• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    @FDFMGA

    Jag utgår från att den ena katten inte fortsatte att klösa den andra som sagt "varsågod nu får du sista ordet, sedan kan du väl vara gullig att klösa på ett träd eller några helt andra katter ett tag".

  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-15 18:42:54 följande:

    Nej, när grannkatten hade visat att han var ville ha lugn och ro så var vår katt klok nog att avvakta och se om hon kunde lita på detta.

    De blev som jag skrev aldrig vänner - men en gång samarbetade de för att ge en annan katt som inkräktat på deras revir på pälsen.

    En sån där händelse jag kommer ihåg lite då och då och småler vid minnet.


    Som jag misstänkte då, alltså vilken punkt det skilde sig på: Det fortsätter med samma styrka trots att man lämnat walkover.

    Det annorlunda samarbetet du berättar om har dock den här tråden plockat fram, fast då med nya kompisar för bråkstaken.
  • pyssel
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-15 18:57:51 följande:

    Apropå Peru och munskydd. Medlöparna har ju använt Peru som ett bevis för att munskydd inte fungerar. Nu ska ni få en lektion i varför den argumentationen inte fungerar. Eller gör den kanske det?

    Varje restriktion som som Tegnell infört har bara gjort dödstalen ännu värre. Hela 341 döda rapporterade igår måste vara rekord? När vi hade mindre restriktioner så var dödstalen lägre. Slutsatsen måste bli att om folk får stanna i vinbaren så länge de vill kommer dödstalen att gå ned.


    Med hopp om att ovanstående kan skapa åtminstone lite reflektion om samband och vetenskapliga bevis, fast ingen ännu nått fram.
  • pyssel
    pyssel skrev 2021-01-15 19:19:59 följande:

    Med hopp om att ovanstående kan skapa åtminstone lite reflektion om samband och vetenskapliga bevis, fast ingen ännu nått fram.


    Haha... Näe =)
  • pyssel
    klyban skrev 2021-01-15 20:47:23 följande:

    Faktum kvarstår dock, munskydd har inte den verkan man vill påvisa här i Peru.

    Och bevisar ena delen av forskningens solfjädern om munskydd.


    Jag ska ge dig uppmärksamhet nu och en stunds möjlighet att visa något annat än trams:

    -Jag väntar igen på en hänvisning till den studie, alltså inte bara påhittad av dig, som har gjorts på munskyddsanvändande i Peru och som du gafflat om på över 100 sidor nu. Upp till bevis nu, klyban, för hittills har du inte plockat fram detta.

    -Gärna också den andra, av dig omtalade, studie du nämner i ditt inlägg som "munskydd har inte den verkan man vill påvisa här i Peru."

    Det skulle vara spännande att själv få läsa dessa två studier.
  • pyssel
    klyban skrev 2021-01-15 20:47:23 följande:

    Diskuterar du nu med dig själv nu

    .


    Jahaaa, du menar som du gjorde två sidor bakåt. Där ser man.

    I ärlighetens namn har inte en enda replik från dig varit i närheten av lika intressant som ens den enklaste inre dialog. "Hmm, vill jag ha en kaffe till..?.. För sent nu kanske.. Wtf, jag tar en till!"
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-15 19:36:53 följande:

    Så...

    P1: det är falskt att ökad användning av munskydd ger ökad smitta

    P2: Tegnells råd ger ökad smitta 

    P3: Färre restriktioner gav mindre smitta

    S1: Längre öppettider på vinbaren ger minskad smitta

    Om detta ska skapa lite reflektion om samband och vetenskapliga bevis så .... 

    Vinbaren är visst fortfarande öppen, kanske finns det ett samband 


    Du ser. Det tog inte långa stunden innan resultat av varierande kvalitet bara strömmar in.

    *Påminner dig åter om att det inte är så mycket "fine wining" just här i krokarna. Mest kaffe, med påtår, tillbehör och förstås stor gästfrihet.
  • pyssel
    klyban skrev 2021-01-15 21:27:30 följande:

    Berätta gärna hur det gått för Peru i deras smitta vid och topparna, och hur liten verkan munskydd har haft där.

    Dina frågor kommer ta år att svara på, så du får helt enkelt vänta på facit.

    Dock har inte munskydd fungerat som man försöker påvisa och att det hjälper.

    Konstigt man inte kommer med exempel där munskydd har fungerat, för det skulle ju bevisa andra sidan av solfjädern i forskningen.

    Utan påvisa den matte som berättat nått för att den är rätt, så säger du inget genom inte ge den.

    Nu tänkte jag enbart på att du svarade sig själv, och verkar glömt trycka anonym.Om du vill ha en diskussion om COVID-19, så kanske det är dax att prata om COVID-19 som ämne?

    Vart har jag diskuterat med mig själv och gömt mig bakom "anonym"?

    Har inte ett inlägg som anonym här.


    Bara båg om dessa vetenskapliga bevis alltså. "Ta år.." Kom igen nu, du vet ju inte ens vad du pratar om. En massa tomt prat/hot air, eller vilket uttryck du gillar bäst. Igen. Helt meningslöst att läsa något du skriver ju.

    Nej jag har inte påstått att du skriver anonymt, utan att du citerat dig själv med tillägg för två sidor sedan. Men att du har ett alldeles eget handlingsutrymme upprättat åt dig själv, men flyger som en rabiessmittad hund på andra för samma sak, ja det visste jag ju iofs redan.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-15 21:58:47 följande:

    Jag känner ju vare sig dig, pyssel eller klyban och utesluter ingenting, inte ens möjligheten att ni alla tre är trötta på konflikten, men likt katterna inser att ingen kommer att försvinna och därför insett att det tar för mycket kraft och energi att upprätthålla den.

    Det är klart att jag ser att klyban har en roll i konflikten och om jag skulle få frågan vad detta mitt inlägg har med covid-19 att göra skulle jag kanske replikera med samma fråga. Skulle detta övergå till en pingpongmatch så skulle moderatorerna till slut tvingas agera.


    Du har en naiv syn på modereringen här och vem som drabba när de röjer.

    För att ta en liten anekdot, som du är så förtjust i. Jag var en gång förföljd, fast här ute i riktiga livet, ett ärende av grov kvinnofridskränkning. Beroende på vilken myndighet, ja t.o.m beroende på vilken tjänsteman som var inblandad, så fanns lite olika synsätt på hur gravt utsättarens beteende var. Dock är jag lite förvånad att du, som jag tidigare uppfattat som mån om att ställa dig emot trakasserier av kvinnor, har teamat upp med stalkern och pratar om "ping-pong" för att man inte rullat ihop sig till en liten skälvande boll på golvet, eller var nu gränsen går på din måttstock. Alltså inget att småle åt, som dina katt-anekdoter.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-15 22:34:32 följande:

    Jag är inte alls säker på att konflikten bottnar i svårigheten att hantera att det finns starka kvinnor som gör sin röst hörd på FL.


    Nej, det vet jag inte vem som har påstått. Stalkers behöver inte ha någon sådan anledning alls. Det är dock förvånande att se vilka som ställer sig bakom det. Fast skenet bedrar ju rätt så ofta, berättar historien.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin