Inlägg från: Anonym (Babymama) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymama)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (4a) skrev 2021-02-27 17:39:58 följande:

    Ja men det var väl lika bra att få det uppkollat så kan du vara lugn sen :) åh dumma blodtryck! Bra med egen mätare så kan du kolla lite hemma, en sån har jag med. Super!

    Vad sött av ditt barn att kommentera och fundera :D min yngsta har sagt flera gånger hon vill bli storasyster, senast för någon vecka sedan faktiskt och alla barnen har redan kommenterat min mage haha xD men efter RUL besiktningen får de veta :)Härligt att höra, passa på och njut nu :)


    Jaa så söta dom är :) haha oj har dom!

    Ja blir så stressigt att skynda sig till vc när sambon kommit hem från jobbet. Lättare att ha hemma och så kan man kolla om man känner sig konstig eller så :)

    Ja njut du med! :D
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-03-03 11:37:49 följande:

    Så nu börjar jag känna mig lite ledsen och orolig. Jag har fortfarande knappt känt av några symptom alls! Lite trött har jag varit. Men under kanske ett par veckors tid har jag någon gång med några dagars mellanrum haft flytningar med en blodstrimma i. Nu senaste dagarna har det varit någon gång per dag. Och idag upptäckte jag nu helt bruna flytningar. Googlar lite nu men har ett minne i bakhuvudet att det i vissa fall är så ett missfall börjar. Känner mig väldigt nedstämd. Någon här som vet bättre?


    Jag fick blodstimmor, blodiga papper och bruna flytningar och det såg bra ut för mig. Har inte haft så tidigare så blev såklart jättenervös. Man kunde se att jag var lättblödig på tappen (tar även blodförtunnande som bidrar till extra) och hade en infektion som inte visade sig alls något speciellt mer än blödningar. Så glad att jag sökte! Men som sagt så var det bara bra med bebisen :)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-03-03 11:30:38 följande:

    Stackare, vad hemskt att bära på. Hoppas denna graviditet går hela vägen och allt går som det ska!

    Hihi spännande att äldsta börjat fundera kring det där lite.

    Vi har inte berättat för någon alls än! Vill gärna göra ett ul först och se om allt är bra. Börjar bli lite mer orolig nu igen, har haft en del flytningar med blodstrimmor och nu mer bruna flytningar. Har för mig att jag läst att missfall kan börja så så börjar känna mig riktigt ledsen... Men tiden får utvisa vad som ska ske.


    Vad jobbigt :( jag fick också så och har aldrig haft det tidigare graviditeter. Fick strimmor till helt blodiga papper och bruna flytningar. Jag sökte och med bebisen var der bara bra! Dom såg att jag var lättblödlig på tappen, sen ett test som visa infektion/obalans så fick behandling för det. Glad att jag sökte så jag fick bukt på det. Kan fortfarande ibland få blodstrimmor tex vid nr 2. Men nu känner jag mig inte orolig att det är något med bebisen :) så skulle jag va du skulle jag söka och kolla så det ser bra ut, så kan man lugna sig. Känns som en evighet och vänta till första ul annars!
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-03-03 18:57:12 följande:

    Jag ska ringa in imorgon och förklara läget och be att få komma in så snart som möjligt. Men just nu känner jag mig bara förskräckligt ledsen! Känner mig nästan säker på missfall, nu är det lite blodblandat varje gång jag varit på toa och det känns som att det börjar bli mer rosa/rött. Det vet jag att det inte är ett gott tecken. Känns som att hoppet är ute. Vill bara gömma mig under täcket och gråta just nu. Så svårt att inte ta ut något i förväg...


    Fy va tråkigt och jobbigt :( Hoppas inte det är missfall utan nått liknande jag hade. Man blir ju så nervös :( hoppas du får komma in snabbt på koll. Har du ont eller värk?
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (4a) skrev 2021-03-04 10:51:55 följande:

    Ja det gick fort att få mage denna gång tydligen haha :D men är tror de bara jag är tjockis haha xD

    Ja det är ju toppen! Jag nu passar vi på och njuter :) har du fått tid för RUL än?


    Jaa 7 april :D när hade du?! Ska även träffa läkare i slutet av mars och då får jag reda på vårdplanen. Min bm sa att oftast skriver läkaren vad bm ska säga men nu ville läkaren hellre ses, så det känns bra men hade gärna vetat redan nu :)
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-03-04 11:38:19 följande:

    Hur var det för dig? Känns som att mitt går åt fel håll. Började med nån blodstrimma kanske var tredje dag, sen några dar i rad tills igår då det var helt bruna flytningar och mot kvällen mer rosa/röda varje gång jag torkade mig! Idag har det också varit varje gång. Ökade det på det sättet för dig?


    Det var först rött direkt i 2 dagar när jag gick på toa men inte så att det rann. Utan kunde vara på morgonen, eftermiddag, kväll och så klart mellan det. Sen hade jag bruna flytningar =gammalt blod som blir så, varje gång efter.

    Och mellanåt blodstrimlor. Hade det senast för 3-4 dagar sedan med. Men märkt att det är vid toalettbesök för jag är så himla förstoppad.

    Hur är det nu? Har du ringt in?
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (4a) skrev 2021-03-04 13:26:34 följande:

    Åh härligt:) jag fick tid 1 april, sååå spännande! Vill veta vem det är därinne haha :) har ni tagit reda på kön tidigare? Våra två första var överraskningar men tredje ville vi veta vid RUL :)

    Bra att du äntligen får träffa läkare också så du får tillfälle att ställa frågor och veta hur de planerar. Glöm inte att du också ska vara med och bestämma i planeringen om du tycker något annat :)


    Just det nu minns jag!! :)

    Ja med första gjorde vi det, andra gick inte att se dock när jag blev inlagd så såg läkaren direkt vad det var och då ville vi veta för att förbereda oss lite mentalt. Var så mycket att ta in så var skönt att få veta då.

    Så vi vill veta denna gång och hoppas man kan se bara. Mina barn ska alltid ligga konstigt vid ultraljud haha.

    Nu sista ultraljudet låg bebisen så man såg magen huvud och armar och ben på var sida, ingen profilbild där inte. Ser ut som en liten sköldpadda haha :)

    Ska ni ta reda på kön? :D
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-03-04 15:20:29 följande:

    Nu var det klarrött blodblandat slem så det går verkligen åt fel håll för mig :( :( Jag ringde men hon sa bara avvakta och ring gyn om det blir klarrött eller om jag får ont. Men dom kommer bara säga att dom inte kan göra nåt ändå :(


    Fy vad tråkigt :( men kanske skönt att kolla ändå, även om det är missfall så vet du. Alla är olika men tror jag skulle känna att det var "skönt" att få veta.

    Känns ju sådär att det droppar blod :( styrkekramar <3<3
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-03-05 19:41:10 följande:

    Nu när jag gick på toa kom det ut stora klumpar på flera centimeter och nu rinner det massa klarrött blod snabbt! Nu är missfallet ett faktum. Tror inte jag greppar det än. Det här skulle ju inte hända oss... trodde jag.


    Fy så tråkigt att höra :( tänker på er <3
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-03-07 11:36:36 följande:

    Tänkte att jag kan skriva och uppdatera här lite nu när det inte hänt så mycket i tråden på ett dygn.

    Så i fredags fortsatte det komma stora klumpar och rinna blod kanske 2-3 timmar nånting, efter det minskade det rejält. En del "mensvärk". Inte så mycket mer under natten. På morgonen började jag få ganska rejäl mensvärksmärta som ökade hela tiden, kändes som eftervärkar. Började nästan känna mig yr och ville helst vara framåtböjd. Gick och kissade och ut kom en jätteklump på 1x0,5 dm typ. Den såg väldigt köttig ut, tänker att det kanske var en eventuell moderkaka. Efter det kände jag mig lite yrslig ett tag men det avtog stadigt. Sen har jag mått mycket bättre, blödigt väldigt sparsamt och det känns som att jag ändå fick ett smidigt missfall om man nu kan säga så.

    Imorgon tänkte jag ringa gyn och berätta läget. Vet inte om jag borde be om att få komma in och kolla så allt ser bra ut eller om jag ska lita på att kroppen tagit hand om allt. Får se vad dom säger. Så var den sagan över.

    Känns skönt att den här tråden inte är en sån man behöver lämna pga missfall, snarare tvärtom hör jag väl ännu mer hemma här igen nu. Det har blivit en fin gemenskap där alla är välkomna och det är jag otroligt tacksam för. Jag har verkligen fått underbart stöd här nu när jag behövde det.

    Tack alla 


    Beklagar :( så himla himla tråkigt <3 hoppas allt kommer ur så du slipper komplikationer. Kanske bra att ringa och få en koll ändå. <3 kramar
  • Anonym (Babymama)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-03-05 23:32:42 följande:

    Vi trodde vi skulle få besked på moderkaksprovet idag. Maken tog större delen av dagen ledigt från jobbet för att vi skulle kunna åka till sjukhuset ihop och när vi kommer in får vi veta att svaren inte är klara än men att hon hoppas få dom under tiden så vi började med ultraljud.

    Under ultraljudet ringer dom från lab och säger absolut senast tisdag är det klart så vi får snällt vänta till onsdag istället.

    Ultraljudet visade på att bebis ser mindre ut igen men hon sa att den avvikande storleken nu kunde bero på hur hen låg men att sist bli flyttad en dryg vecka och nu mätte hen ytterligare 4 dagar mindre så från att jag borde vara 15+4 idag till 14+4 till idag 14+0 (men hon skrev ändå fortfarande 14+4 idag). Mindre mängd fostervatten nu än för två veckor sedan också så allt blir sämre.

    Bröt ihop där inne men skönt med en förstående läkare som ändå känns ärlig och inte försöker försköna situationen men inte heller pushar att man ska ta beslut, snarare tvärt om att det finns gott om tid. Funderar på om hon håller fast vid datumet de flyttade mig till för att ge mig en större tidsfrist innan vi måste söka tillstånd för att få avbryta. Hon sa Iof också att de nekar aldrig ett avbrytande mellan v 18-21+6 när det finns avvikelser så att det finns tid.

    Vi fick träffa kurator sen för mer gråtfest men kände kanske inte att det gav mig något. Kändes mest bara opersonligt och att hon inte kom med så mycket alls. Nästan tog ifrån mig en av grejerna jag skulle behöva ha hjälp med istället. Vi har mer eller mindre tagit ett beslut men att vi inväntar provsvar för att förhoppningsvis få svart på vitt att vi gör rätt. Och jag försöker bearbeta vad som kommer komma. Och hur jag vill att bebis ska tas om hand sen med minneslund eller så kanske. Men då fick jag att jag inte ska tänka så och gå händelserna i förväg :( att jag ska ta en sak i taget, men det är ju det jag gjort!

    Min bebis har något så avvikande att ingen av de två läkare jag träffat på Östra sjukhuset som är Sveriges största förlossningssjukhus har sett något liknande. Och säger att det är allvarligt och även om hen kommer klara sig igenom det så kommer det inte vara något som är lätt att ta sig igenom utan kommer kräva omfattande vård.

    Så nu väntar vi lite till och den 10:e får vi förhoppningsvis svar på vad som kan vara orsak till missbildningarna....

    Vill bara få sörja klart :?(


    Då orättvist och tråkigt att det blev såhär :( måste kännas så jobbigt med all väntan men också bra tror jag att få veta vad som hänt så man kan få ro i att man gjort rätt beslut och inte ältar det senare i livet. <3
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu