Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-10-28 22:43:02 följande:

    Det är inte testningen som avgör hur du enligt rekommendationer skall agera vid sjukdom som kan vara covid19

    Testning ersätter inte sunt förnuft - ja, tyvärr varierar sunt förnuft med person och situation, men FoHM har givit följande rekommendationer

    www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/oktober/rekommendationer-till-allmanheten-om-att-stanna-hemma-vid-symtom-pa-luftvagsinfektion/

    "Vaccinationsgraden i befolkningen har ökat och därmed har risken för omfattande smittspridning och sjuklighet i covid-19 minskat. Det är viktigt att rekommendationerna vid symtom inte är mer långtgående än vad som är försvarligt med hänsyn till faran för människors hälsa, med särskild hänsyn till barns bästa. Det gäller inte minst möjligheten för barn att vara i förskolan och skolan, dessa miljöer spelar en viktig roll för barnens utveckling och välbefinnande.Syftet med rekommendationerna är att undvika spridning av covid-19 men även luftvägsinfektioner generellt under vintersäsongen, särskilt RS-virus och influensa. Både barn och vuxna rekommenderas att stanna hemma vid symtom som kan vara tecken på en luftvägsinfektion.

    ? Att stanna hemma när man är sjuk är självklart. Men med de nya rekommendationerna förtydligar vi vikten av att stanna hemma om man får luftvägsinfektioner och ger samtidigt mer vägledning kring när man kan komma tillbaka till förskola, skola, arbete och fritidsaktiviteter, säger avdelningschef Britta Björkholm.

    De nya rekommendationerna innebär att barn i förskoleåldern (yngre än förskoleklass), de som nyligen haft covid-19 och fullvaccinerade personer kan återvända till arbete, skola och förskola om de har varit feberfria i minst ett dygn och känner sig friska. Detta även om vissa luftvägssymtom kvarstår. I de allra flesta fall innebär det att man behöver vara hemma från ett par dagar upp till en vecka.

    Det är upp till varje individ att bedöma när man känner sig frisk. Rekommendationen om att stanna hemma vid symtom som kan vara tecken på en ny luftvägsinfektion gäller alla personer, oavsett om man är vaccinerad eller tidigare har haft covid-19."


    Tackar ödmjukast för alla citat, trots att ingenting besvarade min konkreta fråga.
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (.) skrev 2021-10-29 01:57:34 följande:
    Har symtomen gått över är risken minimal att du är smittsam.
    Nja det verkar ju inte så.

    https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/questions-answers/questions-answers-basic-facts#:~:text=Evidence%20indicates%20that%20people%20become,days%20after%20symptom%20onset.

    Available data indicate that adults with mild to moderate COVID-19 remain infectious no longer than 10 days after symptoms begin and this has not changed with the new variants of concern. Most adults with severe to critical illness or severe immune suppression likely remain infectious for up to 20 days after symptom onset.


    For fully vaccinated individuals who become sick with COVID-19 (breakthrough infections), evidence shows that they can have comparable amounts of virus to non-vaccinated persons. However, they were less infectious overall as their ability to culture live virus was significantly less compared with non-vaccinated individuals.


  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-29 10:20:51 följande:
    Är du inte vaccinerad, eller? För i så fall är man ju inte alls lika smittsam, som det står här också. 
    Jo jag är vaccinerad och alltså mindre smittsam om jag blir sjuk.

    Men här vill de inte att någon som kan smitta går till vårdcentral, oavsett om man smittar mer eller mindre. Om jag går dit och har Covid19 smittar jag kanske bara en person, medan en ovaccinerad kanske smittar fyra (vet inte proportionerna, bara ett exempel). De vill undvika att jag smittar den där enstaka personen och vill i stället att jag testar mig. De har inte principen att man får räkna med ett visst svinn hellre än att testa, alla fall av smittade räknas. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-29 11:07:26 följande:
    Nja det verkar inte så.
    Pope Joan II skrev 2021-10-29 10:54:04 följande:
    Är det alltså inte längre ett problem att många fortfarande inte är vaccinerade?

    Det enda utesluter inte det andra, och svart och vitt är det inte heller.
    Och sen på detta så tog en detalj upp i ett sammanhang, och det struntar du sen i.
    Den större frågan är varför man inte vill ta in faktan där, vad är syftet att ignorera att man ser detta med en minskad risk för fortsätt smittspridning på de vaccinerade smittande av COVID-19.

    Dock för återkomma till ursprungs punkten du gav, och det är att som med symtom ska du inte valsa in i sjukvården och svara nej om man har symtom.
    För detta finns även kvar efter 1:a Nov att de med symtom ska fortfarande följa rekommendationerna, rätt perpelxande att man inbillar sig annat.
    Hur resonerade du dig förbi dessa rekommendationerna vid symtom och inbilla dig att det var fritt fram dra till sjukvården och ljuga att man inte har symtom.

    För det måste ha en orsak att du skriver nått så tokigt fel och pga det är medvetet också.


    Nu glömde du att jag frågade hur det var när man nyligen haft symptom, men de gått över.

    Om mina symptom går över på fyra dagar, och jag två dagar senare går till en vårdcentral och är symptomfri, kan jag fortfarande smitta andra, om det nu var Covid19 jag hade.

    Det där med att ljuga om symptom måste du ha inbillat dig, jag har inte skrivit något om det. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-29 17:12:45 följande:
    Hur gör man då "där du bor" om någon måste till vårdcentralen (för något annat än covid förstås) ?  
    Många gånger ordnas samtal med läkare på videokonferens eller telefon för personer med eller utan symptom. Utan symptom går man dit med munskydd, håller avstånd etc så gott det går. 
    Om man har eller just haft symptom, får man ta PCR test innan man får gå till vårdcentral. 
    När man ringer dit, bestäms vad som ska göras, om det inte går att vänta på testresultat. Om det är något brådskande och allvarligt kan man få besök i hemmet av doktor med skyddskläder eller man får instruktioner om något speciellt ställe på sjukhus där man blir emottagen av sjukvårdspersonal med skyddskläder. 
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-10-29 18:40:00 följande:
    Korrekt.

    Vi får väl se om kommissionen nu kommer få öknamnen "populister" och "högerextremer" av de totalitära rödsvarta i tråden. Jag tippar på att det kommer vara väldigt tyst om det, liksom lusten att upprepa omdömena "debacle", undermåligt" och "senfärdigt", som yttrades under den knappa kvart jag fick med mig.

    Desto högre kommer invändningarna "Fast jag sa" och "Jo men de sa" eller allra helst "De menade" att skalla från de enögda. Dags för popcorn, det är ju dessutom fredag
    Kommissionen har säkert även någon dold agenda, har glömt vissa saker, vill inte förstå och borde läsa på om smittskyddslagen. Medlemmarna i kommissionen bor antagligen inte ens i Sverige, så de vet ingenting om hur det fungerar där.  
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-29 19:01:49 följande:
    Jaha..... det låter EXAKT som här. Förutom läkaren i hemmet. 
    Och förutom test först för vaccinerade eller ovaccinerade som nyligen haft symptom. 
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-10-29 19:07:43 följande:
    Icke att förglömma, "Vi har inte ministerstyre"
    Absolut, någon borde upplysa dem om detta!! Finns kanske någon frivillig här i tråden?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-29 19:18:19 följande:
    Hur nyligen då? Har man inte symptom längre så har man ju inte det. 
    Där håller jag helt med dig, om man inte har symptom så har man inte symptom. Det håller nog de flesta med om.

    Enligt min länk i morse från ECDC kan man smitta upp till 10-20 dagar efter det att man började få symptom och antar att de förhåller sig till någon liknande period här.  Min husläkare bokade om mitt besök till 11 dagar efter det att mina symptom började. Min son var fri från symptom efter 3 dagar när han fick Covid19, men fick inte börja skolan igen på 14 dagar efter att han smittats, 12 dagar efter att hans symptom började. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-10-29 19:30:15 följande:
    Ja, "pave" har ju redan anklagats för att ha återgett delbetänkandet fel av den som vet bäst och mest om "strainsen". 

    Så går det när det bara är de som beundrar FoHM, som kan läsa innnantill!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin