• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-24 23:29:05 följande:
    https://www.vetenskaphalsa.se/vad-ar-flockimmunitet/

    FlockImmunitet (eller att viruset mysteriöst bara försvinner), är väl målet för alla. En del mer genom vaccin, en del mer genom att många blivit smittade och blivit immuna. 
    Strategin för att uppnå detta, skiljer sig ju däremot. 

    Ett annat mål är att samhället ska klara sig så bra som möjligt genom krisen.
    En av strategierna för att klara samhället under krisen, är väl ofta att inte överbelasta sjukvården för mycket.

    Sveriges strategi för flockimmunitet, ter sig otydligt för mig.
    Strategin för att samhället ska klara sig, verkar ju vara att inte överbelasta sjukvården, hålla skolorna öppna och hålla det mesta igång som vanligt. Det är den strategin jag tycker har brister, dvs beträffande hålla det mesta igång som vanligt. 
    Snarare en vision i så fall, jämförbar med nollvisionen avseende trafikolyckor.

    Mål ska vara möjliga att uppnå.
  • FDFMGA
    Aniiee skrev 2020-10-25 16:40:24 följande:
    Du menar när Colombia gick om Sverige? Ja, det blev ju det. Annars har det inte hänt något särskilt på 20-toplistan (än, men det är några timmar kvar till kl 22, då jag uppdaterar min lista), men jag håller ett öga på Iran, som ligger på plats 21 och knappar in på Armenien
    Ja, Colombia.

    Men egentligen är det ju synd att länder passerar Sverige i dödsandelsstatistiken, just för att det innebär att många dör.

    Frankrike som nog skulle kunna bli nästa land, kanske lyckas dämpa smittspridningen och därmed undvika att klättra på dödslistan.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-10-25 22:10:19 följande:
    Hmm... vi har inte feber, men det andra har vi också. 
    När vi var sjuka fanns inte möjligheten för oss att få svar på om det var covid-19 eller inte.

    Testa er om ni inte redan har gjort det.
  • FDFMGA
    "Äldre personer i Astra Zenecas testgrupp har reagerat väl på det nya coronavaccinet. Det bekräftar Astra Zeneca för SvD. Uppgifterna publiceras inom kort i en vetenskaplig tidskrift /.../ Både nivåerna av antikroppar och T-celler har ökat under minst 56 dagar efter det att man fått det nya vaccinet"

    www.svd.se/glada-beskedet-70-har-reagerat-bra-pa-vaccinet
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-10-26 17:25:13 följande:
    Det vore väl jättebra om vi kan använda det där vaccinet snart då. :)
    Ja, det är väl AstraZenecas vaccin Sverige har tingat fem miljoner doser av. Det skulle räcka mer än väl till att ge lite extraskydd för riskgrupper.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 10:19:05 följande:

    Ja, det var ju ingen stor överraskning att man skulle återfinna inte mindre än tre Ullaredsbesökare i den här tråden. 

    Ekot rapporterar om stor trängsel på bussarna i Uppsala. Det är ju olyckligt om de nya skärpta rekommendationerna inte får genomslag där. Men det kan ju förstås också vara så att media överdriver och ljuger - märkligt bara att de alltid gör det åt just det hållet. Det har vad jag förstår inte funnits anledning att misstänka vare sig dem eller för all del myndigheterna för foul play när det rapporteras om hur fint folk sköter sig och mycket annat. Vet inte vem det är i tråden som brukar tjata om bekräftelsejäv?


    Har Maskeradligan återuppstått och begett sig till Ullared?

    Tidningar har för vana att rapportera det som avviker från normaltillståndet.

    I andra trådar här på FL har detta fått till följd att det finns personer som fått för sig att man inte ens kan bege sig ut utan att hamna i skottlinjen för en uppgörelse gängkriminella emellan.

    Jag har bilen på verkstad just nu och har tvingats nyttja SL - min uppfattning är att folk sköter sig bra, de flesta mycket bra medan somliga inte tycks ha hört talas om pandemin och att det finns personer för vilka smittan kan vara ett livsfarligt hot.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-10-27 12:46:37 följande:
    Så du har besökt Ullared och träffat 2 likasinnade på plats. Hoppas du hittade det du sökte, oavsett vad det var.

    Varför tror du att media ljuger?  Eller att någon annan tror att media ljuger. Det var ett svagt argument för din sak.

    De enda jag hör tjata om att media ljuger är de som tror att alt.right-media är sanna och att PS och etablerade media är inblandade i en coverup/mörkläggning.  Men jag trodde inte att du var en av dem
    Det är kanske en parallell till det pyssel skrev om svårigheter att förstå andras perspektiv.

    Mitt behov av Ullaredsshopping är obefintligt - men det lär ju finnas personer som under pandemin byggt upp ett shoppingbehov som till slut inte längre går att hantera.

    Bara de ser till att hålla avstånd till andra shoppare så är väl ett Ullaredsbesök inte så mycket att bråka om.

    Men jag undrar ju vilka de andra två besökarna är - och hoppas att de inte gav sig hän i en sådan utsträckning att de glömde FHM:s rekommendationer.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-10-27 13:22:13 följande:
    Ja, Ullaredsshoppare eller inte spelar väl ingen roll. Däremot är påvens bannbulla, eller von-oben attityd om man så vill mot, mot ullaredsshoppare lite oklädsam, kanske ett fynd på klädesavdelningen vid hens besök. 

    Nu är jag inte så insatt i påvarna och deras livsgärningrar men om jag kommer ihåg rätt så är påve Fransiscus arbete präglat av ödmjukhet och umsorg för kvinnor, fattiga, homosexuella och andra utsatta. Kanske är det dags för en påve med lite mer nedvärderade attityder här och nu
    Enligt sägnen så var väl Påven Johanna en tidig påve, en kvinna förklädd till man som avslöjades när hon födde barn under en ceremoni.

    Dock ej i Ullared, skulle jag tro.

    www.sfanytime.com/sv/movie/the-mystery-of-a-pope
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 15:58:14 följande:

    Efter att ha läst i en annan tråd om att det tydligen finns människor som drar på sig en ansiktsmask och går och handlar mat fast de har symptom och har testat sig för Covid-19 så vill jag nog faktiskt be att få hålla med herrar FDFMGA och klyban m.fl om att det uppenbarligen är så att maskbärare tycks vara mer hänsynslösa än andra.


    Misstänker att du inte uppdaterat dig i och med att du har problem att tolka det klyban skriver. Han har noterat en påtaglig skärpning bland maskbärarna såtillvida att de nu hanterar masker och avstånd? korrekt.

    Det är emellertid förändringar som gått mig helt förbi.

    Hur var det i Ullared - var maskbärarna hänsynslösa där?
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 16:45:01 följande:
    Ja, då misstänker du säkert rätt. Men inte mycket till skärpning hos den som går ut med symptom och mask, tycker jag. FHM och andra har gång på gång sagt att man ska isolera sig i väntan på provsvar, så det är ju nedslående att inte ens något så enkelt efterlevs. 

    Du får väl fråga dem som varit där. De som vet att trängseln som målats upp i media är överdriven och felaktig. Det fanns ju några sådana i tråden.

    Själv är jag inte intresserad av - låt oss kalla det för - utbudet jag förstår finns i Ullared. Jag handlar där jag bor. Däremot gick jag med i en Ullaredsgrupp på Facebook efter att ha läst diskussionen här och de som är med i den är ivriga förespråkare för lågprishandel och GeKås-"fynd" och har därför varit där och enligt dem så är det ofta väldigt trångt och besvärligt att hålla avstånd både i varuhuset och i köerna in och ut. Det verkar dock inte avskräcka dem, eller - det verkar avskräcka dem så tillvida att de beklagar sig över det, men verkligen inte på ett sätt som förmår dem att avstå konsumtionstrippen. 
    Och tre av deltagarna i din facebookgrupp med fokus Ullaredsfynd deltar alltså i den här tråden.

    Tillhör de liksom du kritikerna?

    Vi var förresten till Kungens Kurva i helgen som gick, där var det ingen trängsel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin