Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2021-10-23 17:01:32 följande:
    Jag kollade inte närmare vad det var för inlägg, jag gick bara efter logiken att det i så fall måste ha varit off-topic redan första gången. 
    Brukar du ha för vana att svara utan att ha en aning om vad du svarar på? Räcker det med att Klyban skriver något, så håller du automatiskt med? Han påstod att det var On Topic förut, och du skriver att det var precis det du tänkte. Och om Padirac skriver något, måste det automatiskt vara relevant och klokt?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-23 14:20:30 följande:
    Nej precis, det går inte att hänga med så väl om man inte bor i landet. Det är ju så. 
    Här hakar du på Klyban igen, men precisera gärna vad jag inte hänger med på beträffande att vaccinerade inte ska testas, eller övriga COVID19-relaterade ämnen. Vad är det jag inte förstår, inte bryr mig om och inte känner till att det sker? Eller läste du inte Klybans inlägg heller?  
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-10-23 16:02:49 följande:
    Jag tyckte mig se att Padirac petat dit FHM:s förklaring till att fullvaccinerade inte ska behöva testa sig om de misstänker att de smittats.

    Fråga gärna, om du upplever att FHM:s synpunkt är svår att förstå.
    Vet inte direkt om FoHMs synpunker är någon upplevelse, och jag är inte förståndshandikappad så jag förstår skriven text. Men så snällt att du gör dig till talesman för FoHM, och så bra att du förstår precis hur de tänker, och svarar på frågor. 

    Däremot tycker jag deras förklaring är dålig. Underligt att de kallar testning av vaccinerade för en långtgående åtgärd. Fara för människors hälsa föreligger när vaccinerade som smittats för smittan vidare. Det borde vara det bästa för barn att få en korrekt diagnos. Vaccinationer innebär naturligtvis en minskad risk för allvarlig sjukdom och smittspridning, men en minskad risk är inte detsamma som avsaknad av risk att drabbas av svår sjukdom, svåra efterdyningar och död. 

    Eftersom du gillar när jag drar in andra länders pandemihantering, påpekar jag också att i många länder delar de ut gratis självtester till höger och vänster, och uppmanar alla att testa sig vid symptom. Det är något som Sverige borde snegla på och ta efter. 
    Padirac skrev 2021-10-23 15:42:51 följande:
    "Bakgrund till förändringarna

    Åtgärderna mot covid-19 ska inte vara mer långtgående än vad som är försvarligt med hänsyn till faran för människors hälsa. De ska också ta hänsyn till barns bästa. En ökad vaccinationstäckning ger en minskad risk för allvarlig sjuklighet och smittspridning till och från fullvaccinerade personer. Därmed kan rekommendationerna anpassas så att fullvaccinerade generellt inte behöver testa sig vid symtom.


    En rad grupper rekommenderas fortfarande testning till exempel på grund av att de är ovaccinerade, att de löper högre risk om de smittas eller för att de vistas nära äldre personer i riskgrupp."




  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-10-23 19:16:17 följande:
    Men herregud, det var ett litet skämt. Det kan behövas i ett sånt ämne. 
    Vad var ett skämt? Att du tänkte precis som Klyban, eller att det var On Topic med medarbetare på Coop? Väldigt lyckat skämt i alla fall, haha. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-23 14:13:51 följande:

    Jag får känslan av de som inte bor i Sverige inte förstår vad som är vad här längre, och just att de är för många utlandssvenskar och svensktalande som inte verkar förstå elelr bry sig om alls vad som sker och hur saker fungerar här.


    AndreaBD skrev 2021-10-23 14:20:30 följande:
    Nej precis, det går inte att hänga med så väl om man inte bor i landet. Det är ju så. 
    AndreaBD skrev 2021-10-23 19:15:29 följande:

    Just för att jag själv inte lever kvar i mitt hemland, så har jag erfarenhet av att man helt enkelt inte har lika bra koll på båda länderna. Dvs. man har ju alltid bäst koll på landet där man bor.


    Och även om man har kontakt med folk som bor där, så är det inte samma sak som att bo där. 


    Naturligtvis har man inte järnkoll på allt som händer i Sverige när man inte bor där, men jag undrade i samband med COVID19-diskussionen här vad du tycker det är som jag inte förstår, inte bryr mig om och skeenden jag är ovetande om.


  • FuckGoggleAskMe
    Faxze skrev 2021-10-23 20:37:30 följande:

    Vaccinerade behöver visst testa sig - OM de har symptom på covid-19. Detta enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Jag var och testade mig för tre dagar sedan och jag är fullt vaccinerad. Nu var testet negativt så det är troligtvis en vanlig förkylning.

    Däremot finns ingen anledning att testa sig om man varit nära någon som haft covid-19 om man är vaccinerad och inte har några symptom. Detta eftersom vaccinet skyddar bra för det mesta. Skulle man däremot uppvisa symptom är det ju självklart att testa sig.


    Ja, vaccinerade som har symptom behöver testa sig nu, men från 1 november ändras detta till att de inte behöver det, som Padirac uttryckt ovan med 2000 ord. Han är bra på att citera. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-23 20:53:21 följande:

    Man kan tycka att efter man uppdaterar hur saker funkar och varför, att detta ska fastna.
    Men det verkar vara viktigare för dom att vinna en diskussion, än följa hur man tänker och agerar.
    Det kommer inte sluta heller med dessa missförstånd som för ofta verkar medvetna.


    Tyvärr är dina uppdateringar värdelösa och jag föredrar att informera mig genom FoHM, media och bekanta i Sverige. Du är ingen nyhetsbyrå direkt. Jag har försökt att följa hur du tänker, bara som en kuriositet, men gick vilse. Det är viktigare för mig att hålla mig till min uppfattning och tänka själv, än att lita på ditt svammel. 
    Du kallar det missförstånd, jag kallar det för att ha olika uppfattningar. Och ja, jag har medvetet en annan uppfattning än du. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-23 21:29:56 följande:

    Det är inte jag som uppdaterat dig hur det funkar med FHM´s uppdrag om inte testa vaccinerade vid 1 November.

    Vad är din uppfattning om vaccinerade inte ska testas 1:a nov, för vi har inte ens nått dit än, så kanske det kommer snart?


    Jag har redan skrivit om min uppfattning om detta ett antal gånger. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-10-23 21:09:51 följande:
    Ja, jag tänker att det är lite svartvitt tänkande att fokusera på siffrorna i antalet testade då det inte handlar om antal test utan om antalet allvarligt sjuka och döda som vården ska klara av att hantera i ett läge då vaccinerade inte driver smittspridning.

    Jag tänker också att sättet kritiken mot FoHM förs fram  - tex som att det är 'märkligt' istället för att utveckla kritiken i sak om någonting man inte delar FoHMs bedömning av - är ett sätt att undvika diskussioner om sakförhållanden och istället spela på osakliga värdeomdömen.
    Om det är mig du syftar på, så har jag skrivit precis vad jag tycker är märkligt, dvs presenterat sakförhållanden. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-10-23 23:10:04 följande:

    1349 ord


    Grattis. Eller vad?
    Vad vill du ha sagt med alla dessa citat som alla kan ändå läsa utan att du klistrar in dem här?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin