• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-11-29 14:08:36 följande:

    Varför man för ofta ställer sig frågan om högerextrema är här och förstör diskussionen, och just för en del diskuterar exakt som i SD trådar.

     

    Och visst är det populism att försöka påstå vi har en flockimmunitet och fast Tegnell & co har upprepat det hundratals gånger och vilken strategi vi har.

    Jag som trodde Tegnell var enkel att förstå, uppenbarligen inte och hur en del felaktigt återger flockimmunitet, och det är bara början, för det är mer än en ens sak som blir fel.

    .


    Fast nog blir ni lite ivriga att få vräka ur er detta med populism, SD och högerextremism tillsammans från gluggen i ert lilla kotteri varenda gång någon har en kritisk hållning. Och ni gör ingen som helst skillnad på om man har Karl XII som idol eller om det finns en kritisk reflektion om hanteringen av pandemin. Det är för varmt och gott i det där kotteriet för att inte ge vika för lusten att ropa sina favoritord och bli påhejad. Då blir ni inte tagna seriöst och tonen blir därefter när ni satt standard för det tilltal ni vill få, alldeles själva.

    Du har ju tydligt sagt att du "brottas med att förstå Tegnells språk", så den gubben går inte med mig.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-11-29 15:16:55 följande:

    Det finns väl fler saker här som man kan diskutera som förvisso inte här till trådens ämne men likväl i tråden.

    Varför skulle jag vara besviken på dig om du städar eller inte städar själv?  Om du är röd eller grön eller blå har väl inte med saken att göra.. Att dina morfärldrar hade eller var tjänstefolk har jag inte heller några synpunkter på, det är som sagt en sak utanför tråden.

    Att du ser alla anmälningar jag gjort om personliga påhopp som bifallits av moderatorerna som att ha valt sida finner jag inte för otrolgt. 

    Synd om människor kan det vara, men jag är nog för nedlåtande för att tycka synd om de som utsätts för påhopp, det är de som utsätter andra för påhopp jag tycker synd om.

    Ser du det som att du avslöjar och står upp mot staten då du påstår att Tegnell sprider desinformation? Om det är fallet så förstår jag att en del ser att narrativet tangerar de narrativ som SDs svans och vurmare sprider, att staten och myndigheterna har en dold agenda är företsällningar som snurrar i deras huvuden som flugor runt en kos svans.

    Kan du ge exempel på den desinformation Tegnell sprider?  Har du någon idé om i vilket syfte han sprider den och om han har någon uppdragsgivare och källa för denna desinformation 


    Vi kan säga så här, med din lilla utläggning om kungen och en del felaktigheter om niande fick du en egen liten spegel tillbaka med oväsentligheter om niande och när det används.

    Jag har redan lyft de tillfällen, ett par ggr i tråden, då Tegnell spred desinformation om att smittspårning kunde utföras efter en modell han återgav helt felaktigt på ett helt avgörande sätt: Att smittspårningsmodellen för könssjukdomar med smittspårningsplikt var ett bra exempel på något man gör själv och något att ta efter vid Covid-19-smitta. Vilket förhåller sig precis tvärtom. Man smittspårar inte t. ex HIV och klamydia på egen hand, utan är skyldig att medverka när vårdgivaren smittspårar. Det är desinformation. Och allvarlig sådan när man lutar sig på att "det går bra med klamydia". Jag har lyft det, utan några högerextrema eller populistiska utspel, men att jag tycker att trovärdigheten får sig en törn vid sådana kardinalfel, särskilt när de används för att lugna folk.

    Varför larvar du dig med att mata på med påbörjade meningar som antyder konspiration? Urlöjligt. Men varje gång man skriver något on topic så kommer ni SD-gräl-suktare och letar efter lite gruff, med ungefär lika mkt finess som ett skolgårdslagsmål, inte så nedlåtande som du hoppas. Nu ska du väl anmäla igen.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-11-29 14:08:36 följande:

    Varför man för ofta ställer sig frågan om högerextrema är här och förstör diskussionen, och just för en del diskuterar exakt som i SD trådar.

     

    Och visst är det populism att försöka påstå vi har en flockimmunitet och fast Tegnell & co har upprepat det hundratals gånger och vilken strategi vi har.

    Jag som trodde Tegnell var enkel att förstå,


    Näe.. Det trodde du faktiskt inte. Här är ETT av exemplen då du tillstår att du tycker Tegnell är svår att förstå. Även om du kastade dig på knappen nyss för att få bort att du sagt detta:

    klyban skrev 2020-11-24 06:30:30 följande:"Varför är fakta och COVID-19 en förolämpning för dig?Det roliga är att OECD siffror återspeglar vår strategi som är att man har lyft blicken och ser all problematik och inte bara stirra sig blind på skador utav viruset. Tegnell tar personligen inga beslut utan samråd, som du förstår FHM är ingen diktatur. Utan ett ställe där man vänder på många/alla stenar innan man tar ett beslut. Men med tanke på att man tror dessa email säger nått om munskydd, så är det bara en del i ett förutsättningslös diskussion de har, men som man tar som en direkt sanning bara för man diskuterar pro/cons på det man diskuterar. Även har jag märkt att Tegnell har ett språk som vissa inte ens snuddar att förstå, själv brottas jag också att förstå språket. Då det ofta är inget lekamnnasråk, och absolut inte ett språk som går göra om med semantik"

    Jag brottas inte själv med att förstå Tegnells språk, så vet inte riktigt vad du syftar på som svårt.

    Dina SD-referenser håller jag verkligen inte med om som så självklart kännetecknande för reflektion och viss kritisk hållning till information från våra myndigheter.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-11-29 17:34:27 följande:

    jajajaja.. ett spegelrum.. ni är skickliga

    Jag har verkligen ingen personlig erfarenhet av hur smittspårning går till i något fall, men det var väl reportern som började prata om kalmydia och AT svarade som vanligt på frågan.  

    Om det var desinformation eller om det var felaktiga uppgifter är ju en ganska stor skillnad, så om du säger att det var desinformation så vore det hyggligt om du kunde utveckla bakgrunden till detta.

    Den enda och den stora konspirationsteorin som cirkulerar i tråden är den om flockimmunitet, dina ord om desinformation kunde ju ha lett ner den vägen också.

    Större gruff än de som gett sig på en utpekad skribent i tråden har jag inte sett - och det helt utan finess.


    Det var Tegnell som tog klamydia som ett exempel på att den svenska modellen att smittspåra själv fungerar bra. Men jag lutar nog åt att det snarare var ganska allvarlig okunskap, än avsiktligt vilseledande. Vilseledande blev det oavsett, och det var inget som korrigerades av T själv.

    "Gett sig på.." Till bönder på bönders vis och att returen nog inte smakade lika bra som anklagelserna skribenten slungade mot andra, helt utan finess. Han inledde sitt första svar med att håna oss, ha mig personligen, som försöker skydda våra anhöriga och anklagade mig för lögn. Det tycker jag inte är en trevlig inledning utan en inledning på en konversation då man är rökt när det gäller mina sympatier och efter 4-5 förklaringar utan samma medicin.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-11-29 17:39:37 följande:

    Ja, jag tänker aldrig berätta att det alltid lätt och förstå fackspråk och patientspråk(SOo landet Sverige är i detta aktuella exemplet, där man inte säger en sak man inte har belägg för, det har jag märkt är hopplöst svårt för många att förstå, speciellt sen när smittan går upp.)

    Men har man inte än fattat vi inte har en flockimmunitet, så kan man inte längre påstå att det är enkelt att förstå Tegnell.

    Intressant också att när jag säger att man brottas med språket och sen har vi de som inte ens förstår ett ord av den enkelförstådda Tegnell & co.

    Finner det bisarrt intressant att ad hominem tas till igen, vill du göra ett nytt försöka och diskutera nått annat än mig som person?


    Så nu begår du ad hominem på dig själv när du blir citerad? När jag trodde det bara fanns en och samma repiga LP så släpps banne mig en liten singel med en remake! "Så mycket bättre".
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-11-29 18:49:31 följande:

    Den lättförståeliga Tegnell &co har ju berättat vad vår strategi är(Hundratals gånger också och med tanke på hur lättförstådd Tegnell är.), och den har till ~100% varit framgångsrik och efter den initiala ökningen av IVA-platser.

    Vi har ingen flockimmunitet som strategi.

     

    Vilka fel och vad har det med att vi ingen flockimmunitet har?


    Njaa.. Nu låter det allt som att du brottas rätt rejält med Tegnells språk. Men komvuxläraren kan säkert kliva fram bakom katedern och repetera grunderna i strategin (på svenska).
    Je suis Samuel
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-11-29 21:04:57 följande:

    Ah. du tänker på TV-intervjun, jag tänkte på en fråga som kom under en pressträff. Jag vet inte vilken som var först.

    Men vi verkar överens om att det inte är fråga om desinformation i alla fall. Det tycker jag låter bra. Men konspirationsteorin om att strategin går ut på flockimmunitet verkar leva kvar i tråden hos många av de som är kritiska mot strategin. Det verkar vara själva innehållet i konspirationsteorin som man är kritisk mot. 

    Andra i tråden har beklagat sig att sarkasmer och påhopp inte tagits emot väl som om det var själva kvintessensen i att diskutera eller debattera. Och det kan det ju vara, allt beror ju på vad man vill uppnå med sitt deltagande i tråden.


    Att ha möjligheten öppen för att även en myndighet eller andra i maktposition kan göra grava felbedömningar, till och med vad gäller strategier är ingen tes om konspirationer jag hetsar omgivningen med, och ställer mig inte särskilt positiv till att med en gång bli hopklumpad med skrikhögern. Jag förhåller mig tämligen lugn och beskedlig (utom i affären) även om jag håller alla möjligheter öppna för klantiga myndigheter. Det är ju inte första gången fel begås av myndigheter, men de flesta av oss håller oss på mattan även när fel uppdagas. Det hade varit trevligare om kritik av myndigheter inte hade utsatts för försök till kväsning med ständiga gliringar om stöveltramp.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-12-03 11:33:22 följande:

    Tja, ska man tro populistklustret så är vi svenskar urusla på att hälla avstånd, vi använder inte munskydd, genomför inga lockdowner och folk väller in i de öppna butikerna och trängs med varandra. Dessutom har vi en handlingsförlamad regering och en folkhälsomyndighet som konsekvent fattar fel beslut och som endast är mån om den egna prestigen.

    Inte desto mindre är vi ur ett EU-perspektiv inte mer än ungefär genomsnittligt drabbade. Ett mysterium


    Varför raljerar du och kallar människor som mist någon, människor vars trygghetsavstånd inte respekteras enligt rekommendationer och människor som själv är svårt drabbade av Covid-19 eller underliggande sjukdomar för "populistkluster"? För de är också aktiva röster i debatten även om du snabbt klumpar ihop dem med någon politisk opposition.

    Det där med att du är någon som "står upp för andra" ser snarare ut att vara något du tar till här i tråden när ditt gäng beter sig illa och andra tröttnar. Alltså inget man kan ge så mycket för i det större perspektiv av "antimobbningsambassadörer" du vill påskina att du agerar utifrån. Mest obehagligt.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-03 19:55:11 följande:

    Så du fortsätter alltså att klumpa ihop personer som inte hyllar regeringens coronastrategi i kluster, pangdemister, populister, och fortsätter dina spekulationer om att förespråkar man hårdare restriktioner så hyllar man Trump och auktoritära regimer, hatar GretaT, har bristande kunskaper i bl.a. språk, har ett språkbruk som högerextremister, står i givakt etc etc.

    Alla dessa spekulationer, och hänvisningar till helt andra trådar, vad har det med ämnet i denna tråd att göra? Jag har upptäckt att dessa konspirationsteorier är din hobby, men varför pådyvlar du oss andra detta? 

    Du drar paralleller, analyserar, hittar likheter, hittar på grupper och kommer med generaliserande uttalanden ... gäsp. 


    Ja, det är verkligen bedrövligt hur det viftas och slåss med fula medel och öknamn så fort någon är i närheten av topic.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-12-03 21:08:51 följande:

     


    Pyssel ifrågasatte mina föräldrars dåliga val, och med rätta.(dock är knappast sista ordet sagt där, och jag ger det 10 dagar till innan jag börjar luta åt ett håll, fakta inväntas, men svårt och se dessa ändrar sig såpass mycket att det blir en Jul för mig.)
    Det hindrar dock inte att jag som individ kan ta egna beslut.
    Skäms inte heller för berätta detta, då en del kanske inser att de tar dåliga val med denna informationen.
    Jag tar ansvar för mina handlingar, aldrig andras.


    Nej, frågan var ju vad ditt knäppa inlägg om dina föräldrar hade det minsta med mitt att göra, då JAG TAR ANSVAR. Jag får tyvärr inte jobba hemifrån som frisk. Men nu har någon av alla nötter smittat mig med något skit ändå genom att trängas eller gå upp i ansiktet med sin andedräkt och prata. Inväntar svar på test som togs idag.
    Je suis Samuel
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin