• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2020-12-08 23:13:51 följande:

    Din freudian var ju annars ett lite roande eget krokben i det oppressiva klustret på en viss flank.


    Ja, de som denna tråd ville utesluta, göra maktlösa, har inte blivit utan makt i tråden. Så visst är Havels bok också passande.
  • Padirac
    pyssel skrev 2020-12-08 23:24:00 följande:

    Om du definierar det makt att sparka neråt på sjuka och invandrare ;)


    Så de som vill ha en saklig kritik som inte är missriktad påstår du sparkar nedåt på sjuka och invandrare?

    Ja, om det var nytt eller inte i tråden vet jag inte. Däremot är argumentets premisser dåligt underbyggda, möjligtvis insinuanta och kännetecknande för ohederlig argumentation.

    Men fram med belägg så får jag se vad du bygger dessa påståenden på.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-08 23:27:31 följande:

    Klart jag har förslag. Mitt första är att satsa på avgångsvederlag till Tegnell. In med kompetens istället.

    Varför fortsätter du tjata om ett ministerstyre som inte finns?

    Regeringen är absolut ansvarig för allt den gör + det den inte gör, men borde ha gjort. Hur man kan hävda att regeringen inte ansvarar för sina egna beslut framstår allt mer som en gåta. Dessutom försöker du påskina att andra inte förstår hur Sverige fungerar. Trovärdigheten blir inte stor när du hävdar att regeringen inte har något ansvar.


    Och hatet mot Tegnell fortsätter. Jag undrar om du har tillräcklig kännedom om folkhälsomyndighetens interna arbetsgång, beslutsordning och mandat för att det du påstår inte ska ge arbetsrättsliga konsekvenser?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-09 00:11:28 följande:
    Jag vill alltså ge miljonbelopp till Tegnell. Kallar du det för hat?

    Jag behöver inte ha kännedom om FHM's interna arbetsgång. Jag ska heller inte ha det. FHM är som ett hockeylag som förlorat 14 matcher i rad. De behöver en radikal förändring.

    "arbetsrättsliga konsekvenser". Det verkar som du inte förstår allvaret i situationen. 130 personer har nyligen kvävts till döds. Och det bara fortsätter. Detta handlar om att rädda liv. Arbetsrätten måste komma i andra hand. F.ö så är det arbetsgivaren som leder och fördelar arbetet.
    Ok, du vet ingenting om hur det funkar inne på folhälsomyndigheten enligt din egen uppgift.

    Nog med det.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-09 00:25:38 följande:
    Det verkade vara 18800 på några dagar. Men det var väl ganska självklart. Rapporteringen har hela tiden varit ryckig. Detta var nog nytt rekord. 
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-08 23:13:47 följande:

    Tyvärr inte mycket som tyder på att våra kurvor vänder nedåt. 18000 smittade på ett dygn är nytt rekord.Tyvärr får vi nog vara glada om kurvorna planar ut på denna höga nivå.

    Det är nu lika många på sjukhus som i våras och det fortsätter stiga.

    Det är regeringens fel att det blivit så här illa. De fattade inte vad som var på väg att ske och reagerade försent. Regeringens har misslyckats med att få folket att lyssna. Efter Löfvéns tal till nationen var det tomt på Stockholms krogar i c:a 4 dagar. Nu är det full fart igen.


    ?
  • Padirac
    pyssel skrev 2020-12-09 06:59:19 följande:
    Att kritisera sakliga inlägg med påståenden att folk ljuger, "luktar illa", "är högerextrema", "populister", "en retorik som känns igen från SD", "pangdemister" och brölskratta åt riskgrupper och andras vittnesmål, kan jag inte med bästa vilja kalla seriöst, eller att antikritikklustret säger saker "insinuant" eller med någon slags finess eller vassa argument. Att ta diskussionen istället för att ni hukar er bakom ovanstående inledande och fortsatta skitkastning hade förstås gett en annan debatt i tråden. Din entré mot mig handlar ju mest att du kom in som en friends-ambassadör utan sammanhang och skulle brösta dig om antimobbning när någon hade ägnat sig åt skitkastning och efter en stund fått tillbaka med samma mynt. Men du står fortfarande och klappar dig för bröstet för denna "insats".
    OK - så du menar alltå att det du nu räknar upp är att sparka nedåt på sjuka och invandrare? Lika med det du kallar mitt bröstande om anti-mobbing?

    Eller är det ditt försvarstal? 
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-09 02:12:37 följande:
    Du fattar alltså inte. Synd för dig.
    Det här resonemangen du för fram om att 18000 på ett dygn är samma sak som 18000 på några dagar får mig att tänka på den som i andra trådar fört fram att ett parti som får 17,6% röster ska ha regeringsmakten för att de är det parti som vuxit mest (30%) och därför har mest stöd. Eller en tråd där summan av alla uppgick till 130-160 och däremellan betydde därutöver eller bortom. Eller den klassiska marginalskattetråden där hela skatten uppgavs vara i samma storlek som marginalskatten och att marginalskatten inte alls var en funktion av en skattebefriad del och en progressiv skatteskala.

    Nej, jag förstår inte att 18000 på ett dygn är samma sak som 18000 på några dagar. Det är som jag ser det två skilda påståenden och skeenden.
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-12-09 13:03:17 följande:
    På vilket sätt är arrogans, faktaresistens och hyckleri detsamma som "ovanligt kompetent" ?
    Det kan ju bero på vem man jämför med - eller så kan det vara ett objektivt mått som inte tar hänsyn till populisternas hatstorm
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-12-09 13:18:26 följande:
    Japp, men har du koll på varför det tog ett år att öht lägga ett sånt förslag?
    Ett år? 12 månader? 365 dagar?
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-12-09 13:17:49 följande:
    Jag tolkar det mer som en beskrivning av den uppenbara cynismen du ägnar dig åt där du drar på dig kapten-antimobbar dräkten och rasar över påstådda påhopp som dina klubbmedlemmar utsatts för samtidigt som du blundar helheten (av vilken anledning det blev så) och hur personerna själva uttryck sig mot andra..

    Kort sagt, du silar mygg och sväljer blåvalar, men anser dig vara opartiskt och objektiv.
    Så det är alltså ett försvar - 'de andra XX, så jag YY' som du tolkar det?

    Så mina påpekanden om att inte mobba Tegnell och andra skribenter med personliga påhopp är cynism?

    Cynicism = holding or expressing of opinions that reveal disbelief and sometimes disdain for commonly held human values and virtues

    På vilket sätt skulle kapten-antimobbing vara uppenbar cynism? Vad menar du är  'commonly held human values and virtues' i att ägna sig åt personliga påhopp eller osaklig kritik mot en tjänsteman på en myndighet? När blev detta beteende 'commonly held human values and virtues'?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin