Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-08-30 21:55:06 följande:
    Styrkan beror också på så mycket andra saker. Som hur mycket du druckit innan osv.

    Har du tagit ett digitalt test? Vad säger det?

    Förstår att du testar, men kanske bättre att inte göra det?

    Kramar. Håller tummarna för dig.

     


    Anonym (Första) skrev 2021-08-30 20:49:35 följande:
    Nej det ska du inte även fast det är väldigt svårt. Det får inte bli ett till mf för dig/er nu. Du kanske skulle ha slutat testa efter du fick ditt plus så att du inte behöver känna den här oron. Jag förstår självklart att det är ett sätt att skydda dig själv och kanske ditt sätt att minsk oron om du ser att testen blir starkare. Men nu så kanske det ger dig mer oro att se att testen inte blir starkare eller rent av svagare. Hoppas oavsett att det inte blir ett mf för er utan att det är testet det är fel på <3

    Jo men iom att hormonen ska dubbleras varannan dag så borde strecket ändå inte vara svagare. Hade inte druckit mer än vanligt och va med första morgonurinet. 


    Men nu några dagar senare så är strecket starkare igen och igår visade digitalt  gravid 2-3 veckor så det har ökat från vad det visade förra veckan :)


    Om jag inte testar så blir jag helt apatisk.. kommer fortsätta testa med jämna mellanrum ett par veckor till tror jag. absolut som minst till på tisdag iaf för det va då jag fick mf sist. och den gången stegrade inte testen som de skulle och jag blev förberedd på vad som skulle hända. Jag va tokledsen 1-2 dagar och sen va det som att allt va som vanligt. Är jag inte beredd på det så kommer jag bli en blöt fläck och vet inte om jag kommer kunna återhämta mig från det. :( 


    Har svårt som det är att glädjas och jag kan bli så fruktansvärt arg över saker, orimligt arg :( Så är det något negativt måste jag vara beredd.

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-08-31 23:54:55 följande:
    Åh nej vad tråkigt att läsa om dina test, stressigt. Hoppas verkligen att du inte får ett missfall till. Hoppas det blivit starkare igen och att du sen kan sluta testa så du slipper den oron av att överanalysera testet<3 Hur har det gått?

    Underbart att känna att det lever en liten bebis därinne. Eller foster räknas det väl som än så länge. Känns hemskt att bära på ett ?foster? :( Vet att du nämnt något om det också med benämningar av sjukvården. Det är en bebis för mig men längtar så mycket till vecka 22 när det räknas som en bebis även av sjukvården och dessutom har en chans att överleva om den föds. Hehe ah min son älskade att sparka på vänster revben och alltid på samma ställe i magen med, var så öm!

    Det har blivit starkare igen =D Men vågar ändå inte glädjas helt.. försöker att inte tänka på det förmycket samtidigt som det såklart tar upp nästan hela min tankeverksamet. Och när det hänt grejer på jobbet eller andra ställen som normalt skulle gjort mig måttligt arg eller irriterad så blir jag så fruktansvärt arg nu. Så arg att jag nästan skakar och får nästan svårt att uppföra mig, och jag kan inte bli kvitt känslan. Den sitter i i flera timmar. Igår fick jag avbryta ett samtal för jag va rädd att jag skulle säga saker jag hade fått ångra. Jag vill egentligen bra krypa ner under täcket och ligga där tills jag vet om hen stannar hos oss och är frisk nog för att få ett okej liv.


    Mysigt! Ja men precis det är en bebis :) För oss som bär på det är det ju en bebis så fort man fått veta att man är gravid, oavsett hur utvecklad hen är. 

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-09-05 01:25:45 följande:
    Härligt att läsa.

    Hur är det idag? Fortfarande starkare/starkt och fint?

    Jag tror det kommer gå fint denna gången.

    Tog nytt test i morse då visade det digitala på 3+ och det vanliga va starkare än tidigare. Men fick mig ett rejält skräms först när jag kollade på det digitala testet. Tittar man på det i viss vinkel så ser man texten "inte" lika tydligt som allt annat. men så när jag såg testet framifrån så visade det tydligt Gravid 3+ utan några konstigheter. Nu vågar jag gå ner till att testa en gång i veckan tror jag.


    Men idag är dagen jag fick mf i november så jag känner mig lite mer hoppfull för den biten iaf. 


    Ska prata med kurator imorgon och på måndag nästa vecka så har jag hälsosamtal med bm. Så hoppas jag får hjälp därifrån hur jag ska gå vidare. En bekant fick precis ett X så nu är jag såklart orolig för det också.


    Hur går det för dig?

  • Anonym (Babymakeing)

    Fick pratat med min kurator idag. Det kändes bra, även om jag inte tycker att hon är så duktig på att styra samtalet. Fick med mig lite verktyg för att kunna slappna av och stressa ner emellanåt. Förhoppningsvis gör det skillnad på att jag blir så arg emellanåt. Ska bli skönt å prata med bm på måndag också och se om jag kan få dispans på att ha med mig sambon till ultraljudet när det blir dags (om de inte släppt på restriktionerna tills dess). Kanske kunna få ett "för"ultraljud hos bm också på inskrivningen. Men vill inte se något då men om hon hade kunnat bekräfta att någon är där inne och sprattlar och hur många. Har en dröm om att få det nerskrivet på en lapp och ta med hem och läsa tillsammans med sambon så får vi ändå uppleva det ihop oavsett om det är bra eller dåliga nyheter.

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-09-02 22:03:38 följande:
    Verkligen! Skiljer 16-17 veckor på graviditeterna. Helt otroligt!

    5 och 2 år är mina. Så lär få fullt upp sen hehe.

    Och än ingen bebis, så septemberbebis blir det :)

    Tänk så annorlunda det blev denna gången Solig Det ger även mig hopp! 


    Hoppas allt har gått bra för er och att ni bår bra hela familjen Hjärta

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-09-07 20:20:54 följande:
    Hur är det idag?

    För mig går det bra. RUL i nästa vecka och vill bara se att allt ser ok ut. Men tyvärr har en av mina bästa vänner nyss hittat en avvikelse på sitt RUL och det visade sig vara så allvarligt att hon måste avbryta. Jag försöker vara stöttande för henne samtidigt som jag får lätt panik för egen skull. Så svårt och hemskt allt ihop. Så rädd och tacksam (att mitt TUL såg bra ut) och ledsen på en gång och vill bara att allt ska va bra och att finnas där för henne. :(

    Så svårt och har skuldkänslor för att jag mår bra och att hon inte mår bra.

    Det va skönt att prata med min kurator. Kan ju inte prata med så många i min närhet om hur jag känner om mina rädslor och hur det påverkar mig, eftersom knappt ingen vet att jag är gravid igen. 


    Men jag är så disträ och vill bara krypa ner under mitt täcke hela dagen.


    Å den är tuff, när man sett fram emot att ha barn ihop också och vara föräldralediga samtidigt :( 
    Du har själv kämpat för att få ditt plus med ivf å allt vad det innebär så du har ingen skuld att bära, även om det såklart kan kännas annorlunda i situationen. Jag vet ju inte hur hennes historia är, hon kanske också kämpat =/ 


    Det finns inget någon annan kan göra i den situationen förutom att bara finnas där när man behöver prata, om allt och inget. Själv ville jag sällan prata om det som hänt, inte ögs mot öga iaf för det gick inte. När vi träffades ville jag prata om annat som kunde få mig på andra tankar för en liten stund. Kan säkert vara olika också hur man känner, jag hade/har inga problem att vara runt vänner och bekanta som fått småttingar i samma veva nu som vi skulle haft. Det va mer att vara med människor i allmänhet som jag tyckte va jobbigt. men vet andra som kan tycka att det är jättejobbigt att se någon annan med det man själv skulle haft men inte fick. Vi fick mycket stöttning i form av blombud och en choklad/te-leverans. Mamma kom med matlådor till oss och det va väldigt uppskattat när vi va för utmattade att orka göra mat. Vet inte om det är något din vän skulle uppskatta?
    Det finns en grupp på fb också som heter "Livet efter en avbruten graviditet". Där vi är fler som varit i samma sits som kanske kan ge svar på saker hon undrar över, eller bara känna att hon inte är ensam om det hon upplever. Den är privat så bara medlemmar kan se vad man skriver eller att man är medlem.


    Jag förstår att det din vän går igenom skrämmer upp dig eftersom man inte har några garantier, men det är väldigt ovanligt att saker kommer fram så sent i graviditeten. Risken att något ser dåligt ut på ditt rul är väldigt litet så vi håller alla tummar och tår att det ser bra ut <3 så att du slipper gå igenom samma sak. 

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-09-12 15:28:55 följande:

    Skönt att du har fått prata med en kurator nu. Be om en ny om du ska fortsätta gå men det inte känns helt rätt. Hur har det gått att jobba med det du skulle? Gick mötet med BM bra och får du ta med din sambo på ultraljudet? Hoppas allt går din väg för dig nu och att inte sjukvården gör det för kämpigt för dig att få din vilja igenom för att känna dig lugnare<3


    Det är samma kurator som jag hade vid förra graviditeten så känns skönt att hon har hela storyn redan så jag slipper dra allt från början. Hon är bra men som den gamla kundserviceräv jag är så märker jag tydligt när folk inte styr samtalen framåt när tiden börjar ta slut. Som att en del har svårt att lägga på tex. Det är säkert mest en arbetsskada jag har med mig, reagerar lätt på sånt och har själv lätt att ta över samtalet och börja styra då. Men med med min kurator försöker jag se till att bara va patien.

    Har hälsosamtal imorgon så då blir det Videosamtal med min bm. Ska kolla om jag får vaccinera mig nu. Va och skulle vaccinera mig häromdagen men de vill inte ge mig dos2 innan jag nått v 13 trots att folkhälsomyndigheten säger något annat. Blev också rådd av vårdgivarens personal när jag ringde till dom att ta sprutan men på plats sa de något annat.

    Håller tummarna för att han får följa med på ultraljudet men jag har inga garantier än. de har

    inte släppt på dom restriktionerna här än :(

    Skönt att det rullar på för dig! <3 härligt när man känner bebis röra sig! :)
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-09-08 09:09:46 följande:

    Hej.

    Tack för ditt svar och för tipsen. <3

    Känns ändå lite tryggare att jag gör det jag kan för henne.

    Jag ska tipsa henne om gruppen så småningom.

    Ja det känns tufft på många sätt men mest tufft för henne och hur jobbigt detta måste vara för henne och hennes kille.

    Ja risken är liten och bara en del av mig är orolig för egen del.

    Ska ändå bli skönt när RUL är klart och allt ser bra ut.

    Tack.

    Jag förstår att det måste vara en massa olika känslor och tankar för dig nu när du är gravid igen. Bra att du har din kurator att ventilera hos.

    Jag tror och hoppas att det kommer gå bra denna gången. <3


    Ja man får ju anpassa sig efter vad som känns rätt för en själv och ens vän. Din vän kanske reagerar helt olika från mig. Men hur som så bara att veta att man har ett nätverk runt sig när man går igenom nått svårt tyckte jag kändes bra. Och att det var lätt att sträcka ut en hand när jag va redo.

    Hoppas allt ser bra ut på rulet nu i veckan <3
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Första) skrev 2021-09-12 17:59:35 följande:

    Jag har också tänkt på alla här inne och undrat hur det går för alla. Men antar att det går bra eftersom man inte hört nått :)

    Härligt att höra det känns som att tiden springer iväg för dig Lillskrutten och att du inte har så mycket symptom och jobbigheter.

    Jo vi är igång nu med utredningen. Jag ska ta blodprover imorgon och på onsdag. Sen ett till vid mensen om den kommer nu igen. Mannen har sitt sperma prov om en månad så får vi se vad alla dom testerna visar och hur dom vill fortsätta efter det. Det känns iaf skönt att det är igång nu och att vi kan komma framåt på nått sätt iaf.


    Spännande att ni är igång nu! Men håller tummarna att ni får ett plus innan utredningen är helt klar <3 oavsett så är ni ett steg närmare.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Babymama) skrev 2021-09-16 20:21:53 följande:

    Hej på er! Ville bara uppdatera att nu har min lilla älskling kommit till världen. Förlossningen gick inte som väntat så blev akutsnitt, det kändes lite tråkigt när jag hade siktet på annat. Men en stor revansch ändå att få en fullgången+lite till, slippa havandeskapsförgiftning och komma hem efter 2 dagar är ju rena rama drömmen!

    Amningen har kommit igång och bebis är redan över födelsevikt bara 4 dagar efter.

    Blir tårögd när jag tänker på alla som hängt med här sen jag startade tråden, från att försöka till att plussa, hela graviditeten och att det nu ligger en bebis här hos mig. Ni är fantastiska allihopa! Hoppas ni snart får er skatt <3


    Å va härligt att höra ifrån dig! <3 Skönt att höra att det ändå gått bra trots akutsnitt. 


    Hoppas ni får en mysig tid här nu och att den lille är snäll mot dig och låter dig sova när du behöver ;)

Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu