• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-08-16 16:36:31 följande:

    Jag tror de ser det lilla  lilla skillnaden, och sen gör en långtgående slutsats av detta i ett för blekt material.
    Än se det är bara en fluktuation i platån, ja, med de fakta vi har upp tills nu i alla fall.


    Men givetvis kan det vara en början till en svag uppgång, men först om 2-4 veckor kan vi se om det är en tendens.
    Dock helt omöjligt att avgöra nu, men jag förväntar mig en uppgång igen och nu när Skåne börjar få fart på sin.


    Jag har inte kollat statistiken, men jag utgår från att antalet fall är ganska konstant eller minskande i regioner där man tidigare haft en hög smittspridning men att det kan komma att ske en ökning i regioner med tidigare låg smittspridning.

    I vilket fall så verkar sjukvården numer ha bättre medoder att behandla personer som behöver covidvård. En killgissning från min sida är att när man om några år gör en första summering av pandemins direkta effekter så kommer antalet döda inte att vara särskilt mycket högre än idag.

    De indirekta effekterna blir däremot svåra att summera förrän om några årtionden.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-16 19:14:54 följande:
    klyban skrev 2020-08-16 18:12:50 följande:

    Det finns redan givna, och även du varit med tråden och sett alla dessa länkar, men ändå försöker du låtsas om vad FHM sagt och vad forskningen säger i sin helhet.


    ? Munskydd hjälper, därför bör man använda det. Mina barn får inte gå till skolan utan skydd, säger Cecilia Söderberg-Nauclér och fortsätter:


    ? Tegnell säger att det skulle vara ett problem att man pillar sig i ansiktet, men inga studier visar det.
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tegnell-svarar-pa-kritiken


    Haha, har du någon uppfattning om hur många studier det gjorts på munskyddsanvändare i verkliga situationer när de inte är medvetna om att de blir observeradeSkrattande

    Själv känner jag till en, en kinesisk sådan, med noll relevans för Europa.

    Personligen anser jag att det är de som förespråkar en metod som bör visa att den har effekt, oavsett om det handlar om munskyddstvång eller att man ropar fly fula virus fly, och det fula viruset flydde - i syfte att dämpa smittspridningen.

    Hoppas att pangdemismen blir en tillfällig pyspunka inom delar av vetenskapssamhället. Det skulle vara lite trist om bevisbördan för t ex läkemedelseffekt inte låg på läkemedelsbolagen utan på andra som ska bevisa att ett läkemedel är overksamt eller rentav skadligt.

    Nåja, företeelsen är ju inte ny. Volkswagenkoncernen var ju duktig på att i laboratoriemiljö få det att framstå som att deras bilar uppfyllde miljökraven.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-16 20:28:50 följande:
    Tja det har ju funnits en del länkar till studier av nyttan med munskydd här i tråden. Jag har inte räknat hur många.
    Personligen anser jag att någon som kommer med ett påstående - som tex att munskydd sprider smitta - borde komma med lite underlag och källor för detta.
    Pangdemism och Volkswagen ... ja det var ju relevanta kommentarer. Ricky Bruch!
    Aha, du kanske syftar på de där två amerikanska frisörerna, den verkar lite tunn-(hårig).

    Volksvagen är en bilkoncern, som hade för vana att presentera resultat från artificiella miljöer, i verkligheten kunde koncernens bilar inte komma i närheten av de krav VW påstod att bilarna uppfyllde.

    Ricky Bruch är död men han var stundtals en duktig diskuskastare. Dock är jag lite osäker på om en diskus kan mota bort viruset, men arsenalen ingår möjligen i den pangdemiska disku(r)senSkrattande
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-08-16 23:29:07 följande:
    Okej, men hur sprider munskydd coronan? Kan du förklara? Det är svårare att fatta än du tror, för dem flesta så hjälp mig här :D
    De flesta borde ha förstått att det handlar om beteende.

    Såvitt jag vet finns det inga studier som bevisar vare sig att munskydd dämpar smittspridning eller att de främjar smittspridning. Jag tror att det nästan är omöjligt att bevisa någon av teserna.

    Min uppfattning är subjektivt empirisk och grundar sig på mina observationer av hur munskyddsbärare respektive icke-bärare beter sig. Det är alltså inte munskydden i sig jag tror sprider smitta utan snarare bärarna som jag uppfattar som oförsiktigare än ickebärarna, att de är lite mer distanslösa.

    Men ibland ser man ju det man vill se, och det kan ju gälla även mig. Jag tycker det är synd att det inte gjorts en jämförande undersökning, det finns ju gott om kameraövervakning i Sverige, där man fokuserat på det genomsnittliga smittskyddsbeteendet inom de bägge kategorierna.

    Inte heller detta skulle vara något bevis, men ett starkt indicium för att munskyddsbärande antingen har bieffekten att man känner sig säkrare och blir oförsiktigare eller också att munskydden fungerar som en förstärkare av ett korrekt smittskyddsbeteende.
  • FDFMGA
    Anonym (.) skrev 2020-08-17 20:32:12 följande:
    Ja, det är tråkigt. 12 till av 1000000 invånare i Stockholm vårdas nu på sjukhus. Vi får hoppas det sjunker snart igen.
    Procentuella förändringar kan se mycket illavarslande ut när beräkningarna är gjorda utifrån små tal.

    14 personer på Iva är en hundraprocentig ökning från när det var sju personer som vårdades där.

    Jag tycker inte det verkar så illavarslande, men trist att smittspridningskurvor inte är linjära.

    Och tyvärr ganska känntecknande att klustret bara har fokus på det klustret vill se - att Stockholm har haft en mycket positiv utveckling under en lång tid har klustret förbigått med största möjliga tystnad.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-08-17 23:14:30 följande:
    Tja, det är ju ganska få numera. Då är det inte så svårt att komma upp i 30 %.
    Kan ju också vara så att det inte handlar om en alarmistisk agenda utan bara om oförmåga att förstå att det inte är relevant att beskriva ökningar i procent när det handlar om enstaka fall.

    Det gläder mig att ingen utanför det "alarmistiska klustret" pysslar med motsvarande, typ "nu kan vi se en 100-procentig ökning av fallen i en del av våra grannländer".

    Du som har koll på Tyskland - vet du något om hur det går i den där tyska delstaten där barnen tvingas ha munskydd på sig inne i klassrummen, Nordrhein-Westfalen?
  • FDFMGA

    SVT har kartlagt hur våra riksdagspartier ser på munskydd. Ett av partierna är för ett munskyddstvång.

    Föga förvånande är det ett parti som mycket väl speglar pangdemismens emotionella och intellektuella uttryck och förmåga - Sverigedemokraterna.

    Skrattande

  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-08-17 17:05:18 följande:

    Intressanta iakttagelser hur äldre dött och som fått COVID-19 diagnosen men dött av andra orsaker och/eller bidragande.
    lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2020/08/covid-19-oftast-inte-ensam-orsak-vid-dodsfall-bland-aldre/


    Det förklarar faktiskt en del av under dödligheten vi nu ser.


    Så covid-19 har inneburit att cirka hälften av de som avled i covid-19 i Östergötland avled någon vecka eller någon månad tidigare än vad de annars skulle ha gjort.

    Ytterligare ett skäl till att man egentligen borde jämföra överdödlighet länder emellan, i stället för att försöka förstå hur många olika sätt olika länder har att rapportera covidavlidna.

    Hur värderar man förresten liv och livskvalitet. Vad är värt mest, att en europeiskt 88-åring inte får sitt liv förkortat med en månad eller att ett nigerianskt barn inte får hela sin livslängd utraderad. 

    Detta apropå de panikåtgärder som vidtagits globalt och de konsekvenser dessa har fått och kommer att få.
  • FDFMGA
    FDFMGA skrev 2020-08-18 08:14:23 följande:

    SVT har kartlagt hur våra riksdagspartier ser på munskydd. Ett av partierna är för ett munskyddstvång.

    Föga förvånande är det ett parti som mycket väl speglar pangdemismens emotionella och intellektuella uttryck och förmåga - Sverigedemokraterna.

    Skrattande


    En länk till nyheten att pangdemisterna i Sverige har fått ett politiskt ansikte, ett pangdemisktpolitiskt korrekt alternativ.

    Själv undrar jag om burka och niqab ska räknas som pangdemisktpolitiskt korrekt? 

    https://www.svt.se/nyheter/sverigedemokraterna-ensamma-om-att-vilja-ha-munskydd
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin