• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-12-13 21:47:59 följande:

    Ja, Peru har stora problem fast ett massivt munskyddsanvändande.


    Det är inte olagligt att bära munskydd, och jag använder inget då jag är inte i en situation som kräver munskydd.
    Det vill säga jag håller avstånd, kan jag bli smittad ändå, ja, det gäller även för munskyddsanvändarna har vi lärt oss och med forskningen som inte är entydig.


    Vårdsektorn och den informella sektorn. Nu fick du jättemycket hjälp att blicka åt det håll där andra gör sina analyser utifrån både det obligatorium du ensidigt fånblänger på och andra förhållanden i Peru. Men du verkar helt ointresserad av något annat än din konfirmeringsbias. Så sluta då hävda att du alls är intresserad av fakta och faktiska förhållanden.
  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-13 22:08:45 följande:

    Kanske de har fått flockimmunitet och med all den smittan fast de använde munskydd?
    Och de hade sin topp Augusti/September som du ser.


    pyssel skrev 2020-12-13 21:54:42 följande:
    Vårdsektorn och den informella sektorn. Nu fick du jättemycket hjälp att blicka åt det håll där andra gör sina analyser utifrån både det obligatorium du ensidigt fånblänger på och andra förhållanden i Peru. Men du verkar helt ointresserad av något annat än din konfirmeringsbias. Så sluta då hävda att du alls är intresserad av fakta och faktiska förhållanden.

    Peru har ett massivt munskyddsanvändande, och inget att visa upp för det användandet.
    Och det vi ser där, är en orsak av den problematik forskningen lyft.


    Fakta är dock massivt munskyddsanvändande, och jag vet redan att forskning berättar annat om munskydd.
    Så någon konfirmationsbias har jag inte, för det skulle exkludera allt som inte stödjer min argumentation.


    Dock utesluter jag inget i solfjäderns forskning, bara inser att det inte finns ett entydigt svar och Peru bevisar min tes om solfjäderns i forskningen.
    Och Peru bevisar detta, det utesluter inte heller andra länder kan antyda det omvända och att det har en funktion, låter inte som någon konfirmationsbias inte.


    Suck. Du är alltså fortfarande ointresserad av allt utom din konfirmeringsbias. Jag provar igen: Undersök de två områden jag sa. Hur du använder Peru som slagträ i munskyddsdebatten och blundar totalt för andra förhållanden i Peru, är bara att betrakta som djupt oseriöst. Skärp dig.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-12-13 22:31:34 följande:
    Det må så vara - i synnerhet kan mycket te sig obegripligt för den som har svårt att surfa på språkets våg.

    Skriver jag att jorden kretsar kring solen - än så länge, så kommer den språkorienterade förmodligen att fundera vad jag menar med påhänget medan den rigide kanske snurrar fundersamt på en hårtest och sedan konstaterar "Det stämmer, det har den ju gjort så länge jag kan minnas".
    Nu är ju ovanstående knappast aktuellt och under debatt som något föränderligt genom parlamentariska beslut om krigslagars utformning. Men du kanske frekventerar de föreningar där man ifrågasätter naturlagar och axiom, fundersamt snurrandes hårtestar. Personligen håller jag inte på med händerna i ansikte och hår bland folk, utan håller avstånd, tvättar händer, använder handsprit, ytdesinfektion på handtaget till kontoret, på tlf m.m ... Munskydd ibland, ja mer sällan än jag skulle vilja faktiskt, pga socialt tryck.  
  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-13 22:32:04 följande:

    Peru är bara ett exempel på vad forskningen redan vet, och att man inte förstår varför det inte funkar och varför det funkar.
    Och där existerar ingen konfirmationsbias, utan bara bekräftar det forskningen säger att det inte finns ett entydigt svar på munskyddsanvändandet.


    Återigen ett svar från dig som totalt ignorerar det jag serverade dig. Oseriöst, klyban, men bekräftar förstås det du redan visat av just oseriositet i debatten.
  • pyssel
    pyssel skrev 2020-12-13 22:40:42 följande:
    Nu är ju ovanstående knappast aktuellt och under debatt som något föränderligt genom parlamentariska beslut om *krigslagars utformning. Men du kanske frekventerar de föreningar där man ifrågasätter naturlagar och axiom, fundersamt snurrandes hårtestar. Personligen håller jag inte på med händerna i ansikte och hår bland folk, utan håller avstånd, tvättar händer, använder handsprit, ytdesinfektion på handtaget till kontoret, på tlf m.m ... Munskydd ibland, ja mer sällan än jag skulle vilja faktiskt, pga socialt tryck.  
    *Krislagar, förstås, men inte enligt autocorrect
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-12-13 22:52:15 följande:
    Nej, jag är ju naturvetare så jag har inte som hobby att ifrågasätta naturlagar, jag tillhör ju inte ens trådens telapatkluster som brukar tillkännage resultaten från seanserna eller hur nu telepatin utövas.

    Ja, jag har en ganska klar bild, utifrån dina tidigare beskrivningar, av hur du förhåller dig till andra nu under pandemin.

    Jag tror inte att det är någon större skillnad i hur jag agerar, med undantag för att jag inte använder munskydd och att jag kanske är lite mindre frekvent med handtvätt. Jag har ju ingen i min närhet som tillhör någon riskgrupp, bortsett från min förälder som jag inte träffar och där för övrigt smittan nu tagit sig in på boendet.
    Du arbetar vad jag förstått inte heller i en miljö som inte tillåter distansarbete, varför munskyddsfrågan blir mindre aktuell än för mig som träffar ett hundratal eller mer på kortare avstånd än både 2 och 1,5 meter, och vi har redan konstaterad  smittspridning på mitt arbete. Det var tråkigt att höra att din förälders boende fått in smitta, de mest sårbara grupperna. Väldigt oroande att 70% av personalen har covid-19 på infektionskliniken i Malmö, på tal om sårbara grupper...

    Vilket telepatklustret är har jag ärligt talat inte engagerat mig i, tycker vi har alldeles för verkliga och allvarliga saker att förhålla oss till istället.
  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-13 22:55:22 följande:

    Hur skulle inte Peru vara seriöst i munskyddsfrågan?
    Konfirmationsbias?


    Pope Joan II skrev 2020-12-13 22:47:54 följande:
    Så varför ska jag förkovra mig? Jag vet ju redan (men blir pikad för varför jag inte är generös nog att låta detta passera som en pytteliten "blunder" från ett annars megavetande). Varför kräver du inte detta av dina högpresterande elit-elever i tråden? Ska de alltså behöva sitta och läsa upp sig och gräva ner sig i Peru helt utan att ens ha haft en hjälpsam påfågelfjäder som pekade dem i rätt riktning i den egna konstitutionen? Snålt. 

    Peru har väl agerat hur de hoppades att munskydd skulle fungera.
    Men visade sig ha en problematik som orsakat deras tredjeplats i dödslistan per capita.


    Men om man reder ut varför, så kan ju det hjälpa forskningen att ta reda på vad som krävs att munskydd ska funka.


    Dock har de bevisat att munskydd är inte en sköld mot COVID-19, utan har problem som en del inte vill se pga konfirmationsbias i solfjädern av forskningen och att bara viss forskning säger nått!


    Det som är oseriöst är att du bortser totalt från övriga förhållanden som läggs större vikt vid när man tittar på Perus smittspridning. Du bortser från det, sedan försöker du föra något i bevis, utan framgång och in absurdum. Du framstår som både oseriös och utan förstånd och utan de basala insikter andra människor har som är det minsta skolade i vetenskapsteori på gymnasienivå.
  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-13 23:20:55 följande:

    Det är just övriga förhållanden som är intressant i solfjädern av forskningen.

    Uppenbarligen så är just en av dessa förhållanden i problematiken med munskydd en sak i Peru.

    Frågan är bara vad, så kan man sen också förstå varför det inte funkar i Peru.

     

    Dock är inte Peru ett bevis i sig, dock ett bevis i vad forskningen säger och att det inte finns ett entydigt svar i forskningen.

    Som om det vore oklart idag.


    Läs på om det jag skrev, så ska du se att även du kan "lyfta blicken" en smula från naveln. Att du blir nyanserad av upptäckten är lite för mycket att hoppas, men förvånad över ytterligare perspektiv, möjligen. Återkoppla din uppfattning när du läst in dig lite på det som lyfts om Peru som orsaker till den snabba spridningen. Sökorden är "vårdsektorn" och den "informella sektorn".
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-12-13 23:26:56 följande:

    Ja, så är det nog - att vi ofta utgår från våra egna omständigheter när vi bedömer andras resonemang.

    Om situationen var den omvända kanske det var jag som bar munskydd och var frustrerad och irriterad på att så pass många har så svårt att förstå hur lång sträcka 1,5 meter är medan du kunde jobba hemifrån i den utsträckning du själv bestämde.


    "Resonemanget" var snarare ett flertal hån vid vittnesmål om hur folk inte följer rekommendationerna om avstånd ens varför munskydd, precis som du skriver nu, ens blev något att ta i beaktande i ett tidigt skede. Jag arbetade hemifrån ett par veckor på vårvintern pga feber (och annat jobb), men kan inte hålla med om att jag skulle hyst någon aversion mot munskyddsbärare som jobbade i trängsel, eller hade det på hakan i Madrid, för att min egen situation var annorlunda. Men det är kanske en "yrkesskada", att inte utgå från egna omständigheter, då det inte skulle vara ens möjligt måndag till fredag pga arbetets karaktär. Så hela det resonemanget blir väldigt konstigt för mig, och kanske mer ett personligt förhållande för dig än för mig att ha den "lyxen".

    Jag utgår istället från det att jag blev väldigt dåligt bemött av särskilt en person (igen) som strax backades upp av ett koppel påhejare när han fick sina salvor i retur. Hur jag blev bemött av denne har väldigt lite med min personliga situation att göra, liksom min personliga situation har precis ingenting att göra med hur jag "bedömer andras resonemang" att göra.
  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-13 23:34:06 följande:

    Inget ändrar sig om att Peru bevisar tesen att forskningen är som en solfjäder och inte entydig.

    Sen finns det definitivt frågor kring varför det inte funkar där med munskydd, och smittan sprider sig så våldsamt i Peru fast än de använde munskydd mer än andra länder.


    Återkom när du kan läsa och inte fastnat i munskyddet.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin