Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-11-02 13:24:13 följande:
    Det vet du inte, när du inte har varit i det läget. 
    Vad fräckt av dig att först anklaga mig för att, likt dig, gå och handla livsmedelsbutik trots symptom och nu påstå att jag inte vet hur jag skulle agera "när jag inte varit i det läget". Jag har haft symptom som kunde vara Covid-19 under tiden som pandemin varat och jag höll mig verkligen till rekommendationerna (och var ännu försiktigare ändå samt under längre tid). Jag kollade senare om jag hade antikroppar, vilket jag inte hade.

    Jag är förresten säker på att du gjort så gott du kunnat. Problemet är att det uppenbarligen är alldeles för många vars bästa verkligen inte är gott nog. Det är liksom inget ädlare att göra stick i stäv med hur vi förväntas och avkrävs att göra för att man "får panik" över att sakna förnödenheter än det är att ha andra skäl till att göra som du gjorde, utfallet av agerandet blir detsamma oavsett motivet. 
    AndreaBD skrev 2020-11-02 14:45:06 följande:
    Tack. Det är ingen större fara med mig, jag är tuff. Men min man åkte in på sjukhuset idag. :( 
    Jag tvivlar på att graden av "tuffhet" har med hur allvarligt förlopp man riskerar att få att göra. 

    Synd om din man. Hoppas han klarar sig bra trots allt. Ännu så länge hinner de väl i alla fall med att vårda honom och andra. Det kan ju bli sämre med kapaciteten att göra det längre fram om folk fortsätter att hantera rekommendationerna efter eget omdöme.
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-02 15:07:46 följande:
    Jag vill absolut inte anklaga någon. Men jag har också varit 100 % säker att jag inte skulle göra så! Man vet inte, när man inte har varit där. Jag vill helst inte ens gå in i detaljer. Inte bara min man, utan också hans bästa vän som var här och också smittades hade en sus om vad de fick göra och inte göra - när de väl var sjuka. Min man sa bara "vaddå, får man inte???" Och kompisen gick varje dag ut och i affärer, ganska i onödan. Man blir lite konstig i huvud av viruset. Och man kan få en slags panik - och det hade jag definitivt inte trott att jag skulle få.
    Ja, är det så det är så får man ju verkligen anse strategin som olyckligt vald. Här yrar smittade människor omkring och går i affärer för att viruset gjort dem "lite konstig i huvud". Märkligt ändå att inte FHM berättat något om det här, de inhämtar ju - vilket du förresten själv lyft fram många gånger - all upptänklig information från alla håll i världen och torde väl känna till sakernas tillstånd. Men det är kanske som du brukar föreslå, de vill inte skapa panik genom att berätta om virusets kraftiga påverkan på viljan att gå i butiker.

    Jag förstår att du inte vill gå in på detaljer. Det behöver du inte heller, jag tycker att bilden är ganska klar ändå. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-02 15:09:37 följande:

    Men tuffhet gör så att man kan hantera sjukdomen bättre.(Och eftersom du väljer att missförstå allt jag skriver, så pratar vi inte om sjukdomsförloppet, jag borde nog gjort mer förtydligar för dig, och med tanke på den historia du har med att missförstå så mycket.)


    Kapaciteten är nog knappast ett problem idag, det ar det aldrig under toppen heller.


    Men någon enstaka fick man flytta på.
    Och att vi hade såpass många platser lediga, det beror på den strategi Sverige har.(Pratar nu om den strategi som FHM upprepat var PK jag sett)


    Även anar jag att du attackerar andrea för ditt egna nöjes skull, men du vävt in det i "empati".
    Allt man behöver skriva är krya på dig och om man måste skriva nått, men inte du inte!!! Solig


    Så nu när jag "tar sakerna" med AndreaBD så kommer du i total motsättning till vad du påtalade igår sättande och lägger dig i? Vems ärenden ränner du nu då, menar du?

    Men tuffhet gör så att man kan hantera sjukdomen bättre.(Och eftersom du väljer att missförstå allt jag skriver, så pratar vi inte om sjukdomsförloppet, jag borde nog gjort mer förtydligar för dig, och med tanke på den historia du har med att missförstå så mycket.)

     Det hade inte hjälpt. Dels menade inte AndreaBD vad du trodde att hon menade och dels väljer jag inte att missförstå vad du skriver, det är lika omöjligt för mig att utläsa något begripligt ur exempelvis det jag citerade här ovan som det tydligen är för dig att skriva på något annat sätt än som du gör. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-02 15:17:15 följande:

    oki, vi hoppas på ett snabbt slut, så du kan återgå hit och berätta ett och annat för klustret, så Pope får fortsätta hacka på dig.
    Det är dock intressant om pope, där det inte finns på kartan att bara säga krya på dig endast.


    Nej, jag är inte värst intresserad av att låtsas bry mig om människor jag inte egentligen bryr mig om. Dock önskar jag heller inte livet ur någon, så därav tar jag det ansvar som vi förväntas ta och stannar hemma när jag är sjuk, även om jag bara är lite sjuk och så vidare. 

    Jag skulle inte göra något för att riskera att utsätta dig för smitta heller trots att det inte finns något hos dig eller med dig eller som du någonsin försökt skriva eller tyckt som jag uppskattat. Så till och med om dig visar jag omtanke i alla mina handlingar. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-11-02 22:54:02 följande:
    Hmm, själv är jag inte mycket för att bli kränkt över att tänka på vad som skulle hända mig om jag brutit mot en rekommendation jag inte brutit mot - men det finns ju kluster till allt.

    Jag betvivlar att någon skulle ha bemött dig med att tänka sig in i din situation och påstått att hen inte skulle ha kunnat leva med vetskapen om vad hen gjort.

    Pangdemismen är en obarmhärtig religion.
    Det hade jag absolut gjort eftersom det är så jag känner. Det är ingen skillnad för mig om det är AndreaBD eller FGAM som bryter mot rekommendationerna. 

    Hur som helst så agerar jag personligen så långt det över huvud taget är möjligt på ett sätt som gör att jag ska slippa känna just så. Jag tycker att det finns tillräckligt mycket som kan hända ändå som ligger utanför min kontroll och möjlighet att påverka. 

    Jag rättar mig därmed efter de regelverk som finns och som man får, i åtminstone de flesta fall, förmoda finns för att främja säkerhet och andras välmåga. Jag håller till exempel hastighetsbegränsningarna och tillhör inte de som "har bråttom" eller något annat likvärdigt idiotiskt skäl för att köra för fort förbi en skola. 

    Så själv är jag mycket för att göra vad jag kan för att inte utsätta andra för risker som kan undvikas. För mig är det viktigare än att sitta med huvudet på sned och tycka synd om den som struntat i att göra rätt. 

    Men alla är vi ju olika och som du brukar upprepa och upprepa - det finns folk till allt!
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-02 22:35:04 följande:

    Det ser inte bra ut att BE får en så svår andra våg, och när  man redan hade en svår första våg.
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/gWWB2J/belgiens-sjukvard-nara-kollaps--smittade-lakare-tvingas-jobba


    Det är dax att ni som inte följer råden vi har nu börjar.
    Så vi inte får att sjukvården kollapsar och att FHM strategi går åt helvete som man aldrig återgett rätt ifrån ett visst håll.


    Själva har jag handlat för par veckor nu, och stockat upp på de saker som jag hade lågt på.
    Men och andra sidan har jag alltid haft mat, så skulle nog gå utan handling, men jag är en sådan som vill ha typ 100 alternativ med mat, så man kan hitta på det man vill i princip.
    Och man borde gå ut och sätta ned foten, man bara antar att SD kommer börja svamla om annat då som innan.


    Till vem eller vilka riktar du den uppmaningen? Finns det människor i den här tråden som inte följer rekommendationerna?

    Vilka "man" är det som ska gå ut och sätta ner foten? Och om vad? Är det regeringen? Tycker du plötsligt att strategin är för tandlös? Ska den inte bygga på att motivera och informera människor så att de på frivillg väl ska vilja och välja att göra rätt?
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-11-03 08:53:05 följande:
    FGAM, var en ny variant - annars brukar FL:s namnvoodoosektion mest kalla mig för Gagga eller bokstavskombinationenSkrattande

    Nåväl, jag har inget behov av att sprätta omkring i min egen inbillade förträfflighet i och med att jag tillhör de ofullkomliga. Visserligen höll jag mig hemma när jag var sjuk, men hade jag smitit ut så skulle jag till skillnad från dig ha kunnat leva vidare med vetskapen om min synd.

    Jag syndar förresten mot rekommendationerna alltsomoftast. Det finns inte en chans att jag skulle orka säga till alla som passerar mig att de inte håller tillräckligt avstånd och det förekommer nog också att jag ibland smiter förbi någon i någon hyllgång på Ica på ett avstånd som är mindre än 1,5 meter.

    November nu och solen lyser med sin frånvaro. Tack för att du lyser som en starkare sol än den frånvarande och visar oss ofullkomliga den upplysta stigen med rekommenderat avståndSolig

    Skämt åsido. Jag tror inte på fanatism, vare sig när det kommer till pockande namnvoodoobehov eller att kräva 100-procentig hängivenhet. Jag hoppas och tror att alla vi som försöker så gott vi kan - men ibland syndar - trots våra felsteg och brister kan vara den faktor som innebär att vi så småningom kan komma att få pandemin under hyfsad kontroll.
    FGAM är FuckGoogleAskMe. 

    Ja, det håller jag i alla fall med dig om.

    Du får vara precis hur förlåtande och ha hur mycket överseende du vill, jag blev bara förvånad eftersom det tidigare lyst med sin frånvaro. Jag tycker att jag mest läst raljerande och hånfulla inlägg om munskydd som stått som strutar och hur smittspridningen i Europa indikerar att den drivs av de med munskydd. 

    "Till skillnad från Tegnell tror jag att munskydden sammantaget befrämjar smittspridning av ovan nämnda skäl."

    "Men det faktum att jag försöker hålla avstånd till maskförsedda innebär inte att jag accepterar påståenden om att munskydd minskar smittspridningen.

    Jag tror tvärtom att motsatsen gäller, vilket också den kraftiga smittspridningen i länder med masktvång indikerar."

    Men när det gällde AndreaBDs "synd" så tyckte du i stället då här:

    "Med stor sannolikhet smittade du inte någon, såvida du inte var nära någon under en längre tid."

    Men så är det väl med flaggor, de viftar lite hit och dit beroende på hur vindriktningen ligger och hur de rimligen för stunden vill framstå. 
  • Pope Joan II
    www.aftonbladet.se/debatt/a/kRRXyB/nej-svenskarna-foljer-inte-smittskyddsraden

    Det där verkar betydligt mer sanningsenligt än det regering och myndighet står och bedyrar. Jag tycker att det är direkt provocerande att lyssna till deras "rätt åtgärder vid rätt tidpunkt", det är ju helt uppenbart att de inte lyckats vidta rätt åtgärd vid rätt tidpunkt - då hade givetvis inte smittspridningen skenat iväg som den nu gjort. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-11-04 12:40:14 följande:
    Det är ju lite roligt att debattören och krönikören Markus Balázs Göransson, biträdande lektor vid Försvarshögskolan och fil. dr i internationell politik -  skriver om forksning som stöds av evidens och sedan drar fram munkyddsanvändning som en åtgärd...  Hur var det med evidens där, den var väl inte solklar

    "Den svenska pandemihanteringen bygger på eget ansvar. Kärnan i den är att allmänheten följer myndigheternas smittskyddsråd.

    Att regeringsföreträdare, myndighetsföreträdare och journalister beskriver bevisläget om svenskars beteende felaktigt kan ha invaggat oss i en falsk trygghet.


    Det kan ha bidragit till att man har underlåtit att införa vissa åtgärder, till exempel rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken, i tron att allmänheten redan följer råd om att hålla avstånd och att stanna hemma vid symptom.


    Det kan också ha lett till ett överdrivet fokus på individuellt beteende i stället för på bredare faktorer som förklaringar till mönster i smittspridningen.


    Att smittspridningen sjönk under sommaren och har ökat under hösten har sannolikt handlat mindre om förändringar i människors individuella val än om till exempel övergång till distansarbete, väderomslag, långsemester, och stängning/öppning av gymnasier och högskolor.


    Okunnighet är som bekant ingen styrka. Det är hög tid att seriösa vetenskapliga studier görs om efterlevnaden av smittskyddsråden och att vi synar de utsagor som görs för att se om de stöds av evidensen."


    Men visst tror jag själv att en stor del av den minskade smittspridningen i somras beror på de vanor många har under sommaren i vår del av världen.
     
    Vad skönt när någon med tyngd bakom sina uttalanden nickar lite jakande.

    Det här är verkligen anmärkningsvärt:

    "Veckorna innan presskonferensen hade FHM i samarbete med Novus undersökt svenskars efterlevnad av råden. Underlaget som samlades in klassades som internt arbetsmaterial och lämnades till en början inte ut. Men efter tålmodig mejlväxling och en varning om att pröva ärendet i rätten fick jag slutligen ut underlaget.


    Av underlaget framgick inte alls att en ?väldigt stor majoritet (?) verkligen? följde råden. Underlaget angav att endast 35 procent hade uppgett att de följde råden helt."

  • Pope Joan II
    Tow2Mater skrev 2020-11-04 13:07:36 följande:

    Vad driver smittan idag? I Augusti läste jag det var unga på krogen och stranden, men nu är det November. Har skolbarn blivit drivande ännu?


    Nej. 

    FHM säger att människor smittas i hemmet, på arbetsplatsen, på fester, på AW och inom idrotten. De regioner jag hört uttala sig om saken bekräftar det och lägger till utbrott på skolor. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin