Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-10-23 23:34:36 följande:
    Tack, eller vad?

    Solig
    Missade du frågan, eller vill du inte svara?
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-10-24 00:33:40 följande:
    Oftast är skälet till att citera dels att referera till ett inlägg och sedan ge någon sorts referens till den kommentar jag gör till det citerade inlägget. Ibland kan jag tro att citerad text räcker för att väcka en tanke 

    Kanske har du andra skäl till att citera - alla är vi olika och om du vill får du berätta vad du ville med att citera mitt inlägg med texten '1349 ord' och fråga vad jag vill med alla dessa citat som alla ändå kan läsa Solig
    Så snällt att du ger mig tillåtelse att berätta varför jag citerade ditt inlägg. Jag väntade på tillåtelse från just dig. Jag gjorde det eftersom det är brukligt i detta forum att citera inlägg man svarar på. Synd att detta hittills undgått dig. 
    Varför du tror att dina långa citat från 3e parter är så viktiga får väl förbli ett mysterium.  
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-10-24 10:05:47 följande:
    Rätta mig om jag har fel, förstår jag dig rätt om du skriver att _förklaringen_ är dålig men egentligen avser att skriva att _motiveringen_ är dålig.

    Det är kanske de här betydelseglidningarna som uppstår i kommentarerna som gör att du känner dig idiotförklarad då enkla saker förklaras igen på ett enkelt sätt.
    Det är bland annat inlägg som ditt ovan, som jag får spader av.
    Vissa andra skribenter i denna tråd använder betydelsehalkningar som påminner om Bambi på hal is och kvaddar totalt, men det verkar du inte bry dig om. 

    Jag tycker att anledningen till teststoppet är dåligt förklarat, förklaringen är undermålig och oklar. Ett exempel jag gav är att det verkar som om de tycker att testning är en långtgående åtgärd, vilket är märkligt.

    Det som kan utläsas beträffande motiven, tyder på att även motiveringen är skral. Eller också är det bara väldigt dåligt förklarat. 

    Vad sägs om att skriva något om sakfrågan i stället för att omtolka mina inlägg och försöka rättfärdiga dina mästrande förklaringar, frågor och kommentarer? 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2021-10-24 18:36:51 följande:
    Också i Finland säger man att fullvaccinerade inte behöver testa sig vid milda symptom, förutom om man har blivit exponerad för smitta, jobbar inom social- och hälsovård, eller riskerar svår sjukdom trots vaccinering. Orsaken har meddelats klart och tydligt:

    ?Den nuvarande testnings- och spårningskapaciteten är en stor belastning för hälso- och sjukvården, och kan i vissa regioner leda till att tillgången till tjänsterna försämras.?

    Enligt pdf-dokumentet har man också beaktat barnets bästa, och det är att ett barn under 12 år med symptom ska testas om det bor tillsammans med en ovaccinerad, blivit exponerad för smitta eller om en läkare anser testning vara befogad.

    Ingenstans sägs det att man ska dra in på testningen för att det skulle vara en långtgående åtgärd för individen. Det är sjukvårdens behov och resurser som avgör hur mycket man testar. Hela strategin beskrivs i pdf-dokumentet.
    Så bra att ni har fått en tydlig förklaring i alla fall i stället för kryptiska uttalanden om långtgående åtgärder, och klar information beträffande barn och testning. Sedan kan man ju tycka att myndigheterna prioriterar fel, trots att det är svårt att bedöma om man inte vet hur budgeten ser ut etc. 

    Där jag bor har de tydligen resurser att fortsätta testning av vaccinerade med symptom. En del av de personer som insjuknar innebär en stor kostnad och belastning för landet, så kanske är Sverige och Finland dumsnåla här. 
  • FuckGoggleAskMe

    Nu är det över 15 000 som dött i Sverige av pandemin. Och 900 i Norge, 1 150 i Finland och 2 700 i Danmark. Tack FoHM. 

  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-10-27 21:03:10 följande:
    Ja, det är en tragisk milstolpe.
    Minns att det fanns en tråd som hette något i stil med Nu när 5 000 dött i Sverige, stöder ni forfarande regeringens strategi? Otroligt att det nu är 3 ggr så många, det hade man knappast trott vara möjligt för ett par år sedan, innan eländet började. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-10-28 00:10:18 följande:
    Initialt pratades det om 1-2 procent dödlighet för de som insjuknat, initialt visste få hur snabbt eller långsamt sars-cov-2 spreds, att 15 000 personer skulle dö med covid var ingen överrasking.  Det som överraskat var att smittan spreds i kluster, att smittan var omfattande utanför alp-resenärerna och att det ingenstans i världen fanns skyddsmaterial att få tag på för de länder som inte hade egna beredskapslager eller egen tillverkning.
    Nähä, det var ingen överraskning att 15 000 skulle dö? Och då var det alltså ok på något vis att grannländerna lyckades hålla nere antalet smittade och döda, men inte Sverige?
  • FuckGoggleAskMe

    Har åkt på en svår förkylning, och som tur är kan jag låta testa mig för Covid-19 i morgon bitti, fick komma redan i kväll om jag velat/kunnat.

    Måste till husläkaren snart på rutinbesök och dit är jag, som fullvaccinerad, inte välkommen om jag inte har med ett bevis på negativt PCR-test eftersom jag nu har symptom som skulle kunna vara Covid-19. Och tills jag har provresultat är jag förstås begränsat till hemmet ändå. Tror verkligen att det bara är en förkylning men bättre att ta det säkra för det osäkra. Husläkaren försökte även med att jag skulle låta testa min son, men han har noll symptom så behövs ej.

    Här är de försiktiga och ingen ändring på det i sikte.

    Hur är det i Sverige nu (eller efter 1 november) får man gå till vårdcentral med vanliga förkylningssymptom som fullvaccinerad?

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-10-28 20:56:16 följande:

    Vi ska testa oss här i Sverige också, det är först på Måndag det ändrar sig att man inte rutinmässigt tar dessa tester på fullvaccinerade.
    Padirac har gett dig hur det ska funka i Sverige, har du inte läst nått av detta?
    Och varför skulle de släppa in de med symtom på VC för?
    De ser ju till och frågar de som ska gå in där just om de har symtom och om de ens har där och göra från början.
    Så svaret är ett nej fortfarande, så väl som rekommendationerna vid symtom är kvar.


    Eftersom jag skrivit om ändringen som sker 1 november i Sverige beträffande testning av vaccinerade, är det väl en bra gissning att anta att jag vet om att det ändras på måndag.

    Har inte sett någon information om hur det fungerar i Sverige - om man nyligen haft förkylningssymptom och måste till läkare pga andra orsaker, är man, som vaccinerad, välkommen på tex en vårdcentral? Du skriver att om man har förkylningssymptom får man inte gå till en vårdcentral, men om symptomen just gått över då? 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-10-28 22:47:35 följande:

    Har du frisknat till hjälpligt så är du enligt expertisen på FHM välkommen på vårdcentraler och sjukhus.


    Tack! Fascinerande, då skulle jag alltså potentiellt kunna knalla runt på vårdcentralen i Sverige och smitta ner folk i receptionen, läkare, systrar och andra patienter. Fast det är väl bättre än att vidta en långtgående åtgärd.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin