Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-09-03 06:30:05 följande:
    Undra vad du gör här, som hela tiden skriver nonsens.
    AndreaBD skrev 2020-09-03 00:07:59 följande:
    Nån information måste den väl samla. Eller åtminstone spåra var folk är. Annars vore den ju till ingen nytta. Och man måste också ta hänsyn till om det kan bli integritetsproblem om den t.ex. blir hackad. 


    Jag insåg att ABC inte vet vad integritet är, och tror h*n kan bestämma integritet åt andra.
    Men så funkar det inte ens.


    Men jag tror att du missade att hon skrev att Tegnell sa att det fanns LAGLIGA hinder att införa appen gällande integritet. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-09-03 00:25:42 följande:
    Nationalism har väl inget med medicin att göra, hon forskar förmodligen i beteende. Och det hon beskrev där liknar ju på pricken det vi ser här.

    Japp du läser säker men vad du sen tar till dig verkar vara etremt selektivt, allt som inte lirar med det du vill tro hamnar i teflonminnet och försvinner.. typ sådär som du inte vill tro på en intervju med en forskare om corona nationalism.
    Nej, det liknar inte det. De flesta människor tänker faktiskt själva och gillar strategin för att den verkar vettig. Och det är fortfarande bara hennes personliga åsikt. Och att hon är forskare i något samhällsvetenskapligt gör henne snarare mindre trovärdig än en genomsnittlig person, för då är hon insnöad på sitt område och det har inget med medicin att göra. 

    Du förstår inte att tidningar letar upp såna udda personer med flit så att de ska säga något helt bizarrt, vilket sätter fart på kontroverser och diskussioner. De kan ta fram vilken konstig expert som helst och vi får värsta udda historier från just DERAS syn. Som är väldigt insnöad som sagt.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 08:18:45 följande:
    AndreaBD skrev 2020-09-02 23:19:20 följande:
    Nationalism? Eller vad menar du?
    Precis, programmet handlade om nationalism, därför är det irrelevant att forskaren inte är specialist inom medicin eller naturvetenskap. Tror du att tex en biomedicinare är mera lämpad att diskuteras folks beteenden?

    Nej, men om du ber en person som är helt insnöad på ett helt annat område att tilllämpa det området på covid-19 så kommer den personen ju att ge en väldigt vinklad och udd bild på det, eftersom de just utgår ifrån sitt speciella område. Som dessutom inte har så många beröringspunkter med covid-19.

    Kort sagt, om man är insnöad på något område så ser man tecken på det överallt. Man tolkar omvärlden efter den mallen.

    Däremot stör det mig att kvällstidningar med flit väljer ut udda saker och låtsas att det är något som spelar en avgörande roll. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-09-03 08:39:37 följande:
    Säger vem? Varför blir en stor del nojiga och enligt vem? Jag blir inte nojig; tvärtom, det låter som en cool och nyttig app :\
    Det har varit så i andra länder och jag utgår ifrån att man har undersökt om svenskarna är villiga att ladda ner den appen. Socialstyrelsen gör ju enkäter hela tiden. 

    Nej, jag är inte heller nojig och jag skulle också använda en sån app. Men om man vet att inte tillräckligt många kommer att göra det, då kan man ju fundera på om det då inte är slöseri på pengar. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 08:52:58 följande:

    Här står det inte om huruvida alla superspridare hade symptom eller inte, men för en individ står det i alla fall att personen hade hidden symptoms, dvs inga symptom vid tillfället för smittningen. Så ja, det finns symptomfria superspridare mitt ibland oss ...


    A 40th birthday party in Westport, Connecticut Days after someone with hidden symptoms joined 50 other guests at a woman?s home to celebrate her birthday, more than a dozen people came down with the disease. Within that time, those people went to work, stores, and other parties. Westport quickly became an infection hotspot.
    https://www.everydayhealth.com/coronavirus/coronavirus-superspreaders-what-to-know/
    Men det är ju precis sånt som knappast kan hända om man håller sig till rekommendationerna. Jag skulle aldrig kunna sprida många, för att jag inte kommer nära så många. Jag är extra försiktig inomhus och dem familjfester och -träffar vi har haft, har varit antigen utomhus eller med att sitta på varannan plats, inte kramas och sånt. Jag åker kommunaltrafik med mask och håller minst en meter avstånd. Träning - hemma eller i klubben med minst två meter avstånd mellan folk. 

    Om alla skulle göra så, så skulle knappt någon smittas. 
  • AndreaBD
    Anonym (Hm) skrev 2020-09-03 10:44:51 följande:
    Vad olika vi alla är.

    Vet många i riskgrupper som ändå reser inom Europa nu och tar i hand osv.

    Jobbar du hemifrån?
    Jag kan inte, jag är lärare.  :)
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-09-03 11:30:04 följande:

    Var inte det om Sverige?
    Om vi tänker på det Tegnell sa i tisdags tror jag det var.


    Här är det datainspektionen som har invändningar kan jag tänka mig.
    Och stöd av lagen.
    Men det hindrar ju inte att folk kan använda en app på frivilligbasis, men i regi av en myndighet, då hindrar nog lagen detta initialt.


    Men kanske man kan få hjälp av riksdagen och ge ett tillfälligt undantag, det skulle kanske funka.(Är inte så insatt i den delen, så kanske finns hinder jag inte är medveten om)


    Jo, det var om Sverige. Förstod inte att du pratade specifikt om Finland nu. Det var, tror jag, ABC som påstod att Tegnell ljuger där. 

    Och jag sa jag vet inte om det finns lagliga hinder. Det skulle aldrig gå att tvinga folk, men om det finns lagliga hinder för frivillig användning, det är jag inte helt säker på. 

    Jag tror inte heller att tillräckligt många skulle använda den, och då är det inte till någon nytta. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-03 11:48:16 följande:
    Finlands lockdown varade i två månader. Sveriges isolering (lockout?) av äldre kommer att hålla på till oktober, säger FHM.

    Du frågade vad hybridstrategin går ut på. Jag svarade, och förklarade på vilket sätt den skiljer sig från den svenska strategin.

    Nej, ni HADE inga möjligheter att göra som Finland. Men NU då? Sverige har låg smittspridning, så säger FHM. Men du menar alltså att Sverige har så hög smittspridning, att det inte lönar sig att ens göra ett försök att ta kontroll över den?

    Både Sverige och Finland vill vårda så bra som möjligt. De andra delarna av Finlands strategi har Sverige hittills inte prioriterat så högt. Det var så jag menade.
    Visst, du svarade ju på frågan. Och du förstår att det inte gick att göra för Sverige då. Vad bra. 

    Isolering t.o.m. oktober -  som sagt, jag tycker att varenda äldreboende borde ha sin egen plan, man borde släppa in nära anhöriga under vissa säkerhetsåtgärder. Förresten så tror jag att man redan gör det också. Man har ju pratat länge om att man måste göra undantag - i livets slutskede, vid demens (där folk annars inte förstår varför ingen kommer), m.m. Numera är nog ganska många undantag och speciallösningar på plats.

    Man har ju hela tiden utökat smittspårning. Det är ju inte som om man inte smittspår. Förresten så har man gjort det från början - tills smittan blev för mycket, så att man inte hade en chans att hinna med. Och i takt med att den minskade har man byggt upp och byggt ut, och man smittspår. Det kan fortfarande vara lite svårt att hinna med, men nu borde det gå. 

    Att man inte prioriterade vissa delar har förstås att göra med att Sverige hade fler smittade - samma gamla problem. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-03 11:52:28 följande:
    Klart att svenskarna är negativt inställda, när FHM säger att en app är en dålig idé. Det är lite synd bara att FHM kommer med vilseledande påståenden.

    Har du läst artikeln om appen som jag länkade till?
    De var ju negativt inställda långt innan, det är ju därför FHM säger så. 

    Nej, jag har inte läst den än, det verkar inte så angeläget, eftersom jag själv inte är tveksam till att ha en sån app. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-09-03 12:20:08 följande:
    Politikens UPA. utan personligt ansvar.

    Uppsägningarna av personal inom sjukvården i Region Stockholm kommer att fortsätta nu i höst, alltså inom den offentligt drivna delen av sjukvården, samtidigt som den andel av sjukvårdsbudgeten som går till privata vårdinrättningar kommer att öka.

    KD är ett av flera partier som retoriskt försvarar uppsägningarna med att de offentliga sjukhusen har fått en budget och att det inte ingår i politikerrollen att ha synpunkter på om ett sjukhus måste säga upp personal för att försöka klara budgeten.

    Själv jobbar jag på ett företag som har tecknat privata sjukvårdsförsäkringar för oss anställda. En försommar testade jag skillnaden. Jag ringde min offentliga vårdcentral, förklarade mitt ärende, på vilket sätt jag var sjuk och fick reda på att jag kunde få en tid till hösten efter semestrarna. Därefter ringde jag företaget som hanterar min sjukvårdsförsäkring - där beklagade man att jag kunde få tid först nästa dag hos en privat vårdgivare.

    Det är tragiskt att sjukvården fungerar utmärkt för oss som är priviligierade - men mycket illa för dem som måste gå genom primärvårdens vårdcentraler.

    Angåeånde äldrevården i Stockholm så är ju KD direkt ansvariga för den. Jag såg en intervju med Ebba Busch där hon förklarade att partiet inte var helt utan skuld.

    Hon är inte precis blygsam och alltid lika angelägen om att få kasta första stenen - ehuru hon borde ha mycket att blygas över.
    Intressant. Samma sak här. Jag kollade idag om det går att få en läkartid. Det är en liten grej som inte är akut, men jag kan inte dra ut på det för alltid. Numera kan man ju logga in på 1177 och kolla själv om/när man kan boka en tid (bra system iofs).

    Bokningskalendern började med december 2020 - jag tänkte, nåja, det är ju inte så bråttom, då får det väl ta tre månader. Men icke! Ingen dag i december gick att klicka på. Jag kollade nästa månad, januari - inte heller! Sedan såg jag att det stod något om att man i nuläget inte kan erbjuda icke-akuta läkartider. Vad 17????? 

    Precis samma erfarenhet som du har med den privata företagshälsovården har jag ju ifrån tyska sjukvården. Där går man till läkare samma dag, eller senast nästa dag. Och jag har aldrig hört att någon behövt vänta på en operation. Så varför är det som i ett U-land, här i Sverige? 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin