdom då det visat sig att jag har vaskulit? Inflammation i blodkärlen. Min första tanke - då kanske jag kan få kortisontabletter eller annat immunhämmande, hoppas till lagom för nästa IVF Drömmer


    Tror inte jag vågar nämna det för RMC ifall de tycker man ska avvakta med IVFen..

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-08-31 10:58:31 följande:
    Ja men just det ja, det minns jag att du skrev innan sommaren! Kanske är det immunologisk orsak som ligger bakom att ni inte fått bebis naturligt..? Ja kortisontabletter är ju rätt vanligt vid sådana sjukdomar, ska de starta utredningen nu direkt så du fick en tid?

    men nja du ska nog inte behöva avvakta med IVFen, och som sagt, vi är ju en del som kör kortisontabletter under behandlingen ändå så det ska nog inte skada ;) 
    nu har jag lyckats boka mina flyg och hotell inför äggplock, sen blir det ju spännande att se hur det går för embryona med befruktningen för jag åker hem till schweiz morgonen efter ÄP för att sedan åka tillbaka så fort de säger att jag ska ha återföring, så nästa vecka blir minst sagt hektisk...Förvånad

    Man har ju sina teorier definitivt, känns som att mitt låga AMH inte bör vara enda orsaken. Så hade vart "skönt", om man kunde hitta något sådant så kanske man kan sätta in lite bättre inriktad vård vid IVFerna för att öka chanserna något.  


    De på hudmottagningen som jag blev remitterad till ska ta massa fler blodprover nu för att börja utesluta och utreda vad symtomen kommer ifrån. Tar nog lite tid att få svar. Sambon tänker att det kanske inte är värt att "slösa" ett IVF försök om det nu skulle vara något immunologiskt, så man kan få bättre vård. Jag är för otålig för att vänta dock, man vet aldrig hur lång tid sånt tar inom sjukvården. Får väga för och eventuella nackdelar inför att säga något och hoppas på kortison eller att de hotar med att avbryta försöket Drömmer


    Oj det blir mycket flängande fram och tillbaka för dig den veckan! speciellt eftersom man inte alltid vet om det blir insättning dag 2 eller 5 beroende på hur många man får ut. får hoppas det kommer gå smidigt för er {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    Lusselelle123 skrev 2021-09-01 20:57:22 följande:

    Hej, hoppas det är okej att jag hoppar in här :)


    Jag och min sambo har gjort en utredning och fick veta igår vid VUL att jag inte svarar på letrozolen alls och fick remiss till IVF på Sahlgrenska. Kön är dessvärre ca 1 år lång så vi har bestämt oss för att gå privat under tiden och fick ett möte inbokat med en gynekolog redan nu på fredag. 

    Hela denhär processen är ju nog jobbig som den är och så ska man behöva ställas inför ett val om hur många försök man ska köpa i förhand. Har funderat på 2 försök men är livrädd för hur jag ska känna om de två försöken misslyckas och att man ska ångra att man inte tog det tredje.. 


    Går någon här privat och hur har ni tänkt kring det? Och om någon lyckats bli gravid här genom IVF, på vilket försök gick det?


    Välkommen hit!


    Vi valde att göra lite samma sak. I väntan på kötiden till Sahlgrenska så gick vi privat, främst pga jag har låga äggreserver. Vi gjorde två privatförsök som inte blev något. Vi blev uppsatta i kö till RMC i slutet av januari och ska köra igång med vår 3e IVF nu i slutet av september så ca 9 månader blev kön för oss, vi fick dock som Clemmentina beskrev, en kortvarsel tid. Som hon beskrev så ringde jag till SU och sa att jag ville bli uppsatt :) då verkar det kunna gå nån månad tidigare eventuellt. Hoppas allt går vägen för er redan nu på ert privata försök!{#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-02 08:30:28 följande:
     jag har ultraljud idag kl 11:20 så är ganska spänd inför det såklart, hoppas ju att mina ägg växer hyfsat jämnt denna gången.. 
    Hoppas det går bra på VULet {#emotions_dlg.flower}
  • Dibella
    Steeph skrev 2021-09-02 08:47:37 följande:

    Nu har vi äntligen bestämt oss att vi startar ivf i oktober för att hinna med återföring innan jul och ledigheter.

    Jag är på äl+10 idag och är så säker på att det inte gick vägen den här gången (2:a försöket sedan ma). Vi kör ett helt eget försök i september och sen på första mensdagen kör vi menopur 225. Känns lite surt att inte få hjälp via regionen och behöva betala allt ur egen ficka, men vill mer än allt ha ett barn och är villig att göra allt. Så jag hänger lite här i bakgrunden inför vår ivf start. Hoppas på en massa fina äggplock, embryon och plus för oss alla. Stor kram <3


    Tråkigt att det inte blivit något efter ert MA, men förhoppningsvis kommer IVF visa sig vara ett bra beslut som resulterar i ett barn för er {#emotions_dlg.flower} vill regionen inte ta det eftersom ni haft en graviditet så nyligen?
  • Dibella
    Lusselelle123 skrev 2021-09-02 10:44:19 följande:

    Tack, det är så skönt att prata med andra som går igenom liknande resor {#emotions_dlg.flower}


    Var tråkigt att det inte gick vägen för er på de första försöken :/ Vilken privat klinik gick ni till och var ni nöjda där? Det känns som om jag måste göra allt jag kan under tiden vi väntar på att komma fram i kön för att jag inte ska gå under psykist. Under det senaste året har jag ändå haft hopp i och med inbokade läkarbesök, hormonbehandling, ändrade doser mm.. och sedan att få höra att det är lönlöst och att nästa milstolpe ligger 1 år fram fick mig att bara vilja gå under jorden. 


    Jag hoppas verkligen detsamma för er och håller alla mina tummar att ni får plussa denna gång!! 


    Verkligen skönt att kunna prata med folk som sitter i samma sits, man kan känna sig så oerhört ensam i detta, speciellt när det tär så på en.


    Vi gick till Nordic IVF, främst pga närheten till mitt jobb och att det låg närmare än än t.ex. Livio. Eftersom man behöver springa på VUL och återföring m.m en del. Tror inte det är någon större skillnad mellan kliniker.


    Vi trivdes där, inga konstigheter egentligen, bra personal, vi har en liten blastocyst i frysen kvar där som vi valt att spara som reserv om RMC skiter sig eller ett syskon.


    Förstår känslan av att väntan gör att man kommer gå under psykiskt, därför det kändes skönt med privat försök, ens psykiska hälsa ska man ändå ta vara på {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021