• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-12-16 22:06:26 följande:
    Framkom inte det i coronautredningen att medan våra grannar genast införde obligatorisk karantän för folk som varit ute och rest så väntade Sverige till det dött 100 pers innan man öht agerade. Säger ju sig själv att när 100 pers dött så har smittan redan hunnit få ett rejält fotfäste.... sena i allt som vanlig.

    Där andra agerat proaktivt och försöka mota olle i grind så har vi hela tiden varit reaktiva och väldigt sena.
    De virus som kom med alpresenärerna var borta efter ett antal veckor, det är känns genom de smittspårningar och tetser som gjorts, istället hittades andra varianter som inte kom från alpresenärers muterade virus. Att det fanns en stor allmän spridning i samhället med virus från USA, UK, Frankrika, Spanien är ett faktum.

    Jag rekommenderar också dig att läsa smittskyddslagen så kanske du kan komma med relevant kritik sedan.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 22:40:28 följande:
    Om det hade varit en korrekt bedömning så hade det varit försvarbart. Nu var bedömningen uppåt väggarna fel. De trodde alltså att Corona var utrotat, trots att det tidigt i höstas fanns tecken på att så inte var fallet. Siffrorna var inte i närheten av att indikera flockimmunitet.

    Men som du skriver, varför. Ja varför uttala sig att man inte tror på en andra våg när man i praktiken inte har en jävla aning.

    Sen har vi regeringen som valde att stå oförberedd inför en andra våg. Makalöst.
    Så du har alltså fel i sak om detta - Makalöst att fakta inte går in.

    www.dn.se/sverige/regeringskansliet-tog-hojd-for-andra-vag-anda-lattades-restriktioner/

    "Regeringskansliets krisplanering från september tog höjd för en andra våg som skulle nå sin topp i början av december."

    www.dagensmedicin.se/vardens-styrning/politik/myndigheter-ombeds-rigga-for-andra-vag/

    "Publicerad: 6 Juli 2020, 12:38

    Regeringen ger fyra myndigheter och länsstyrelserna i uppdrag att rigga för en eventuell andra smittvåg av corona i höst.

    Dödstalen i covid-19 sjunker och de allvarliga fallen minskar stadigt i landet. Men regeringen ger nu fyra myndigheter och länsstyrelserna uppdrag som syftar till att de ska vara redo för en eventuell andra smittvåg i höst.


    Det handlar om Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) samt landets länsstyrelser."


  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 22:46:18 följande:
    Jag är otroligt skeptisk till att myndigheter går ut i media med vad de tror. Tror gör man i kyrkan.

    Men ja, om man som myndighet officiellt "tror" saker så får man nog ta ansvar för de som agerar på denna tro. Dumheterna fortsatte ju långt in  Oktober.
    Ända in i oktober fortsatte myndigheterna sitt arbete med att förbereda för en andra våg

    www.dn.se/sverige/regeringskansliet-tog-hojd-.../

    "Regeringskansliets krisplanering från september tog höjd för en andra våg som skulle nå sin topp i början av december."

    www.dagensmedicin.se/vardens-styrning/politik.../

    "Publicerad: 6 Juli 2020, 12:38

    Regeringen ger fyra myndigheter och länsstyrelserna i uppdrag att rigga för en eventuell andra smittvåg av corona i höst.

    Dödstalen i covid-19 sjunker och de allvarliga fallen minskar stadigt i landet. Men regeringen ger nu fyra myndigheter och länsstyrelserna uppdrag som syftar till att de ska vara redo för en eventuell andra smittvåg i höst.


    Det handlar om Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) samt landets länsstyrelser."


  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 22:52:17 följande:
    Nämn ett.
    Jag listar alla från ditt tidigare inlägg. se nedan - om du inte hittar ett felaktigt påstående föreslår jag att du ger belägg för varje påstående du gjort.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 22:18:36 följande:
    Det är du som hela tiden tjatar om flockimmunitet. Du använder det ordet i varje inlägg. Jag gör det nästan aldrig. Regeringen har ansvar för hur de regerar landet. Stefan Löfvén håller med om att regeringen har ett ansvar. Nån siffra jag lagt upp kan säkert diskuteras, men i stort sett har jag haft rätt. 6000 personer per dag smittas just nu. Bara läsa innantill på c19.se.

    När inget parti tagit ansvar får panedemiberedskap så betyder det att regeringen är ansvarig. De har prioriterat andra saker.

    Andel döda i Stockholm är bara en konsekvens av regeringens misslyckande.

    Jag presenterar fakta. När den inte går ihop med ditt försvar av en kass regering försöker du påstå att fakta är desinformation. Det går inte så bra för dig.

    Varför skulle man ha SD vid makten? Vore det inte en tanke  att tillsätta ett kompetent ledarskap?

    Ja FHM visade tydligt att man agerade utifrån ett scenario som inte var i närheten av det som sen faktiskt hände. En makalös felbedömning. Det fanns andra scenarier, men de förberedde man sig inte för.

    Det är väl klart som fan att flockimmunitet inte uppstått. Ser du inte att smittspridningen fortsätter öka? FHM har misslyckats.

    Ja, varför satsar regering miljoner på ett sketet SMS. Hade kunnat ge sjuksköterskor en liten skattefri bonus istället.

    Du tror du vet hur samhället fungerar. Men du kan tydligen inte ta in att landstingen sen länge är avskaffade.
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-16 22:54:46 följande:
    Du missade ett ord, isolera. När infördes hushållskarantänen? Alltså den där åtgärden som förhindrar presymptomatiska att smitta sina kolleger och kompisar. Oktober? Varför inte redan i augusti?
    menar du detta?

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-eller-nagon-i-familjen-har-blivit-sjuk/

    "Om någon i hushållet är sjuk med symtom på covid-19

    När en person i ditt hushåll är sjuk med snuva, hosta, feber eller andra symtom på covid-19, ska den som är sjuk göra som det står under rubriken ovan ”om du känner dig sjuk”. Om det är möjligt ska den som är sjuk vara i ett eget rum.


    Alla i hushållet ska tänka på att:


    försöka hålla minst en armlängds avstånd till den som är sjuk tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder alltid tvätta händerna före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna efteråt vara uppmärksam på om någon annan i hushållet får några symtom under inkubationstiden. Det är den tid det tar från att du blivit smittad till symtomen visar sig. Den är oftast 5 dagar men kan variera mellan 2 och 7 dagar och undantagsvis ända upp till 14 dagar. arbeta hemifrån om det är möjligt.

    Friska barn och ungdomar i ett hushåll där någon är sjuk, men där covid-19 inte har konstaterats, kan gå till förskola, grundskola, fritidshem eller gymnasieskola som vanligt. Detta gäller även i väntan på hushållsmedlemmens provsvar. Personen som har tagit provet måste stanna hemma i väntan på sitt provsvar. I hushåll där någon är sjuk är det extra viktigt att vara uppmärksam på symtom hos övriga i hushållet. Vårdnadshavare som är sjuka bör bara lämna eller hämta barn i förskola eller skola om det kan ske utan risk för att andra smittas.


    Om någon i hushållet är sjuk i covid-19

    När en person i ditt hushåll är sjuk och har fått ett provsvar som visar att hen har covid-19 ska alla i hushållet, både sjuka och friska, bli kontaktade av vården och få förhållningsregler. Det är regler som talar om vad du behöver göra för att inte sprida smittan vidare.


    Alla oavsett ålder som har fått förhållningsregler ska följa dem, stanna hemma, undvika kontakter med andra och i övrigt bete sig som att man har testats positivt för covid-19. Var uppmärksam på symtom på covid-19. På webbplatsen 1177.se kan du se vad som gäller för provtagning för covid-19 i den region där du bor.


    Förhållningsreglerna för friska hushållskontakter gäller från datumet då den sjuke personen testat sig och sju dagar framåt. Eftersom det tar några dagar att få provsvar blir oftast tiden hemma kortare än sju dagar. Rutiner för om personer utan symtom i hushållet testas för covid-19 skiljer sig åt mellan regionerna. Efter att förhållningsreglerna har upphört bör alla i hushållet vara uppmärksamma på symtom samt minimera sina kontakter med andra i ytterligare sju dagar.


    Om det är möjligt ska den som är sjuk vara i ett eget rum.


    Alla i hushållet ska tänka på att:


    försöka hålla minst en armlängds avstånd till den som är sjuk tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder alltid tvätta händerna före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna efteråt vara uppmärksam på om någon annan i hushållet får några symtom under hela inkubationstiden. Det är den tid det tar från att du blivit smittad till symtomen visar sig. Den är oftast 5 dagar men kan variera mellan 2 och 14 dagar."
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 23:02:22 följande:
    Nice try. Du kan inte påvisa ett enda fel.
    Hur mycker pengar lades ned på SMSet som du värderar till miljoner kronor?

    Resten i inlägget är dina högst personliga åsikter- de blir inte sanning och fakta bara för att du säger att du inte är ensam om att vara kritisk. du måste skilja på fakta, hur du värderar dessa fakta och dina åsikter.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-16 22:54:33 följande:
    Haha, Löfvén talar till nationen. Gå inte på AW. Gå inte på gym och bla bla bla. Folk skiter fullkomligt i vad statsministern säger. Det är proppfullt med folk överallt.
    Om det är proppfullt ska du gå hem. 
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-12-16 23:13:44 följande:
    Precis! Hur vet han att det är fullt? Själv har jag inte varit på Drottninggatan eller i liknande områden mitt i stan på flera månader. Därför vet jag inte heller hur det ser ut där. 
    Hen vet allt

    Det är mycket åsikter och 'hot air', lite fakta och saklighet. Ännu mindre belägg för sina åsikter som blandas ihop med att vara fakta.

    Om jag ska tro på allt så antar jag att denne person är ute och trängs med alla överallt och det är dessutom alltid alla andras fel.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-12-16 23:12:08 följande:
    Och nu har vi ju också fått veta att viruset spriddes på en konferens i Boston till deltagare från olika länder och smittan definitivt kom till Sverige även på det sättet i början av mars. 

    www.dn.se/varlden/studie-hundratusentals-covi.../
    Ja, jag läset det också, detä rmycklet faktaresistens i trpden, många som inte klarar av att se en komplex verklighet.

    Många verkar dessutom blanda ihop kritik med missnöje. Lägsta nivån är låg, tyvärr.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-12-16 23:19:18 följande:
    Jo, det var på nyheterna som de sa det. I så fall sa de fel? Alltså de sa att kommissionen tyckte att äldrevården har (haft) dåliga rutiner. Någon chef inom äldrevården höll emot att det inte alls berodde på deras rutiner, utan på den allmänna smittspridningen. Vem har rätt?  Jag skulle i alla fall gissa på att äldrevården själv har större anledningen att skylla på något annat.

    Jag tittar gärna närmare på vad kommissionen sa, men jag litade på det som sas på nyheterna. 
    Kommissionen sade att det inte var tillräckligt bra hantering på äldrevården, att det var alla regeringar 10-tals år tillbaks och äldreboendenas organisation, utbildningsnivå och personalstyrka som bär skulden för de många dödsfallen.

    De anser att det är ett systemfel med andra ord.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin