• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-01-06 00:05:35 följande:

    Då kanske 'vinbarens vänner' har ett framtida resmål då


    Du får helt enkelt tipsa dem själv, för här i obygden har vi som sagt bara vana av lite mindre mondäna inrättningar och inte ens fiber överallt. "Provinsiellt", helt enkelt. Vi skulle inte ens få för oss en fyllerespit på Gran Canaria, ja inte under pandemin då, som högre tjänstemän, riksdagsledamöter och public service tog för nödvändigt. Faktiskt inte ens en liten fjällresa till något trångt ställe. Faktiskt är jag så duktig "som Tegnell säger", att jag inte ens åkte in till den större staden och bytte ett element idag, fast det var mer nödvändigt än en klocka.
  • pyssel

    Du missade visst nyckelordet "provinsiell" och vad man då "i folkmun" kan kalla den oljefyllda radiatorn i ärendet för. De byggelement, där fick du mig allt, jag beställt kommer däremot med bil utpå våren. Kranbil, för att vara exakt, även om vi lantisar inte är så mycket för att kokettera med synonymer till vardagsspråk.


    Padirac skrev 2021-01-06 00:37:29 följande:

    ...Jag kan nog inte tipsa någon om det där speciella vinet du känner, men jag verkar ha missat. 

    HVAC-ingenjörerna skulle nog kallat ditt element för en radiator, du vet de där som håller på med värme och ventilation och luftutbyte enligt normer och byggstandarder. Men det var kanske ett fästelement eller ett byggelement eller något annat du avsåg att byta, vad det genetligen är har jag också missat.


    Det blir lite samma platta fall som när fyrkantiga pojken av någon anledning är sur på en vuxen som är i färd med att "koka pärer" och pojken vill visa sig vass. Han mannar upp sig allt han kan, kliver upp på en stol och fyrar iväg sin bästa salva, om det är adelsmän som ska ner i grytan, eller om det utan denna vidare (nej, bristande!) specifikation är Asterix eller Bintje som avses! Han lyckas inte riktigt höras över bruset av köksfläkten och de kokande pärerna.
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-01-06 17:00:55 följande:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/rgzbpa/lansstyrelsernas-varning-efter-julshoppingen-kan-forsvara-arbetet

    Ja, det är ju utmärkt om nu Dan Elisson lämnar. 


    Det är som ljuv stämsång: Eliasson får gå och ett deliriumtal av en desperat och pinsam Trump rullar på webbtv. Vilken klang! Hmm, vad mer roligt skulle kunna hända idag..? =) Jo, just det, det var visst något galet utspel här i tråden för att täcka över Dans fadäser, att MSB alltid haft extremt svårt att få folkets förtroende. *Gapskratt!
  • pyssel
    Anonym (Hola) skrev 2021-01-06 19:00:09 följande:

    Det känns inspirerande att Dan för behålla lönen. Då ska vi alltså betala dubbelt upp nu?

    Vad finns det för sossar som står på tur för GD-jobbet på MSB?


    Det skulle jag tro! Han hann ju skriva på för två nya år pga den saktfärdiga regeringen. Om vi inte har sådan tur att de kan hitta en tjänst som ersätter en pensionsavgång. Klyban här ovanför har dessutom helt missat allmänbildningen vad MSB "har med C19 att göra". Just det skulle kunna kännas lite "inspirerande" för höga tjänstemän som hoppas gå fria med sitt beteende, om nu sådana vanföreställningar är utbredda att väldigt få som sysslar med någon form av krisberedskap och samhällsskydd på ett övergripande plan har väldigt lite "med C19 att göra".
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-01-06 20:02:27 följande:

    Ja, för min del har jag aldrig tidigare hört talas om att MSB skulle ha ett lågt förtroende, snarare tvärtom. De hanterar ju så vansinnigt många viktiga frågor om koordinering annars som är av yttersta vikt för allmänheten. 


    Ja, precis. Alla myndigheter är föremål för kritik men att den här skulle sticka ut på det sättet som påstods, nej det är helt taget ur luften.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-06 21:28:14 följande:

    Jag tror att det förekommit  en hel del kritik mot MSB under åren, t.ex. i samband med den stora branden i västmanland, samordning mellan kommuner och privara aktörer, beredskap för hantering av en kärnkrafts

    olycka, utskicket ' om krisen eller kriget kommer' och en del när DE utsågs till GD, kanske för att han är och har varit kontroversiell. 

    Kanske beror en del av myndigheternas saktfärdighet på det att MSB sagts vara sakfärdiga - eller att det helt enkelt är ganska svårt för en myndighet som ansvarar för samordning av krisberedskap att verka utan att krislagar finns tillsammans med en omfattande decentralisering och långtgående självstyre 


    Nu var ju upprinnelsen till det här att den icke "faktadrivne" klyban påstod att mistillit till just MSB låg i sakens natur:

    #12832 "Annars har ett ställe som MSB extremt svårt och skapa ett förtroende hos folket, då de endast syns när det är en katastrof eller nått dåligt som sker, och hjälpa alla är alltid ett problem att klara av då."

    Vilket är ännu ett fantasifullt hittepå, att den här myndigheten skulle gjort sig ett namn av" extrema svårigheter att skapa förtroende". Ja rent skitsnack, på vardagsspråk.

    För ordnings skull är det inte myndigheterna som får en GD utsedd som är "kontroversiella", utan det får du ju rikta till de regeringar som haft uppdraget och också fått den befogade kritiken.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-06 21:58:33 följande:

    Aha. men jag tror att just MSB kritiserades i samband med att DE utsågs till GD - det förekom också kritik mot DE och mot regeringen för att ha utsett DE.


    Det är möjligt, för att folk inte begrep vilka som hade ansvaret. Men det är ju ett rent felaktigt påstående att myndigheter som arbetar med kriser och samhällsskydd generellt åtnjuter mindre förtroende än andra myndigheter.
  • pyssel
    klyban skrev 2021-01-07 06:47:41 följande:

    Att lägga orden i mun på mig, så är det bara du som säger nått.

    Men visst är det intressant att det blir till svart och vitt, istället för läsa in vad jag faktiskt skrev.

    Ja, det är en myndighet som alltid är i svårigheter, då antingen har dom inget att göra, eller så har man svårigheter och hjälpa alla.


    Nej, det är inte en "myndighet som alltid är i svårigheter". Du har väldigt liten koll på deras arbete. Haha, skulle de ha "inget att göra"? Utom vid sådana katastrofer att man "inte kan hjälpa alla"? Så urbota korkat av dig. Du fabulerar ju, ja helt vansinniga uttalanden. Trump-nivå.
  • pyssel
    klyban skrev 2021-01-07 20:51:45 följande:

    Det är enkelt och förstå msb problematik, att låtsas om annat vad ska de ge oss?

    Nej, man kan inte hjälpa alla, men man kommer alltid försöka, en stor skillnad emot det du lade i munnen på mig istället.

    Och då är det bara du som säger och inte jag

    Inget trumpen någonsin sagt, utan han kastar toapapper på dom istället och åker hem och sen skiter i dom.

    Och om vi ens ska snudda vid COVID-19, så ser vi hur bra trumpen har lyckats, där han gjort en Dan Eliasson gånger 1000/10000/100000, svårt och avgöra hur många trumpen smittat och dödad med ett beteende som var mångfalt värre lilla Dan.

    Men du som trumpnisse tror väl på en alternativ verklighet som inte ens existerar.


    Inkorrekt återgivning av det jag skrev, som vanligt förstås.

    Det är i alla fall en sak som går som en röd tråd genom dina inlägg: Din kompletta galenskap och rena dumheter. Den värsta samling knaserier som rymts här på FL. Noll fakta och massa fejkade anklagelser, sida upp och sida ner. Skäms på dig.
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-01-07 21:18:32 följande:

    Den som uttrycker sig på det viset kan inte alls ha förstått vad det är MSB gör och vilka uppgifter myndigheten har. 


    Kan bara vara trumpanhängare och preppers med myndighetsförakt! Udda! Mkt udda som vi nu undrar varför det ska "glömmas av" vad myndigheter gör! Udda, så man undrar vilka politiska motiv dessa har! Eller, vi vet ju, det kan man inte glömma av vad vi sett hittills om vi trycker "visa endast"! Så svartvitt om vad myndigheter gör!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin