• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Onemore2018 skrev 2021-05-28 10:59:58 följande:

    Jag är så dum att jag verkligen trodde att det skulle gå denna gång också, rosa sent igår kväll, morgontest svagt positivt och bruna blödningar nu. Precis som sist och så blev det missfall. Varför vill kroppen börja mensa igen för när mensen inte ska komma? Det här tar så psykiskt på en...


    Det är ju jättevanligt att man har blödningar trots att man är gravid Hjärta hoppas verkligen att sträcket blir starkare.
  • Dibella

    Klänger mig fast i tråden trots att jag inte har något pågående IVF. Hade uppföljande samtal med läkaren från IVF kliniken nu, långt efter länge, man är nog inte hög prioritet när man inte har några försök kvar hos dem.


    Jag hade tusen frågor, men alla svar man får tillbaks känns väldigt generella. De var inte villiga att testa med Letrozol utan tyckte att får jag utslag på ÄL stickorna så har jag egen ÄL. Vill inte lyssna på att man har tidig ägglossning osv. Såklart inte intresserade av att skriva ut DHEA eller liknande utan tycker att det får man om man är "äldre". Vet att flera får utskrivet Letrozol trots egen ÄL, konstigt att det är så olika.


    Läkaren var å andra sidan väldigt positiv till att allt ser bra ut överlag, ägg, embryon osv. Även om jag känner mig tveksam då alla embryon bara dör men, det är bara att vänta in hösten och tänka att det handlar om ett medeltal som får på 3e IVF försöket, så har man tur så är det nästa gång. Vet inte vad som är värst, att ruva eller att sitta här och rulla tummarna och inte veta när man får nästa chans. Hoppas att vi får många plus nu under sommaren och hösten Solig

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-05-31 09:07:16 följande:
    Hej vännen!! känns ju lite som att vi sitter i samma sits just nu i denna eviga väntan.. (fick min mens igår så väldigt kort cykel denna gången, så där var hoppet släckt för denna månaden..)
    bra du fick ett samtal i alla fall med kliniken, och att de var positiva. jag har också funderat på det där med Letrozol då det kanske mer garanterat skulle ge en fin äggblåsa varje månad istället för att man sitter och hoppas,  å andra sidan är det ju lite meckigt att åka in på ultraljud och ev ta ovitrelle spruta etc när ägget ska lossna (så gör de här i schweiz) så jag vet inte om jag bara helt enkelt väntar till i höst precis som du.. 

    ska precis sätta mig o skriva ett mail till min klinik i Prag om våra misslyckade försök här och se vad de rekommenderar...fick du en dos av gonal f OCH menopur? det är något jag gärna skulle vilja testa tror jag. man vet varken ut eller in längre, jag hoppas såklart att alla tillskott jag tar ska hjälpa oss att få fler friska embryon men det finns ju inga garantier liksom.

    det GÅR att beställa DHEA från USA, det gjorde jag härifrån med, om du verkligen känner att du vill prova det.

    stor kramHjärta

    Hej Hjärta


    Vad tråkigt att mensen dök upp, det blir aldrig enklare på något sätt. Själv väntar jag mens till helgen, vet inte helt 100 när ÄL var denna månaden. Har såklart inga förhoppningar ändå, fast ändå lite? Är dock förkyld just nu, så lite tänker man ju att det kanske är positivt med lite sänkt immunförsvar. 


    Det känns som att Letrozolen hade kunnat ge lite starkare ÄL som du säger, men blir kanske meckigt och tar mer energi än chansen den ger tillbaka.


    Jag har beställt hem Rosenrot som jag tänkt ta, läste lite trådar här på FL. Dock nojad att den ska störa menscykeln, men kanske värt! Har noll ÄL symtom men läst att man kan få det med Rosenrot. (Tror det är allergimedicinerna som spökar, så får inga ÄL flytningar)


    Ja jag kikade på DHEA på lite olika hemsidor, men blev osäker på vilka som var seriösa eller inte och avstod. Har is i magen till ett till försök och kanske ser om det inte fungerar, beroende på hur äggmängden blir. Nu sist var det ju ändå helt okej.


    Vi körde på 375 Gonal och 75 Menopur sist då det gick bättre, tror definitivt det kan vara värt att testa en mix. Jag tror överlag att försöken till höst kommer gå bättre, semester och sol kommer ge en hel del. Det är det som håller en uppe, efter sommar, paus och massa vitaminer för oss, så kan vi inte få bättre förutsättningar känns det som Solig


    Får hoppas du får något vettig svar tillbaka från kliniken i Prag.


    Kram!


     

  • Dibella
    Annna84 skrev 2021-06-01 08:18:15 följande:

    Hej tjejer! Här kommer en liten uppdatering från mig. Gråter när jag skriver det här. Kunde inte låta bli att testa på RD7, mest för att jag ville ta ett negativt besked så snart som möjligt för att hinna sörja lite innan veckan började. Men chockartat nog kom det fram ett andra streck, och det var starkare än jag tidigare har fått. Tänkte att nu händer det, äntligen slipper jag analysera huruvida det är negativt eller positivt. Igår tog jag ett nytt test och det var svagare, kunde knappt sova. Imorse på RD9 tog jag ett till test och det var ungefär samma som igår, men svagare än det jag tog på RD7. Bröt ihop nu på morgonen och känner att historien om kemisk graviditet upprepar sig. Önskade så att det skulle bli en ökning. Tvärtom är aldrig ett bra tecken :( Så ledsen och orolig nu, men ska försöka att samla mig. Det är inte kört än, men det känns inte alls bra.

    Styrkekramar till alla som går igenom misslyckande på misslyckande och denna ständiga oro.


    Jag är så ledsen för din skull, allt är ju som en mardröm som aldrig tar slut när man är uppe i det. Har testerna varit av samma sort allihop? Jag hoppas verkligen att det kommer öka framöver och att det bara var skillnad på hur koncentrerat det varit eller testtyperna, men ibland vill man inte hoppas in i väggen heller om det inte blir så. 


    kram till dig Hjärta

  • Dibella

    Fick äntligen tid på Landstinget! En kortvarsel tid på måndag! Blir inget fören efter sommarstängningen pga de har redan för många pågående, men man kommer ändå in i maskineriet iallafall Solig Det gjorde min dag. Får hoppas att man slipper bli nekad sen, tråkiga är att enligt kalendern så kommer jag ha mens precis i samband med att de startar upp verksamheten igen, så måste vänta en hel månad igen efter det innan man kan regga mensstart, så början av september kanske.. Gah, glädje/ångest, kommer inte undan.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-06-03 10:35:11 följande:
    heeej!!! gud så härligt med lite snabba besked från landstinget! du får väl räkna det som att ni blivit 'nekade' nu innan sommaren så då borde de ta in er så fort som möjligt efter =) 

    jag är lite osäker på när min mens kommer i aug (verkar vara mellan 24-27 dgr nuförtiden..har du också fått mens denna månaden?), men just nu ser det ut som att vi åker till Prag i slutet av augusti för äggplock! fick snabbt och bra svar av kliniken igår att man är välkommen :) åh vad jag hoppas att alla tillskott o vitaminer hjälper litegrann i alla fall, vill så gärna tro att det ska gå med mina egna äggHjärta skulle det inte gå alls får vi börja fundera på äggdonation, men det gör de också på Gennet så behöver inte byta klinik då. än så länge sätter jag hoppet till mina ägg i alla fallGlad

    Verkligen! Får förhöra läkaren på måndag och se hur de tänker.


    Jag kommer få mens nu på lördag/söndag, tog ett negativt test idag, for old times sake. Så du ligger en 1- 1,5 vecka "före" mig tror jag? Kul att ni fick snabbt svar av kliniken och redan ett preliminärt äggplock! Gör allt så mycket lättare att förhålla sig till. Jag tror på dina ägg, med sommar och vitaminboost så blir det syskon av det Hjärta Men alltid skönt att kunna ha en plan B såklart.

  • Dibella
    Estelle011 skrev 2021-06-03 11:12:48 följande:
    Du kanske kan få alla sprutor och instruktioner redan nu, och sen när du får mens bara ringa dit och få ok att börja, om dem har hunnit öppna efter sommarledigheten. Annars är det ändå skönt att veta att du är inne och kan njuta av sommaren extra mycket Glad
    Ja men precis, jag hoppas på det. Uppstart med läkare, sen ska man bokas in till nån fysisk koll samt samtal med barnmorska för sprutor och så tror jag. Så hoppas jag att det inte är allt för fullsmockat efter sommaren så man kan få börja på första mensen Solig
  • Dibella
    Annna84 skrev 2021-06-03 15:40:48 följande:
    Efter att ha varit fullständigt nedslagen i onsdags och ha haft en nattsvart känsla så testade jag igen på kvällen och det var starkare igen. Då kom hoppet tillbaka. Testade idag positivt igen och vågar tro att det kan vara sant. Jag tar en dag i taget nu och försöker vara lugn.

    Kramar
    Åh vad skönt att det blev starkare igen, jag tror definitivt det gror något där inne just nu {#emotions_dlg.flower}  
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-06-03 16:10:39 följande:
    Åh vilka goda nyheter. Skönt att veta att ni har haft uppstartsmöte mm innan sommaren. Hoppas på augusti men senast september då! :)
    Verkligen, så skönt. Hoppas det flyter på smidigt härifrån {#emotions_dlg.flower}
  • Dibella

    Ni som har erfarenhet av landstinget (mer specifikt Sahlgrenska kanske). Jag har fått hem ett brev på posten där de beräknat mensstart för mig att börja med korta protokollet i mitten av september. De har ju dock noll koll på när jag har mens, och jag kommer ha en mens i augusti också. Om man rapporterar mensstart i augusti, finns det chans att man får börja då? Eller är det satt datum som gäller?


    När vi pratade med läkaren så uppfattade jag det som att det mötet jag har inbokat nästa vecka skulle vara för att boka in prel startdatum gemensamt med en SSK, men verkar vara lite olika bud :) Någon som är lite sugen på att beskriva lite kort hur det gått till via landstinget?

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021