• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2020-08-24 06:30:45 följande:
    Eller så har det här ungefär lika mkt bäring: "-Ja se stockholmare!"
    Såg inte din kommentar.

    Jag har bott på så många platser i Sverige att jag är säker på att människor är sig lika oavsett var de bor - något som skiljer är de vanliga fördomarna om andra landsändar, men det är i grunden en likhet det med.
  • FDFMGA

    Forskare i Hongkong påstås ha identifierat en person som blivit smittad två gånger av coronaviruset. Andra gången uppges han ha varit helt symptomfri.

    Skulle fenomenet bli mer allmänt så kommer de som förespråkar panikåtgärder att tvingas bli än mer panikslagna medan de som förespråkar sunt förnuft och distanshållning inte behöver ändra strategi i väntan på att viruset ska anpassa sig till oss och bli ett vanligt coronaförkylningsvirus.

    https://www.dn.se/nyheter/varlden/forskare-forsta-covid-19-fallet-dar-en-person-smittats-tva-ganger/

    För övrigt så finns det en mutation av sarscovid2 som uppges vara mer smittsam men ge lindrigare symptom.

  • FDFMGA

    För övrigt har antalet som vårdas på IVA i Sverige halverats på en månad medan antalet som vårdas på sjukhus har minskat med 38 procent den senaste månaden. beräknat från de antal c19.se anger.

    Det är iofs en långsammare avveckling av pandemin än motsvarande avveckling under perioden 24 juni till 24 juli.

    Men den befarade ökningen av smittans konsekvenser i och med att semestrarna upphört tycks bli att sjukdomen tonar bort lite långsammare än tidigare.

    Det borde ge pangdemikerna en viss tidsfrist och ett visst utrymme för munskyddstvångspropaganda innan sjukhusen är helt tömda på covidpatienter.

    Fast visst, det kan säkert uppstå lokala och regionala utbrott i Sverige men med en långsiktig och hållbar strategi som baserar sig på enskilda individers ansvarstagande följer att vi kan komma att se pandemin tona bort alltmer om man jämför månad från månad.

  • FDFMGA
    pyssel skrev 2020-08-24 18:12:31 följande:
    Jag är själv bördig från Stockholm och har bott på en mängd platser och en sak är säker: Överallt finns det folk som inte förstår varken skämt, ironi eller poänger. Det är globalt.
    Visst, det är ju ett val en del av oss som bor i Stockholm gjort medan andra valt att flytta härifrån.

    Men jag kan tänka mig att det är andra faktorer som väger in när det kommer till valet att bära munskydd eller inte.

    Det var nog därför jag inte tyckte att ditt skämt var relevant, men min uppfattning är ju knappast global utan synnerligen lokal.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-08-24 17:15:12 följande:
    Nja... är de helt säkra att det inte var kvar hela tiden? Det är ju svårt att säga. 
    Det handlade enligt forskarna om två olika covidstammar och är det så borde personen också ha smittats vid två olika tillfällen.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-08-24 22:49:45 följande:
    Okej. Jo, jag har den på jobbet. Visst, det ser ut så. Det är dåliga nyheter i så fall. 
    Inte nödvändigtvis.

    Vi vet inte hur normalfördelningskurvan ser ut för hur länge immunitet gentemot covid-19 varar och den här personen befinner sig i ena änden av kurvan och som det står i artikeln kan hen mycket väl ha ett immunförsvar som fungerar dåligt.

    Trots allt så finns det miljontals som varit sjuka men hittills bara en som bekräftats ha insjuknat två gånger.

    Dessutom var den här personen symptomfri andra gången och det är inte alls säkert att hen var smittsam.


  • FDFMGA

    I vissa sammanhang är personfixerad ironi inte särskilt effektiv som t ex när den som är föremål för ironin inte bryr sig.

    Men jag minns en tråd för några år sen då ett av FL:s åsiktskluster enligt klustret ironiserade över en persons nickval genom att skapa egna varianter av nicket. Den personen blev argare och argare, för att till slut avregga sig och försvinna från FL.

    Det var en mycket effektiv "ironi". Nästan lika effektiv som den gamla utslitna historien om barnet som inte kan uttala r och där vuxna personer "ironiserar" genom att härma tills barnet skriker "Jag heter inte Klister, jag heter Klister".

  • FDFMGA
    Anonym (sant) skrev 2020-08-25 11:50:34 följande:
    Det ska ju finnas ett par mutationer som är mer smittsamma med mildare symptom, men inte så milda att de fortfarande inte är farliga för känsliga grupper. Så som jag förstått det i alla fall. 

    Det är väl bra att personen inte hade symptom för hans eller hennes skull, andra gången, men ur ett smittperspektiv kanske det är mindre bra. 
    Mm, det är väl i den riktningen det kommer att gå. Giesecke kanske får rätt att alla till slut kommer att smittas, kanske till och med fler gånger, men förhoppningsvis hade han i så fall helt fel tidsperspektiv och att detta dröjer många år.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-08-25 11:53:33 följande:

    Som jag då Flört
    Ironi i skriven form är svårförmedlad, dock ej ens nära omöjligt om man anstränger sig lite.
    Ironi är i konversationer mellan två parter svårt och förmedla utan tillhörande kroppsspråk och tonfall.


     


    Varför man ironiserar i en tråd som detta i sakfrågor, det är däremot svårt och förstå vad ska vara bra för.


    Tasmin skrev 2020-08-24 23:54:26 följande:
    Jag kan tipsa om att titta på Aktuellt's sändning som gick ikväll kl. 21:00. Det var en immunolog som var där och förklarade på ett på väldigt bra sätt om hur och varför man kan få smittan en andra gång. Det var ett lugnande besked, tyckte jag i alla fall

    Ska titta på detta, för detta är intressant


    Man ska alltid vara lite skeptisk när någon är lugnande om nått som vi inte riktigt vet om än.
    För vi vet att läkare inte påstår nått utan nått på fötterna och när det komemr till såna här saker som går bevisa  eller avfärda.


    Ironi måste inte vara plump och av personangreppskaraktär - men det kräver lite mer av avsändaren om ironin riktar sig mot en företeelse i stället för en person.

    Jag har många gånger sett inlägg från personer som menar att det är ironi att t ex kalla Stefan Löfven för Svetsarn. Ironi över vad i så fall kan jag fråga mig - att det i Sverige är möjligt för en person utan högskoleutbildning att bli statsminister.

    Det finns annat än den svenska smittskyddsstrategin som är bra med Sverige, tycker jagSolig
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin