Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Norge fick in lite smitta och började genast med åtgärder. Sverige väntade tills det fanns mer smitta innan det hände något. Forland konstaterar att de reagerade snabbare med att dra i bromsen, vilket hjälpte. Återigen, innan Norge började införa restriktioner hade Sverige och Norge ungefär samma smittspridning. 
    Och Forland anser att det är relevant att jämföra de nordiska länderna. 
    Visste inte att denna artikel var så svårtolkad. 

     "Varför har Sverige drabbats hårdare än våra nordiska grannländer?


    Frode Forland: För att Sverige fick in mer smitta innan man fick till åtgärder. Och för att Sverige hade öppna gränser, vilket var logiskt då ni hade samma smittnivåer som Europa och inte fick ner smittan så snabbt."

  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-07-14 10:00:01 följande:

    FHM vill att samtliga regioner påbörjar vaccinering av 16-åringarna samtidigt trots att flera sagt sig ha kapacitet att börja tidigare.

    Lika konstigt som det mesta annat de yttrar och bestämmer.


    Det är väl ännu en underlig manifestation av socialdemokraternas tolkning av jämlikhet och rättvisa. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-07-14 12:09:45 följande:
    Det går ju att förstå som att du riktar kritik mot den parlamentarism och den förvaltningsmodell som Sverige har sedan Oxenstiernas tid och isället förespråkar en mer politisk styrning av myndigheterna? 

    Eller så har du ingen aning om hur myndigheternas självstyre fungerar  och inbillar dig att det finns någon sorts socialdemokratisk infiltration i förvaltningen...  Detta är ett narrativ som sprids av skrikhögern och SDs svans och vurmare bl.a..

    Kritiken mot Sveriges hantering av pandemin här i tråden är verkligen undermålig -   i betydelsen att den saknar relevans och saklighet, 
    Kritiken mot kritikerna här i tråden är verkligen undermålig, vilket bland annat visar sig i att du bara kan tänka dig två möjliga tolkningar av mitt inlägg. Dessutom låter du återigen påskina att du klumpar ihop mig med skrikhögern, SDs svans osv. 
    Detta är verkligen osakligt, osmakligt etc.

    Jag förutspådde ett antal svar med predikningar om ministerstyre, förvaltning etc, men du överträffade förväntningarna med att t.o.m. dra till med parlamentarism, Oxenstierna och SD svans.  
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-08-05 12:21:27 följande:
    Kommer du någon gång till vad detta har med COVID-19 och göra?
    FDFosv började dra upp klimatfrågan och svamlade något om andra trådar och stormningen av kongressen i USA ? märkligt att du inte frågar honom vad dessa ämnen har med pandemin att göra. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-09-04 21:30:49 följande:

    Det är en forskning som berättar den enda delen av forskningen kring munskydd berättar att det fungerar där.

    Men inte för tex Peru.

    Kunskapsluckan är den samma, och det finns inget som säger det ena eller det andra om munskydd.

    Den större frågan är varför du BARA kan acceptera ett resultat av forskningen, och strunta i den andra delen.

    Det kommer vi dock aldrig få reda på av dig, då du ignorerar den forskningen som säger annat.


    Så du jämför forskningen i artikeln med dina privata teorier om Peru? De företeelserna är inte ens på samma solfjäder. Du glömde av sakligheten, märker vi alla. Perplexerande!
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-09-05 13:46:01 följande:

    Svaret är att vi inte ens vet hur väl munskydd fungerar, då forskningen är delad som en solfjäder.


    Jag är en person som berättar jag vet inte om de fungerar eller inte fungerar, då forskningen är som den är.
    Och jag inväntar fortfarande på den forskning som berättar vad som är vad, och vad som krävs för lyckas med munskydd.
    Och om forskningen när den är fastställd, så kommer jag adaptera det faktat, men vi är inte ens nära den punkten idag.
    Det är värt och notera, så detta är ingen diskussion om munskydd eller inte munskydd, utan en kunskapslucka som fortfarande har samma lycka i forskningen.


    COVID-19 är inte en luftburen smittan enligt vetenskapen, utan är klassat som en droppsmitta.
    Och ingen semantik i världen ändrar innan det faktat är ändrat av vetenskapen, men det verkar som det aldrig kommer ske, då liptidhöljer inte tillåter viruset att bli ett luftburet virus.


    Padirac skrev 2021-09-05 12:23:06 följande:
    Smittonivåerna i olika samhällen verkar variera över tid - toppar kommer och toppar går - och fler smittade lär det bli precis som fler virusvarianter lär komma.  Det verkar inte finnas några strategier som kan stoppa smittan som också håller samhällen, sjukvård, försörjning och utbildning igång.

    På DNs liverapportering går det att följa utvecklingen i europa över tid.  - jag hoppas att bilderna kommer med från början av juni, juli, augusti och september

    www.dn.se/sverige/det-nya-coronaviruset-folj-.../

    Jo, risken för att det öka är nog redan klar.
    Ska bli intressant vad som nu sker i höst, att det kommer öka smittan det känns som självklart.


    Gillar inte hur en del agerar som vaccinerade och att de inte riktigt förstått syftet med den och efter de tagit den.
    Vet själv den infann sig för mig, men 3 dagar senare så fick jag den tanken ur systemet och fortsatte med rekommendationerna som mot innan.
    Nått vi får arbeta på.


    Ja nu blir det svårt - experterna på Stanford och Yale säger att nu har vi vetenskapliga bevis för att munskydd fungerar, men Klyban säger nej, det finns lika mycket bevis för motsatsen ? vem ska man tro på? 

    Studierna i Bangladesh visar att under för övrigt likartade omständigheter, är det mycket mindre smitta där munskydd burits. Du Klyban verkar vänta på en liknande studie i just Peru, som visar att munskydd inte alls hjälper. Förstår inte riktigt hur nationaliteten spelar in där ? 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-09-05 14:09:11 följande:
    Där berättar du en konfirmatiosnbias och där bara en forskning är tillåten.
    Jag är nog lite partisk och litar hellre på experterna på Stanford än på dig. All etiskt och moraliskt försvarbar forskning är tillåten. För att komma till det resultat du förväntar dig, tycker du att studien i fråga skulle ha gjorts på annat sätt? Eller ha gjorts i Peru i stället?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2021-09-05 17:20:36 följande:

    Peru visar med en så övertydlighet att det inte är så enkelt, annars hade ju det fungerat bättre där.
    Så om man hittar vad som gick rätt i Bangladesh, så bör man även titta på vad som gick fel.
    Så kanske vi en dag kan fylla denna kunskapslucka och få reda på mer exakt hur man lyckas med munskydd.

    För mig handlar inte frågan om vad det är, utan att vi inte vad det är som gör att det funkar och inte.
    När man löst frågan, så kommer jag följa detta, men först måste man nå dit, och det verkar inte vara intressant och att en konfirmationsbias uppstår istället och där forskning som inte säger munskydd fungerar, det är inte forskning man vill veta av.


    Enligt experterna på Stanford och Yale har man löst frågan nu. Vad som gick fel i Bangladesh har man redan tittat på - där folk inte använde munskydd blev fler smittade. I Peru behöver man titta på hur det går för de som använder munskydd contra de som inte gör det, i stället för att jämföra Peru med Sverige rakt av. Vilka är det som inte vill veta av forskning som påvisar att munskydd inte fungerar? Experterna på Yale? Och var har man gjort forskning på hundratusentals människor som vetenskapligt bevisar att munskydd inte fungerar?  
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-09-06 21:23:18 följande:
    Där har du gravt missförstått alla inlägg du hittills citerat i frågan och vad som är orsakerna till hur svårt drabbat Peru blev. Vi är flera som förklarat, extremt tydligt, och återgivit de analyser som gjorts av Perus förutsättningar. Du använder dig av en "logik" i frågan som mest liknar "folk blir sjuka/dör ändå, så nu vet vi att rent vatten inte är viktigt, eller ett solfjäderbevis", för att du bortser från att samma population druckit saft blandad på avloppsvatten. Peru kan tyvärr inte ingå i din desperata beviskedja på det sätt du gör gällande då du medvetet bortser från, alternativt inte förstått, hur det fungerar på arbetsmarknaden, det monetära systemet och hur det är beskaffat med hygienförhållandena och sjukvården i Peru.

    "Glömma av" vill jag minnas att du dialektalt kallar hur du själv ignorerar helt avgörande fakta. Det passar ju väldigt bra att påminna dig om här, eftersom du "låtsas att du glömt av" det mest avgörande.
    Ja, och tydligen har vederbörande inte förstått en viktig princip, om man undersöker följden av en faktor måste alla andra faktorer vara lika. Därför kan man inte jämföra Peru och Sverige rakt av. Har ännu inte fått svar på vad som inte var trovärdigt med undersökningen i Bangladesh. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-09-05 19:02:52 följande:

    Det verkar som att åldersspannet för maskbärarna avgör om det finns någon statistiskt säkerställd effekt av mask och social distansering.

    Studien undersöker effekten av maskbärande (cloth och surgical) och social distansering.

    Preprint finns här -

    www.poverty-action.org/sites/default/files/publications/Mask_RCT____Symptomatic_Seropositivity_083121.pdf

    "3.2 Outcomes Our primary outcome was symptomatic seroprevalence for SARS-CoV-2. Our secondary outcomes were prevalence of proper mask-wearing, physical distancing, and symptoms consistent with COVID-19. For COVID-19 symptoms, we used the symptoms that correspond to the WHO case definition of probable COVID-19 given epidemiological risk factors: (a) fever and cough; (b) three or more of the following symptoms (fever, cough, general weakness/fatigue, headache, 2The need for continued monitoring and retraining is a core part of our scalable intervention protocol, available here (in the online version of this article). 8 myalgia, sore throat, coryza, dyspnea, anorexia/nausea/vomiting, diarrhea, altered mental status); or (c) loss of taste or smell. Seropositivity was defined by having detectable IgG antibodies against SARS-CoV-2."

    "Mask-wearing and physical distancing were assessed through direct observation at least weekly at mosques, markets, the main entrance roads to villages, and tea stalls. At 5 and 9 weeks follow-up, we surveyed all reachable participants about COVID-related symptoms. Blood samples collected at 10-12 weeks of follow-up for symptomatic individuals were analyzed for SARS-CoV-2 IgG antibodies. Results: There were 178,288 individuals in the intervention group and 163,838 individuals in the control group. The intervention increased proper mask-wearing from 13.3% in control villages (N=806,547 observations) to 42.3% in treatment villages (N=797,715 observations) (adjusted percentage point difference = 0.29 [0.27, 0.31]). This tripling of mask usage was sustained during the intervention period and two weeks after. Physical distancing increased from 24.1% in control villages to 29.2% in treatment villages (adjusted percentage point difference = 0.05 [0.04, 0.06]). After 5 months, the impact of the intervention faded, but mask-wearing remained 10 percentage points higher in the intervention group."

    "Because the study was powered to detect differences in symptomatic seroprevalence, we cannot distinguish whether masks work by making symptoms less severe (through a reduced viral load at transmission) or by reducing new infections. We selected the WHO case definition of COVID-19 for its sensitivity, though its limited specificity may imply that the impact of masks on symptoms comes partly from non-SARS-CoV-2 respiratory infections. If masks reduce COVID-19 by reducing symptoms (for a given number of infections), they could help ease the morbidity and mortality resulting from a given number of SARS-CoV-2 infections. If masks reduce infections, they may reduce the total number of infections over the long-term by buying more time to increase the fraction of the population vaccinated. At the time of the study, the predominant circulating 33 SARS-CoV-2 strain was B.1.1.7 (alpha)[62]. The impacts of the delta variant on the number of infections prevented by a given mask-wearer are uncertain; the population-wide consequences of infections prevented by a given mask-wearer may be larger given a higher reproduction number.

    We estimate that a scaled version of our intervention being implemented in Bangladesh will cost between $10K and $52K per life saved, depending on what fraction of excess deaths are attributable to COVID-19. This is considerably lower than the value of a statistical life in Bangladesh ($205,000, [63]) and under severe outbreaks, is comparable to the most cost-efficient humanitarian programs at scale (e.g. distributing insecticide nets to prevent malaria costs $9,200 per life saved [64]). This estimate includes only mortality impacts but not morbidity, and greater cost-efficiency is possible if our intervention can be streamlined to further isolate the essential components. The vast majority of our costs were the personnel costs for mask-promoters: if we consider only the costs of mask production, these numbers would be 20x lower. Thus, the overall cost to save a life in countries where mask-mandates can be enforced at minimal cost with existing infrastructure may be substantially lower than our estimates above."

    "Physical Distancing Contrary to concerns that mask-wearing would promote risk compensation, we did not find evidence that our intervention decreases distancing behavior. In the second panel of Table A4, we report identical specifications to the first panel, but with physical distancing as the dependent variable. In control villages 24.1% of observed individuals practiced physical distancing compared to 29.2% in intervention villages, an increase of 5.1% (a regression adjusted estimate of 0.05 [95% CI: 0.04,0.06]) Evidently, protective behaviors like mask-wearing and physicaldistancing are complements rather than substitutes: endorsing mask-wearing and informing people about its importance encouraged rural Bangladeshis to take the pandemic more seriously and engage in another form of self-protection. The increases in physical distancing were similar in cloth and surgical mask villages."

    In summary, we found that mask distribution, role modeling, and promotion in a LMIC setting increased mask-wearing and physical distancing, leading to lower illness, particularly in older adults. We find stronger support for the use of surgical masks than cloth masks to prevent COVID19. Whether people with respiratory symptoms should generally wear masks to prevent respiratory virus transmission?including for viruses other than SARS-CoV-2?is an important area for future research. Our findings suggest that such a policy may benefit public health."


    Jag vet inte riktigt vad som är poängen med ditt långa citat.
    The bottom line av studien är att munskydd hjälper.
    Det hjälper tydligen att minska smittan runt 34% (tror jag att det var) för folk över 60, mindre för de yngre. Att avstånd mellan människor är viktigt har nog ingen ifrågasatt, och det har de även tittat på. Kombinationen munskydd och avstånd fungerar väldigt bra. Intressant är att studien funnit att när människor bär munskydd, håller de också mer avstånd från varandra, i motsats mot vad som hävdats av vissa i denna tråd. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin