• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det finns en del data som visar skillander i sjukdom/dödlighet för de olika varianterna av viruset  - vad det betyder i förhållande till vilka varianter som förekommer i olika områden och sjukfall/dödlighet ska väl sttas i relation till de faktiska omständigheterna på varje geografisk plats fråga om vilka åtgärder som kan sättas in för att minska smittspridning.  

    Det ser inte ut att vara så enkelt som att det går att bortse från att den initiala smittan kan påverka resten av pandemins förlopp inom ett område.

    assets.researchsquare.com/files/rs-89876/v1/1d350cb1-b328-46a6-81a1-cb65a4baeb27.pdf



    "Only clade GR signicantly showed higher prevalence among the group of severe disease or deceased patients. This is in line with the previous nding of higher viral loads in patients infected by SARS-CoV-2 virus strains harboring D614G genomic mutations"

  • Padirac

    Det finns en del data som visar skillander i sjukdom/dödlighet för de olika varianterna av viruset  - vad det betyder i förhållande till vilka varianter som förekommer i olika områden och sjukfall/dödlighet ska väl sttas i relation till de faktiska omständigheterna på varje geografisk plats fråga om vilka åtgärder som kan sättas in för att minska smittspridning.  

    Det ser inte ut att vara så enkelt som att det går att bortse från att den initiala smittan kan påverka resten av pandemins förlopp inom ett område.

    assets.researchsquare.com/files/rs-89876/v1/1d350cb1-b328-46a6-81a1-cb65a4baeb27.pdf



    "Only clade GR signicantly showed higher prevalence among the group of severe disease or deceased patients. This is in line with the previous nding of higher viral loads in patients infected by SARS-CoV-2 virus strains harboring D614G genomic mutations"

  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-19 13:18:49 följande:
    Osanningar? Citerar bara vad Tegnell sa tidigare, att det var mycket farligt att tro att munskydd kan lösa Sveriges problem. Men plötsligt händer det, nu verkar han inte tro att det är mycket farligt, utan att kanske munskydd kan bidra till att få ner smittan.
    Så skönt att du hoppar över någon förklaring på 5årsnivå.
    Och så var hackandet på Tegnell igång igen..Kräks
  • Padirac

    Jag har sammanställt en del av det kritikerna till Sveriges hantering av coronaepedemin framfört - det är inte en uttömmande lista, det finns mer att hämta, men mycket går i repris efter ett varv, vå varv, tre varv


    den mindre nyanserade kritiken i tråden
    tegnell är dryg
    tegnell har fel
    tegnell pratar obegripligt
    tegnell är inte tillräckligt auktoritär
    tegnell tror att han vet allt
    tegnell kan inte ändra sig
    tegnell kan ändra sig
    tegnell har en avmätt respons på förslag som jounalister kommer med på pressträffar
    tegnell har en strategi som inte är som andra länders strategi
    tegnell är ansvarig för alla människors död 
    tegnell skyller från sig
    tegnell agerar för sent
    tegnell har inte skyddat de gamla
    tegnell har inte sett till att skyddsmaterial finns
    tegnell har inte sett till att alla vårdgivare gör på samma sätt
    tegnell har inte sett till att alla människor gör på samma sätt
    tegnell har inte sett till att alla människor skyddar sig själva
    tegnell har inte sett till att alla människor skyddar andra
    tegnell har inte sett till att alla människor skyddar varandra
    tegnell har inte stängt privat näringsverksamhet
    tegnell har stängt privat näringsverksamhet
    tegnell förminskar riskerna
    Sverige har inte tillräckliga restriktioner som andra länder
    Sverige släpper inte på sina restriktioner som andra länder (för att Sverige inte haft tillräckliga restriktioner som andra länder)
    regeringen och tegnell har inte brutit mot lagar
    regeringen har inte stiftat nya lagar som bryter mot grundlagarna
    regeringen har inte tagit operativt ansvar för det som är regioners, kommuners och vårdgivares operativa ansvar
    den helt onyanserade kritiken i tråden
    regeringen och tegnell måste avgå
    regeringen och tegnell är värdelösa
    regeringen och tegnell är ansvariga för alla människors död
    regeringen och tegnell skyller från sig
    regeringen och tegnell vill att människor ska bli smittade
    regeringen och tegnell vill att människor ska dö
    den helt irrelevanta kritiken
    #*@#¤¤%$? klyban 
     
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-19 17:10:06 följande:
    Hur det sprids är verkligen ingen hemlighet längre:

    "COVID-19 is caused by the SARS-CoV-2 virus, which spreads between people, mainly when an infected person is in close contact with another person.

    The virus can spread from an infected persons mouth or nose in small liquid particles when they cough, sneeze, speak, sing or breathe heavily. These liquid particles are different sizes, ranging from larger respiratory droplets to smaller aerosols.


    Other people can catch COVID-19 when the virus gets into their mouth, nose or eyes, which is more likely to happen when people are in direct or close contact (less than 1 metre apart) with an infected person.


    Current evidence suggests that the main way the virus spreads is by respiratory droplets among people who are in close contact with each other."

    Det är en väldigt märklig inställning att man inte ska få kritisera sittande regering bara för att den är sossig. Hanteringen är fruktansvärt usel. Hade en borgerlig regering gjort det så här dåligt hade domen från vänsterdebattörerna varit förödande. De hade jagats av media och inte kunnat sitta kvar.


    Politisering är inte saklig kritik  - som jag ser det. Men fortsätt att uttrycka ditt missnöje, ingen eller inget kan eller får hinda dig för det är din rätt.

    Jo, alla vet att det sprids genom drppsmitta från luftvägar, det har man förstått för länge sedan, det man inte vet är varför en del blir mycket sjuka, lite sjuka, smittar mycket utan att vara sjuka, smittar inget trots att de är mycket sjuka, varför en del inte smittas osv.. även o man vet mycket mer om viruset nu så är mekansimerna för hur människor påverkas av smittan inte helt kända, att smittan stiger under våg 2 har man sett i andra pandemier, men varför, hur kommer det sig, vilka varianter finns ute på olika ställen, hur smittsamma är de, hur sjukdomsframkallande är dessa varianter. Måste alla ha heltäckande andningsmask, räcker en tygtrasa, räcker 2 meter, hur länge är viruset aktivt.. en del vet man reda, men långt ifrån allt. 
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-19 18:07:38 följande:
    Du tror att det finns landsting.
    Du tror att andra inte vill lägga pengar på pandemiberedskap.

    Du har föga oväntat fel på båda punkterna.

    Kan f.ö tänka mig flera saker som staten kunde lägga mindre pengar på.
    Mindre pengar på  - no shit  
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-12-19 17:58:37 följande:
    Jag tror inte det ens handlar om "godhet" utan snarare om cynism och hycklri där man försöker omvandla kritik och ifrågasättande till att vara detsamma som påhopp och hackande.

    Själv får man hacka på vem man vill men så fort någon kiritiserar en själv eller någon av ens polare eller idoler så är det genast påett grovt påhopp Flört

    Påminner en hel del om krykans agerande genom tiderna. Så fort någon ifrågasatte något så var man en kättare och hädare som skulle brännas på bål.
    Just nu är det väl Tegnell och regeringen som en del i tråden vill bränna på bål

    En del tror att problement med pandemin är politiskt, så de politiserar

    En del tror att problemet med pandemin är en person, så de fokuserar på personkritk

    Själv tror jag att problemet med panemin dels är en sjukvårdskris, dels en strukturell kris.

    men det är såklart att göra det alltför svårt då det finns enkla svar på problem som är svåra - typiskt godhetsknarkare och vänsterliberaler som inte begriper att det krävs auktoritet och ledarskap då människor är dumma i huvudet och inte följer rekommendationer eller att regeringen inte här och nu upphäver de fri-och rättigheter som alla i befolkningen har trots att lagen inte tillåter mer än rekommendationer i många fall..
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-12-19 18:09:23 följande:
    En rättrogen som anser att kritiken inte är "saklig"... Men oj så förvånad jag blir Flört

    Finns det något kritik som kan tänkas passera ditt filter?
    argumentera för din sak så får vi väl se vad jag anser vara sakligt eller inte sakligt - jag vet ju inte vad du har för argument för din kritik eller om det är missnöje du presenterar utan argument...
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2020-12-19 18:06:02 följande:
    Haha.

    Ja godhetsknarkare är ju ett centralt begrepp i den diskursen. Återstår att se om det kan få fäste bland den del av kritikerkåren som deltar med sina fasta nick i den här tråden.
    Medlöpare och rättrogna har seglat upp på listan över karatäriseringar av de som inte politiserar..

    Dubbelanonymitet ger säkert utrymme för en del fasta nick att uttrycka detta om de så vill.. men språkdräkten gör att dubbelanonymiteten ibland är med avslöjande än beslöjande
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-19 18:32:41 följande:
    Saklig kritik är inte politisering. Du politiserar i den mening att du ogiltigförklarar all kritik mot sittande sosseregering.

    Är det svårt att först att de åtgärder som nu införs hade kunnat gjort nytta om de införts 1:a Oktober? Enda orsak till att du försvarar idiotin är att du politiserar problemet då du till varje pris vill skydda regeringen och dess usla politik.

    Det är riktigt att man inte vet exakt varför allt händer som det gör. Men man vet ju att saker inträffar och i ungefär vilket mönster. Finns oerhört mycket data.
    Så nu är du med på att gå den långa vägen med att lära sig vad politisering betyder - ja, det funkade ju med ministerstyre, så det går nog den här gången med.

    'Finns oerhört mycket data' får mig faktist att tänka på Donald's språkdräkt - men inte enbart på Donald..

    Men, på vilket sätt menar du att regerings politik direkt har gett upphov till de brister i äldrevården som coronakommissionen lagt fram?  

    Det märkliga - i ordets egentliga betydelse - är att du likställer en kritisk syn på systemets förmåga att hantera en kris av detta slag med ett försvar för någonting annat.  Du vill utkräva politiskt ansvar, vilket är samma sak som reprimander eller krav på avgång, jag vill se vilka mekanismer i systemet som skapat de brister som finns i svenska förvaltning, för jag anser att detta är det som kan förändra systemets förmåga.

    Men shit, systemets förmåga eller brist på förmåga skiter vi i, vi sätter in grabbarna på avbytarbänken som skriker på tränaren och lagkapten, då j*vlar kommer vi att klara den här matchen - knappast säger jag, det är mycket större utmaningar än så landet Sverige står inför vid en civil kris som denna.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin