• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-12-16 23:18:36 följande:
    Ända fram till oktober skulle partners till smittade gå på jobb om de hade ett jobb som inte kunde skötas hemifrån. Innan hushållskarantänen infördes har jag varken sett eller hört att FHM skulle ha rekommenderat att partners till smittade skulle leva på något annat sätt än andra.

    I citaten ingick många som vanligt.

    Här kommer ett till. Jag kommer fortfarande ihåg det här uttalandet, det var så absurt.

    omni.se/tegnell-medger-miss-i-virusbedomning-...

    Folkhälsomyndigheten står fast i sin bedömning att även de som varit i norra Italien eller Iran kan gå till sina arbetsplatser om de inte känner av några symtom. Det är nämligen enklare att smittspåra när människor lever sina liv som vanligt, enligt Tegnell.
    Ja, reglerna  för smittbärarpenning ändrades under hösten så att fler personer kan räknas in där än de regler som gällde sedan tidigare enligt lagar och förordningar.

    Ja, det var dina 'som vanligt jag citerade, så det var måånga frågor jag ville ha besvarad, men du duckar dem uppfattar jag det som.

    Har du någonting annat än omni-journalistens tolkning av Tegnells uttalande, ett referat vore bra.

    Menar du med restriktioner som alla andra då du skriver 'som vanligt' - eller menar du utan restriktioner? Enkel fråga, torde kunna ge ett enkelt och rakt svar.
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-16 23:48:02 följande:
    Jag menar samma restriktioner som alla andra. Vad man än har för restriktioner så blir det som vanligt efter ett tag, alla andra i ens omgivning har ju det likadant. I Finland talar man om Det nya normala.

    Tegnell sade just precis så där i någon TV-intervju i mars. Hans uttalande fastnade i minnet för att det var så galet.
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-16 23:48:02 följande:
    Jag menar samma restriktioner som alla andra. Vad man än har för restriktioner så blir det som vanligt efter ett tag, alla andra i ens omgivning har ju det likadant. I Finland talar man om Det nya normala.

    Tegnell sade just precis så där i någon TV-intervju i mars. Hans uttalande fastnade i minnet för att det var så galet.

    Att det nya normala kallades 'som vanligt'?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 23:46:42 följande:
    ...och Tegnell följde upp med att sopa denna kritik under mattan.

    Det är fullständigt förödande kritik de kommer med. Mycket allvarligare än att en enskild regering är kass (för det är den).
    Ja kritiken bygger på verkliga brister och inte missnöje med X eller Y - då kanske du förstår vad jag skrivit hela tiden?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 23:40:28 följande:

    Sen är det ju fakta att jag inte är ensam om att vara kritisk. T.ex går Annie Lööf ikväll till attack mot regeringen.


    Var det inte du som sa att C och Annie Lööf var del av regeringen?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 23:43:25 följande:

    Jag vet inte allt, men jag vet att det var proppfullt på vinbaren igår eftersom jag var där en stund. Sen har jag ögon att se med och jag kan titta in i andra barer på vägen hem serru.


    Då stämde det alltså, att du är ute på trängs. Är upprörd för att andra är det. Men du då?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 23:39:16 följande:
    Enligt mina beräkningar mer än en miljon. Några tjänstemän och högt avlönade beslutsfattare har uppenbart lagt ned en del tid på frågan. Minst 100000 för detta skulle jag säga.

    Sen har vi själva utskicket. MassSms kan kosta c:a 30 öre st, men detta är ju en jättemassa SMS. Går säkert att pruta, men har du förtroende att regeringen klarar det?
    Så dessa ursprungliga miljoner blev mer än en miljon som blev100 000 menar du?

    Är detta en servett-budget för SMS-utskick från vinbaren?

    Har du i media sett några uppgifter om kostnader?

    Åter igen uttrycker du missnöje snarare än kritik, det har du naturligtvis din fulla rätt att göra, men saklig kritik utan politisering är frånvarande i alla dina inlägg.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-12-17 09:17:19 följande:
    Långt ifrån! Det tar någon IT-tekniker några timmar, och kostar då kanske .... 5000?  Och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att telefonbolagen kan övertygas att bjuda på dessa sms, alltså kostnaden. 
    Uppgifter i media från de som ansvarar för utskicket stämmer med dina tankar, men anger en lägre kostnad - för skattebetalarna kostade detta 0 kr, det är som du skriver lite mankraft som behövs. 

    Som privatperson/företag är det lätt att skicka SMS för ngt öre per styck, 
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 23:48:28 följande:
    Om FHM hade sagt att man famlar i mörker så hade man iallafall hållit sig till sanningen.

    Varför ska vi betala för en myndighet som famlar i mörkret? Vad tillför de? Utöver felaktig tro då?
    Anser du att denna myndighet skall läghgas ned? Eller att kostnaderna för denna myndighet ska tas ut på annat sätt än genom skatt?  

    Om du inte vet vad FoHM så kanske du famlar i mörkret osv osv..
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-12-17 11:03:15 följande:
    Eller så kan man se det som att kritiken som nu kommer är precis det X, Y, Å, Ä och Ö sagt hela tiden och om man lyssnat så hade man kanske kunnat förhindra en massa onödiga dödsfall. Det är om inte annat ett bevis för FHMs arrogans och oförmåga att ta in kritik.

    Dessutom är det ju extremt korkat att under en pandemi då tid är viktigt och ett par veckor gör enorm skillnad på smittspridning sitta och vänta på utredningar som tar månader... även det är ett bevis på FHMs senfärdighet.

    Som sagt där andra agerat snabbt, resolut och proaktivt har Sverige agerat lamt, reaktivt och tafatt och låtit byråkratins kuggar rulla på som vanlig. 
    Så kritiken över den eftersatta åldringsvården, bristen på utbildad fast anställd personal som beror på fler 10-tals år av nedskärningar från alla politiska inriktningar är någonting som du menar är FoHMs arrogans och oförmåga att ta till sig kritik?

    Tror du att det är FoHM som beställd pandemikommissionens rapport för att ha den som underlag till någonting? Eller hur hänger det ihopp menar du?

    Är det FoHM eller regeringen du uttrycker ditt missnöje över då du tror att någon av dessa kan välta förvaltningsmocellenmed decentraliserat självstyre över ända på veckor?

    Jag undrar om du förstått kommissionens rapport och svensk lag/myndigheter över huvud taget?
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-12-17 11:37:55 följande:
    Japp och det tar FHM och regeringen 10 minuter att läsa andra myndigheters utlåtande över idén, men det sket man i vanlig ordning i. Så SMSet kostade kanske inget, men symboliskt kostade den väldigt mycket för den bekräftade bilden av en myndighet och en regering som är totalt bortkopplad från verkligheten och famlar omkring med löjliga och total ineffektiva åtgärder.
    Du får bråka med Proctor om kostnaden, hen har en väldigt annorlunda uppfattning om kostnaden - oklart vad det beräknats utifrån
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin