• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    smulis85 skrev 2021-09-19 11:27:59 följande:

    Hej allihop!

    Vet inte men tror jag skrivit i tråden förut, allt går så himla långsamt med att få starta IVF här :(

    Men aja skriver lite bakgrund, har säkert redan gjort. Jag och min man har försökt länge att få barn, 6år blir det i december. Vi är 36år i år så känns som tiden tickar på för fort. Vi har blivit gravida 3 gånger 2 tidiga mf och 1 utomkveds. Saknar en äggledare efter opration.

    Vi började söka hjälp i slutet av 2019 fick börja ta prover i februari 2020. Så kom coronan!! Och kliniken stängde ner fick komma in på hur proverna såg ut 17 augusti 2020. inget fel hittades så de ställde oss i IVF kö vilket skulle ta ett halvår troligtvis. Jaha okej men då kör vi i slutet av 2020 början av 2021. Blir gravid i Januari men får tidigt mf i börja. Av v6 precis då fått papper från IVF start. Men eftersom vi blev gravida var vi tvungna att vänta 3 månader?..

    April kom och ivf kliniken stänge igen pga corona. Fick komma in 7Juni för uppstartsamtal. Men eftersom kliniken är stängd över sommaren så skulle vi inte få starta förens augusti sa de men bara kanske.

    Mensen kom i augusti ringde första mensdagen fick svar att nä tyvärr vi kan inte ta dig denna månad och kanske inte nästa heller pga att de är många som väntat längre än oss. Så jag skulle ringa nästa mens.

    Så nu är jag här första mensdagen idag och ska ringa kliniken imorgon?. Är så nervös att vi inte ska få börja vet faktiskt inte om jag orkar vänta en enda dag till?.

    Sorry för långt inlägg, är det nån mer här som har fått vänta länge på att få starta sin IVF?


    Hoppas verkligen du får ett positivt svar när du ringer idag! Jag blev också nekad nu på augustimensen men fått klartecken redan förra veckan att få börja sprutorna när mensen förhoppningsvis kommer nu på onsdag! Hoppas vi att vi kan ligga i fas du och jag Solig

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-09-20 12:30:25 följande:
    Så kul att läsa att du får starta nu! Skönt att få besked redan innan mensen. Äntligen är det er tur! :)
    Ja, kände så skönt att få det bekräftat! Nu håller vi tummarna på ingen mens innan helg och ett positivt test istället för dig {#emotions_dlg.flower} när är BIM?
  • Dibella

    Då är dagen D här, mens! Så då blir man nåldyna från och med ikväll, igen.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-22 09:33:42 följande:
    woohaa!!! nu kör vi, vad härligt att få börja igen!!Hjärta

    Ja äntligen!


    Såg att du fått tillbaka HCG provet, väldigt tråkigt att det inte blev något denna rundan. Också impad över att du redan nu orkar tänka framåt! Men vore kanske en idé och fråga varför inte en mix eller enbart menopur vore en idé om Gonal-F inte fungerat senaste 2 gångerna. Får hoppas de kommer med något vettigt vid uppföljningen!

  • Dibella
    Anonym1Ha skrev 2021-09-24 06:46:57 följande:

    Herregud det stod Gravid 2-3veckor <3 <3

    Ruvar dag 11 TD imorgon :)

    Får rapportera till kliniken imorgon.

    Och så åkte mannen och jobba så sitter man här själv ;)


    Grattis till plusset {#emotions_dlg.flower}
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-09-26 06:48:32 följande:

    Tyvärr blev det inget för oss den här gången. Testet är så negativt det bara kan vara på testdagen! :( Känns extra tomt och ledsamt eftersom detta var vårt sista embryo. Nu ska vi bryta ihop och fundera kring vad som blir nästa steg! Tänker att det blir en paus härifrån! Håller tummarna för er andra!


    Vad tråkigt att läsa :( <3 låter som en vettig plan att sörja och försöka landa igen, särskilt tråkigt när det är sista i frysen med. Hoppas pausen kommer göra dig gott och ta hand om dig.
  • Dibella

    Ikväll blir det gonal, menopur och den icke omtyckta fyremadelen. Känner mig inte så pepp som jag gjort de andra IVF cyklerna. Man bara kör sprutorna och väntar på plocket för att få det överstökat känns de som. Som att avverka försöken för att sen kunna gå vidare med sitt liv, tråkig känsla.

    Har VUL på onsdag och får hoppas det växer något vettigt där inne.

  • Dibella
    Anonym1Ha skrev 2021-09-26 21:47:06 följande:
    Ja förstår känslan. Tog sprutor i 22 dagar min första ivf och inte ens en återföring av ett befruktat ägg. Redan vid försök 2 nu var jag helt off och sa att jag vill bara ha det här överstökat våra tre gånger. Det går inte ens att beskriva va mycket kraft en ivf innebär, hoppas behandlingen går bra ändå och att det händer nu! Om man bara hade vetat att det var värt all möda och tid. Men för de allra flesta är det ju det, men ingen vet hur mycket som kommer krävas av en till målet är uppnått <3
    Det är sån chansning varje gång, allt från inget till jackpott utan logik. Som du säger, om man hade vetat innan så hade allt varit värt det på ett annat sätt <3
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-27 09:15:42 följande:
    Hejsan, ja det spelar ju ingen större roll för äggen om man är pepp eller inte ;) visst måste man inte tycka alltid är jätteroligt när man gör IVF, speciellt inte efter några omgångar? håller tummarna för första VUL visar fina äggblåsor! Vad har du för dos? Sen när man ska köra TRE sprutor samma kväll blir man ju lite less också :( stor kram!

    Nej blåsorna kör ju på oavsett peppen, på gott och ont. Hoppas också det! Så man kan få lite hopp om omgången. Innan vi körde igång var jag orimligt pepp, sen så klev jag bara in i en vägg av apati och orkeslöshet. Varit rätt hängig med huvudvärk och förkylningskänslor efter jag började med sprutorna med, minns jag att jag hade förra gångerna också. Men bonusdottern drar hem diverse förskole virus just nu så jag hoppas att man kan hålla sig frisk nog.


    Kör på 375 Gonal-F och 75 Menopur. Om det inte tar sig denna gången hade jag nog varit sugen på att öka menopurdosen och minska på gonal, får se!


     


    Elliee skrev 2021-09-27 09:53:30 följande:

    Hej. Har precis hittat till denna tråden och spenderat några dagar att läsa igenom den. Måste säga att ni härinne är så himla fina mot varandra, vilket stöd ni ger! Hoppas det är okej att jag delar min historia.

    Jag och min sambo har försökt i snart fyra år och påbörjade vår första behandling i augusti i år. Vi går privat via Livio Falun pga lång väntetid i vår hemkommun. Fick ut 7 ägg efter äggplock men var egentligen bara två som såg bra ut. Det ena sattes in på dag två 10/9, det andra överlevde inte till dag fem. Började tjuvtesta så fort jag räknat ut att ovitrellen skulle vara ur systemet och på rd8 fick jag ett svagt plus. Plusset har sedan dess blivit starkare och på testdagen igår visade cb digital gravid 2-3 veckor. Har nu kontaktat kliniken och bokat in VUL 19/10. Lycklig men totalt livrädd för att det inte ska finnas ett hjärta som slår. Har mig veterligen aldrig varit gravid innan men när man läser verkar det vara ganska vanligt med MA och tidiga missfall. Hur ska man stå ut med ovissheten i tre veckor till? Så svårt att inte tänka framåt och börja hoppas.



    Välkommen till oss! Och grattis till pluset! {#emotions_dlg.flower} kan tänka mig att tiden känns oändlig, men får hoppas att det kommer gå snabbt och ni får se hjärtslag
  • Dibella
    smulis85 skrev 2021-09-27 11:50:57 följande:

    Var på första ultraljudet idag bara 4 äggblåsor som var lite större :( 3 som skulle kunna bli större så fick mer sprutor och högre dos från gonal-f 175 till 250. Så alltså kommer jag ha högst 7 blåsor om ens de vid äggplocket :,( känner mig ganska nedstämd. Nästa ultraljud blir på fredag och ev äggplock måndag.


    Ibland kan man ha en lite halvkass cykel, men 7 blåsor låter ändå som att det finns en vettig chans till fina embryon ändå! Det behövs bara en stark rackare! Och ofta känns det som det ploppar upp lite oväntade blåsor sista dagarna innan plock med, så hoppas några piggnar till sig mot slutet <3
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021