Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
Anonym (ABC) skrev 2020-09-14 00:08:21 följande:
Det finns knappast några överenskommelser om hur länder ska testa. www.hbl.fi/artikel/danmark-testar-alla-over-12-ar-som-vill-det/
"Testandet följer två spår, ett för dem som är sjuka med symtom, och ett annat för symtomfria och för dem som undrar om de redan haft covid-19 och utvecklat antikroppar. Är man sjuk ska man alltså i vanlig ordning söka sig till läkare, medan vem som helst med danskt personnummer kan beställa tid i ett testcenter."
Det föreslogs att Finland borde göra likadant, men så stor testkapacitet har vi inte. I Finland testas de med symptom.
Syftet med testning av barn i Sverige sägs vara att de ska kunna gå tillbaka till skolan trots att symptom finns kvar om de är negativa, medan syftet med testning av barn i Finland är att man ska kunna bryta smittkedjorna.
Sverige har ju satsat en hel det på immunitetsstudier, men ett problem här är ju att man inte vet vilka som faktiskt har haft smittan. Island som har testat massor kunde visa att över 90% av de smittade hade utvecklat antikroppar.
Jag väntar på att det ska komma mera data om de långtidssjuka, men här har man ju samma problem, vilka av alla dem hade faktiskt covid-19?
Vilka man satsar på att testa, det beror ju alltid på situationen i landet, vad som händer där exakt. Så det kan vara mycket olika och det kan ändra sig också.
Ja, det kanske tar lite tid tills man förstår riktigt hur många som kan ha haft det och hur det är med antikroppar och t-celler. Dvs. det behövs både forskning och även lite tid.