• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-07-18 21:51:00 följande:
    Annna84 skrev 2021-07-18 14:14:48 följande:

    Vännen <3 <3 Det skär i hjärtat att läsa detta. Det är så fruktansvärt orättvist och jag vet att ingenting hjälper förutom om någon skulle kunna lova att det kommer att gå tillslut. Du är en kämpe utan dess like och du kommer att klara det här. Massa styrkekramar


    Tack fina ni, guld värt att ni finns här. Missfallet är bekräftat nu. :( Hcg var 485 i tisdags och bara 82 i fredags. Verkar i alla fall som kroppen hanterar det själv. Bara att bryta ihop och hoppas på det bästa! Lär återkomma i tråden efter sommaren. Kram!
    Usch vad tråkigt, men bekräftat så kan du sörja helt säkert iallafall, även  om det inte är det man velat göra såklart Hjärta Hoppas du kommer kunna få en okej sommar trots detta och ta nya starka tag till hösten!
  • Dibella
    GlitterLina skrev 2021-08-20 14:10:35 följande:

    Nu har kliniken ringt tillbaka! Inga direkt roliga besked

    Men av dem 8 äggen så va tydligen 6 stycken mogna som fick träffa spermierna.

    Men endast 1 blev befruktad :( så inga till frysen! Blir återförande av den i morgon kl 11.30..


    Tråkigt att det inte blev fler befruktade och att ni inte kunde få tillbaka två som planerat Hjärta håller verkligen tummarna för att det är guldägget ni får tillbaka
  • Dibella
    GlitterLina skrev 2021-08-21 10:34:57 följande:

    ????ivf ringde precis

    det såg inte bra ut idag inte utvecklats som det skulle så det hade garanterat inte lett till nån bra graviditet ????

    Så inget återförande


    Jag är så ledsen för er skull. Att man ska behöva gå igenom allt både fysiskt och psykiskt och sedan behlva höra det.

    Räknar de fortfarande som en omgång trots ingen återföring?
  • Dibella
    GlitterLina skrev 2021-08-21 11:42:47 följande:
    Ja Tyvär 40 000 utan nåt för det :(
    Ja det svider på många sätt, ska inte behöva vara en ekonomisk fråga att kunna skaffa barn.. Köpte ni så ni har fler försök eller var det bara ett? Har nordic några tankar om varför det inte blev fler? Tråkigt att det ska behöva räknas som ett försök alls när man inte får något återfört.
  • Dibella
    CarroAnd skrev 2021-08-21 19:35:50 följande:

    Idag ska jag påbörja behandling med Gonal-f och menopur. Någon som har erfarenhet av den kombinationen? Mvh Carolin


    Jag körde gonal och menopur mitt andra försök, gick mkt bättre än bara Gonal för mig, men som Frida säger så verkar sånt vara väldigt individuellt.
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-08-22 07:58:22 följande:
    Hur går det för dig Dibella? Fått något besked när ni kan starta?

    Det rullar på, ska få mens på tisdag och lär ringa in det, men kommer nog inte få börja fören nästa mens pga fullbokat. Så 5 veckor to go :) Hoppas det går snabbt!


    Hur går det för dig? Hade ni en till blasto? {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-08-23 10:47:58 följande:
    hejsan, då är vi snart igång igen (hoppas jag.) 

    Hur är det, har du fått ändra något i upplägget med stimuleringen? Hoppas ni lyckas få en restplats så ni får komma till så snart som möjligt. Visst är det den regiondrivna vården ni kör genom nu? är det fortfarande samma klinik? KramHjärta
    Jag HOPPAS jag får börja med mina sprutor idag, ska på VUL 14:20 där de ska se om allt är som det ska efter nedregleringen....hoppas hoppas....

    Hej Hjärta hoppas ni haft en fin sommar!


    Skönt att ni kanske är igång redan ikväll med sprutorna, håller tummarna att nedregleringen fungerat som den ska. Skönt att få komma igång ändå, nu blir det syskon! Blir det "gamla" kliniken nu då? Lite resande fram och tillbaks.


    Hoppas också på denna mensen, men försöker hålla hoppet på lagom nivå för dom har redan varnat mig flera gånger att de är fullsmockat hela augusti månad. Men 4-5 veckor till när vi är inbokade på nästa mens är inte så lång tid ändå, skönt att ha sitt datum satt. Vi kör landstinget nu och är på annan klinik, känns lite nervigt, gillade där jag var innan på sätt och vis, plus nära jobb för allt fläng, men det får funka. 

  • Dibella
    Amelia84 skrev 2021-08-23 13:26:16 följande:

    Hej :)

    Jag tänkte också joina er härliga tråd då vi startar vår första ivf behandling nu. Jag och min sambo har försökt ett år och de hittar inte något fel på någon av oss. Vi har inte ens vart i närheten av ett streck på stickan. Vilket är en sorg i sig, hur kan min kropp inte göra det mest naturliga i livet?!

    Men nu har jag mentalt ställt om och ser verkligen fram emot IVFen :) Jag kör korta protokollet och är inne på sprutdag 4 och tar 225 IU Bemfola. Jag mår bra, känner inte av så mycket men hoppas att det händer grejer där inne ändå. Ikväll ska jag börja ta en lägre dos på 150 IU. Första ultraljudet är på onsdag, så det känns ju jättespännande.

    Hur har ni andra upplevt hormonstimuleringen? Har ni haft biverkningar och när började dem komma?


    Välkommen till gänget, inte det mest efterlängtade gäng kanske, men lite mindre ensamt att fler sitter i samma sits {#emotions_dlg.flower}


    Hoppas att det går bra på VUL och att du har flera fina blåsor på gång!


    Jag upplevde båda mina stimuleringar som lite olika, men mådde ändå bra båda gångerna. Lite huvudvärk och svullen mage och trötthet var det som jag åkte på. Men inte varit det fysiska som varit det värsta för mig, utan det psykiska som tär tyvärr. Stimulering och äggplock var ändå okej del av IVF för mig, hoppas att det blir det för dig med.

  • Dibella
    Amelia84 skrev 2021-08-23 17:00:21 följande:
    Tackar :) Nej, det hade man kanske inte hoppats på, men det känns otroligt skönt att kunna ventilera med andra i samma sits.

    Ja, det verkar vara väldigt individuellt hur man reagerar på stimuleringen och vilken dos och läkemedel man får. Ja, usch, den mentala resan är ju verkligen det värsta och kan tänka mig att det blir än mer påfrestande under IVF försöken.

    Men jag håller verkligen tummarna för dig nu och hoppas att du får komma igång nu när mensen kommer och att det finns tid på kliniken.
    Tack {#emotions_dlg.flower} får hoppas allt går väl och att du slipper för mkt biverkningar.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-08-24 09:59:15 följande:

    hej! ja haft en toppenbra sommar, härligt att kunna umgås med familj o vänner lite mer normalt igen då vi alla var vaccinerade :) 


    Jag var hos min gyn igår som tyckte allt såg bra ut och jag mailade min klinik i Prag direkt efter. Jag ville ju ha svar av dem direkt så jag visste men jag fick inget besked alls från dem igår :/ så jag bestämde mig för att köra igång med Gonal F ändå och jag mailade precis dem och sa att jag hoppas det var ok...

     om det inte är det är det ju synd men känns inte som att de kan neka mig nu i alla fall, men jo nervös är jag ju att de ska bli arga på en för att jag tog ett eget beslut. så sov väl inte jättegott i natt och innan jag får något svar från dem känns det ju liksom lite jobbigt....Skäms å andra sidan, så förväntar jag mig att de bara kommer tillbaka med ett OK kör igång, och då är jag glad att jag startade igår istället för idag med tanke på planeringen. Nu BORDE det bli äggplock på lördag nästa vecka (typ) och hade jag börjat med sprutorna idag hade det förmodligen blivit söndagen och då gör de ju inga ÄP..
    Jag förstår att det är skönt att ha en plan nu för dig med, 4-5 v är faktiskt inte särskilt lång tid! Har du redan fått protokollet från denna kliniken? vet du om det blir långt eller kort?


     


    Vad skönt, då är kroppen och sinnet förhoppningsvis på ett bra ställe för vad som komma skall Solig Skönt att ni hann med vaccination, jag blev fullvaccinerad i måndags och känner att det är skönt att hinna få gjort innan ev. graviditet.


    Förhoppningsvis så är det ingen fara alls att du började med Gonal trots att du inte fick besked igår, men förstår om du är lite nervig innan svar. Får hoppas det kommer snart och att de tycker du tog rätt beslut! Skönt att ha kommit igång och så hoppas vi på massa fina blåsor framöver.


     


    Ringde in nu imorse och frågade om man kunde få plats på denna mensen men det var fullsmockat, vilket jag räknade med. Jag har ÄP inbokat v41 enligt RMC, men eftersom de räknat på längre cykler än jag brukar ha så kommer jag få mens 1 - 1½ vecka tidigare och frågade om det var något problem. Fick inte riktigt något svar på det utan bara ett "nja" och att jag måste ringa in vid mens och att hon skulle notera ÄP v40 istället. Så hoppas inte dom nekar en bara för att mensen diffar med en vecka. Blir lite stressad över att hon inte bara sa "självklart ingen fara, mens kan ju diffa någon vecka". Speciellt när läkaren i princip lovade att slutet av september var sprutstart... Hinner bli galen innan jag ens börjat haha


    Blir korta protokollet med Gonal och menopur, samma som vid förra som ändå gav bra resultat {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021