• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det är enligt Livsmedelsverket inte troligt att viruset smittar genom mag/tarmkanalen.

  • Padirac
    klyban skrev 2020-11-20 22:30:20 följande:

    Det finns slemhinnor på vägen, och sen har man händer.

    Det vore intressant och veta vad som smittade 100%.

    Men kanske nått vi aldrig får ett riktigt svar på.

    Kan ju vara toaletter och annat som man hade gemensamt som är orsaken.

    Eller kanske bara alldeles för trångt.


    Serveringspersonal som var nära gäster, bandmedlemmarna som sjöng.. vem vet. Det var i början av pandemin en engelsman som beskylldes för att vara superspridare om du kommer ihåg, han som var i alperna och all over the place. Eller hon som hörde till den där församlingen i Korea..

    Det verkar räcka med att någon som är väldigt smittsam finns nära andra människor under mer än en kortare tid, men vi vet ju inte vad som utspelade sig på evenemanget.
  • Padirac
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 19:07:47 följande:
    Varför ska inte FHM ha folk på plats och finansiera detta i typ 49 olika länder globalt, varför ska det bara vara USAs uppgift? Dags världen tar lite mer ansvar själva nu och inte bara lita på USAs skattepengar, tack o lov. Inklusive Sverige, dags att öppna skattkistan och omfördela till viktigare globala saker än årslånga föräldraledigheter och obegränsade vabbar.
    Det är bra att någon står upp för internationellt bistånd!! Fortsätt så {#emotions_dlg.flower}

    Kommer du ihåg att FHM sände en medarbetare till ett land i afrika i början av pandemin för att hjälpa dem med att organisera smittskyddsverkamheten?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-22 23:56:44 följande:
    Det verkar som regeringen tröttnat på FHM's ständiga felbedömningar. Flera av de senaste utspelen är sådant som FHM inte står bakom. Ska bli intressant att se hur länge det dröjer innan sossarna på forumet också vänder Tegnell ryggen. Jag gissar på att det sker inom 2 dygn.
    Jag tror att de som försöker politisera pandemihanteringen här i tråden inte vill förstå hur svensk förvaltning är uppbyggd med krav på omfattande självstyre för verksamheter, vårdgivare, kommuner, regioner, myndigheter och riksdag som är separerat från regering och ministrar.
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-11-23 12:53:36 följande:
    Jag tror att det är snarare du som hela tiden sitter och skyller Sveriges lamhet på allt möjlig, är det inte självstyre så är det lagar... jag har sagt det förut och jag säger det igen... ja vi VET att det finns hinder.... men ska vi bara nöja oss med att konstatera det och låta smitta härja vidare eller ska vi göra något åt det?

    Så nej, det handlar inte om att "folk inte förstått", det är snarare du som inte förstått att det inte räcker med att bara rabbla upp hinder. Det i sig kommer inte stoppa smittspridningen.
    Jag uppfattar det som att de som kritiserar avsaknaden av vissa åtgärder gör det utifrån en fantasivärld där faktiska förutsättningar i lag och förvaltning saknas - om, du vill vara konstruktiv får du kanske föröka formulera lösningar som finns inom lagens och förvaltningens ramar. 

    Men det är kanske mer intressant att skylla på enskilda personer än att vara konstruktiv?
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-11-23 17:17:33 följande:
    Kan du förklara vad man ser där? Jag kan inte läsa den lilla texten. 
    Det ser ut att vara en jämförelse av 7dagars snitt vår och höst, men siffror och text är väldigt suddiga här..
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-23 17:29:48 följande:
    arenan.yle.fi/1-50158000

    I det här programmet säger Mika Salminen att han är av annan åsikt än Tegnell.
    Mmm.. Mika säger att FHM och Sverige valt en traditionell strategi som är brukligt vid okända smittor, men att de själva valt en annan väg. Han säger vidare att ändå mycket är ganska lika, att förhållningen till mask skiljer sig men att AT har rätt i att mask inte skyddar ensamt. Han säger vidare att det saknas eveidens för att mask skyddar. Mika och AT pratar tydligen flera gånger i månaden om smittskyddsarbetet.

    Det verkar inte som att han och AT har så väldigt olika åsikter i sak vad jag kan höra av det han säger.
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-23 17:29:48 följande:
    arenan.yle.fi/1-50158000

    I det här programmet säger Mika Salminen att han är av annan åsikt än Tegnell.
    Mika berättar också om Finlands beredskapslag som tillåter undantagstillstånd och om när dessa åtgärder kan sättas in enligt lagen. 

    Mika berättar också om svårigheterna med handel och tillgång till skyddsmaterial, och om Finlands tillit till WHO i fråga om kunskap.

    I stort så är det mer som är likt än som är olikt, Finland har haft mer möjligheter att stänga ner och bättre beredskap.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-23 22:06:20 följande:
    För att funka optimalt, borde ju alla innevånare ha appen. Men även med ett mindre antal fyller den sin funktion. Vet inte riktigt hur en kriminell skulle handha uppgiften om mig och Nisse på trädgårdscentrum Kl. 15.36, men ok, kanske jag missat något. 
    Var det inte prat om att någon app kartlade var människor rörde sig och med det var det möjligt att tex 'följa polis eller annan säkerehtsklassad personal hem' - det gick alltså att se var alla de som ankom och lämnade vissa adresser bodde och på det sättet karlägga vilka som arbetade med säkerhetklassat arbete.

    Det är alltså inte bara kriminella som är intresserade av data om individer. Såväl olika yrkesgrupper som olika folkgrupper i Sverige och andra länder kartläggs av andra länder eller av organiserad brottslighet, möjligtvis tillsammans.

    Dina uppgifter är i sig inte mycket värda då de säljs, men tillsammans med 10- eller 100-tusentals andra identiteter kan dessa säljas för diverse ändamål, kanske kan de användas för att lura dfig att kryptera alla data på företaget du arbetar på och kräva 10- eller 100-tals  miljoner för att dekryptera datan.

    Dina data och din identitet har defintivt ett värde för många.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-23 23:13:46 följande:
    Va? Kryptera all data där jag jobbar? Hahahahahaha de har skydd för detta och mycket mer.
    Javisst, alla företag har skydd i olika omfattning, men det finns inte skydd mot allt vilket en rad olika internationella företag fått upptäcka under året. Men det är bra att den verksamhet du arbetar för har heltäckande skydd mot det ingen annan kan skydda sig mot. Det är faktiskt helt fantastiskt bra {#emotions_dlg.flower}

    Om inte din data och din identitet kan användas så finns det helt säkert massa andra personers data och identitet som kan användas för detta och annat.  

    Allas data och identitet har ett värde för de som vill hitta vägar in till företags och organisationers data. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin