Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-11-05 18:39:48 följande:
    Inte konstigt att det ser ut som det gör då. Själv läste jag här:

    vardgivarguiden.se/administration/patientadministration/prehospital-vard/planerad-ambulanstransport/

    Men då hade jag fel. Och då var det ju väldigt fint av AndreaBD att offra sig på att själv hämta sin make. Det kompenserar inte det hon gjorde innan eftersom det inte är så det fungerar men att det ena tar ut det andra, men ändå. 
    Med, inte men.
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-05 18:29:49 följande:
    Sjuktransport??? Du tror väl inte att de hade organiserat något? 
    Det hade jag verkligen hoppats på, inte minst med tanke på att strategin innefattar målet att hålla smittan nere. 

    De jag känner som varit inneliggande för Covid-19 har åkt sjuktransport hem så i någon mån tycks det ju fungera som man tänker sig att det måste och borde. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-11-05 18:55:19 följande:
    Konstigt att det ser ut som det gör? Vad menar du? Att sjuktransporter utförda av taxi är drivande i spridningen av smitta?  

    Eller hur menar du arr vad inte är konstigt att det ser ut på vilket sätt för att taxi utför sjuktransport? 

    Undrar också om du tycker att 'det är att offra sig' att hämta sin man på sjukan? 
    Nej, det menar jag inte. Jag menar att det i så fall är en del i en redan riktigt dålig situation. 

    Ja, det tycker jag verkligen att det är när någon är så flummig och sjuk som AndreaBD beskrivit sig vara. Det är ju bra att hennes offer inte ledde till ytterligare offer efter den initiala oförsiktigheten (butiksgåendet). 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-05 19:02:36 följande:
    Jo, det är PRECIS så det fungerar. Men fortsätt att hävda att du ALLTID gör rätt. Det är ganska uppenbarligen orimlig. 
    Varför är det orimligt att tänka sig att jag alltid gör rätt - som i håller mig till dem - när det gäller att följa de allmänna och särskilda råden? Det gör jag hur som helst. Jag har inte gjort några avsteg alls från något av dem. Som jag tidigare har berättat har jag däremot vidtagit flera och mer långtgående säkerhetsåtgärder än vad vi ombetts göra. Och det gjorde jag redan från det att jag fick klart för mig hur smittan betedde sig i Kina. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-05 19:11:55 följande:

    Helt oväsentligt. Tegnells uttalanden är helt entydiga och sakliga. Snarare är det ju du som tolkar in något som inte finns. 
    Som sagt:

    Och i ljuset av vad som pågår så tycker jag för min del att särskilt uttalandet om hur fel alla haft i sina prognoser "nästan alltid åt det hållet att man har överskattat hur många sjukdomsfall man får" är ett av många exempel på den självgodhet från FHMs sida som jag tycker är djupt olycklig.
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-05 19:02:36 följande:
    Jo, det är PRECIS så det fungerar. Men fortsätt att hävda att du ALLTID gör rätt. Det är ganska uppenbarligen orimlig. 
    Förresten, medan jag ändå har dig på tråden så att säga - klyban har ju också hävdat att han följer alla råd och rekommendationer. Har du med emfas berättat för honom hur ganska orimligt det uppenbarligen är enligt ditt sätt att se på saken..?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-05 19:23:29 följande:

    Och har du ett dokument som styrker detta att det är preciserat?
    Och jag frågar av nyfikenhet, då i tex Västagötalandsregionen bara säger i baksätet och de som har intyg på
    framsätet blir hänvisade till baksätet oavsett beslut.

    Har du något som säger nått annat i andra regioner?


    Men sjukresor kan vara vad som helst(Egen bil, annans bil, kollektivtrafiken och fartyg(säkerligen någon glömd), och pengar får du om du betalar själv och du uppfyller krav.
    Även trängselskatt, parkeringar och annat går att söka för.
    Och där du betalt  för egentransport så komemr detta retroaktivt, och de som fått sjukresa godkänt får du det subventionerat rätt bra.


    Ja, det som gäller för Stockholm. 
    vardgivarguiden.se/administration/patientadministration/prehospital-vard/planerad-ambulanstransport/

    Men det är enligt Padiracs googling visst fel. AndreaBD hade också starka invändningar.

    Vad sjukresor är och innebär vet jag förstås. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-11-05 19:43:25 följande:
    Länken du gav handlar om Specialtransporter vid konstaterad smitta med covid-19, som inte kan åka med sjukresa eller kollektivtrafik. Detta till skillnad från länken jag gav.

    Från din länk.

    "Specialtransporter vid konstaterad smitta med Covid-19

    Sjuktransportenheter finns i drift. dygnet runt veckans alla dagar. Sjuktransporter är avsedda att transportera personer som har behov av visst stöd eller omsorg under transporten eller för personer som har behov av att ligga ner under transporten. Sjuktransporter kan också transportera personer med misstänkt eller bekräftad Covid-19, som inte kan åka med sjukresa eller kollektivtrafik. Sjuktransporten ska ske mellan vårdinrättningar eller mellan folkbokföringsadress och vårdinrättning.


    Sjuktransporttjänsten utförs av Samariten Ambulans AB och sjuktransportenheterna bemannas av ett team med två personal. Alla sjuktransportenheter får sina uppdrag via regionens prioriterings- och dirigeringstjänst hos SOS Alarm och kan snabbt få assistans av ambulans eller akutläkarbil om en patient skulle försämras under transporten."


    Jag läste det som att personer som har misstänkt eller bekräftad Covid-19 inte kan åka med sjukresa eller kollektivtrafik eftersom jag verkligen inte förstår hur de skulle kunna göra det med tanke på föreliggande råd och rekommendationer.

    Ingen som är ens det minsta sjuk ska åka buss, tåg, tunnelbana eller taxi. Därav verkade det mer än rimligt att tro att Covid-19-sjuka som fortfarande är smittsamma också är de som kommer ifråga för specialtransporterna, vilket även överensstämde med hur de jag känner som behövt inneliggande sjukhusvård transporterats tillbaka till sina hem. 

    Men men, det finns kanske någon hastigt uppfunnen tredagarskurs för taxichaufförer som ska frakta smittsamma människor till och från vårdgivare. Det gör mig i sådana fall inte mer imponerad av den svenska strategin. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-05 19:47:15 följande:
    Oops, är för trött, brukar inte missa sånt.
    Humor. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-11-05 20:19:31 följande:
    Det är tydligen lätt (för oss alla, inklusive dig) att missförstå enkel information utifrån den förförståelse och den kunskap var och en av oss alla har eller inte har.

    Det som för dig verkade vara mer än rimligt visade sig alltså var fel, i sak - det är inget du ska gräma dig över, det händer alla. Den här gången var det du som hade fel och inte begrep enkel information av någon anledning, en annan gång är det jag eller någon annan.

    Det viktiga är inte vem som har rätt eller fel, utan att både du och jag nu vet sjuktransporten med covid19 mycket väl kan ske med taxi. 

    Att du sedan med din (brist på) förförståelse och kunskap inom området tror att någon kanske uppfunnit en tredagars kurs för taxichafförer  - ja det låter jag bli att kommentera, men ger dig tipset att kolla länken jag gav och reflekterar över vem som har ansvar för smittskyddsarbete på olika nivåer.  Svaret finns helt säkert där...  
    Mm. Tack för visad förförståelse. Så fint av dig. Verkligen. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin