Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-15 18:05:19 följande:
    Som du förhoppningsvis förstår så när den dagen kommer att alla IVA-platser äe slut så har man redan nekat oerhört många att få en IVA-plats. I första hand har det skett av medicinska skäl, sen får vi väl se. Men att prioriteringar förekommer i sjukvården är knappast någon hemlighet.
    Ja, det är väl första gången någonsin vi hört talas om att det skulle bildas en kö till IVA. När man är i behov av den kvalificerade vården och det inte finns någon plats eller personal för att utföra den så dör man. 
  • Pope Joan II

    Ur Expressens artikel:


    "När månaden var slut tänkte hon gå och se en show med artisterna Jacke Sjödin och Helen Sjöholm. Artisterna sjunger och skojar om bland annat corona. 


    Istället blev hon själv sjuk i corona."

  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-11-15 19:50:36 följande:
    Det var nått med att läsa ...
    Ja, i skenet av hur ofta jag och du och FGAM blivit vidtalade att vi "inte förstår vad vi läst" så blir det ju väldigt komiskt med alla missförstånd och felaktigheter från deras sida. 

    Fler som tvivlar på strategins effektivitet, 
    ur DN:

    Virolog: Om två veckor kan Sverige ha samma situation som i våras


     


    Om ökningen av nya fall i Sverige fortsätter kommer vi befinna oss i samma situation som när det var som värst i våras om två veckor, vad det gäller inlagda på sjukhus, säger Fredrik Elgh, professor i virologi, i SVT:s Agenda. 


    ? Vi är på väg i en väldigt brant lutning uppåt. Ett stort antal europeiska länder har tagit den här vägen men smittspridningen där har brutits så de är på väg ned, Belgiens smittspridning korsar vår (i diagram över smittspridningen reds. anm.) och Nederländerna är nu nedanför oss, säger Fredrik Elgh.


    Jan Albert, professor i mikrobiologi och smittskydd, delar hans bild av situationen. 


    ? Det är jätteallvarligt med den här snabba ökningen som vi inte vet när den når sin topp. Hade vi vetat att det var om två veckor toppen kom hade oron inte varit lika stor, men nu är vi ju inte alls säkra på om det här kan fortsätta tills jul och längre än så. Därför är det väldigt viktigt med åtgärder, säger han. 


    Jan Albert tror att de åtgärder vi har på plats nu skulle räcka ? om svenskarna följde dem. 


    ? Men vi hör ju rapporter om att det är allt för många som inte förstår, inte tycker att det rör dem eller bara struntar i det och det är inte ok helt enkelt, säger Jan Albert. 


    Fredrik Elgh å sin sida vill se ett antal nya åtgärder. Han vill bland annat sätta alla som är sjuka i covid-19 samt de som varit i kontakt med smittade i karantän, införa krav på munskydd och ha mer tvingande restriktioner som förbud mot att träffas fler än fem personer och stänga krogar. Han beskriver åtgärderna själva som en nedstängning. 


    ? Jag håller med om att vi behöver få de här åtgärderna att bita och det är bråttom, så räcker de inte får man skärpa till ytterligare. Jag är inte främmande för munskydd heller, i alla fall i kollektivtrafik och där det är svårt att hålla avstånd inomhus, säger Jan Albert om Fredrik Elghs förslag på åtgärder. 


    Fredrik Elgh har ett flertal gånger efterfrågat kraftigare åtgärder för att stoppa smittspridning, bland annat i ett flertal texter på DN debatt.

  • Pope Joan II
    Tow2Mater skrev 2020-11-15 22:53:26 följande:
    Tja, öka betyder väl skada?

    Bara en snabb sökning i början (du kan nog hitta mer om du orkar söka), av t ex den som så stort förespråkar fakta, men verkar ha svårt att ge lite referenser:

    #4904 "munskydd triggar andra icke önskvärda skeenden.
    Som falsktrygghet, handhavande fel och ett par till mindre."

    #4700 "Jag tror att smittan kommer öka med munskydd"

    #4672 "Samma sekund man börjar pilla på munskyddet som de flesta gör, så har man ökat sina risker att bli smittad."


     


    #2436 ?Folk kan inte ens använda munskydd, och det ökar risken för smitta."


    #2175 ?kan tänka mig att de som pilar på sin mask ökar risken att bli smittade."


    De är väl så övertygade i all sin förträfflighet om att de tycker precis lika att de inte bryr sig om att läsa varandras inlägg. Det här till exempel har ju upprepats flera gånger (lite yxiga meningar, men innebörden torde väl trots det vara rätt så klar för de flesta):

    "Men det faktum att jag försöker hålla avstånd till maskförsedda innebär inte att jag accepterar påståenden om att munskydd minskar smittspridningen.

    Jag tror tvärtom att motsatsen gäller, vilket också den kraftiga smittspridningen i länder med masktvång indikerar."
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-11-17 12:38:32 följande:
    Jag kollade faktiskt - och det senaste replikskiftet inleddes av pyssel.

    Ja, åtminstone såvida men gör skillnad på person och person och inte anser att man är en del av ett åsiktskluster. pyssel replikerade på ett inlägg från klyban som var riktat till anonym (ABC).

    Familjelivs karamelodistipendium trodde jag att du hade erövrat för all framtid - så detta hade jag inte i åtanke. Är det något att ha?
    Det hade hedrat dig om du hade tagit avstånd från klybans sätt att "diskutera" på men det är tydligen lika svårt för dig att göra det som det var för Trump att distansera sig från och fördöma Proud Boys. Måste väl handla om att både du och Trump tror att ni i framtiden kan få nytta av dem på något sätt. Men udda är det!

    Vad "Ja, åtminstone såvida men gör skillnad på person och person och inte anser att man är en del av ett åsiktskluster" betyder är inte jag kapabel att dechiffrera, men det är väl ännu ett exempel på din av dig omtalade skicklighet att hantera språket. 
  • Pope Joan II
    Tow2Mater skrev 2020-11-17 13:07:43 följande:
    Sverige har inte haft det och  fått den dödligheten ändå, hur funkar det.

    Kanske taggbuskar används också, i brist på skydd.
    Märkligt att det är så mycket enklare att jämföra sig med exempelvis Peru än det är att jämföra sig med våra grannländer som tydligen har haft och har en så vitt skild kultur och situation från vår egen att det verkligen inte är lönt att ens göra ett försök. Udda faktiskt! 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-11-17 13:19:32 följande:
    Då kan jag väl försöka hjälpa dig.

    Det kan ju vara så att åsiktstillhörigheten är så stark att man identifierar sig som en del av ett åsiktskluster och därmed ser en replik riktad till en person som tillhör vad man uppfattar som det egna åsiktsklustret som riktad till sig själv.

    Det senaste replikskiftet mellan pyssel och klyban inleddes alltså av pyssel.

    Ett märkligt sätt att förhålla sig till en person vars inlägg man påstår sig inte orka med.

    Jag tycker nog att jag redan har uttryckt hur jag ser på det som ibland tycks vara trådens huvudämne. klyban har en tendens att missförstå en del inlägg och då angriper han den åsikt han ansåg fördes fram i inlägget medan inläggen som är riktade till klyban angriper hans person.
    Jaha. Det kanske skulle vara "man" och inte "men" då. Hur som helst så blir jag inte klok på varför pyssel när hon svarar på något klyban skrev till någon annan identifierar sig som en del av ett åsiktskluster medan du - när du svarar på vad pyssel skrev till någon annan - tydligen inte gör och inte är det? Eller?

    Ja, så är det förstås. Han har en tendens att missförstå en del inlägg
  • Pope Joan II
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-17 20:42:22 följande:
    Det är självklart svårt att veta säkert vad munskydd har för effekt. Vad vi vet är att Tegnell inte alltid har rätt och därmed minskar folks förtroende för FHM.

    Tror inte man ska underskatta signalpolitiken i munskydden. Var gång man möter en person med munskydd så påminns man om att vara mer försiktig och att munskyddsbäraren kan vara i svår riskgrupp och det kan skapa ett engagemang för att hjälpa till.
    Har förtroendet minskat nu? För bara någon eller ett par veckor sedan var det högre än någonsin konstigt nog. 

    Själv är jag inte imponerad. Alls. Även om jag tyckte att Johan Carlson var bra idag när han agerade realisten i det optimistiska vaccinationssällskapet. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin